Your SlideShare is downloading. ×
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Saját Web rádió készitése .
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Saját Web rádió készitése .

16,671

Published on

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
16,671
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
22
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Saját Web rádió készitése . Tisztelt Olvasó ' Ha van ideje és jártassága készithet egy saját web rádiót ' Igen ez is lehetséges ' Engem is foglalkoztatott ez a téma és végül is sikerült, de sok munka útán.Az én saját web rádióm kisérleti stádiúmba van ,ezért nem teszem közzé .De a lényeg az ,hogy van és működik. A tapasztalataim alapján állithatom,hogy érdemes saját web rádiót kősziteni.De hogyan ? Négy lehetőséget vázolok fel és Ön kipróbálhatja mindegyiket. Ha nem sikerül , kérjen segitséget. Ha sikerült beinditani a rádióját, de alig van zenei anyagja, mit tehet ? A válaszom : torrentezzen. Időigényes ,de megéri ' Segithetek ? Akkor kezdjük ell ' Első legegyszerűbb megoldás : Hotdog rádió . Regisztrálni kell és kapsz egy saját rádiót ,mely rádióra harminc számot tehetsz fell.De gyüjteni kell a pontokat is és egy listárról válogathatsz . A fiataloknak hasznos lehet ez az oldal is. Sok sikert kivánok ' http://www.hotdog.hu/hotcast/ Klikkeljen a cimre és néhány percen belül szól a rádiója ' Második megoldás : Winamp Rádió . Ha ezt választja ,akkor a tanács betartásával létre hoztja a saját web rádióját.Ha nem sikerül ,akkor kérjen segitséget. Ez nekem sikerült, de nehezen.Kétféle tanács közűl választhat ,de nagy eltérés nincs .Winampra szüksége lehet , percek alatt kész van ' Saját webrádió készítése Írta: Online Média - INGYEN ONLINE TV és rádióadók Írta: Online Média - INGYEN ONLINE TV és rádióadók 2007. március 10. 2007. március 10. Készítsünk saját webrádiót ingyen. Három programra kell hozzá. Egy szerver programra, egy sugárzó programra (ami egy Winamp bovítmény) és a Winampra. Készítsünk saját webrádiót ingyen. Három programra kell hozzá. Egy szerver programra, egy sugárzó programra (ami egy Winamp bovítmény) és a Winampra. Kezdjük al alapoknál, ha nem vagyunk fix IP címesek, tehát minden kapcsolódáskor változik az IP címünk, akkor érdemes regisztrálni magunkat a www.myip.hu oldalon és így választunk egy tetszoleges nevet, pl. a rádiónk nevét, és azt regisztráljuk, majd letöltjük a myip
 • 2. klienst, és minden netrádió indításkor, vagyis mielott elindítanánk az internet rádiót azelott frissítjük az IP címünket a kliens progival. Telepítsük a szerver programot, és a Winamp bovítményt, amit letölthettek az oldalamról (letöltés menüpont) vagy innen: Shoutcast dsp 1.8.2b (Winamp bovítmény) ::: Shoutcast 1.9.5 (szerver progi) ::: Persze szükséges az Internet Rádiózáshoz egy tuzfal. Ajánlott a Sygate (ingyenes), ami megtalálható az oldalamon a Letöltés menüpont alatt, vagy innen is le töltheted. Szerver progi: Kill server - leállítás Hide monitor - elrejti ikonsorba Edit log - log szerkesztése Edit config - konfiguráció szerkesztése Shoutcast dsp bovítmény:
 • 3. Ha megvan minden, akkor neki is állhatunk. Ne feledjük, hogy a tuzfalat be kell kapcsolni. Mert ha ezt nem tesszük meg, akkor bekaphat a gépünk egy két szép vírust. 1. lépés: Indítsuk el a Winamp-ot. 2. Indítsuk a Shoutcast szerver progit. 3. Indítsuk el a Shoutcast dsp programot, amit a Winamp Options - Preferences- DSP Efects menübol érhetünk el. A következo lépésként be kell állítanunk a Shoutcast DSP programban a dolgainkat, amelyek nélkül nem fog menni a netrádió. Connection: Output Configuration: Addres: Saját IP* címünk, Port: 8000, Password: ezt hagyjuk békén, Encoder: ezt is hagyjuk. Yellowpages: Ezt a menüpontot nem fényképeztem le, mert nagyon egyszeru: ide kell beírni a webrádiónk nevét, és az adatait (ugyanabba a sorba), és itt kell megadni a rádiónk honlapjának a címét, ha van.
