Activitat de comunicació. Els planetes

853 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
853
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Activitat de comunicació. Els planetes

  1. 1. ACTIVITAT DE COMUNICACIÓ: Criatures diferentsOBJECTIU: Experimentar diferències entre els estils de comunicació, iveure com aquest afecten a les personesDESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT: 1. Explicar que cada persona té un estil de comunicació, es a dir, maneres de parlar diferents. Algunes parlen fluix, unes altres fort, algunes mouen els braços, altres estan quietes. Si dues persones tenen estils molt diferents, poden tenir problemes a l’hora d’entendre’s encara que parlin el mateix idioma. 2. Treballar en grup i cada grup serien éssers d’un planeta imaginari. Cada planeta està habitat per unes criatures imaginàries diferents, que tenen un estil de comunicació. 3. Repartir els alumnes en cinc grups i donar a cadascun un model de criatura planetària. 4. Explicar que hi haurà una trobada interplanetària i que cada criatura de cada planeta visitarà els altres planetes per conèixer-los. 5. Han d’establir una conversa entre els habitants dels planetes. Cada persona hauria de aconseguir respostes dels altres habitants dels altres planetes. 6. Les preguntes són les següents: • Com es diu el teu planeta? • Quin temps fa per allà? • Què es menja? 7. Després d’uns minuts per a la conversa, es posa en comú l’experiència: • Què ha passat? • Com diries que es comunica cada tipus de criatura? • Amb quins planetes ha estat més difícil de comunicar-se? Per què? • Amb quins ha estat més fàcil. Per què? Planeta 1 Les criatures del teu planeta, parlen molt suaument, i es senten insultades greument si els hi diu que repeteixin el què estan dient. Per escoltar bé, es situen molt a prop de la persona amb la què estan parlant. Contesteu les següents preguntes: 1. Quin és el nom del teu planeta?
  2. 2. 2. Com és la criatura del teu planeta?. Dibuixa-la en un full 3. Com és el clima del teu planeta? 4. Què mengen les criatures del teu planeta? 5. Quines avantatges i desavantatges té la manera de comunicar-se la persona que viu al teu planeta?Planeta 2Les criatures del teu planeta, s’expressen movent les mans i fent molts gestos.Per a tenir lloc suficient per moure’s, s’aparten molt de la persona a la quèparlen. Contesteu les següents preguntes: 1. Quin és el nom del teu planeta? 2. Com és la criatura del teu planeta?. Dibuixa-la en un full 3. Com és el clima del teu planeta? 4. Què mengen les criatures del teu planeta?
  3. 3. 5. Quines avantatges i desavantatges té la manera de comunicar-se la persona que viu al teu planeta?Planeta 3Les criatures del teu planeta només es poden comunicar quan les sevesesquenes es toquen. Abans de començar a parlar han de donar la volta demanera que l’esquena d’un toqui l’esquena de l’altra persona amb la què parla. Contesteu les següents preguntes: 1. Quin és el nom del teu planeta? 2. Com és la criatura del teu planeta?. Dibuixa-la en un full 3. Com és el clima del teu planeta? 4. Què mengen les criatures del teu planeta? 5. Quines avantatges i desavantatges té la manera de comunicar-se la persona que viu al teu planeta?Planeta 4Les criatures del teu planeta només poden parlar amb membres del sexeoposat. Si volen dir alguna cosa a algú del mateix sexe, han d’aconseguir quealgú del sexe oposat passi el missatge. De la mateixa manera només podenescoltar a algú del sexe oposat. Si algú del mateix sexe intenta parlar-li, esdonarà la volta i demanarà a algú del sexe oposat contrari que li expliqui el quèestà dient. Contesteu les següents preguntes: 1. Quin és el nom del teu planeta?
  4. 4. 2. Com és la criatura del teu planeta?. Dibuixa-la en un full 3. Com és el clima del teu planeta? 4. Què mengen les criatures del teu planeta? 5. Quines avantatges i desavantatges té la manera de comunicar-se la persona que viu al teu planetaPlaneta 5Les criatures del teu planeta només poden parlar quan hi ha un contacte visual,es a dir mirant els ulls a l’altra persona. Si aquesta persona aparta els ulls unmoment s’haurà de començar un altra vegada. Contesteu les següents preguntes: 1. Quin és el nom del teu planeta? 2. Com és la criatura del teu planeta?. Dibuixa-la en un full 3. Com és el clima del teu planeta? 4. Què mengen les criatures del teu planeta?
  5. 5. 5. Quines avantatges i desavantatges té la manera de comunicar-se la persona que viu al teu planeta?

×