Haai

1,400 views
885 views

Published on

presentatie van Batuhan en Tianzi

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,400
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Haai

 1. 1. Gemaakt door: Tianzi & Batuhan
 2. 2. inhoud 1.waarnemen  Is het dier gewerveld of ongewerveld?  Welke geluiden maakt het dier? 2.leven en wonen  Waar leeft het dier in het wild?  Welke andere dieren leven in zijn omgeving?  Heeft het dier vijanden? Welke?  Is het dier een vijand voor andere dieren?
 3. 3. inhoud 3.het jaar door  Wat doet het dier overdag en ‘s nachts?  Hoe oud kan het dier worden? 4.eten en drinken  Wat eet en drinkt het dier?
 4. 4. Is het dier gewerveld of ongewerveld? Gewervelde dieren zijn dieren met botten en een haai is gewerveld, omdat hij kreekbenen heeft en kraakbenen zijn soorten botten.
 5. 5. Welke geluiden maakt het dier? Het geluid van een haai is onbekend. Nergens informatie daarover te vinden. Ook niet op het internet, daarom hebben we niet het geluid van een haai hier staan.
 6. 6. Waar leeft het dier in het wild? Haaien leven in de zee maar ze komen vaker in de oceaan voor. Door duikers die in de oceaan dingen uitzoeken.
 7. 7. Welke andere dieren leven in zijn omgeving?  Dieren die in zijn omgeving leven zoals andere haaien, goudvissen, haring, reuzenhaai, rog, tuimelaar, schol, zeester, kwal, zeekat, zeehond, kabeljauw en een vliegende vis en nog veel meer.
 8. 8. Heeft het dier vijanden? Welke? Een haai heeft wel vijanden zijn meeste vijanden zijn veel groter dan zichzelf zoals grotere haaien, orka’s en mensen.
 9. 9. Is het dier en vijand voor andere dieren?  Een haai is een vijand voor kleinere vissen dan zichzelf zoals goudvissen, ijsbeer, surfers, octopus, voor legers die met een helikopter op een ding ergens in de zee of oceaan landt.
 10. 10. Hoe oud kan het dier worden?  Meeste haaien worden van 20 tot 30 jaar oud. Er zijn ook haaien zoals een walvishaai die meer dan 100 jaar oud kunnen worden dat is best veel voor een walvishaai.
 11. 11. Wat eet en drinkt het dier?  Het dier eet meestal krabben of kreeften kleinere haaien dit soort dingen maar ook kleine vissen zoals goudvissen of ander soort kleine vissen. Hieronder is er een plaatje van een haai die allemaal kleine vissen probeert te vangen.
 12. 12. Haai tegen Zwaardvis  Er komt een filmpje van een Haai die een Zwaardvis helemaal doodmaakt en alleen zijn kop overlaat.  En vissers vangen dat kop van een Zwaardvis.  http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Haaien- verslinden-zwaardvis/m1fzflxf4rcr
 13. 13. Nu komt er een filmpje van een haai op: schooltv. http://www.schooltv.nl/beeldbank/clippopup/20050202 _bchaaien01
 14. 14. Oren van haaien Haaien hebben hele kleine oren, maar kunnen heel goed horen, ook al horen ze hele z8e geluiden horen ze dat goed en gaan ze er gelijk op af. Dan denken ze dat dat iets te eten voor hun is.
 15. 15. ẕ☤ʝη εґ ηøℊ √ґ@❡εη⁇⁇ 

×