 • 4. *= Az IP címünket így tudhatjuk meg: http://www.whatismyip.com. Most a gyári beállítások láthatók: Az Encoder Type beállítás az jó, ha pedig internet kapcsolatunk engedi, akkor pedig az Encoder Settings- ben akár 24-320 kb/s sávszélességgel is mehet az adásunk.
 • 5. Az Input Device menüben hagyjuk a Winamp beálítást, azaz a gyári beálítást. De ha azt akarjuk, hogy zene közben tudjunk beszélni, akkor állítsuk át az Input fülben a Winamp Recommended opciót a Soundcard input-ra. Ja persze ehhez kell egy mikrofon is. Most már megvannak a Technikai beállítások és most már nincs más dolgunk, hogy összerakjunk egy mp3-makból álló zenei listát, amit tetszoleges idoben játszunk le. Beállíthatjuk úgy is, hogy össze vissza játssza le a zenének, vagy sorba. Hallgatottságunkat a következo címen nézhetjük meg: http://saját ip címünk: 8000/index.html Itt többek között megnézhetjük az utolsó tíz számot, amit lejátszottunk. És egy kis segítség, ha azt írná ki a Shoutcast Source progi, hogy NOT connected, akkor az adress-nél írjuk át az IP címünket a helyes címre, de ez csak a dinamikus IP címuekre vonatkozik. Írta: Varga László
 • 6. Kezdjük al alapoknál, ha nem vagyunk fix IP címesek, tehát minden kapcsolódáskor változik az IP címünk, akkor érdemes regisztrálni magunkat a www.myip.hu oldalon és így választunk egy tetszoleges nevet, pl. a rádiónk nevét, és azt regisztráljuk, majd letöltjük a myip klienst, és minden netrádió indításkor, vagyis mielott elindítanánk az internet rádiót azelott frissítjük az IP címünket a kliens progival. Telepítsük a szerver programot, és a Winamp bovítményt, amit letölthettek az oldalamról (letöltés menüpont) vagy innen: Shoutcast dsp 1.8.2b (Winamp bovítmény) ::: Shoutcast 1.9.5 (szerver progi) ::: Persze szükséges az Internet Rádiózáshoz egy tuzfal. Ajánlott a Sygate (ingyenes), ami megtalálható az oldalamon a Letöltés menüpont alatt, vagy innen is le töltheted. Szerver progi: Kill server - leállítás Hide monitor - elrejti ikonsorba Edit log - log szerkesztése Edit config - konfiguráció szerkesztése Shoutcast dsp bovítmény:
 • 7. Ha megvan minden, akkor neki is állhatunk. Ne feledjük, hogy a tuzfalat be kell kapcsolni. Mert ha ezt nem tesszük meg, akkor bekaphat a gépünk egy két szép vírust. 1. lépés: Indítsuk el a Winamp-ot. 2. Indítsuk a Shoutcast szerver progit. 3. Indítsuk el a Shoutcast dsp programot, amit a Winamp Options - Preferences- DSP Efects menübol érhetünk el. A következo lépésként be kell állítanunk a Shoutcast DSP programban a dolgainkat, amelyek nélkül nem fog menni a netrádió. Connection: Output Configuration: Addres: Saját IP* címünk, Port:
 • 8. 8000, Password: ezt hagyjuk békén, Encoder: ezt is hagyjuk. Yellowpages: Ezt a menüpontot nem fényképeztem le, mert nagyon egyszeru: ide kell beírni a webrádiónk nevét, és az adatait (ugyanabba a sorba), és itt kell megadni a rádiónk honlapjának a címét, ha van. *= Az IP címünket így tudhatjuk meg: http://www.whatismyip.com. Most a gyári beállítások láthatók: Az Encoder Type beállítás az jó, ha pedig internet kapcsolatunk engedi, akkor pedig az Encoder Settings- ben akár 24-320 kb/s sávszélességgel is mehet az adásunk.
