Reunió de pares del C.S. 2012-2013

2,298 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,298
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,799
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Reunió de pares del C.S. 2012-2013

 1. 1. CICLE SUPERIORCURS 2012-2013
 2. 2. 1 Presentació de 6èNombre d’alumnes de 6è : 17 ● ProfessorsTutor: Joan Figueroa/Cisco IngladaProfessors que imparteixen classe a 6è:Assignatures ● Matemàtiques ● Joan Figueroa/Cisco Inglada ● Llengua Catalana ● Joan Figueroa ● Llengua Castellana ● Cisco Inglada ● Anglès ● Olga Herrera ● Coneixement del medi ● Joan Figueroa ● Educació Física ● Cisco Inglada ● Música ● Ana Morillo ● Tallers de plàstica ● Mónica Soto/ Cisco Inglada/Olga Herrera ● Informàtica i Tallers de ll. oral ● Joan Figueroa/ Cisco Inglada ● Educació Especial ● J.Antonio Curiel ● Psicòleg/a ● Victòria Salvatierra
 3. 3. 2.Presentació de 5èNombre d’alumnes de 5è : 24 ● ProfessorsTutor: Mònica SotoProfessors que imparteixen classe a 5è:Assignatures ● Matemàtiques ● Mònica Soto ● Llengua Catalana ● Mònica Soto ● Llengua Castellana ● Mònica Soto ● Anglès ● Olga Herrera ● Coneixement del medi ● Mònica Soto ● Educació Física ● Cisco Inglada ● Música ● Ana Morillo ● Tallers de plàstica ● Mónica Soto/ Cisco Inglada/Olga Herrera ● Informàtica i Tallers de ll. oral ● Joan Figueroa/ Mònica Soto ● Educació Especial ● Llorenç Piedrafita ● Psicòleg/a ● Victòria Salvatierra
 4. 4. 3.ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT DE LA CLASSEGrup classeA laula fem activitats individuals, per parelles i en petit grup.Fora de laula hi ha tres desdoblaments de la classe, un per fer informàtica i ràdio, problemesmatemàtics i laltre per millorar lexpressió escrita, tots tres un cop a la setmana.Per altra banda, barregem 5è i 6è en 3 grups per treballar els tallers de plàstica, també fora delaula.CàrrecsLa classe està organitzada de tal manera que els nens i nenes tinguin sempre algunaresponsabilitat a desenvolupar, es fan càrrecs que són rotatius i es canvien quinzenalmentt.
 5. 5. Llibres i materialEls llibres han d’estar a classe sempre que es necessitin (els nens han de mirar l’horariabans de venir a classe). Si no es necessiten es poden deixar als prestatges de la classe obé a casa si han d’estudiar.A la motxilla s’ha de portar sempre el següent material: L’agenda, l’estoig, la carpetaclassificadora i el llibre de lectura per llegir quan algú acaba abans.Enguany continuarem amb el projecte de plataforma eleven. Projecte basat en la utilitzacióde llibres virtuals.TallersCada alumne realitzarà tres tallers al llarg del curs. Cada taller durarà un trimestre . Elstallers de Cicle superior els fan conjuntament 5è i 6è barrejant-se els grups. Recordar queper fer els tallers de volum i pintura, els/les alumnes necessitaran bata o una samarretavella.Es continuarà fent el taller de color en anglès ja que forma part d’un projecte de llenguaestrangera.
 6. 6. InformàticaLes assignatures es treballen també amb suport informàtic, ja sigui a la classe o a laula dinformàtica. És un treball setmanal id’una manera continuada, ja sigui per fer treballs, reforçar coneixements, buscar informació i aprendre a fer servir diferentprogramari.Normativa de classe1. Estar molt atent a les explicacions del professor.2. Guardar el torn de paraules (no contestar a les preguntes quan no toca).3. No aixecar-se de les taules sense permís.4. Mantenir neta i ordenada la classe.5. Cuidar el material, no escriure a les taules, ni dibuixar als llibres.6. Saber comportar-se i no córrer ni cridar pels passadissos.7. Guardar silenci i comportar-se bé a les files.8. Respectar-se, comportar-se bé i ajudar-se entre els companys.9.Fer cada dia les activitats a casa, quan hi ha, i estudiar quan cal.(apuntar sempre a l’agenda).10. No arribar tard a l’escola, i justificar les faltes d’assistència i retards.11. Recordar-se de fer els càrrecs.12. No es poden menjar llaminadures en qualsevol activitat escolar.13. No shan de portar joguines, mp3 o mòbils.
