Google rankingfactoren

240 views

Published on

Naar welke factoren kijkt Google allemaal? Lees het hier, wij hebben een lijst met meer dan 200 rankingfactoren die voor u van belang zijn. Voor meer interessante informatie over linkbuilding gaat u naar www.linkbuilding-specialist.nl.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
240
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Google rankingfactoren

 1. 1. Google´s 202 rankingfactoren
 2. 2. Waarschijnlijk weet u wel dat Google meer dan 200 rankingfactoren gebruikt om de rankings van websites te bepalen, maar welke factoren zijn dit? In dit artikel worden 202 rankingfactoren besproken. Sommige zijn bewezen, andere zijn controversieel en weer andere zijn speculaties. Categorieën De rankingfactoren zijn verdeeld onder de volgende categorieën: 1. Domein factoren 2. Pagina factoren 3. Website factoren 4. Backlink factoren 5. Gebruikersinteractie 6. Speciale algoritme regels 7. Social signalen 8. Merk signalen 9. On-site webspam factoren 10. Off-page webspam factoren
 3. 3. Domein factoren 1. Domein leeftijd In de deze video heeft Matt Cutts gezegd dat: “The difference between a domain that’s six months old verses one year old is really not that big at all.”. Het andere woorden, de leeftijd van een domein speelt dus wel een rol, maar geen grote. 2. Keyword in het domein Het hebben van uw keyword in uw domein geeft tegenwoordig niet meer zo’n boost, zoals dat vroeger het geval was. Toch is het nog steeds een relevantie signaal. Keywords worden in de zoekresultaten ook nog steeds dikgedrukt als ze in het domein voorkomen. 3. Keyword als eerste woord in het domein Bij SEOMoz’s 2011 Search Engine Ranking Factors waren de panelleden het er over eens dat een domein dat begint met het keyword waarop ze zich richt een voorsprong heeft op domeinen die het keyword niet in hun domein hebben of in het midden of eind hebben staan. 4. Domeinregistratie duur In een patent van Google staat: “Valuable (legitimate) domains are often paid for several years in advance, while doorway (illegitimate) domains rarely are used for more than a year. Therefore, the date when a domain expires in the future can be used as a factor in predicting the legitimacy of a domain”. 5. Keyword in het subdomein SEOMoz’s was het er ook over eens dat wanneer het keyword in de het subdomein voorkomt het een boost geeft: 6. Domein geschiedenis Een website met een volatiele eigenaar (via whois) kan ervoor zorgen dat Google de geschiedenis van de website reset, waardoor links naar dit domein worden ontkend.
 4. 4. 7. Exact match domein EMD’s kunnen u een voordeel geven, tenminste als het een website met kwaliteit is. Maar als de EMD een lage kwaliteit website is, dan is het kwetsbaar voor de EMD update. 8. Openbaar vs. privé whois Wanneer de whois informatie privé is, dan kan dat een teken zijn dat er is te verbergen is. Matt Cutts is bij de Pubcon 2006 gequote: “…When I checked the whois on them, they all had “whois privacy protection service” on them. That’s relatively unusual. …Having whois privacy turned on isn’t automatically bad, but once you get several of these factors all together, you’re often talking about a very different type of webmaster than the fellow who just has a single site or so.” 9. Bestrafte whois eigenaar Als Google een specifiek persoon identificeert als een spammer, dan lijkt het logisch dat ze ook andere websites van deze eigenaar gaan onderzoeken. 10. Country TLD extensie Het hebben van een Country Code Top Level Domein (.nl, .be, .de) helpt de website om te ranken in dat land, maar beperkt de mogelijkheden van de website om internationaal te ranken. Pagina factoren 11. Keyword in title tag De title tag van de pagina is de op één na belangrijkste factor op de pagina (de content is de belangrijkste) en geeft een sterk signaal naar de zoekmachines.
 5. 5. 12. Title tag begint met het keyword Volgens data van SEOMoz zijn title tags die beginnen met een keyword geneigd om beter te presteren dan title tags waarbij het keyword meer op het eind staat. 13. Keyword in de description tag Wanneer het keyword in de meta description staat, dan is dat nog een relevantie signaal
 6. 6. 14. Keyword in H1 tag De H1 tag kan gezien worden als een tweede title tag. Het geeft Google nog een relevantie signaal, volgens dit onderzoek: 15. Keyword is het meest gebruikte woord Wanneer het keyword vaker voorkomt dan ieder ander woord, dan is dat een relevantie signaal.
 7. 7. 16. Content lengte Content met meer woorden krijgt over het algemeen de voorkeur over korte artikels. Microsite Masters heeft met een onderzoek aangetoond dat de lengte van content samenhangt met de positie in de SERP’s. 17. Keyword density/dichtheid Ondanks dat het tegenwoordig niet meer zo belangrijk meer is, als het eens was, kijkt Google nog steeds naar de keyword density om het onderwerp van een pagina te bepalen. Komt het keyword te vaak voor, dan kan het uw website beschadigen. 18. Latent Semantic Indexing keywords in de content (LSI) LSI keywords helpen zoekmachines om de betekenis van een homoniem te begrijpen (Apple het computerbedrijf vs. het fruit). De aanwezigheid/afwezigheid van LSI is waarschijnlijk ook een content kwaliteit signaal. 19. LSI keywords inde title en description tag Net als bij LSI keywords in de content helpen LSI keywords in de meta tags van de pagina om Google de betekenis van het woord te bepalen, daarnaast kan het dienen als een relevantie signaal. 20. Pagina laadtijd in HTML Zowel Google, als Bing gebruiken de pagina laadtijd als een rankingfactor. De spiders van zoekmachines kunnen de snelheid van uw website vrij goed inschatten aan de hand van de pagina’s code en de bestandsgrootte.