 • 9. Az Input Device menüben hagyjuk a Winamp beálítást, azaz a gyári beálítást. De ha azt akarjuk, hogy zene közben tudjunk beszélni, akkor állítsuk át az Input fülben a Winamp Recommended opciót a Soundcard input-ra. Ja persze ehhez kell egy mikrofon is. Most már megvannak a Technikai beállítások és most már nincs más dolgunk, hogy összerakjunk egy mp3-makból álló zenei listát, amit tetszoleges idoben játszunk le. Beállíthatjuk úgy is, hogy össze vissza játssza le a zenének, vagy sorba. Hallgatottságunkat a következo címen nézhetjük meg: http://saját ip címünk: 8000/index.html Itt többek között megnézhetjük az utolsó tíz számot, amit lejátszottunk. És egy kis segítség, ha azt írná ki a Shoutcast Source progi, hogy NOT connected, akkor az adress-nél írjuk át az IP címünket a helyes címre, de ez csak a dinamikus IP címuekre vonatkozik. Írta: Varga László
 • 10. Forrás :http://onlinetvradio.info/Hogyan-keszitsunk-sajat-webradiot.tv Hasonló tanács ' Legyen saját webrádiód - ingyen! Gyakorlat · 2005. január 16., 13:41 · Nimrud · Nyomtatás · Az Internet számos lehetőséget nyújt használóinak, s üzemeltethetünk teljesen ingyen saját webrádiót is, eképpen akár CD-minőségű adást "sugározhatunk" a világ bármely pontjára. Gyakorlat rovatunk folytatásaként lépésről-lépésre bemutatjuk a jox.hu olvasóinak a saját webrádiókészítés fortélyait. Kezdeti lépések A saját webrádió üzemeltetésének számos módja van, a jox.hu talán a legegyszerűbb - és egyben a legnépszerűbb - lehetőséget mutatja be, ez pedig a közkedvelt Winamp zenejátszó általi műsorközvetítés. Még mielőtt bemutatjuk a lépéseket, nézzük a technológia működési hátterét és egyáltalán azt, hogy alkalmasak vagyunk-e műsorközvetítésre. A Winamp fejlesztőcsapata nullsoft shoutcast néven alkotta meg a digitális audió Internetes műsorközvetítést és az MPEG Layer 3 Audio streaming technológiát alkalmazzák, hogy saját számítógépünkről szolgáltassunk tetszőleges minőségű adást. Az adás minősége természetesen Internet kapcsolatunktól függ, de a rendszer lehetőséget biztosít modemeseknek is a rádiózásra - az adásminőség rovására persze. No erről majd később... A rádiózás ajánlott módja a Winamppal történő hagyományos MP3 zenejátszás, melyet két alkalmazás - egy Winamp-bővítmény és egy külön kis program - segítségével "kilövünk" a világhálóra. Programok telepítése és beállításai A Winampot már minden bizonnyal szinte minden számítógéphasználó ismeri és használja is kedvenc MP3-zenéi hallgatásához. A méltán népszerű zenejátszó programhoz számos bővítményt (plug-in-t) írtak a Winamp fejleszői és lelkes "civilek" is, eképpen megalkották a műsorközvetítő
