Transmetre bones pràctiques
en mediació - Gestió del
coneixement


 II Jornada de Bones Pràctiques de Gestió del
     ...
Que és la gestió de
coneixement?
 Gestió del coneixement és el procés
 constituït per totes les activitats que
 permetin g...
Que és la gestió de
coneixement?
La gestió del coneixement es desenvolupa
en quatre estratègies:
 1. Aconseguir la inform...
Metodologies   Desenvolup. de
de mediació    programes
Redefinició de  Definició de
processos de   processos...
Bones pràctiques


Propostes consensuades
    que faciliten
  satisfactòriament
   una interacció.
Bones pràctiques


Consensuada (definida per tots des de
   la participació, no imposada,
 realitzada de manera partici...
Bones pràctiques
satisfactòriament (que genera benestar
emocional i assistencial, satisfacció per a
qui?)
 Persona
 Prof...
Bones pràctiques


Interacció (basada en accions que
desenvolupen i faciliten la consecució
d’objectius i drets – hauria d...
Bones pràctiques
 A partir d’instruments (guies que
 permetin objectivar)
  Definició de necessitats des de la
  valorac...
Bones pràctiques
Conjunt d’accions dirigides a assolir uns objectius
centrats en la qualitat de vida, la satisfacció i el
...
Bones pràctiques
Les bones pràctiques han de ser
 Definibles
 Avaluables i contrastables, amb
 criteris d’eficàcia
 Unific...
Bones pràctiques
•  Parteixen de l’experiència dels èxits i es
  tradueixen en formes d’actuar ètiques i
  adequades,...
Bones pràctiques


Les actituds necessàries són:
Innovar
Tolerar ????
consensuar i avaluar
La mediació en l’àmbit de la
gent gran
Aplicació
 Ens ha permès compartir experiències de
 mediació en aquest àmbit (El fu...
Experiències de futur

Mediació en situacions de maltractament
per negligència
Mediació i situacions de dependència (en
re...
Mediació i gent gran
Mediació i gent gran
Mediació i gent gran
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Mediació i gent gran

1,383
-1

Published on

Presentació "Mediació i gent gran", per Quico Mañós, en la Jornada de bones pràctiques del grup de mediació familiar d'e-Catalunya.

Presentación "Mediación i gente mayor", por Quico Mañós, en la Jornada de buenas prácticas del grupo de mediación familiar de e-Catalunya.

Presentation "Mediation and elderly" by Quico Mañós, on the day of good practices of the group of family mediation of e-Catalunya.

Barcelona, 20 de novembre de 2008

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,383
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mediació i gent gran

 1. 1. Transmetre bones pràctiques en mediació - Gestió del coneixement II Jornada de Bones Pràctiques de Gestió del Coneixement del Departament de Justícia
 2. 2. Que és la gestió de coneixement? Gestió del coneixement és el procés constituït per totes les activitats que permetin generar, buscar, difondre, compartir, utilitzar i mantenir el coneixement, la informació, l’experiència i la perícia d’una organització o d’un grup de treball, amb la finalitat d’incrementar el seu capital intel·lectual i augmentar el seu valor El valor pot ser entès des de diverses perspectives (econòmic, de prestigi, d’eficàcia, etc.)
 3. 3. Que és la gestió de coneixement? La gestió del coneixement es desenvolupa en quatre estratègies: 1. Aconseguir la informació-coneixement que ens ajudarà a mantenir un aprenentatge continu. (elaboració del material) 2. Transformar aquesta informació en coneixement aplicable (a partir de l’anàlisi en els contextos) 3. Compartir el coneixement (des de la plataforma e-Catalunya) 4. Implementar avaluar i adaptar.
 4. 4. Metodologies Desenvolup. de de mediació programes Redefinició de Definició de processos de processos de treball sensibilització Gestió del coneixement Compartint expèriencia
 5. 5. Bones pràctiques Propostes consensuades que faciliten satisfactòriament una interacció.
 6. 6. Bones pràctiques Consensuada (definida per tots des de la participació, no imposada, realitzada de manera participativa amb els professionals, usuaris i familiars)
 7. 7. Bones pràctiques satisfactòriament (que genera benestar emocional i assistencial, satisfacció per a qui?) Persona Professionals Família entorn Societat
 8. 8. Bones pràctiques Interacció (basada en accions que desenvolupen i faciliten la consecució d’objectius i drets – hauria de tenir com conseqüència el fet d’assolir els objectius planificats i assumits)
 9. 9. Bones pràctiques A partir d’instruments (guies que permetin objectivar) Definició de necessitats des de la valoració i la priorització Es necessari valorar el feed-back per part dels agents implicats Partint d’una metodologia definida en afrontaments comuns
 10. 10. Bones pràctiques Conjunt d’accions dirigides a assolir uns objectius centrats en la qualitat de vida, la satisfacció i el benestar personal (emocional). Les bones pràctiques se centren en l’ús de les relacions i des de l’empatia Coneixement i reconeixement de les problemàtiques i les potencialitats A través de l’escolta activa Des del treball en equip, a partir de l’anàlisi i la implementació d’estratègies de coherència i continuïtat Centrades en elements metodològics definits com a oportunitat per a l’entesa
 11. 11. Bones pràctiques Les bones pràctiques han de ser Definibles Avaluables i contrastables, amb criteris d’eficàcia Unificar criteris d’intervenció Transmissibles Consensuades i pactades Permetre assolir millor qualitat de vida
 12. 12. Bones pràctiques • Parteixen de l’experiència dels èxits i es tradueixen en formes d’actuar ètiques i adequades, positives, concretes. • Són un suport per al benestar i es fonamenten en les actituds, peces clau perquè la implementació d’accions generi processos de millora • Incideixen en una millora de la seguretat, en la valoració positiva dels èxits, etc.
 13. 13. Bones pràctiques Les actituds necessàries són: Innovar Tolerar ???? consensuar i avaluar
 14. 14. La mediació en l’àmbit de la gent gran Aplicació Ens ha permès compartir experiències de mediació en aquest àmbit (El fullet: una experiència compartida) Compartir situacions i àmbits de mediació (tuteles, testament vital, centres, etc.) Compartir aspectes legals (normatives que ens defineixen l’acció)
 15. 15. Experiències de futur Mediació en situacions de maltractament per negligència Mediació i situacions de dependència (en relació amb l’àmbit comunitari) Mediació en centres (família-usuari- equip) Gent gran (com a mediadora natural en la comunitat)
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×