Punto 9 programari lliure

140 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
140
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Punto 9 programari lliure

  1. 1. Firefox El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat dinstal·lació i dutilització. Google ChromeEl Google Chrome és el navegador de codi obert de Google, disponible en més de 40 idiomes, incloent-hi el català. Està concebut no únicament com un navegador, sinó també com a plataforma per a pàgines i aplicacions web. Internet Explorer per al Windows 7 LInternet Explorer 9.0 és la darrera versió del navegador web de Microsoft. Incorpora lescaracterístiques estàndards dels navegadors de darrera generació, amb millores en la facilitat dús, compatibilitat de webs.
  2. 2. OFIMÀTICA AbiWordLAbiWord és un processador de textos que té un aspecte semblant al de Microsoft Word peròque és lliure i molt més lleuger. LAbiWord ofereix un munt de funcions per a processament de textos; inclou totes les opcions habituals de formatateig. Adobe Reader LAdobe Reader (anteriorment conegut com Adobe Acrobat Reader) és una eina per a la visualització i impressió de documents en format PDF. A més, permet cercar, signar digitalment, verificar i col·laborar amb ells. DiaEl Dia és un programa de creació de diagrames que és addient per dissenyar fluxos de treball, dissenys URL, configuracions de xarxes, circuits o altres tipus de diagrames en dues dimensions. Es compatible amb els formats EPS, SVG, DXF, CGM.
  3. 3. EvinceLEvince és un visualitzador de documents per a lescriptori GNOME. Actualment admet els formats pdf, postscript, djvu, tiff i dvi. Lobjectiu de lEvince és reemplaçar els diversos visualitzadors de documents. GNOME Office El GNOME Office no és un programa en si mateix, sinó el concepte en què sagrupen el conjunt de programes ofimàtics per a lescriptori GNOME. El web oficial inclou aquests programes en la seva definició. GnuCash El GnuCash és un gestor de finances personal i per a la petita i mitjana empresa, lliure i disponible per a diverses plataformes. Dissenyat per a ser utilitzat de forma fàcil, potent i flexible, el GnuCash permet fer un seguiment.
  4. 4. GnumericEl Gnumeric és un gestor de fulls de càlcul semblant a lExcel del Microsoft Office o al Calc de lOpenOffice.org. Junt amb altres aplicacions com lAbiword o l, forma el paquet doficina de lescriptori GNOME. Permet obrir i desar en múltimedia. KOffice El KOffice és el paquet ofimàtic de lescriptori KDE. Conté un conjunt daplicacions quetreballen juntes per a proporcionar a lusuari la millor experiència. Cada programa en el paquet del KOffice és un component que afegeix més funciona. LibreOffice IMPORTANT: Si el LibreOffice no es mostra en català, seguiu aquestes instruccions. El LibreOffice és un paquet ofimàtic lliure derivat de lOpenOffice.org i mantingut per part de lantiga comunitat. Paquet català (valencià) per al ThunderbirdAquest paquet permet tenir la interfície del en català (valencià) sobre una versió ja instal·lada daquest mateix navegador en qualsevol altra llengua.
  5. 5. MULTIMÈDIA AudacityLAudacity és un editor i enregistrador dàudio fàcil dutilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius. Audiograbber LAudiograbber és un programa que copia música i lemmagatzema al disc dur del vostre ordinador; el seu objectiu principal és copiar música des dels CD. La música es copia digitalment i, per tant, les còpies que sobtenen són perfectes. BSPlayerEL BSPlayer és un dels millors reproductors de DivX del moment. És ràpid, fiable, i inclou unmunt de pràctiques opcions que fan que la reproducció daquesta mena de vídeos sigui dallò més còmoda.

×