Your SlideShare is downloading. ×
0
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Reunió Pares 3r B
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Reunió Pares 3r B

17,700

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
17,700
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
37
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. REUNIÓ DE PARES I MARES 3R CURS E.P. 2009/2010
 • 2. 1. MESTRES QUE ENTREN A L’AULA Mestra de música: Marga Mesquida Mestra d'educació física: Núria Bosch Religió: Nito Martí
 • 3. - Mestra d’anglès: Katia Coll - Equip de suport: Neus Bruguera (PT) -Tutora: Júlia Allès Pons
 • 4. 2. ORGANITZACIÓ DEL CENTRE - Entren per la porta d’educació primària i fan una fila baix al pati, quan sona la música. - La mestra els recollirà del pati a les 9h.. - Es demana puntualitat a les entrades i les sortides. - Abans de venir han d’haver berenat. Recordam que el dimecres és dia de fruita. - Si duen jocs de casa s’han de compartir i l’escola no es responsabilitza de la seva pèrdua o desperfecte. - El pati s’organitza de manera que cada grup pugui fer un joc diferent cada dia.
 • 5. 3. ORGANITZACIÓ D’AULA - No cal portar material de casa, el donaran les tutores. - Cada alumne té una agenda escolar. Aquesta és emprada com a medi de comunicació entre família i mestra. És important revisar les agendes i retornar les notes signades. - Pel que fa als deures sempre es donarà un dia entremig perquè puguin ser fets. Els donarem els dilluns, dimecres i divendres.
 • 6. 4. HORARI DE TUTORIA El dia i l’hora assignada perquè pugueu xerrar amb la tutora és els dimarts de 17:30 a 18:30h. Es pot demanar cita a través de l’ agenda. Si teniu qualque comentari a fer sobre alguna especialitat, primer vos heu de dirigir a la mestra tutora.
 • 7. 5. MATERIAL - Agenda escolar - Carpeta de deures - Quadernets: - 6 quadernets d’ ortografia catalanat (1- 6) -3 cuadernos de ortografía castellana (7-9) - 3 quaderns de matemàtiques (7-9) -Material fungible
 • 8. Activitats fora de l'aula Obrint portes. Ajuntament de Ciutadella 24 i 26 de novembre: Treballem les emocions. 18 de gener: Jocs al museu 7 de maig: Sortida a la tanca des Pi des llamp
 • 9. Enguany els de 2n i 3r faran els següents tallers: Taller de Medi ambient (Jess) Taller de cuina en anglès (Júlia) Taller d'art (Joana Nadal) Taller de teatre i expressió corporal. (Roser Mascaró) Taller de música i dansa (Marga Mesquida) Taller d'itineraris per Ciutadella.(Bego)
 • 10. Per què les competències bàsiques? En aquests moments la informació està a l’abast de tothom a través dels diferents mitjans de comunicació, cosa que no passava fa 20 anys. Per tant, l’escola no només s'ha de dedicar a transmetre informació sinó que ha de desenvolupar la capacitat per trobar-la de manera eficient, per comprendre-la i per analitzar-la críticament.
 • 11. Competències bàsiques Què sòn? “Per competència s’entén la capacitat de posar en pràctica de manera integrada aquells coneixements adquirits, aptituds i trets de la personalitat que permeten resoldre situacions diverses. El fet de ser competent exigeix més que la simple adquisició de determinats coneixements i habilitats. Les competències impliquen la capacitat d’utilitzar aquests coneixements i habilitats en contextos i situacions diferents.
 • 12. Quines són?
 • 13. 6.Com es treballa cada competència? Competència en comunicació lingüística -dialogar, escoltar,conversar...respectant les normes de comunicació. (expressió oral) -expressar de manera escrita opinions, emocions, vivències amb coherència i cohesió. (expressió escrita) -audició, comprensió i memorització de diferents textos. (comprensió oral) -comprensió d' informació rellevant en textos per obtenir, organitzar i comunicar informació. (comprensió escrita)
 • 14. -Lectura: és un temps dedicat a diferents activitats per a fomentar la lectura. Algunes d’aquestes són: la mestra llegeix un llibre; lectura silenciosa, recomanacions de contes, llegim als companys. - Conferències: Són explicacions orals amb suport escrit, visual, etc. d’un tema en concret que ells es sentin experts. És necessari que els pares els ajudin des de casa a preparar el material. Ja es repartirà un guió amb totes les indicacions necessàries.