 7. 7. INCIDÈNCIESFaltes greusAgressions físiquesOcasionar desperfectes greus a les instal.lacions o materials del centre.Escapar-se de lescola o en una sortida.Amenaces o coaccions greus.Desatendre reiteradament les indicacions dun mestre o de qualsevol membre de lacomunitat escolar.Faltes lleusSortir de classe sense permísTrencar constantment el ritme de la classe.La suplantació de personalitat en comunicats i documents oficials.La subtracció defectes personals de la comunitat escolar.-Barallar-se amb un company sense un diàleg previ.-No respectar la normativa de pati (files, lavabos i zones no permeses)
 8. 8. MESURES CORRECTORESFaltes lleusUna falta lleu tindrà la notificació a lagendaDos faltes lleus comportarà un dia sense pati.Tres faltes lleus suposaran lexpulsió temporal de la classe de com a màxim un dia. Lalumne seràrecol.locat en una altra classe per continuar les seves activitats.Faltes greusLa primera falta greu comportarà limpediment de sortir dos dies al pati.La segona falta greu suposarà lexpulsió del grup classe durant un dia i tres patis.La tercera falta greu tindrà com a conseqüència lexpulsió del grup classe durant una setmana iels patis corresponents a aquella setmana.La quarta falta greu comportarà una setmana fora del grup més els patis i la no assistència a lescolònies (6è)
 9. 9. 5. ACTIVITATS SISTEMÀTIQUES PER REFORÇAR OBJECTIUS D’ÀREESLectura individual El cicle superior dedica 30 minuts diaris a la lectura individual, durant les entrades del matí i la tarda. Quinzenalment dediquem una sessió a fer padrins lectors al cicle inicial. Continuem amb projecte de biblioteca daula.Càlcul mental global (problemes del quinzet)Una sessió setmanal en la qual els alumnes han de resoldre mentalment deu problemesmatemàtics amb un raonament lògic i amb una certa rapidesa.Càlcul mental numèricSessions on treballen d’una manera ràpida operacions senzilles (sumes, restes,multiplicacions i divisions).Fitxes d’observació i atencióEs treballa autònomament o per grups i serveixen per augmentar la concentració en el treball.
 10. 10. Projecte interdisciplinar Treball duna unitat didàctica escollida pels alumnes. Es realitza durant una setmana el tema més votat des de les diferents àrees.6. TREBALLS A CASA I DEURES.En el Cicle Superior el treball a realitzar és més dificultós i requereix més temps, la qual cosavol dir que la majoria de feines començades a la classe no es podran acabar, per tant una partimportant del treball s’haurà de finalitzar a casa .L’hora d’estudiar no ha de ser només quan hi hagi un control i molt menys el dia anterior,l’estudi i el repàs de les assignatures ha de ser una feina diària per poder entendre millor elsconceptes i poder preguntar els possibles dubtes el més aviat possible.El ritme de treball de cada nen/a és diferent, alguns són més ràpids que altres i per tant eltemps de dedicació per fer els treballs canvia segons de qui es tracti.
 11. 11. 7. ACCIÓ TUTORIAL I RELACIÓ AMB LES FAMÍLIESAgenda escolar:Ha de servir com a element organitzador dels alumnes. S’han d’apuntar la feina el dia ques’ha d’entregar. S’apuntaran també dates importants com ara festes, ...Els mestres escriurem a l’agenda anotacions referents a la feina de cada nen, especialmentquan no siguin responsables amb els treballs que s’han de fer o amb el material que s’ha deportar.Les faltes d’assistència a classe o les sortides abans d’hora s’han de justificar a l’agenda.També s’anotaran a l’agenda comunicats com ara les demandes d’entrevistes ocomunicacions puntuals que facin falta tant per part dels pares com dels mestres.És important que reviseu l’agenda dels vostres fills setmanalment per poder fer aquestseguimentEntrevistesEl dia d’entrevistes és dimecres a les 1230 h.
 12. 12. InformesAl final de cada trimestre s’entregarà un informe amb l’avaluació de cada alumne.ÀlbumEls alumnes de Cicle Superior fem 3 àlbums, un al nadal, un altre a S.Santa i laltre al juny queseran el recull de feines de tot el curs.Col·laboració famílies/escolaMoltes vegades es demanarà la col·laboració de les famílies per algunes tasques concretes(portar certs utensilis, alguns treballs especials, buscar algun tipus d’informació ...).Els examens i controls d’aprenentatge s’han de retornar signats.