 8. 8. 21. Gekopieerde content Dubbele content op dezelfde website (zelfs wanneer het enigszins is aangepast) kan een negatief effect hebben op de website in de SERP’s. 22. Rel=Canonical Wanneer het goed toegepast wordt kan deze tag voorkomen dat Google sommige pagina’s met dezelfde content worden benadeeld. 23. Pagina laadtijd in Chrome Google maakt mogelijk ook gebruik van Chrome gebruikersgegevens om een beter inzicht te krijgen in de laadtijd van een pagina. 24. Afbeelding optimalisatie Afbeeldingen op de website geven zoekmachines een belangrijke relevantie signaal door middel van hun bestandsnaam, alt tekst, titel, omschrijving en onderschrift. 25. Content updates De Google Caffeine update houdt van recent geüpdatet content, zeker voor tijdgevoelige zoekopdrachten. Om het belang van deze factor duidelijk te maken laat Google soms de datum zien waarop de pagina voor het laatst is geüpdatet. 26. Grootte van content updates Ook de grootte van updates speelt een rol. Het toevoegen of verwijderen van hele onderdelen is een grotere update, dan de volgorde van een paar woorden aanpassen. 27. Pagina update geschiedenis Hoe vaak wordt de pagina geüpdate? Dagelijks, wekelijks? De mate waarin een pagina wordt geüpdate is een teken versheid. 28. Keyword prominentie Als het keyword in de eerste 100 woorden voorkomt in de pagina’s content dan is dat een relevantie signaal.
 9. 9. 29. Keyword in H2, H3 tag Het hebben van uw keyword in subhoofdstukken, zoals H2 of H3 formaat, is mogelijk een relevantie signaal, ook al is het geen belangrijke. Op het paneel van SEOMoz is bijna de helft het met deze stelling eens: 30. Keyword woordvolgorde Wanneer de keywords precies hetzelfde zijn als de zoekopdracht van de zoeker, dan rankt die pagina beter dan een pagina waarbij de woorden in een andere woordvolgorde staat. U zoekt bijvoorbeeld naar “baard scheer technieken”, dan zal een pagina die voor die woordvolgorde is geoptimaliseerd rankt beter dan een pagina die geoptimaliseerd is voor “technieken om een baard te scheren”. 31. Uitgaande link kwaliteit Veel SEO’ers denken dat het linken naar autoriteit websites een vertrouwenssignaal afgeeft naar Google 32. Uitgaande link thema Volgens SEOMoz gebruiken zoekmachines mogelijk de content van de pagina’s waarnaar u linkt als relevantie signaal. Stel u heeft bijvoorbeeld een pagina over auto’s die linkt naar een pagina over films, dan kan dit Google vertellen dat uw pagina gaat over de film Cars en niet over auto’s zelf. 33. Grammatica en spelling De juiste grammatica en spelling zijn een kwaliteitssignaal. Matt Cutts heeft verschillende berichten hierover geplaatst. 34. Gekopieerde content van andere website Is de content op een pagina origineel? Als het gekopieerd is van een geïndexeerde pagina, dan zal het niet zo goed ranken als het origineel of zal het terecht komen in Google’s Supplemental Index. 35. Nuttige aanvullende content In een recent gepubliceerd document van Google, het Google Rater Guidelines Document, staat dat nuttige aanvullende content een indicatie van de kwaliteit van de pagina. Voorbeelden hiervan zijn valuta converters, rente rekenmachines en interactieve recepten. 36. Aantal uitgaande links Teveel uitgaande links kunnen PageRank “lekken”, dit kan uw ranking beïnvloeden. 37. Multimedia Afbeeldingen, video’s en andere multimedia elementen kunnen dienen als een kwaliteitssignaal.