 • 11. alkalmazást is. Ha még nem rendelkezünk Winamppal, első lépésként töltsük le Letöltések rovatunkból a legújabb, 5.08-as változatát. A megszokott módon telepítsük a programot gépünkre. Következő lépésként be kell szerezzük (és telepítenünk kell) a szükséges bővítményt Winampunkhoz és az adásközvetítő alkalmazást (a webrádió szerverprogramot). Kezdjük a bővítmény letöltésével, mely a Nullsoft SHOUT cast Source DSP v1.8.2b nevet viseli. Letöltés után telepítsük az alkalmazást. Indítsuk el a Winamp-zenejátszót, majd az Options lenyíló menüre kattintva a Preferences almenüt válasszuk ki. Gyorsbillentyűt is használhatunk: nyomjuk le a Ctrl majd a p billentyűket. A felbukkanó ablakban válasszuk ki a Plug-ins mezőben a DSP/Effect mezőt a bal oldali párbeszédablakban és válasszuk ki a Nullsoft SHOUT cast Source DSP-t: Következő lépésként töltsük le a SHOUT Cast szerveralkalmazást a jox.hu Letöltések rovatából. Telepítsük az alkalmazást gépünkre, majd indítsuk el. A szervert a Kill server gomb megnyomásával tudjuk leállítani, a Hide Monitor pedig elrejti a monitor-ablakot. Az Edit log mezőben az alkalmazás szöveges formátumban tájékoztat az adás paramétereiről, így a hallgatók IP-címéről, a használt médajátszóról és a hallgatás idejéről (másodpercben). Az Edit config mezőben - értelemszerűen - néhány paramétert tudunk megváltoztatni, itt ami számunkra fontos, az a hallgató szám megadása. Alapban maximum 32 hallgató csatlakozhat adásunkra, ezt az értéket tetszés szerint megváltoztathatjuk a 'MaxUser=32' sorban, a szöveges mező tetején. A hallgatói számot Internet-kapcsolatunk sávszélessége határozza meg.
 • 12. A fenti kép már a működő adáskonzolt (monitort) mutatja működés közben. Előbb azonban térjünk vissza a Winamphoz és állítsuk be a korábban telepített DSP-bővítményt, mely az adásközvetítés minőségéért felel. Az Output fülre való kattintással a bal oldali
 • 13. mezőben látunk 5 Output mezőt. Ezek a kimenti adáskódolást (minőséget) határozzák meg és az Encoder felső menühöz tartoznak. A Main első menüben a Connection gombra való kattintással kell megadunk számítógépünk IP-címét. (A Connect at Startup mező kipipálásakor azonnal elindul az adás az alkamazás elindításakor és ha megszakad az adás, a rendszer újrandítja azt.) Ha nem tudnánk IP-címünket, ide kattintva megtudhatjuk. Írjuk be az Adress mezőbe gépünk IP-címét, a többi mezőt ne írjuk át. Az adásunk a számítógépünk 8000-res kapuján fog az Internetre kimenni, ezt is hagyjuk így. (Ide kívánkozik, hogy webrádiózásnál - mindenképpen - érdemes egy tűzfallal rendelkezni, például ZoneAlarm-mal. Biztonsági tanácsokat a jox.hu médapartnere, a Biztonsagportal.hu szolgáltat, erre most külön nem térünk ki. Webrádiózáskor előnyben vannak a fix IP-címmel rendelkező Internetezők, így például a kábelnet-előfizetők, ugyanis a hagyományos ADSL-kapcsolatok minden egyes felcsatlakozáskor új IP-címet osztanak ki gépünknek, ezáltal változik számítógépünk - és az adás - címe. Ezt kézi átírással - a fenti címen való ellenőrzéssel - korrigálni tudjuk, vagy épp nem lépünk le az Internetről és folyamatosan rádiózunk. Az Output menü Yellowpages mezőjében köszöntő szöveget, webrádiónk honlapját és a lejátszott felvételek címét/előadóját adhatjuk meg, ezen utóbbit természetesen automatikusan a lejátszott MP3-felvétel információinak függvényében a rendszer megjeleníti hallgatóink médiajátszóján. A Shoutcast.com címen - amennyiben kipipáljuk a Make this server public mezőt - kikerül adásunk a többi