“Ketahui Rahsia Teknik Sebenar
 Menguasai Bahasa Inggeris. Tidak
  Ramai Yang Mengetahui dan
 Mendedahkannya Di Malaysi...
Lihat anda telah belajar bahasa inggeris selama lebih kurang 18 tahun 6
bulan. Persoalannya, kenapa anda masih tidak dapat...
SIAPA SAYA?
Saya mungkin serupa dengan anda suatu masa dahulu. Sekarang saya bekerja
sebagai eksekutif di sebuah syarikat ...
HENTIKAN PENCARIAN ANDA SEKARANG!!!!
SAYA AKAN TUNJUKKAN JALANNYA…………
Adakah salah anda selama ini kerana tidak mahir bert...
Di antara isi kandungan yang terdapat di dalam ebook ini ialah:-

 1. Teknik yang salah belajar bahasa inggeris di sekola...
HARGA TAWARAN ISTIMEWA!          RM20 SAHAJA!
TAWARAN HARGA DI ATAS TERHAD SEHINGGA 30HB. APRIL 2010.
HARGA A...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Mahir Bahasa Inggeris

11,382 views

Published on

Ebook Rahsia Mahir Bahasa Inggeris

Published in: Education, Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
11,382
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
101
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mahir Bahasa Inggeris

 1. 1. “Ketahui Rahsia Teknik Sebenar Menguasai Bahasa Inggeris. Tidak Ramai Yang Mengetahui dan Mendedahkannya Di Malaysia!” Terus membaca untuk menyelongkar rahsia sebenar menguasai pertuturan dan penulisan bahasa inggeris dengan teknik yang betul dan bagaimana ianya secara positif mengubah hidup anda dalam alam kolej, universiti atau pekerjaan. Per: Apakah teknik sebenar belajar bahasa inggeris? Salam Saudaraku, Anda mungkin berada dalam keadaan dilemma ketika ini. Anda tidak mengerti kenapa peningkatan bahasa inggeris anda amat perlahan. Bermacam-macam petua anda praktikkan untuk belajar bahasa inggeris dengan cepat dan berkesan. Malangnya, apabila anda ingin bertutur dan menulis dalam bahasa inggeris, anda hilang punca. Bahasa inggeris anda berterabur dan tunggang langgang. Sebenarnya masalah berkomunikasi dalam bahasa inggeris bukan masalah anda seorang sahaja. Ianya dialami oleh berpuluh-puluh ribu rakan- rakan kita terutama bumiputra. Kenapa anda masih tidak mahir berbahasa inggeris sedangkan anda telah bertahun-tahun belajar bahasa inggeris. • Sekolah tadika = 1 tahun • Sekolah rendah = 6 tahun • Sekolah Menegah Tingkatan 1 hingga 5 = 5 tahun • Matrikulasi/Tingkatan 6 = 2 tahun • Universiti = 4 tahun • Kursus bahasa inggeris di pusat bahasa terkenal = 6 bulan Jumlah = 18 tahun 6 bulan
 2. 2. Lihat anda telah belajar bahasa inggeris selama lebih kurang 18 tahun 6 bulan. Persoalannya, kenapa anda masih tidak dapat menguasai bahasa inggeris? Kelemahan menguasai bahasa inggeris memberi impak yang besar kepada kehidupan seharian anda. Anda segan untuk bergaul di majlis-majlis hebat yang dihadiri oleh bangsa lain yang sentiasa berkomunikasi dalam bahasa inggeris seharian. Anda mungkin terdiri daripada golongan ini: • Anda seorang pelajar universiti tempatan dan menghadapi masalah membuat rujukan di perpustakaan dalam bahasa inggeris. Memandangkan buku rujukan di perpustakaan adalah berbahasa inggeris, anda tidak dapat memahami ilmu dengan baik. Kelemahan anda berbahasa inggeris secara langsung memberi kesan mendalam terhadap pelajaran anda. Anda tidak mendapat markah yang tinggi dalam peperiksaan. • Anda baru sahaja menamatkan pelajaran di universiti tempatan. Tiba masanya anda mula mencari pekerjaan. Persaingan untuk mendapat pekerjaan amat tinggi. Anda terpaksa bersaing dengan graduan- graduan lulusan Amerika dan UK. Apa perasaan anda? Adakah anda tidak yakin