 10. 10. 38. Aantal interne links naar een pagina Het aantal interne links die naar een pagina wijzen, geeft aan hoe belangrijk de pagina is ten opzichte van de andere pagina’s op de website. 39. Kwaliteit van de interne links Interne links vanaf een autoriteit pagina op een website hebben een sterker effect, dan links vanaf pagina’s met weinig of geen PR. 40. Gebroken links Wanneer u teveel gebroken links heeft op een pagina, dan kan dit gezien worden als een teken van verwaarlozing van de website. Het Google Rater Guidelines Document meldt dat gebroken links gebruikt worden om de kwaliteit van de homepage te bepalen. 41. Leesniveau Het is duidelijk dat Google het leesniveau van pagina’s inschat: Wat Google met deze informatie doet is niet precies duidelijk. Sommige zeggen dat een basis leesniveau uw pagina helpt om te ranken, omdat het de massa aanspreekt. Linchpin SEO ontdekt echter dat het levensniveau een factor is dat meespeelt bij het onderscheiden van kwaliteitswebsites van content mills. 42. Affiliate links Weinig affiliate links zelf zullen uw website waarschijnlijk niet beschadigen. Heeft u er echter teveel, dan zal Google meer aandacht schenken aan andere kwaliteitssignalen om er zeker van te zijn dat u niet een magere affiliate website bent. 43. HTML errors/WC3 validering Veel HTML errors of slordige codering kunnen een teken zijn van een lage kwaliteit website. SEO’ers denken overigens dat een WC3 validering slechts een kleine kwaliteitssignaal is. 44. Pagina host domein autoriteit Als alles gelijk is aan elkaar, dan zal een pagina op een autoriteit domein hoger ranken, dan de pagina met minder autoriteit. 45. Pagina’s PageRank Een pagina met een hoge PR rankt over het algemeen beter dan een pagina met een lage PR. 46. URL lengte Search Engine Journal heeft gemerkt dat een buitensporig lange URL minder goed rankt.
 11. 11. 47. URL pad Een pagina die dichterbij de homepage staat krijgt een kleine boost. 48. Menselijke editors Ondanks dat het nooit bevestigd is, heeft Google een patent voor een systeem die menselijk editors toelaat om de SERP’s te beïnvloeden. 49. Pagina categorie De categorie van een pagina lijkt een relevantie signaal te zijn. Een pagina die onderdeel van een zeer relevante categorie zou een relevantie boost krijgen vergeleken bij een pagina uit een categorie, die niet of minder relevant is. 50. Wordpress tags Tags zijn een Wordpress-specifieke relevantie signaal. Volgens Yoast.com: “The only way it improves your SEO is by relating one piece of content to another, and more specifically a group of posts to each other” 51. Keyword in de URL Nog een belangrijk relevantie signaal. 52. URL koord De categorieën in de URL worden gelezen door Google en kunnen aangeven waar de pagina over gaat, dit ziet er zo uit: 53. Referenties en bronnen Citeer referenties en bronnen, net als bij onderzoeken, dit kan gezien worden als een teken van kwaliteit. De Google Quality Guidelines zegt dat reviewers moeten uitkijken voor bronnen wanneer ze een pagina bekijken: “This is a topic where expertise and/or authoritative sources are important…”. 54. Opsommingstekens en nummeringen Opsommingstekens en nummeringen maken de content beter leesbaar en zorgen er daardoor voor dat het gebruiksvriendelijker is. Google is het hiermee eens en geeft de voorkeur aan content met opsommingstekens en nummeringen. 55. Prioriteit van een pagina in een sitemap De prioriteit van een pagina kan in de sitemap.xml aangegeven worden en kan zijn ranking beïnvloeden.
 12. 12. 56. Te veel uitgaande links Rechtstreek uit het Quality Rater Document: “Some pages have way, way too many links, obscuring the page and distracting from the Main Content” 57. Goed ranken voor andere keywords Als een pagina goed rankt voor een aantal andere keyword, dan kan dat een teken van kwaliteit zijn voor Google. 58. Pagina leeftijd Ondanks dat Google de voorkeur geeft aan verse content, kan een oudere die regelmatig geüpdate wordt een nieuwe pagina overtreffen. 59. Gebruiksvriendelijke layout Nog een citaat uit het Google Quality Guidelines document: “The page layout on highest quality pages makes the Main Content immediately visible” 60. Geparkeerde domeinen Een Google update die in december 2011 werd gelanceerd verminderde de rankings van geparkeerde domeinen. Website factoren 61. Content moet iets nieuws toevoegen Google heeft bevestigd dat ze websites die niets nieuws toevoegen lager laten ranken, met name dunne affiliate website. 62. Neem contact met ons op pagina In het eerder genoemde Google Quality Document staat dat Google de voorkeur geeft aan websites die een “gepaste hoeveelheid contactinformatie” vermelden. Het lijkt dus dat wanneer uw contactinformatie overeenkomt met uw whois informatie, u een bonus krijgt. 63. Domein vertrouwen/Trustrank Het vertrouwen van een website wordt gemeten aan de hand van de hoeveelheid links u heeft vanaf zeer betrouwbare websites. Dit is een zeer belangrijke rankingfactor, u kunt er hier meer over lezen. 64. website architectuur Een goed in elkaar gezette website architectuur (zeker met een silo structuur) helpt Google om thematisch uw website te organiseren.
