Teks mc hari anugerah pelajar cemerlang

4,555 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
4,555
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
177
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Teks mc hari anugerah pelajar cemerlang

  1. 1. MAJLIS ANUGERAH PELAJAR CEMERLANG TAHUN 2013 TEKS PENGERUSI MAJLIS ATURCARA TEKS SAPAAN KETIBAAN TETAMU BERSEDIA PERARAKAN MASUK Diumumkan perarakan masuk graduan prasekolah SK Long Pelutan. GRADUAN PRASEKOLAH Kata-kata  aluan Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Cue: Setelah selesai guru mengambil tempat. Pergi ke pekan membeli gula, Gula dibeli untuk si dara, Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Yang Dimuliakan ________________________Naib Pengerusi PIBG SK Long Pelutan Yang Berusaha En. Ujo Jok Guru Besar SK Long Pelutan Yang Dimuliakan En Bobera Anak Jabat Penolong Kanan 1 SK Long Pelutan Yang Dihormati, En Bati Anak Aing selaku Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Yang Dikasihi, En Md Nasir b. Jusof Penolong Kanan Kokurikulum Penyelaras program Majlis Anugerah Cemerlang, En. Bobera Jabat Wakil Ketua Kampung, Jawatan Kuasa tertinggi PIBG, barisan para guru, stafstaf pelaksana sekolah, ibu bapa serta murid-murid yang dihormati sekalian. Selamat datang ke Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang2013 Sesungguhnya kehadiran hadirin dan hadirat sekalian dapat memeriahkan majlis kita pada hari ini. CATATAN
  2. 2. Bacaan doa  Cue: selesai kata-kata aluan pengerusi majlis. Tetak buluh kajang sepuluh, Laksana dititing kias ibarat, Angkat tangan jemari sepuluh, Doa dipohon biar selamat. Hadirin sekalian, bagi memberkati majlis kita pada hari ini, dipersilakan Pastor Aloysius Asoi untuk memimpin bacaan doa.Majlis mempersilakan dengan hormat dan takzimnya. Nyanyian lagu  Negaraku Terima kasih atas bacaan doa sebentar tadi. Cue: selesai bacaan doa Majlis diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku dan Ibu Pertiwiku, hadirin dijemput berdiri bagi sama-sama menyanyikan lagu dengan penuh semangat.  Cue: Selepas nyanyian Lagu Negaraku. Hadirin dipersilakan duduk. Ucapan Aluan  Guru Besar. Hadirin dan hadirat sekalian, Cue : setelah tamat nyanyian. Besar langit di tepi busut, Besar tak muat di dalam peti, Besar hajat kami menjemput, Besar niat di dalam hati. Majlis dteruskan dengan mempersilakan Tuan Guru Besar SK Long Pelutan En Uyo Jok untuk menyampaikan ucapan aluan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Cue: Setelah selesai ucapan Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas ucapan yang disampaikan sebentar tadi. Daun semulur di pekan sari, Batang jerami rebah ke bumi, Penghargaan dihulur terima kasih diberi, Atas ucapan sebentar tadi.
  3. 3. Ucapan  Perasmian Hadirin yang dikasihi sekalian, Cue: Selepas ucapan Aluan Guru Besar Oleh Naib YDP Tarikh keramat sentiasa dinanti PIBG SK Long Tanda ikhlas cinta bersemi Pelutan. Kepada tuan sembah diberi, Mohon rasmikan majlis kami. Seterusnya, majlis menjemput Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru ______________________untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang Tahun 2013. Cue: Selesai Penyampaian. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas penyempurnaan Ucapan perasmian sebentar tadi. Persembahan Cue: Selepas Perasmian tarian Majlis diteruskan lagi dengan persembahan tarian. Sama-sama kita saksikan. Cue: tarian tamat. Majlis mengucapkan terima kasih diatas persembahan tarian itu tadi. Cue: Selepas tarian bersedia untuk majlis graduasi prasekolah. Penyampaian sijil dan hadiah Hadirin dan hadirat sekalian, prasekolah Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan Guru Besar SK Long Pelutan En. Uyo Jok diiringi Guru Penolong Kanan 1, En. Bobera anak Jabat untuk menyampaikan sijil dan hadiah Majlis Graduasi Pra Sekolah. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah kepada graduan cilik kita sebentar tadi.