untuk bersaing dengan mereka untuk mendapat pekerjaan yang diidamkan? • Anda seorang graduan yang baru mendapat pekerjaan di sebuah syarikat swasta atau kerajaan. Anda tahu anda kurang mahir menulis dan bertutur bahasa inggeris. Pekerjaan anda memerlukan anda menulis laporan, email dan bertutur dalam bahasa inggeris. Anda ingin belajar bahasa inggeris dengan cepat tanpa mengorbankan masa rehat anda di rumah bersama rakan atau keluarga? Anda ingin mahir bahasa inggeris dengan belajar secara santai. • Telah banyak kursus bahasa inggeris anda ikuti. Wang telah banyak dibelanjakan. Kini setelah setahun peningkatan bahasa inggeris anda amat perlahan. Bukan tidak ada peningkatan. Tetapi meningkat secara amat perlahan. Penguasaan ‘grammar’ anda masih tunggang langgang.
 3. 3. SIAPA SAYA? Saya mungkin serupa dengan anda suatu masa dahulu. Sekarang saya bekerja sebagai eksekutif di sebuah syarikat swasta. Kerjaya saya memerlukan saya fasih bertutur dan menulis dalam bahasa inggeris. Setiap hari saya menggunakan bahasa inggeris di tempat kerja. Saya harus menulis laporan, email, surat menyurat dan berkomunikasi dengan rakan dan pelanggan berbangsa asing. Pendek kata sekiranya tidak mahir berbahasa inggeris hidup saya sengsara di tempat kerja dan peluang kenaikan pangkat amat tipis. Saya akan ketinggalan dalam kerjaya saya. Suatu masa dahulu, saya kurang fasih berbahasa inggeris. Ye lah, belajar di sekolah kampung dan belajarpun hanya di universiti tempatan awam. Setelah berjaya mendapat tawaran bekerja di syarikat sekarang, saya mengalami kejutan budaya. Kebanyakan urusan harian menggunakan bahasa inggeris. Kadang-kadang merasa malu yang amat sangat apabila ditegur oleh bos tentang kelemahan saya menulis laporan dalam bahasa inggeris. Begitu juga dalam mesyuarat, banyak berdiam diri daripada bercakap sebab kurang yakin untuk bertutur dalam bahasa inggeris di dalam kelompok yang ramai. Oleh itu saya bertekad meningkatkan penguasaan bahasa inggeris saya. Macam-macam buku dan CD telah saya beli. Beratus-ratus ringgit dibelanjakan untuk membeli buku bahasa inggeris dan CD tersebut. Bukan itu sahaja, saya turut mendaftar kursus intensif bahasa inggeris di sebuah pusat bahasa inggeris yang terkenal. Tidak usah saya ceritalah berapa yuran untuk kursus selama enam bulan tersebut. Walaubagaimanapun hasilnya amat perlahan. Saya sedar bahawa saya belajar amat perlahan. Dalam hati saya bertanya, kenapa? Salah siapa? Salah aku atau salah kaedah belajar yang di ajar di dalam buku dan di pusat bahasa tersebut? Saya terus membuat kajian demi kajian. Saya banyak menghabiskan masa di internet untuk mencari kaedah atau teknik yang betul mahir bahasa inggeris. Banyak produk-produk di internet saya beli dan cuba mengaplikasikannya. Di samping itu saya turut menemubual secara tidak formal mereka yang saya anggap mahir bertutur dan menulis dalam bahasa inggeris. Saya telah mencantumkan kaedah-kaedah yang efektif dan amalkan secara berdisiplin. Alhamdulillah, penguasaan bahasa inggeris saya bertambah baik. Saya kini sudah yakin berkomunikasi dan menulis dalam bahasa inggeris setelah bertahun-tahun mencari kaedah belajar yang betul. Kaedah yang dibongkarkan dalam eBook ini sukar ditemui di dalam buku-buku tentang belajar bahasa inggeris di Malaysia.