 13. 13. 8. HÀBITSHàbits d’alimentacióPer afavorir un major rendiment acadèmic cal tenir present una correcta alimentació variada inutritiva. És important esmorzar una mica a casa abans de venir a l’escola. (Millor portarentrepans que pastes industrials).Recordeu que no es poden portar ni sucs ni batuts a l’hora del pati.Les llaminadures queden totalment prohibides.DescansLes hores de descans de cada nen/a s’han de respectar, ja que el rendiment acadèmic es veuràafectat si no es descansen les hores suficients.Hàbits d’higiene.No cal descuidar mai la higiene personal, la dutxa diària i la roba neta són una condiciónecessària per una bona convivència. Insistir en el tema polls; per evitar aquest problema repetitiude cada any, preguem que feu controls constants als vostres fills/es i avisar al tutor corresponent.
 14. 14. Hàbits de responsabilitatResponsabilitzar-se de complir els càrrecs de la classe, acabar les feines, ...Els alumnes de cicle superior són grans i per tant se’ls ha de donar més responsabilitats, hand’aprendre a organitzar-se el temps i col·laborar també amb les tasques de casa.Hàbits de relació social i convivència* Saber conviure amb respecte, tolerància i diàleg; tant en família, a l’escola, al carrer, ...* Saber demanar bé les coses, saludar i acomiadar-se, disculpar-se i perdonar.* Respectar el torn de paraula i aprendre a escoltar.* Escoltar-los quan pregunten i s’interessen per les coses..
 15. 15. Hàbits de treballEls i les alumnes de cicle superior necessiten temps per treballar i estudiar totes lesassignatures, això suposa que han de passar molt de temps sols i s’ha de prestar atenció al llocon realitzen les feines.Convindria que tinguessin una habitació dedicada a l’estudi on poguessin estar en un ambienttranquil i relaxat sense elements que els destorbin com ara la televisió.Haurien de tenir el seu horari gran penjat en un lloc visible per poder organitzar així la sevacartera.L’organització del temps no escolar també és molt important en aquestes edats, els nens/es hand’aprendre a organitzar-se perquè així tinguin temps de fer-ho tot (activitats extraescolars i feinesde l’escola), seria convenient que els pares i mares ajudéssiu als vostres fills/es a organitzaraquest temps en el qual estan fora de l’escola.Mai s’ha d’abandonar l’hàbit de la lectura diària. No només ens hem de conformar amb leslectures que es facin a classe sinó que les famílies heu de col·laborar amb l’escola fomentantl’hàbit de llegir.
 16. 16. 9. NORMES I CONSELLSPel bon funcionament de les classes, els alumnes hauran de ser molt puntuals a les entradesa l’aula (A les 9 h. i a les 15 h. ). S’ha d’insistir perquè tots estiguin a l’hora correcta a la porta ivagin passant tranquil·lament, sense córrer ni donar empentes.Entrades i sortides: notificar a l’agenda quan s’hagi de sortir abans d’hora de l’escola.També s’ha de justificar el motiu quan s’arribi tard o es falti a classe.Medicaments: Només es donaran als alumnes amb prescripció mèdica i amb l’horari i dosiindicada mitjançant notificació escrita.Educació Física: Portar l’equip, xandall o pantaló curt, sabatilles d’esport, samarreta (robacòmoda). Quan no puguin fer E.F. shaurà de justificar a lagenda. Torneu a avisar a la mestraen el moment que puguin tornar a realitzar la classe amb normalitat. Si és un informe delmetge que detalli les activitats que no pot realitzar el vostre fill.* Qualsevol dubte o problema comenteu-lo primer amb el tutor.
 17. 17. RECORDATORIS*Els alumnes dE.I. I C.I han dentrar a lescola caminant al costat dels seus pares. La resta dalumnes han dentrar caminant sense acompanyants.*No està permésa lentrada danimals al pati.*No es pot entrar a lescola amb bicicletes, monopatins, cotxes teledirigits ...*Sortir de lescola una vegada finalitzades les classes. Les activitats extraescolars han de començar amb les portes tancades.*Queda prohibit fumar dins el recinte escolar.*Utilitzeu les paperes i no llenceu al terra pipes, papers, etc.*No mantingueu converses amb els alumnes a través de la tanca.*No penjar-se a les porteries.*No passar per la pista ni a les entrades ni a les sortides.

×