közé és adásminőség/hallgatói szám függvényében a rendszer kategórizálja adásunkat az általunk megadott zenei kategória (Genre) alapján. Ezzel a lehetőséggel máris ingyenreklámhoz juthat induló rádióadásunk. Következőként nézzük az Encoder felső menüt. Az Encoder Type párbeszédablakban ötféle Encoder lehetőségünk van, természetesen egyszerre csak egyfajta kódolással tudunk egy gépről - kapuról - adást közvetíteni. Modemes előfizetők természetesen alacsony, maximum 40 kbps-es mono adást tudnak közvetíteni, az ajánlott kódolás esetükben a 32 kbps-es. Szélessávú kapcsolattal rendelkezők stabil adáskódolása - tapasztalataim szerint - a 64 kbps-es sztereo adásmód; ezt alkalmazva ritkábban fordul elő adáshiba. Minél nagyobb sávszélességgel rendelkezünk, annál jobb adáskódolást adhatunk meg. A 128 kbps-es, 41.100 khz-es sztereo maximális adáskódolás bőven elegendő, hiszen ez már CD-minőségű zenei élményt nyújt a hallgatóknak. Végül az Input mezőben az Input Device ablakban adhatjuk meg, hogy az adás forrása mi legyen. Az ajánlott mód a Winamp zenejátszó. A program lejátszási listájában (PL gomb középen) tetszőleges zenei összeállítást készíthetünk és
 • 14. beállíthatjuk a lejátszási módot, hogy pédául véletlenszerűen válogasson a lejátszó kedvenc zenéinkből, vagy ismételje az álalunk megadott (felvett) sorrendű felvételeinket. Ha a Soundcard Input-ot választjuk ki, értelemszerűen hangkártyánk bemeneti vonaláról közvetíti a rendszer az adást. Ha rendelkezünk keverőpulttal, mikrofonnal és audióberendezésekkel - és természetesen egy jó hangkártyával - máris élő, profi adással jelentkezhetünk. Az adás hallgatása, adásinformációk és trükkök Ha megfelelően beállítottunk mindent és elindítottuk az adást, saját rádiónkat közvetlenül népszerűsíthetjük barátainknak vagy épp honlapunkon is elhelyezhetjük, sőt: akár meg is szólaltathatjuk látogatóinknak adásunkat zenejátszó elindítása nélkül. Rádióadásunkat a hallgatóink természetesen Winamap-pal hallgathatják, de lehetőség van RealPlayer-rel, MusicMacth Jukebox-szal és Windows Media Player-rel is rádiózni. Újdonsült rádiónk közvetlen adáscíme az általunk megadott számítógépünk IP-címéből, az adáskapuból és egy listen.pls kiterjesztésű file-ból áll a következőképp, saját rádióm példájával szemléltetve: http://80.98.221.63:8000/listen.pls. A linkre való kattintással elindul a hallgató számítógépen lévő médiajátszó (Winamp ajánlott természetesen), melyben telepítéskor megadta (vagy önmaga gyárilag), hogy márpedig ő kívánja alapértelmezetten a lejátszási listákat kezelni. A http://80.98.221.63:8000/index.html címen a shoutcast rendszerén belül webfelületen érhetőek el információk adásunkról. A http://80.98.221.63:8000/played.html címen pedig az utolsó lejátszott 10 felvétel és az aktuális címe olvasható, amennyiben a fentebb leírt módon kipipálva hagyjuk az Enable Title Updates mezőt (lásd a mozgó képünket). Végezetül egy gyakorlati trükköt szeretnék azok számára bemutatni, akik honlappal rendelkeznek és szeretnék adásukat honlapjukon megszólaltatni, miképpen jómagam is ezt