 13. 13. 65. Website updates Hoe vaak wordt uw website geüpdate? Zeker wanneer uw nieuwe content toevoegd is dat een versheidfactor voor uw gehele website. 66. Aantal pagina’s Het aantal pagina’s die een website heeft is een zwak autoriteit signaal. Wanneer u veel pagina’s heeft, dan weet Google dat u geen dunne affiliate website bent. 67. Aanwezigheid van een sitemap Een sitemap helpt zoekmachines om uw pagina’s beter en grondiger te indexeren, dit verbetert u zichtbaarheid. 68. Website uptime Als uw website vaak niet bereikbaar is door onderhoud of server problemen, dan kan dit uw rankings beïnvloeden. In het ergste geval kan het ertoe leiden dat uw website uit de index gehaald wordt. 69. server locatie De locatie van de server van uw website kan ervoor zorgen dat uw website op sommige locaties andere rankings heeft, met name bij plaatsspecifieke zoekopdrachten. 70. SSL Certificaat (Ecommerce website) Google heeft bevestigd dat ze SSL certificaten indexeren. Het is dus aannemelijk dat Google websites die een SSL certificaat heeft beter laat ranken dan websites die geen certificaat hebben. 71. Gebruiksvoorwaarden en privacy pagina’s Deze twee pagina’s vertellen Google dat een website te vertrouwen is. 72. Dubbele on-site content Dubbele pagina’s of meta informatie op uw website kunnen ervoor zorgen dat uw website minder goed rankt. 73. Kruimelpad navigatie Een kruimelpad zorgt voor gebruiksvriendelijkheid op uw website en het zegt de gebruiker en zoekmachines waar ze zijn op de website. Zowel SearchEngineJournal.com, als Ethical SEO Consulting zeggen dat dit mogelijk een rankingfactor is. 74. Mobiel optimalisatie Google geeft de voorkeur aan websites die zich aanpassen aan de grootte van het scherm. Waarschijnlijk hebben dit soort website een extra bonus wanneer een zoekopdracht wordt gedaan op mobiele apparaten.
 14. 14. 75. YouTube Er is geen twijfel over mogelijk dat YouTube video’s worden bevooroordeeld in de SERP's (waarschijnlijk omdat Google eigenaar is van YouTube). Search Engine Land heeft uitgevonden dat YouTube verkeer behoorlijk is toegenomen na de Google Panda update. 76. Website gebruiksvriendelijkheid Wanneer een website moeilijk te gebruiken of te navigeren is, dan zorgt dat ervoor dat bezoekers korter op pagina’s en de website zitten en de bounce rate verhoogt. Mogelijk is dit een rankingfactor, waarbij er wordt gekeken naar gebruikersgegevens die Google verzamelt. 77. Gebruik van Google Analytics en Google Webmaster Tool Sommige denken dat wanneer u deze twee programma’s gebruikt, het de rankings van uw website verbeteren. Tevens kan het ook direct uw rankings beïnvloeden doordat Google meer gegevens heeft over uw website (nauwkeurigere bounce rate, of u wel of niet relevante bezoekers krijgt vanaf uw backlinks, etc.). 78. Beoordelingen/website reputatie Beoordelingen van uw website op beoordelingswebsites spelen waarschijnlijk een belangrijke rol. Google heeft zelfs een bericht geplaatst waarin ze vertellen hoe ze over beoordelingen denken. Dit kwam nadat een brillenwinkel bezoekers oplichtte om links te krijgen. Backlink factoren 79. Leeftijd linkende domein Links vanaf een domeinen dat al wat ouder zijn, zijn waardevoller dan links vanaf nieuwe domeinen. 80. Aantal root domeinen die linken Het aantal root domeinen die naar u linken is een van de belangrijkste factoren in Google’s algoritme, zoals u kunt zien in deze grafiek van SEOMoz (verticale as vertegenwoordigt de positie in de SERP).
 15. 15. 81. Het aantal links vanaf afzonderlijke class-c IPs Veel afzonderlijke class-c IP adressen die naar uw linken suggereert dat een breder scala websites naar u linken. 82. Aan pagina’s die linken Het aantal pagina’s, zelfs als ze vanaf hetzelfde domein zijn, die naar u linken, is een rankingfactor. 83. Alt tag (voor afbeelding links) De Alt tag is de anchor tekst voor afbeeldingen. 84. Links vanaf .edu of overheidswebsites Matt Cutts heeft gezegd dat de TLD geen rankingfactor is, toch denken nog steeds veel SEO’ers dat links vanaf een overheidswebsite of .edu website een voordeel hebben. 85. PR van de pagina die linkt De PR van de pagina waar de link op staat is zeer belangrijk. 86. Autoriteit van het linkende domein De PR van het domein zou een onafhankelijke rol kunnen spelen bij het bepalen van de waarde van een link. 87. Links vanaf concurrenten Links vanaf pagina’s die voor hetzelfde keyword ranken kunnen meer waard zijn voor de pagina die ook voor datzelfde keyword rankt. 88. Social shares van een linkende pagina Het aantal social shares die een pagina heeft kan de waarde van de links op die pagina beïnvloeden. 89. Link vanaf bad neighborhoods Links vanaf “bad neihborhoods” kunnen uw website schaden. 90. Gastberichten Links vanaf gastberichten zijn, zeker als ze in de auteurs bio staan, niet altijd even waardevol als contextuele links, ook al staan ze op dezelfde pagina. 91. Links naar homepage van die website Links van een pagina naar de homepage van hetzelfde domein zou een rol kunnen spelen bij het evalueren van de website en de link.