 • 15. Competència matemàtica Nombres i operacions: Conèixer, identificar, escriure, comparar i ordenar nombres fins a 5 xifres. Operacions elementals: sumes duent, restes duent, multiplicacions per una xifra i divisions per una xifra. Resolució de problemes que intervinguin més de d’una operació. Càlcul mental: operacions i problemes senzills. Ús de diferents estratègies.
 • 16. - Jocs matemàtics: Es dedicarà un temps per a treballar diferents jocs de taulai reforçar el càlcul mental. -Dins de cada projecte estan integrades les matemàtiques (exemple projecte bunyols)
 • 17. Tractament de la informació i competència digital Dominar diferents programes informàtics. Emprar les TIC com a element essencial per informar-se, aprendre i comunicar-se. Fer ús habitual de les TIC.
 • 18. Competència cultural i artística Apreciar i gaudir amb l'art i altres manifestacions culturals i artístiques. Potenciar la iniciativa, la imaginació i la creativitat. Emprar recursos i tècniques per realitzar creacions pròpies.
 • 19. Competència per aprendre a aprendreIniciar-se en l’aprenentatge i ser conscients de les pròpies capacitats. Treballar la concentració, atenció, memòria, motivació,responsabilitat, etc Acceptar els errors i aprendre dels demés.
 • 20. Autonomia i iniciativa personal Afrontar els problemes i apendre dels errors. Cercar solucions. Organitzar les seves feines i el seu temps. Reforçant la responsabilitat i l'autonomia personal. Treballar cooperativament valorant i respectant les idees dels altres.
 • 21. - Encarregats: és un temps dedicat perquè els infants que són els encar- regats puguin fer les seves tasques. Els càrrecs són: passar llista i data, notícies, medi ambient, repartidor/missatger i biblioteca. - Tallers: es faran dues sessions setmanals. Es mesclaran els infants de segon I tercer. Els tallers començaran a finals d’ octubre i estan oberts a perquè totes les famílies interessades puguin participar.
 • 22. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic La comprensió de successos. La predicció de conseqüències. L’activitat dirigida a la millora i preservació de les condicions de vida pròpies, dels altres i de la resta d’éssers vius.
 • 23. - Projecte d’aula: a partir dels interessos i motivacions dels fillets i filletes es farà un o més projectes de treball. El projecte no es finalitzarà necessàriament amb el final del trimestre.
 • 24. Competència social i ciutadana Cooperar i conviure. Fomentar habilitats socials i saber resoldre conflictes de forma constructiva. Participar plenament en la vida cívica a través del diàleg.
 • 25. - Assemblea: es dedicarà un temps per a poder conversar sobre els conflictes que van sorgint en el dia a dia de l’ aula i millorar la convivència del grup. La durada depèn del tipus de conflicte. -El taller de portes obertes. (jocs al museu) I amb altres activitats integrades En el projecte.
 • 26. Fins aquí , tots els continguts que es treballen durant el projecte d'aula, on l'horari posa (P.A) Les altres hores van repartides de la següent manera: - Educació física: es fan 2 hores i la novetat d’ aquest any són els desdoblaments. - Anglès: es fan dues sessions. - Música: es fa 1h setmanal. -Religió o ensenyament complementari: 1 hora setmanal.
 • 27. 7. COM PODEM AJUDAR ALS NOSTRES FILLS I FILLES? -Ajudar-los a organitzar el seu temps (estudi, activitats, esbarjo…) i respectar-los aquesta organització. Procurar que el temps d’estudi sigui diari i, si és possible, a les mateixes hores i en un lloc adequat ( sense la televisió i altres possibles distraccions). -Ajudar-los a assolir un hàbit de lectura.
 • 28. -Revisar l’agenda i la carpeta per si tenen deures, fulls informatius… -Col·laborar amb ells a les feines, però no fer- les. -Ajudar-los a preparar la motxilla la nit abans. -Mantenir contactes amb la tutora i informar-li de qualsevol canvi que observin i que pugui tenir una repercussió en el rendiment acadèmic.

×