teszem a http://tminfo.hu esetében: ott egy lebukkanó ablakban szólal meg az adás. Ezen lehetőséget inkább az Explorer böngésző szereti és persze a Windows operációs rendszer. Nyissunk egy új html-oldalt kedvenc honlapszerkesztőnkkel, vagy épp word pad-del készítsünk egy üres, de szabványos html-lapot, de akár honlapunk főoldalába is beilleszthetjük a következő html-lap kódját. A kódban lévő adáscímet természetesen írjuk át sajátunkra, különben a saját rádióm szólal meg. Kellemes és sikeres webrádiókészítést kívánok, a jox.hu Fórumában várjuk az eredményeket... :)
 • 15. Forrás : http://www.jox.hu/cikkek/70/8#comments Harmadik megoldás : Special audio . Nagyszerű ha letölti.Lehet élvezni 14 napig és utánna megkell venni,de kipróbálhatja ' http://www.spacialaudio.com/?page=sam-broadcaster-download Negyedik megoldás :MixPod . Regisztrálni kell és letölti a programot.Egyszerű a kezelése ,de lehet videó klippet is összeállitani.Be tudja illeszteni a honlapjára is.Listárról vállogatja ki a zene számokat. http://www.mixpod.com/browse.php De van még több megoldás, de lehet már megis van a saját web rádiója. Gratulálunk ' Zene, film, könyv, játékok, programok letöltese ingyen ' Torrentek ' Tisztelt Olvasó ' Igen lehetséges,hogy nagyszerű zenei anyagja lehet,ha torrentezik. Lehet,hogy először kevés a siker,de ne adja fel.Csak bátoritani tudom Önt ,mert megéri '''Csak néhány információt nyújtok . Kell egy torrent program.A torrent megosztást jellent,tehát Ön is tölt le ,Öntől is töltenek le.Kell seeddelni ' Mit jelent ez?Egy bizonyos arányig a számitógépje bekell legyen kapcsolva,hogy Öntől is tudjanak letölteni.De ha nincs ideje,akkor ott vannak a szabad torrentek.Ha még nem érti,kérjen segitséget olyantól ,aki már gyakorlott .IME: http://utorrent.hu/index.php Sok kérdésre kap választ és letöltheti páldául az utorrent 1. 8.2 - őt Le van töltve a torrent program .Most lépjen be egy torrent oldalra,ahol regisztrálni kell és töltheti le a kiválasztot anyagot.De figyelmesen olvassa ell a feltételeket,seeddeljen ,ha problémája van irjon a staffnak.Torrent oldalak : http://utorrent.hu/modules.php?name=tracklist Egy kis érdekesség: volt váradi torrent oldal de megszünt.Van másik :http://energynetwork.dyndns.ws/ Van román nyelvű torrent oldalak is '
 • 16. http://torrent.la-start.ro/ Szabad torrentek azok amelyeknél letölt és nem kell seedelni ' http://thepiratebay.org/ http://www.mininova.org/ Ha van már letöltve ,de szeretné elküldeni valakinek .Mit tehet ?Van olyan program ,mely 200 megabájtot tud elküldeni .Egyszerű a kezelése és hasznos azoknak ,akik messze vannak egymástól .E-mailba küldheti ell ' http://addat.hu/index.php De feltölthet egy oldalra és onnan letöltheti aki akarja ' http://data.hu/index.php Tisztelt Olvasó ' Ha eddig eljutott és minden működik : GRATULÁLOK ''' Ha nem működik :NE ADJA FEL,KÉRJEN SEGITSÉGET ''' AMIÉRT ELOLVASTA EZT A CIKKET ÁTNYÚJTOK ÖNNEK EGY AJÁNDÉKOT ' INNEN VÁLASSZON MAGÁNAK EGY SZÉP KÉPET ,AMELY TETSZIK ÖNNEK. FOGADJA ELL A RÉSZEMRŐL ' TISZTELETTEL . KARESZ . http://www.kepguru.hu/

×