Generationen der vil ændre verden slideshare

671 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
671
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
31
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Generationen der vil ændre verden slideshare

 1. 1. Internetgenerationen - også kendt som ”facebookgenerationen” Mange af dem vil klart kunne huske World Trade Center, der og ”Generation I” - er født mellem 1990 – 2010. styrtede i grus d. 11. september 2001, som en milepæl i deres barndom. De er den første generation, som er digitalt indfødte, hvor ældre generationer er digitale immigranter. Den massive materielle rigdom som de fleste har været vant til i deres ungdom vil reducere værdien af en ny mobiltelefon eller Deres verden startede efter murens fald. Efter den Kolde Krig. computer og forøge værdien af de immaterielle ting som tid, overskud og oplevelser. At have travlt med sit job er ikke længere et statussymbol, tværtimod. De kan ikke huske verden før internettet og mobiltelefonen og de går sjældent med armbåndsur.Kasper Lindøe Pedersen | 2012
 2. 2. Internettet er flettet ind i generationens sociale DNA. Internettet er vor tids dampmaskine. Dets relativt korte liv har allerede været omvæltende. Dets løfte til verden, er intet mindre end revolutionerende.Internettet har skabt helt nye former for social interaktion, aktiviteter ogorganisering. Vi shopper, googler, blogger og twitter. Internettet eranarkistisk, åbent for alle og en drivkraft for opinion, interaktion ogkommunikation. Når en hel generation af unge mennesker er digitaltindfødte, er deres verdenssyn også domineret af internettets indbyggedelogik.Følgende elementer af denne logik, er skrevet ind i Internetgenerationenssociale DNA og oftest fuldkommen fraværende i erhvervslivets DNA. Ogdet vil ændre vores verden fundamentalt…
 3. 3. Alle ideer konkurrerer på lige fod.På nettet har enhver ide, en chance for at finde tilhængere – og modstandere. Samtidig har ingen person magtentil at slå en radikal ide ihjel eller kvæle en pinlig debat. Ideer får støtte på basis af deres kvalitet, frem for på deres ophavsmænds magt og status.
 4. 4. Bidrag betyder mere end rang.Ingen af de konventionelle statussymboler (stilling, titel, uddannelse) betyder ret meget på nettet. Når du lægger en video påYoutube, spørger ingen om du har gået på filmskole. Når du skriver en blog, spørger ingen om du har en journalistuddannelse. På nettet er det ikke dit CV, men dine bidrag der tæller.
 5. 5. Hierarkier opstår naturligt – ikke konstrueret.I ethvert webforum er der folk, som tiltrækker mere respekt og opmærksomhed end andre – og derfor har mere indflydelse. De er ikke blevet udpeget af en overordnet autoritet, men er gennem deres bidrag blevet båret frem af deres ligemænd. På nettet kommer magt nedefra – ikke oppefra.
 6. 6. Ledelse gennem indflydelse - ikke gennem kommando. På nettet er enhver leder en tjener for folket. Ingen har magten til at kommandere eller sanktionere. Troværdige argumenter, bevist erfaring og uselvisk adfærd er de eneste værktøjer til at få tingene gjort gennem andre. Glemmer du dette på nettet, vil dit følge snart forlade dig.
 7. 7. Opgaver tilvælges frem for påtvinges.Nettet er en tilvalgsøkonomi. Uanset om man skriver en blog, deltager i et open source projekt eller deler gode råd i et forum, så arbejder folk på det, der interesserer dem. Derfor findes der så mange – som har velbetalte fuldtidsjobs – der bruger mange timer på disse projekter. Interesse er nøgleordet.
 8. 8. Grupper er selvdefinerende og selvorganiserende.På nettet vælger du selv dine ligesindede. I et onlinefællesskab har du friheden til at knytte dig til nogle individer – og ignorerealle andre. Friheden til at dele ting med nogle og ikke med resten. Ligesom ingen kan tildele dig en kedelig opgave, kan ingen tvinge dig til at arbejde med uinteressante kolleger.
 9. 9. Ressourcer bliver tiltrukket – ikke tildelt. I store organisationer bliver ressourcer allokeret fra toppen – i en politiseret, sovjetagtig budgetkamp. Nettet er derimod en markedsøkonomi, hvor ressourcer tiltrækkes af de ideer og projekter, der er attraktive og sjove – og væk fra dem der ikke er det.
 10. 10. Magt kommer ved at dele information – ikke ved at sammenpuge den.Nettet er også en ”gaveøkonomi”. For at få indflydelse og status, må du forære din ekspertise og viden til fællesskabet. Og det skal gå stærkt. Hvis du ikke gør det, er der en anden der gør det – og tjener den respekt, som kunne have været din. På nettet er der mange incitamenter til at dele – og få til at sammenpuge.
 11. 11. Ideer flytter hastigt grænser.På nettet får virkelig smarte ideer lynhurtigt følgeskab af tilhængere – uanset hvor revolutionerende de måtte være. Nettet er et perfekt medie til at aggregere ”the wisdom of the crowd” og når først massernes stemmer er samlet, kan de bruges til at udfordre ”offline-verdenens” indgroede dogmer.
 12. 12. Brugere kan nedlægge veto mod de fleste politiske beslutninger. Onlinebrugere er højrøstede og fulde af meninger og vil øjeblikkeligt angribe enhver beslutning, som virker uoverensstemmende med fællesskabets interesser. Kun ved at give brugerne en betydelig indflydelse på nøglebeslutninger, kan de holdes loyale.
 13. 13. Anerkendelse betyder mere end belønning.Nettet er et bevis på betydningen ved iboende belønning. Tænk på de mange timer, som mennesker bruger på at bidrage pånettet og som beviser, at man vil give gavmildt når man får chancen, for at bidrage til noget man faktisk interesserer sig for. Penge er vigtige, men anerkendelse og selvrealisering er vigtigere.
 14. 14. Hackere er helte.Store organisationer udmærker sig ved at gøre livet surt for aktivister og rebeller – uanset hvor konstruktive de måtte være. Pånettet bliver de utilfredse mytterister ofte fejret som forkæmpere for nettets demokratiske værdier. Især hvis de nedbryder det, andre opfatter som deres ukrænkelige digitale ejendom.
 15. 15. Døren er åben 24/7. Alle kan kommunikere, søge, dele, shoppe, læse og bruge i døgnets 24 timer. Man vil belønnes for at skabe resultater–ikke for at dukke op. Work/Life balance handler ikke om at arbejde mindre, men om fleksibiliteten til selv at tilrettelægge sit liv – ud fra reelle, frem for traditionelle tidsbegrænsninger.
 16. 16. Hyppig feedback er en nødvendighed – ikke en luksus. Alt hvad Internetgenerationen gør, foregår i realtid og de er vant til hyppige tilbagemeldinger.Ventetid på feedback, uvidende om hvad andre mener om deres bidrag – er mere smertefuldt for denne generation end nogen anden. Dette vil de lede efter – og de er ikke bange for at ”shoppe” løs til de finder, hvad de søger.
 17. 17. Nettet skaber rasende dygtige forbrugere.På nettet kan alle skrive om alt altid. Derfor er forbrugerne i dag også langt bedre informeret end de nogensinde har været før. Selv de mindste ting kan spredes på nettet med lynets hast – hvilket flere og flere virksomheder lærer. Vil man vinde denne generations loyalitet må man være ærlig – ikke sælgende!
 18. 18. Internetgenerationens ældste medlemmer… …er nu omkring 20 år gamle. Inden for det næste årti eller to, vil denne generation ændre vores verden fundamentalt.

×