Zeehonden

964 views
473 views

Published on

Presentatie van Indy en Slaoua over zeehonden

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
964
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
14
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zeehonden

  1. 1. Gemaakt door: indy en saloua
  2. 2. Jonge dieren 1.-de paartijd valt in juli en begin augustus. 2.-het paren gebeurt in het water. 3.-de draagtijd duurt ongeveer 8 maanden. 4.-in juni of juli zullen de jongen geboren worden. 5.-zeehonden zijn bij de geboorte 70 tot 95cm lang en 9 tot 11 kg zwaar. 6.-de vrouwtjes beschermen de jongen tegen vijanden. Dat doet ze door met het jong in haar bek in het water te duiken. 7.-ze geeft het jong 3 tot 4 uur eten.de zoogtijd duurt net zolang totdat het gewicht 2keer zwaarder is dan bij de geboorte. Dit duurt 2 tot 6 weken. 8.-na de zoogtijd verlaat de moeder het jong, waarna het voor zichzelf zal moeten gaan zorgen.
  3. 3. Eten zeehonden eten vooral wat de pot schaft, maar elke zeehond lijkt ook een eigen voorkeur te hebben. Ze hebben dan ook elk seizoen weer andere vissen op het menu staan. Het liefst eten ze vissen die erg dicht bij de grond leven zoals: 1.-platvissen 2.-kabeljauwachtigen 3.-grondels 4.-en zandspiering. Volwassenen zeehonden die van platvis leven hebben daar tot 8 kil0 per dag van nodig. Zeehonden in gevang schap eten ongeveer 3 tot 4 kilo makreel of haring.
  4. 4. Alleen of samen Mannetjeszeehonden maken in de paartijd een vrouwtjesgroep. Als de jongen zijn geboren gaan de vrouwtjes weer hun eigen weg.
  5. 5. Leven en wonen Zeehonden in Nederland leven meestal in de Waddenzee. Op 4 maart 2002 is er weer een zeehond in de Biesbosch gekomen! In de Waddenzee zijn een paar soorten zeehonden bijvoorbeeld: 1.-de gewone zeehond 2.-de grijze zeehond 3.-de zadelrob En de klapmuts.
  6. 6. we gaan jullie nu een filmpje laten zien van zeehonden in een zeehondenopvang.
  7. 7. Dit was onze presentatie zijn er nog vragen ??

×