Adrian jornet

245 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
245
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Adrian jornet

 1. 1. L´ORDINADOR Esta format per : Interconnectats formen Hardware Sofware Xarxes d’ordinadors que comparteixen Micropocessa Sistema dor operatiu Arxius i carpetes Memória Interficie grafica Perifèrics Periferics Manteniment i Connexio aInterconentats mitjançans Internet actualizacio del sistema Placa base Emmagatzematg e i organitazacio de la informacio
 2. 2.  También conocido por las siglas HW Se refiere a los componentes fisicos del ordenador,esto es:teclado,ratón,tarjetas,cables,etc… Tiene la entrada i salida de datos .
 3. 3.  Tots els ordinadors tenen que tindre necessariament un sistema operatiu. TIPUS DE PROGRAMARI: Sistema operatiu: S’encarrega de gestionar els recursos del sistema i te permeten l’us a l’usari i altres aplicacions. Aplicacions: Processadors de textos,gestors de bases de dades, programes de disseny, antivirus, jocs, etc… Llenguatge de programació: Son programes que permeten crear altres programes, aplicación diferents i, fins i tot el sistema operatiu.
 4. 4.  Es conjuno de ordenadores conectados entre si que comparten recursos y intercanvio de informacion. Elementos de una xarxa :  Adaptador o trajeta de red  Concetrador (hub),commutador (switch)  Medio de transmision(RJ45)
 5. 5.  Memoria RAM : Es la memoria principal de l’ordinador. Senmagatzenen les dades i les instruccions ,per qe lacces al disc dur es molt lent.La memoria ram no es capaç de retenir la informacio sense energia tenim que guardaro al disc dur. Memoria cau: La memoria ram no es tan rapida que el microprocessador . Per aixo es coloca una memoria molt mes rapida ,que es donomina memoria cau i enmagatzema les dades del microprocessador. Memòria ROM BIOS: Quan es conecta l’ordinador, aquest revisa el sistema automaticament . Si tot esta en ordre, la BIOS carrega el sistemaoperatiu del disc dur en la memoria principal perqué aquest agefe el control de l’ordinador.
 6. 6.  Unitats Magnètiques: Son els discs durs i els disquets, que semagatzenen en xicotets imans la informacio digital. Unitats òptiques: Son el CD-ROM i el DVD, que emmagatzenen les dades perforant mosses sobre un superficie i es reflectixen en les zones planes. Memoria flaix : Emmagatzenem la informacio amb transistors que funcionen com a interruptors oberts o tancats. S’utilizen en targets i llapis de memoria(pen drive), de dimensio reduida i portatils, es conecten a l’ordinador mintçant un port USB.
 7. 7. Memoria CD-ROMRAMDisco duro DVDDisquete Memoria Flash
 8. 8.  Son ports que que estan al exterior de l’equip. Per exemple, un port USB permet conectar i desconectar dispositius sense haver de reiniciar l’ordinador.
 9. 9. Un port paral·lel és un tipus dinterfície trobat en ordinadors (personal i altres)per connectar diversos perifèrics. És també conegut com port dimpressora oport Centronics. El estàndard IEEE 1284 defineix la versió bidireccional del port.Abans de ladveniment de lUSB, el port paral·lel fou adaptat per accedir a varisdispositius diferents de limpressora. Probablement un daquests primersdispositius va ser el «dongle», una clau electrònica per prevenció de còpies deprogramari. Les unitats Zip i els escàners van ser les primeres implementacions,i foren seguides per mòdems externs, targetes de so, webcams, joysticks, discsdurs externs i unitats de CD-ROM.

×