8 Teprica Konsumatore

2,108 views

Published on

mikro 2

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,108
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
48
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

8 Teprica Konsumatore

  1. 1. Ushtrime nga lënda Mikroekonomia II : Teprica e konsumatorit 1. Paraqitni grafikisht dhe shpjegoni çfarë paraqet përfitimi tërësor dhe teprica e konsumatorit? 2. Duke iu referuar grafikut të mposhtëm llogaritni tepricën konsumatore dhe përfitimin tërësor nga konsumi i 6 njësive të së mirës? 3. Paraqitni grafikisht dhe shpjegoni ndryshimin në tepricën konsumatore. 4. Nëse çmimi ndryshon nga 4 në 6 ( në grafikun e mësipërm) sa është ndryshimi në tepricën e konsumatorit? 5. Supozojmë se konsumatori konsumon 10 njësi të një të mire të pandashme dhe çmimi rritet nga 5$ në 6$. Pas ndryshimit të çmimit, konsumatori vazhdon të konsumojë 10 njësi të së mirës së pandashme. Sa është humbja në tepricën e konsumatorit nga ky ndryshim në çmim? 6. Ku qëndron dallimi mes tepricës së konsumatorit dhe tepricës së konsumatorëve? 7. Ndryshimi i domosdoshëm i të ardhurave për të mbajtur konsumatorin te kurba e tij fillestare quhet _________________________. 8. Variacioni ______________ mat shumën maksimale të të ardhurave që konsumatori do të ishte i gatshëm të paguajë për të mënjanuar ndryshimin në çmim. 9. Paraqitni grafikisht dhe shpjegoni variacionin e kompensimit dhe variacionin ekuivalent. 10. Nëse dobia është pothuajse lineare, variacioni i kompensimit, variacioni ekuivalent dhe ndryshimi në tepricën konsumatore janë të __________________. 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 D Q P
  2. 2. 11. Paraqitni grafikisht dhe shpjegoni tepricën e prodhuesit dhe ndryshimin në tepricën e prodhuesit.

×