 4. 4. HENTIKAN PENCARIAN ANDA SEKARANG!!!! SAYA AKAN TUNJUKKAN JALANNYA………… Adakah salah anda selama ini kerana tidak mahir bertutur dan menulis bahasa inggeris setelah berdekad belajar?Bukan salah anda! Sebenarnya anda belum menemui strategi yang betul untuk mencapai impian anda menguasai bahasa inggeris dengan baik. Hasil pengorbanan anda selama ini samada masa, wang ringgit dan tenaga tidak mendatangkan hasil. Sudah tiba anda tinggalkan cara anda belajar bahasa inggeris selama ini. Cara anda terbukti SALAH! Saya akan menunjukkan teknik sebenar belajar bahasa inggeris. Teknik belajar secara santai di rumah. Kini tiba masanya anda belajar bahasa inggeris sambil makan keropok, sambil menonton tv, sambil jogging dan sambil memandu kereta. WAH seronoknya!!! Betul ke? Ada ke belajar macam tu? Jawapan saya, ialah BETUL, PERCAYALAH! Saya akan tunjukkan caranya dalam Ebook ini. MEMPERKENALKAN! TEKNIK SEBENAR KUASAI BAHASA INGGERIS. TIDAK RAMAI YANG MENGETAHUINYA DI MALAYSIA! Di sini saya ingin memperkenalkan kepada anda sebuah ebook yang membongkarkan teknik sebenar belajar bahasa inggeris. Ebook ini akan menunjukkan anda seperti ‘Bagaimana menguasai bahasa inggeris tanpa tertumpu kepada pelajaran grammar’.
 5. 5. Di antara isi kandungan yang terdapat di dalam ebook ini ialah:- 1. Teknik yang salah belajar bahasa inggeris di sekolah dan universiti 2. Teknik belajar bahasa inggeris tanpa guru. 3. Teknik bertutur seperti native speaker(penutur asal). 4. Teknik belajar bahasa inggeris sehingga anda dapat memahami perbualan sebenar native speaker 5. Teknik belajar bahasa inggeris tanpa belajar grammar. Anda akan belajar grammar secara spontan. 6. Peraturan-peraturan yang mesti diikuti untuk mahir bahasa inggeris dengan cara berkesan Dan banyak lagi……… http://www.mahirbahasainggeris.com BERAPAKAH HARGA EBOOK INI? Jika dengan ebook ini penguasaan bahasa inggeris anda meningkat mendadak dan keyakinan diri anda bertambah, berapakan harga yang sanggup anda bayar untuk mendapatkannya? Apa yang menarik, ilmu di dalam buku ini anda boleh ajar adik-adik anda, sedara mara malah rakan-rakan untuk sama-sama meningkatkan penguasaan bahasa inggeris. Isi kandungan ebook ini padat dan ringkas. Anda boleh amalkan teknik yang didedahkan dengan mudah.
 6. 6. HARGA TAWARAN ISTIMEWA! RM20 SAHAJA! TAWARAN HARGA DI ATAS TERHAD SEHINGGA 30HB. APRIL 2010. HARGA AKAN NAIK SELEPAS TARIKH TERSEBUT. JANGAN BERLENGAH LAGI! Dapatkan segera agar anda dapat memulakan langkah meningkatkan penguasaan bahasa inggeris anda! http://www.mahirbahasainggeris.com Saya jamin anda akan berpuashati dengan isi kandungan buku ini. Teknik-teknik yang diajar amat praktikal dan mudah diikuti. Tiada lagi teori-teori yang merapu. APA TUNGGU LAGI! SEKIRANYA ANDA INGIN MENCAPAI KEJAYAAN DALAM BAHASA INGGERIS, ANDA AKAN MEMBUAT PILIHAN YANG TEPAT DENGAN MEMILIKI EBOOK INI. DAPATKAN SEGERA!
 7. 7. Saya jamin ebook ini akan menjadi titik permulaan untuk anda menjadi insan yang berkeyakinan tinggi dan dihormati oleh rakan- rakan di kolej, universiti dan tempat kerja. http://www.mahirbahasainggeris.com P/S: Teknik-teknik yang didedahkan dalam EBook ini amat mudah diikuti dan diamalkan. Peningkatan anda amat ketara sekiranya anda komited dan mengikut langkah-langkah yang ditunjukkan dengan penuh disiplin. Anda menjimatkan wang, tenaga dan usia anda jika memiliki Ebook ini. Teknik ini adalah hasil kajian pakar bahasa di Barat. Saya bernasib baik menemui kaedah ini dan memperaktikkan. Anda juga untung kerana tidak perlu berbelanja besar selepas ini untuk menguasai bahasa inggeris. Hanya belajar di rumah, semasa memandu, memancing, jogging ataupun memasak. AMAT MUDAH!! Yang Ikhlas, Zuraini Ibrahim http://www.mahirbahasainggeris.com

×