  4. 4. Cue: Selepas majlis graduasi prasekolah. Penyampaian Sijil Dan Hadirin dan hadirat sekalian, Hadiah Ko- Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan Kurikulum _______________________________________________________diiringi Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum, En. Md. Nasir Jusof untuk menyampaikan sijil dan hadiah ko-kurikulum. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi. Penyampaian Cue: Selepas ko-kurikulum. Sijil dan Hadiah Hal Hadirin dan hadirat sekalian, Ehwal Murid Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan _______________________________________________________diiringi Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid, En. Bati anak Aing untuk menyampaikan sijil dan hadiah hal ehwal murid. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi.
  5. 5. Persembahan Cue : selepas HEM murid tahun 6 Hadirin dan hadirat sekalian, Majlis berehat seketika dengan mempersilakan murid tahun 6 ARIF untuk membuat persembahan khas mereka. Cue : selepas persembahan tahun 6 Begitulah persembahan khas dari murid tahun 6ARIF dan ini mungkin merupakan kali terakhir mereka di pentas itu. Selama 6 tahun menimba ilmu di sekolah ini,pelbagai ilmu telah berjaya mereka perolehi. Diharapkan ilmu tersebut dapat dimanfaatkan dengan baik untuk bangsa, agama dan negara. Penyampaian Cue: Selepas persembahan tahun 6 sijil murid tahun 6 Hadirin dan hadirat sekalian, Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan _______________________________________________________diiringi Guru Penolong Kanan 1, En. Bobera anak Jabat untuk menyampaikan sijil kepada murid tahun 6. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis menjemput adik...................... Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil sebentar tadi.
  6. 6. Penyampaian Cue: Selepas penyampaian sijil tahun 6 hadiah dan sijil akademik Hadirin dan hadirat sekalian, (pemulihan) Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan Guru Penolong Kanan HEM, En. Bati anak Aing diiringi Guru Penolong Kanan Ko-kurikulum merangkap guru pemulihan, En. Md. Nasir Jusof untuk menyampaikan sijil dan hadiah kepada murid pemulihan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi. Penyampaian Cue: Selepas penyampaian sijil pemulihan hadiah dan sijil akademik Hadirin dan hadirat sekalian, (terbaik Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan matapelajaran _______________________________________________________diiringi teras) Guru Besar SK Long Pelutan, En. Uyo Jok untuk menyampaikan sijil dan hadiah bagi pencapaian terbaik mata pelajaran teras. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi.
  7. 7. Penyampaian Cue: Selepas penyampaian sijil terbaik mata pelajaran teras. hadiah dan sijil akademik Hadirin dan hadirat sekalian, (terbaik Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan Guru Penolong Kanan 1, En. peperiksaan)- Bobera anak Jabatdiiringi Guru Penolong Kanan Hem, En. Bati anak Aing untuk mengikut menyampaikan sijil dan hadiah bagi pencapaian terbaik peperiksaan mengikut jumlah jumlah markah. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. markah Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi. Penyampaian Cue: Selepas penyampaian sijil terbaik peperiksaan (jumlah markah) hadiah dan sijil akademik Hadirin dan hadirat sekalian, (terbaik Majlis kita diteruskan dengan mempersilakan peperiksaan)- _______________________________________________________diiringi mengikut Guru Besar SK Long Pelutan, En. Uyo Jok untuk menyampaikan sijil dan hadiah gred bagi pencapaian terbaik peperiksaan mengikut gred. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Cue : selesai sijil terbaik peperiksaan (gred) Sekarang tibalah masa untuk diumumkan tokoh murid terbaik. Pemilihan tokoh murid ini dibuat berdasarkan undian tertinggi guru-guru. Diumumkan tokoh murid terbaik (perempuan) jatuh kpd : marissa bungan Manakala tokoh murid terbaik (lelaki) jatuh kpd : ardy henry Cue: selesai penyampaian Majlis mengucapkan ribuan terima kasih diatas kesudian menyampaikan sijil dan hadiah sebentar tadi. Semoga hadiah itu akan dijadikan motivasi besar untuk menjadi murid yang cemerlang. Bukan sahaja cemerlang dalam aspek akademik tetapi juga cemerlang dari dalam bidang kokurikulum.
  8. 8. Nyanyian lagu Hadirin dijemput berdiri bagi menyanyikan lagu sekolah. sekolah Hadirin dijemput duduk, Berakhirnya nyanyian itu tadi. Maka berakhirlah juga majlis anugerah cemerlang tahun 2013 kita pada pagi ini. Yang baik datang dari yang maha Esa Dan segala kekurangan dari pihak kami harap dimaafi. Semoga berjumpa di lain ketika sekian terima kasih. Maklumat:

×