 16. 16. 92. Nofollow links Een van de meest controversieelste onderwerpen in SEO. Google’s officiële bericht hierover is: “In general, we don’t follow them.” Dit suggereert dat ze er dus wel naar kijken, maar alleen in bepaalde situatie. Het hebben van een bepaalde hoeveelheid onfollow links in verhouding met dofollow links onderscheid een natuurlijk linkprofiel van een onnatuurlijk linkprofiel. 93. Diversiteit in link soorten Wanneer een groot percentage van uw links vanaf een bepaalde bron komt (zoals forumprofielen, blogcomment) dan kan dit gezien worden als webspam. Komen uw links echter vanaf verschillende bronnen dan is dat een teken van een natuurlijk linkprofiel. 94. Link partners Woorden als “link partner”, “sponsor”, “gesponsorde links” kunnen de waarde van de link verlagen. 95. Contextuele links Links die worden omringt door de content van de pagina worden waardevolle beschouwd dan links op lege pagina’s of links die ergens anders op de pagina staan. 96. Buitengewoon veel 301 redirects naar een pagina Links vanaf 301 redirects verliest een gedeeld (of misschien zelfs alle) PR, volgens een Webmaster Help video. 97. Backlink anchor tekst Zoals staat beschreven in de omschrijving van Google originele algoritme: “First, anchors often provide more accurate descriptions of web pages than the pages themselves.” De anchor tekst is niet meer zo belangrijk als een paar jaar geleden en kan in sommige gevallen dienen als webspam signaal, maar iedere link geeft wel een kleine relevantie signaal, wat met genoeg links een sterk signaal kan worden. 98. Interne link anchor tekst Ook de anchor tekst van interne links is een relevantie signaal, al is de anchor tekst van interne links minder belangrijk dan die van backlinks.
 17. 17. 99. Link titel attributie De titel van een link (de tekst die tevoorschijn komt als u met uw muis over de link heengaat) is ook een zwak relevantie signaal. 100. Country TLD van de linkende pagina Wanneer u links krijgt van landspecifieke domein extensies (.nl, .de, .co.uk), dan kan dat u helpen om beter te ranken in dat land. 101. Link locatie in content Links die in het begin van een stuk content staan zijn iets waardevoller dan links die op het eind van de content staan. 102. Link locatie op pagina Waar de link op de pagina staat is belangrijk. Over het algemeen zijn links die verwerkt zijn in de content van de pagina waardevoller, dan links in de footer of zijnavigatie. 103. Linkende domein relevantie Een link vanaf een website die in een vergelijkbare branche zit, is een stuk krachtiger dan een link vanaf een compleet irrelevante website. 104. Pagina relevantie De Hiltop Algoritm heeft gezegd dat een link vanaf een pagina over ongeveer hetzelfde onderwerp krachtiger is dan een link vanaf een irrelevante pagina. 105. Mening van de tekst rondom de link Google is waarschijnlijk in staat om uit te zoeken of een link naar een website een aanbeveling is of een onderdeel is van een negatieve review. Links die op een positieve manier zijn geschreven zijn waardevoller. 106. Keyword in de titel Google hecht meer waarde aan links waarbij de keyword van de pagina is verwerkt in de titel. 107. Positieve link snelheid Een website met een snelle link snelheid krijgt over het algemeen een bonus in de SERP’s. 108. Negatieve link snelheid Negatieve link snelheid kan de rankings behoorlijk verminderen, omdat het een teken is van impopulariteit. 109. Links vanaf “hub” pagina’s Aaron Wall beweert dat links vanaf pagina’s met handige hulpenmiddelen (of hubs) over een specifiek onderwerp een speciale behandeling krijgen.
 18. 18. 110. Links vanaf autoriteit websites Een link vanaf een website dat wordt gezien als een “autoriteit website” geeft meer link juice dan een link vanaf een kleine, relatief onbekende website. 111. Bron in Wikipedia Ondanks dat de links nofollow zijn, denken veel SEO’ers dat een link vanaf Wikipedia uw website een beetje vertrouwen en autoriteit geeft. 112. Woorden om uw link De woorden die om uw link heen staan helpen Google te achterhalen waar de pagina over gaat. 113. Backlink leeftijd Volgens een Google patent geven oudere links meer ranking kracht, dan recent geplaatste links. 114. Links vanaf echte websites vs. splogs Door de toenemende groei van het aantal blog netwerken, hecht Google waarschijnlijk meer waarde aan links vanaf “echte website”, dan vanaf neppe blogs. Ze maken gebruik van merk en gebruikersinteractie om onderscheid te kunnen maken tussen die twee. 115. Natuurlijk linkprofiel Een website met een “natuurlijk” linkprofiel zal hoger ranken en beter bestand zijn tegen updates. 116. Wederkerige links Google’s link regelingen pagina vertelt dat “buitensporige link ruilingen” een techniek is die men beter links kan laten liggen. 117. Links van gebruikers Google is in staat om het verschil te zien tussen een link die geplaatst is door een gebruiken en een links van de website eigenaar. Ze weten bijvoorbeeld dat een link vanaf bestekoffiereview.wordpress.com heel anders is dan een links vanaf nl.blog.wordpress.com 118. Links vanaf 301 Links vanaf 301 redirects geven minder link juice dan een gewone link. Matt Cutts heeft echter gezegd dat een 301 ongeveer gelijk is aan een gewone links. 119. Schema.org microformats Pagina’s die microformats ondersteunen kunnen hoger ranken dan pagina die dat niet doen. Wellicht dat het een direct boost is of dat het komt doordat pagina’s die microformats ondersteunen een hogere CTR hebben in de SERP:
