9 Kerkesa E Tregut

 • 3,448 views
Uploaded on

mikro 2

mikro 2

More in: Technology
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
3,448
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
62
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Ushtrime nga lënda: MIKROEKONOMIA II Tema: KËRKESA E TREGUT 1. Paraqitni grafikisht kurbën e kërkesës së tregut për të mirën 1, nëse çmimi i të mirës 2 dhe të ardhurat monetare janë të pandryshuara. 2. Funksioni i kërkesës mat __________si funksion _________. Funksioni i anasjelltë i kërkesës mat ____________si funksion i ________________. 3. Kurba anasjelltë e kërkesës P(X) shpreh __________________________________, për çdo konsumator që blen të mirën. 4. Kurba e kërkesës së tregut është thjesht ____________ e kurbave individuale të kërkesës. 5. Paraqitni grafikisht shumën e dy kurbave të kërkesës lineare përmes një shembulli konkret. 6. Paraqitni grafikisht dhe shpjegoni kërkesën e tregut për një të mirë të pandashme. 7. Ç’është kufiri ekstenziv dhe kufiri intenziv dhe cili nga këto dy lloje të vendimeve ndikon në pjerrësinë e kurbës së kërkesës? 8. Çfarë mat Elasticiteti i kërkesës dhe si shprehet? 9. Paraqitni grafikisht një kurbe kërkese lineare dhe shpjegoni kur elasticiteti është infinit, më i madh se një, barabart me një, më e vogël se një dhe zero. 10. Nëse vlera absolute e elasticitetit të kërkesës në një pikë është më e vogël se 1 themi se kërkesa është ________në atë pikë. Nëse vlera absolute e elasticitetit të kërkesës në një pikë është më e madhe se 1 themi se kërkesa është ________në atë pikë. Nëse vlera absolute e elasticitetit të kërkesës në një pikë është pikërisht 1 themi se kërkesa ka elasticitet ________në atë pikë. 11. Paraqitni grafikisht dhe shpjegoni kërkesën me elasticitet njësi përkatësisht kurbën e kërkesës me elasticitet të pandryeshueshëm (-1). 12. Nëse për një të mirë ka pak zëvendësues të afërt do të shafqet një kërkesë mjaft (elastike / joelastike). 13. Formula që lidh të ardhurat margjinale dhe elasticitetin është:__________________________ 14. Paraqitni grafikisht të ardhurën margjinale për një kurbë kërkese lineare dhe për një kurbë kërkese me elasticitet të pandryshuar.
 • 2. 15. Kurba që lidh normat e taksës dhe të ardhurat nga taksat njihet si _____________. 16. Kur taksohet e ardhura nga puna, do të ofrohet (më pak / më shumë) për çdo normë page.