Your SlideShare is downloading. ×
Uitleg screencast maken
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Uitleg screencast maken

69
views

Published on

Met dank aan Mariette Siemons.

Met dank aan Mariette Siemons.

Published in: Education

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
69
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Screencasts maken met behulp van Screencast-o-matic Voorbereiding: Zorg dat je de presentatie geopend hebt op de computer. Zorg ervoor dat je microfoon is aangesloten om je stem te kunnen opnemen. Weet welke tekst je op welk moment gaat uitspreken. Maak eventueel een script dat je kunt voorlezen. 1. Ga naar de website: http://www.screencast-o-matic.com/ 2. Klik op de knop Start Recording 3. Je krijgt eenmalig de melding om Java te mogen uitvoeren. Dit is nodig om de software te kunnen draaien op je computer. (N.B. krijg je deze melding niet ga dan verder naar punt 7). N.B. Indien het downloaden van de bestanden niet lukt is het raadzaam het programma te downloaden. Deze is via het menu in Start te openen. 4. Klik op Altijd uitvoer op deze site Er verschijnt een venster waarin je toestemming moet geven om Java te starten. 5. Klik op Run. De applicatie om Java te starten wordt gedraaid. Er verschijnt nogmaals een venster waarin je moet aangeven of je de applicatie wilt uitvoeren. 6. Klik nogmaals op Run. De applicatie wordt gedownload. Na het downloaden verschijnt een kader op het scherm.
  • 2. 7. Het kader blijft op je scherm staan totdat je klaar bent met opnemen. 8. Ga naar Powerpoint voor de presentatie die je wilt gebruiken voor je uitleg. Het kader blijft getoond op het scherm welke applicatie je ook gebruikt. Opnamemenu 1 2 3 4 5 6 7 1: Opname/ pauzeknop 2: Instellingen voor de microfoon 3: Informatie over de tijd van opname 4: Instellingen voor de grootte van het kader 5: Instellingen voor de webcam 6: Opnieuw beginnen (zonder bewaren) 7: Klaar met de hele opname 9. Pas het kader aan voor de opname door deze bij de hoekpunten te slepen (of door gebruik te maken van optie 4 in het menu).
  • 3. 10. Klik op de rode knop om het beeld op te nemen. Het aftellen verschijnt. 11. Bij Go kun je starten met het uitspreken van de tekst door de microfoon. Je kunt alle dia’s achter elkaar opnemen maar je kunt ook pauzeren door op de pauze-knop te klikken. 12. Als je klaar bent met de hele opname, klik je op Done. Het kader verdwijnt van je scherm. Het volgende scherm verschijnt: 13. Je kunt op 3 manieren de opname bewaren: a. door deze te publiceren via screen-o-matic (hier heb je een account voor nodig) b. door deze te publiceren op Youtube (hier heb je een account voor nodig) c. door deze op te slaan als los bestand op de computer, bv. avi of mp4 14. Klik op Save video om je opname op te slaan. Geef een naam aan het bestand. 15. Klik op Opslaan. De video wordt opgeslagen. De screencast is klaar!