 19. 19. 120. DMOZ opgenomen Velen geloven dat Google websites die zijn opgenomen in DMOZ extra vertrouwen geeft. 121. Yahoo! Directory opgenomen Het algoritme heeft wellicht ook een speciale plek voor de Yahoo! Directory, aangezien het al een zeer lange tijd websites catalogiseert. 122. Aantal uitgaande links op een pagina PageRank is eindig, een link op een pagina met honderden uitgaande links geeft minder PR door dan een pagina met slechts een paar uitgaande links. 123. Forumprofiel links Omdat er op grote schaal wordt gespamd, heeft Google waarschijnlijk de waarde van links in forumprofielen significant verlaagd. 124. Aantal woorden van content om de link Een link die staat in een artikel van 1000 woorden heeft meer waarde dan een link die in een stukje van 25 woorden staat. 125. Kwaliteit van de linkende content Links in slecht geschreven content geven minder waarde door dan een link uit een goed geschreven, multimedia artikel. 126. Sitewide links Matt Cutts heeft bevestigd dat sitewide links worden samengeperst tot één link. Gebruikersinteractie 127. Organische Click Through Rate voor een keyword Pagina´s met een hogere CTR in de SERP´s krijgen een boost voor dat specifieke keyword. 128. Organische Click Through Rate voor alle keywords De CTR voor alle keywords van een pagina (of website) kan een mensgebaseerde, gebruikersinteractie signaal zijn. 129. Bounce rate Niet alle SEO´ers zijn het er mee eens dat de bounce rate een factor is, maar het kan een manier zijn van Google om zijn gebruikers te gebruiken als kwaliteit testers (pagina´s met een hoge bounce rate is waarschijnlijk niet zo goed). 130. Direct verkeer Google heeft bevestigd dat het data gebruikt van Google Chrome om erachter te komen of mensen een website bezoeken en hoe vaak. Websites met veel direct verkeer zijn waarschijnlijk van hogere kwaliteit, dan website met weinig direct verkeer.
 20. 20. 131. Terugkerend verkeer Mogelijk kijkt Google ook naar het aantal keer dan een bezoeker terug gaat naar een pagina of website. Websites met veel terugkerend verkeer krijgen wellicht een SERP boost. 132. Geblokkeerde websites Google is met deze functie gestopt, maar Panda maakt hiervan gebruik om de kwaliteit te bepalen. 133. Chrome Bookmarks We weten dat Google Chrome browser gegevens verzamelt. Pagina’s die worden gebookmarked in Chrome krijgen mogelijk een klein voordeel. 134. Google toolbar gegevens Danny Goodwin van Search Engine Watch meldde dat Google toolbar gegevens als ranking signaal gebruikt. Naast de laadsnelheid en malware, weten we nu wat voor gegevens ze nog meer verkrijgen via de toolbar. 135. Aantal opmerkingen Pagina’s met veel opmerkingen kan gezien als een pagina van hoge kwaliteit en gebruikersinteractie. 136. Tijd op de website Google Analytics en Chrome data helpen Google mogelijk om te bepalen hoelang gebruikers gemiddeld op een website zitten. Als mensen veel tijd doorbrengen op uw website, dan kan dat gebruikt worden als kwaliteit signaal. Speciale algoritme regels 137. Zoekopdracht eist recente pagina Google geeft nieuwe pagina’s een boost voor bepaalde zoekwoorden. 138. Zoekopdracht eist diversiteit Google voegt diversiteit toe in de SERP voor dubbelzinnige keyword, zoals “ted”, “WWF” of “ruby”. 139. Browsgeschiedenis Websites die u regelmatig bezoekt, terwijl u bent ingelogd in Google krijgen een SERP voordeel in uw zoekopdrachten. 140. Zoekgeschiedenis Uw zoekgeschiedenis beïnvloed de zoekresultaten voor toekomstige zoekopdrachten. Als u bijvoorbeeld zoekt voor “beoordelingen” en daarna naar “blender”, dan zullen blender beoordelingwebsites waarschijnlijk hoger ranken in de SERP’s. 141. Geografisch voordeel Google geeft de voorkeur aan websites met een lokaal IP adres en land specifieke domeinnaam extensie.
 21. 21. 142. Safe Search Zoekresultaten met scheldwoorden of 18+ content zullen niet tevoorschijn komen bij mensen die Safe Search aan hebben staan. 143. Google+ kringen Google toont een website hoger als u de website of de auteur in uw kringen heeft. 144. DMCA klachten Google laat een website lager ranken als ze DMCA klachten tegen die website krijgen. 145. Domein diversiteit De zogenoemde “Bigfoot update” zou meer diversiteit aanbrengen in de SERP’s qua domeinen. 146. Transactionele zoekopdrachten Soms laat Google andere resultaten zien voor verkoop gerelateerde keywords. 147. Lokale zoekopdrachten Google laat vaak Google+ lokale resultaten zien boven de “normale” organische SERP’s. 148. Google nieuws box Bij bepaalde keywords laat Google zijn nieuws box zien: 149. Grote merk voorkeur Sinds de Vince update geeft Google grote merken een boost voor bepaalde short-tail zoekopdrachten.
