Drama visit presentation- Dissemination material

289 views

Published on

Dissemination material in Romanian about the second "Mission into the future" Comenius meeting in Drama, Greece (25.02 - 1.03.2013)

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
289
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
122
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Drama visit presentation- Dissemination material

 1. 1. “Misiune in Viitor:In CautareaSustenabilitatii”A doua vizita de proiect multilateralComenius in Drama, Grecia25 februarie – 1 martie 2013
 2. 2. CUM NE-AM PREGATIT PENTRU VIZITA?Marea provocare careia a trebuit sa ii faca fata echipaComenius inainte de plecarea in Grecia a fostconstruirea unui aragaz solar. Faptul ca am reusit sedatoreaza numai profesorilor nostri de stiinte , dnadirector Camelia Lupsoiu si dna Lidia Rusu.Dumnealor ne-au aratat si explicat principiul dupacare se capteaza energia solara si cum trebuieprocedat pentru ca si noi, elevii , sa putem incercaacest lucru la scoala sau in particular.
 3. 3. Sub indrumarea doamnelor profesoare am facut catevaexperimente pentru a intelege felul in care este folosita energiasolara. Fiind o zi rece si nu foarte insorita de februarie , in loculsoarelui, nu prea generos cu noi, am folosit o lampa cu halogen.
 4. 4. Cum am construit aragazul solar??• Am decis sa realizam un aragaz solar din materialereciclabile:- Doua cutii de carton din care una mai mica decatcealalta- Folie de aluminiu- O bucata de plastic sau geam de sticla care sa fie pusdeasupra aragazului (in acest scop noi am refolosit ungeam de sticla de la un tablou vechi)- Lipici, cutter;- Spray sau hartie neagra;- Ziare vechi pentru izolare.
 5. 5. Iata cum am procedat:- am taiat cateva dinpartile care inchid cutiile;- am introdus cutia maimica in cea mare
 6. 6. - Partea de jos a cutiei mai mici amvopsit-o in negru folosind un spray
 7. 7. -Partea interioara aaceleiasi cutii am acoperit-ocu folie de aluminiu- am izolat cu bucati de ziarmototolite partea de jos sicele laterale ale cutiei
 8. 8. - In continuare, am taiat o bucatade carton pe care am imbracat-oin aluminiu si care a fost folositadrept reflector;- Geamul de sticla l-am pusdeasupra celor doua cutiiIATA REZULTATUL FINAL:
 9. 9. Probarea aragazului solar:
 10. 10. Asteptand sa vedem ce se vaintampla: se va topi cearasau nu??Folosind aragazul solar, dar si uncastron de aluminiu, am topitceara , ciocolata si unt.
 11. 11. Vizita de proiect in Grecia:26- 28. 02.2013In prima zi a viziteiam facut cunostintacu 6th SecondarySchool of Drama,scoala partenera dinGrecia.
 12. 12. 6th Secondary School of Drama
 13. 13. Elevii greci ne-au facut oprezentare detaliata ascolii lor si a programuluidin timpul vizitei.
 14. 14. Vizitarea amfiteatrului anticdin FilippoiSustenabilitatesocial - culturala
 15. 15. Prezentarea aragazelor solare de catre toticei 11 parteneriRomaniaItaliaLetoniaTurciaGermania
 16. 16. Vizita de studiu la Pestera AlistratiPe pajistea de langa pestera , elevii au jucat“nodul uman” si alte jocuri care i-au ajutatsa se cunoasca mai bine.
 17. 17. Vizitarea zonei Santa Barbaradin orasul Drama- Sustenabilitatea mediuluiînconjurător
 18. 18. Vizita la Social Solidarity Clinic of Drama(sustenabilitate social-politica)Criza politica din Grecia este rezultatul unei lungi perioadede alienare politica. Cetatenii simt ca legile au fostincalcate, ca deciziile politice sunt neclare si imprevizibilesi ca ei nu pot influenta in niciun fel actiunile guvernului.Social Solidarity Clinic este o initiativa care s-a organizatsingura pentru a rezista masurilor inumane de austeritateimpuse de guvernul grec si de FMI.
 19. 19. In ultima zi a intalnirii, amparticipat la activitati in aer liber:ne-am bucurat de o plimbare pemalul raului Nestos, am dansat sine-am jucat in natura.
 20. 20. Elevii, invatand sadanseze sirtòs, un danstraditional grecesc.
 21. 21. Ne-am incalzit jucandu-ne cuobiecte luate direct din natura.
 22. 22. Poza de grup cu elevi din 10 tari
 23. 23. Va multumim pentruatentie!Vom reveni si cu alte lucruriinteresante despre“Misiune in Viitor”!!Mujoiu DianaCuceanu RalucaAndronoiu RalucaIoana Stancut

×