Osnovna škola "Đorđe Krstić"

3,047 views

Published on

Upoznajte Osnovnu školu "Đorđe Krstić" u Beogradu.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,047
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
222
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Osnovna škola "Đorđe Krstić"

 1. 1. ДОБРО ДОШЛИ !
 2. 2. Основна школа “Ђорђе Крстић” се налази у центру Жаркова, у Улици Живка Настића Бабе бр. 12. ОШ”Ђорђе Крстић”
 3. 3. Главни улаз у школу јеиз Улице Поручника Спасића и Машере.
 4. 4. С поносом носимо име сликара Ђорђа Крстића, једног од најпознатијих српских реалиста.
 5. 5. Настава се изводи у згради која је 1974. наменски направљена и савремено опремљена, и која и располаже веома добрим условима за рад 1260 ученика и 103 запослена.
 6. 6. Простор од 6700m², кабинетска настава, функционална и пространа библиотека, велика фискултурна сала, дигитални кабинет, школски базен и велико школско двориште са спортским теренима омогућују извођење васпитно- образовног рада и других активности у складу са захтевима савременог доба.
 7. 7. Разредна настава
 8. 8. Разредна настава се организује у 24 одељења и у две смене.
 9. 9. ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ Предмети редовне наставе у првом разреду: Српски језик Енглески језик Математика Свет око нас Музичка култура Ликовна култура Физичко васпитање
 10. 10. Изборна настава:1. Грађанско васпитање или Верска настава2. Чувари природе, Народна традиција, Лепо писање, Руке у тесту.
 11. 11. Продужени боравакОд наредне школске године у нашој школи ће ученицима првог и другог разреда бити на располагању продужени боравак у школи.
 12. 12. Продужени боравакје организован упрвом и другомразреду у шестодељења, свакоградног дана од 7 до17 часова.
 13. 13. По три одељења првоги другог разреда упродуженом боравкуимају наставу само утоку преподнева.Након ручка у школскојтрпезарији, упоподневнимтерминима ученициимају организованослободно време ивреме за израдудомаћих задатака.
 14. 14. Посебну пажњу посвећујемо подстицању и развијању креативности ученика.
 15. 15. Предметна настава
 16. 16. У старијим разредима настава сеодвија са 24 одељења и у 16 кабинета.
 17. 17. Велики број наградакоје наши ђациосвајају на разнимтакмичењимасведочи оквалитетномнаставном кадру исавременимметодама рада.
 18. 18. Фискултурна сала
 19. 19. Фискултурна сала имастандардне димензије28,5m x 17,5m сависином од 7m. Доброje опремљенанеопходним наставнимсредствима и спортскимреквизитима.
 20. 20. Школски базен
 21. 21. Обука непливача ушколском базену иусвршавање пливачкихтехника део су фондаредовне наставе физичкогваспитања. Захваљујућитоме ученици наше школередовно учествују натакмичењима у пливању ипостижу запаженерезултате и награде.
 22. 22. Осим у редовној настави, у оквиру проширене делатности наша школа организује обуку непливача и рекреативно пливање за сву заинтересовану децу у окружењу.
 23. 23. Школа пливања ради увечерњим терминимасваког дана сем недеље, аобуку воде наставницифизичког васпитања салиценцом. Посебно севоди рачуна оисправности и хигијениводе у базену, о чемуговори чињеница да смовећ петнаестак годинаједна од најпосећенијихшкола пливања на нашојопштини.
 24. 24. Школска библиотека
 25. 25. Са простором од 120m², фондом од 15 000 књига иразноврсним услугама, школска библиотека је отворена за кориснике сваког радног дана од 8 до 18 часова.
 26. 26. Ученици наше школе воле сусрете уживо с писцима омиљених романа, прича, песама...Марко Видојковић Јасминка Петровић Урош Петровић
 27. 27. За организовање различитих изложби и смотри није нам потребан посебан повод. И оне су мењале свет Страна књига Фотографије старог Жаркова Стара књига
 28. 28. Свечана сала
 29. 29. У великој свечаној сали организујемо приредбе поводомДана школе, Светог Саве, пријема првака и свих догађајакоји су важни за школски живот. То је прилика да велики број наших ученика покаже своје таленте и различите вештине.
 30. 30. Стоматолошка ординацијаОд 1978. године у нашој школи ради дечија зубна амбуланта која је саставни део зубног одељења Дома здравља "Симо Милошевић". Тоомогућава једноставну организацију редовних зубних прегледа наших ђака који се обављају уз присуство учитељице или разредног старешине. Амбуланта ради понедељком, средом и петком у преподневној смени (8h-14h), а уторком и четвртком у поподневној (13h-19h).
 31. 31. Запослени у школској стоматолошкојординацији задужени су за здравље зуба и леп осмех наших ученика.
 32. 32. Мала школаАко унапред знају у коју ће основну школу уписати своје дете, родитељи често желе да оно у тој школи похађа и припремни предшколски програм.
 33. 33. То је и био главни разлог што је наша школа једнусвоју учионицу уступила Дечијем вртићу „Кошута“за спровођење припремног предшколскогпрограма, који је од пре неколико година закономдефинисан као као део обавезног образовања.
 34. 34. Припремну наставу у нашој школи похађају двегрупе предшколаца, једна упреподневном (8h-12h)а друга у поподневном (13h-17h) термину.Све информације о упису деце у припремнипредшколски програм можете добити у Дечијемвртићу „Кошута“ у Улици Димитрија Аврамовића15, тел. 2510-033.
 35. 35. Безбедна школа је најбоља школаУ нашој школи се води посебна брига о безбедностиученика. Како би се сви у њој осећали лепо и сигурно,оформили смо Тим за борбу против насиља.Поред запослених, о безбедности ђака брину школскиполицајац и чланови обезбеђења школе.
 36. 36. Сазнајте више о нама на сајту http://osdjordjekrstic.nasaskola.rsПостаните наш пријатељ на Фејсбукуhttp://www.facebook.com/djordjekrstic.osnovnaskola
 37. 37. Радујемо се што ћеш и Типостати члан наше школске заједнице.
 38. 38. ВИДИМО СЕ ПРВОГСЕПТЕМБРА !
 39. 39. Презентацију припремили: Јелена Воларов Тамара Давидовић Весна Гошовић Музика: Владимир Вучковић Паја “Dorćol via Kalemegdan” Март 2013.

×