 22. 22. 150. Shopping resultaten Google laat soms zijn Google Shopping resultaten zien in de organische SERP’s. 151. Afbeelding resultaten Google laat in de organische resultaten afbeeldingen zien, als er gezocht wordt naar bepaalde woorden waar in de Google Image Search vaak naar gezocht wordt. 152. Resultaten van één website Domein of merk georiënteerd keywords laat verschillende resultaten zien van dezelfde domein. Social signalen 153. Aantal tweets Net als links, heeft het aantal tweets die een pagina heeft, invloed op zijn ranking in Google. 154. Autoriteit van de twitteraars Het is aannemelijk dat tweets van een oudere, autoriteit Twitter profiel met veel volgers (zoals BN’ers) meer effect hebben dan een tweet van een nieuwe, lage autoriteit profiel. 155. Aantal Facebook likes Ondanks dat Google de meeste Facebook accounts niet kan zien, lijkt het er wel op dat ze het aantal likes die een pagina heeft zien als een zwak ranking signaal. 156. Facebook shares Facebook shares lijken meer op links, dan likes en zijn daarom ook waardevoller. 157. Autoriteit van de Facebook accounts Net als bij Twitter, is een Facebook share of like van een populaire Facebook pagina meer waard, dan een impopulaire. 158. Pinterest pins Pinterest wordt steeds populairder en veel van de data is publiekelijk. Het is waarschijnlijk dat Google Pinterest pins ziet als een social signaal. 159. Stemmen op social sharing websites Het is mogelijk dat Google shares op websites zoals Reddit, Stumbleupon en Digg ziet als een social signaal. 160. Aantal Google+1’s Ondanks dat Matt Cutts heeft gezegd dat het geen direct effect heeft op de rankings, lijkt het onwaarschijnlijk dat ze signalen vanaf hun eigen social media negeren. 161. Autoriteit van Google+ account Het lijkt logisch dat Google meer waarde hecht aan +1’s van een autoriteit account, dan aan account met minder volgers.
 23. 23. 162. Geverifieerde Google+ auteurschap In februari 2013 maakte Google CEO Eric Schmidt bekent dat: “Within search results, information tied to verified online profiles will be ranked higher than content without such verification, which will result in most users naturally clicking on the top (verified) results.” Geverifieerde auteurschap is dus mogelijk al een teken van vertrouwen. 163. Social signaal relevantie Google maakt waarschijnlijk gebruik van relevantie informatie vanaf het account die de content deelt, als relevantie signaal. 164. website social signalen Social signalen die op de gehele website te zien zijn kunnen de autoriteit van de website verhogen, dit verbetert ook zijn rankings. Merk signalen 165. Merknaam anchor tekst Merk anchor teksten zijn een simpel, maar sterk merk signaal. 166. Merk zoekopdrachten Mensen zoeken naar merken. Als iemand in Google naar uw website zoekt, bijvoorbeeld “Linkbuilding Specialist Facebook” of “Linkbuilding Specialist linkbuilders”, dan kan dit Google helpen om te bepalen of het een merk is of niet. 167. Website heeft Facebook pagina en likes Merken hebben over het algemeen een Facebook pagina met likes. 168. Website heeft Twitter account en volgers Twitter profielen met veel volgers laat zien dat een merk populair is. 169. Officiële Linkedin bedrijfspagina De meeste echte bedrijven hebben een Linkedin bedrijfspagina. 170. Werknemerslijst op Linkedin Rand Fishkin denkt dat het hebben van Linkedin profielen die zeggen dat ze voor een bedrijf werken, een merk signaal is. 171. Legitimiteit van social media account Een social media account met 10.000 volgers en 2 berichten wordt waarschijnlijk heel anders beoordeeld dan een account met ook 10.000 volgers, maar ook veel reacties en berichten plaatst.
 24. 24. 172. Merkvermeldingen op nieuwswebsites Grote merken worden continu genoemd in nieuwswebsites en op Google Nieuws. Sommige merken hebben zelfs hun eigen Google Nieuws feed. 173. Co-citations Merken die genoemd worden, zonder dat er naar het merk wordt gelinkt. Google ziet niet-linkende merkvermeldingen waarschijnlijk als een merk signaal. 174. Aantal RSS abonnees Gezien het feit dat Google eigenaar is van de populaire Feedburner RSS service, lijkt het logisch dat ze zouden kijken naar het aantal RSS abonnees als populariteit/merk signaal. 175. Locatie vermeld in Google+ local Echte bedrijven hebben een pand. Het is mogelijk dat Google zoekt naar locatiegegevens om te bepalen of het een groot merk is of niet. 176. Website is belasting betalend bedrijf SEOMoz meldt dat Google wellicht kijkt of een website is geassocieerd is met een belasting betalend bedrijf. On-site webspam factoren 177. Panda penalty Websites met lage kwaliteit content (zoals content farms) ranken lager in de SERP’s nadat ze geraakt zijn door een Panda penalty. 178. Links naar bad neighborhoods Wanneer u links naar bad neighborhoods dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw website. 179. Redirects Gluiperige redirects worden sterk afgeraden. Als u gepakt wordt, dan kunt u niet alleen een penalty krijgen, maar mogelijk wordt uw website geheel uit de index gehaald. 180. Popups of afleidende advertenties De officiële Google Rater Guidelines Document zegt dat popups en afleidende advertenties een teken zijn van lage kwaliteit. 181. Website overoptimalisatie Dit zijn technieken als keyword stuffing, header tag stuffing en buitensporig gebruik van het keyword. 182. Pagina overoptimalisatie Veel SEO’ers geloven dat Penguin, anders dan Panda, gericht is tegen individuele pagina’s of zelfs tegen bepaalde keywords.
 25. 25. 183. Advertenties boven de vouw De Page Layout Algorithm straft websites met veel advertenties (en weinig content) boven de vouw. 184. Affiliate links verbergen Wanneer u te ver gaat met het verbergen van uw affiliate links (met name als u cloaking gebruikt), dan kan het u een penalty opleveren. 185. Affiliate websites Het is geen geheim dat Google geen grote fan is van affiliate websites. Veel SEO’ers denken dat websites die geld verdienen met affiliate links onder extra controle worden gebracht. 186. Automatisch gegenereerde content Google houdt niet van automatisch gegenereerde content. Als ze uw website verdenken van het plaatsten van automatisch gegenereerde content, dan kan dat leiden tot een penalty of verwijdering uit de index. 187. Overmatig PageRank vasthouden Als u te ver gaat met het vasthouden van PageRank, bijvoorbeeld door alle uitgaande links of meest interne links nofollow te maken, dan kan dat een teken zijn dat u het systeem probeert te manipuleren. 188. IP adres gemarkeerd als spam Als uw IP adres is gemarkeerd als spam, dan kan dat de rankings van alle websites op die server beïnvloeden. 189. Meta tag spamming Keyword stuffing kan ook gebeuren in de meta tags. Als Google denkt dat u uw keywords buitensporig veel in de meta tags zet om de zoekresultaten te beïnvloeden, dan kan dat uw rankings beïnvloeden.
 26. 26. Off-page webspam factoren 190. Onnatuurlijk toestroom van links Als uw websites ineens onnatuurlijk veel links krijgt, dan is een teken dat de links vals zijn. 191. Penguin penalty Websites die geraakt zijn door Penguin ranken behoorlijk minder in de SERP’s. 192. Linkprofiel met hoge % lage kwaliteit links Veel links vanaf bronnen die vaak door black hat SEO’ers worden gebruikt (zoals blog reacties en forum profielen) kunnen een teken zijn dat u de rankings probeert te manipuleren. 193. Relevantie linkende domeinen Het bekende onderzoek van MicroSiteMasters.com heeft aangetoond dat websites met een onnatuurlijk hoog aantal links vanaf irrelevante websites gevoeliger zijn voor Penguin. 194. Onnatuurlijke links waarschuwing Google verstuurt duizenden “Google Webmaster Tools mededeling van gedetecteerde onnatuurlijke links” berichten. Over het algemeen wordt dit gevolgd door aan daling in de rankings, maar dit is niet in alle gevallen het geval. 195. Links vanaf hetzelfde Class c IP Het hebben van een onnatuurlijke hoeveelheid links vanaf websites op dezelfde server IP kunnen een teken zijn van blog netwerk linkbuilding.
 27. 27. 196. “Vergiftigde: anchor tekst Het hebben van “vergiftigde” anchor tekst links naar uw wensite kunnen een teken zijn van spam of dat de website is gehackt. In beide gevallen kan het uw ranking beschadigen. 197. Handmatige penalty Het is bekend dat Google handmatige penalty’s uitdeelt, zoals het geval was bij Interflora. 198. Links verkopen Het verkopen van links kan zeker u toolbar PageRank beïnvloeden en mogelijk ook de rankings van uw website. 199. Google Sandbox Nieuwe websites die ineens een grote hoeveelheid links krijgen worden soms in de Google Sandbox gezet, waardoor ze beperkt worden in het ranken voor keywords. 200. Google Dance De Google Dance kan tijdelijk de rankings beïnvloeden. Volgens een Google patent is dit een manier van Google om te bepalen of een website wel of niet het algoritme probeert te verslaan. 201. Disavow tool Door de disavow tool te gebruiken kunt u een handmatige of algoritmische penalty verwijderen voor websites die het slachtoffer zijn geworden van negatieve SEO. 202. Verzoek tot heroverweging Een succesvol verzoek te heroverweging kan een penalty doen verwijderen. 202 rankingfactoren Dit zijn ze dan, 202 rankingfactoren. Heeft u nog rankingfactoren die er niet in staan of staan er rankingfactoren tussen waar u het niet mee eens bent? Laat het dan weten in de comments hieronder.

×