Visioner for Aarhus - a human city

436
-1

Published on

EXENET afholdt den 8. oktober 2013 en debat-event, hvor et panel af indflydelsesrige og visionære aarhusianere skulle give deres bud på visionen for Aarhus.

Mit oplæg var følgende:

Jeg har valgt en vision for Aarhus som en mere menneskelig by, hvor de bløde og humane faktorer (e.g. menneskelighed og lydhørhed), vi normalt rangerer som sekundære efter veje, mursten, rammevilkår og lufthavne, udgør fundamentet for den erhvervsmæssige og infrastrukturelle vækst. Ikke omvendt.

Min virksomhed hedder Listen Louder, så det er præcis, hvad jeg har gjort. Lyttet til vækstvirksomheder, ledere og innovatører i mit omfattende netværk herhjemme og i udlandet. Spurgt dem hvordan Aarhus kan blive en menneskelig metropol for vækst, viden, velstand og smil.

Deres svar overraskede mig. Det var måske knapt så overraskende, at deres primære associationer i forhold til Danmark som land var demokrati, tryghed, god velfærd og høj levestandard. Det er også en del af den måde, vi som land markedsfører os på. Men deres vision for fremtidens by var fundamentalt anderledes end de ord, som Aarhus lige nu bruger til at italesætte sig selv og sine visioner. Dét var jeg nødt til at dele med mine aarhusianske medborgere.

“HVORFOR Aarhus?” spurgte jeg herhjemme og i udlandet, og der var enighed omkring, at viden, oplevelser, infrastruktur og jobskabelse alle er vigtige elementer. Men ingen af disse elementer skaber visioner, vi som mennesker tror på dybt inde, når vi lytter højere til os selv og andre. Førnævnte elementer baserer sig på fornuft og fakta, men det har aldrig været og vil aldrig blive fornuft og fakta, der skaber bevægelser og større, væsentlige fortællinger og visioner.

Mit bud er derfor et Aarhus karakteriseret ved fire nøgleord:

Menneskelighed
Lydhørhed
Meningsfyldthed
Personlighed.

Disse mere bløde ord skal være katalysatorerne for en by, der i kraft af sin menneskelighed skaber grobund for at investere i veje, mursten, grønne lufthavne etc. Ikke omvendt.

Published in: News & Politics
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
436
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Visioner for Aarhus - a human city

 1. 1. AARHUS a human city (be yourself - everyone else is taken)
 2. 2. Summary Jeg har valgt en vision for Aarhus som en mere menneskelig by, hvor de bløde og humane faktorer (e.g. menneskelighed og lydhørhed), vi normalt rangerer som sekundære efter veje, mursten, rammevilkår og lufthavne, udgør fundamentet for den erhvervsmæssige og infrastrukturelle vækst. Ikke omvendt. Min virksomhed hedder Listen Louder, så det er præcis, hvad jeg har gjort. Lyttet til vækstvirksomheder, ledere og innovatører i mit omfattende netværk herhjemme og i udlandet. Spurgt dem hvordan Aarhus kan blive en menneskelig metropol for vækst, viden, velstand og smil. Deres svar overraskede mig. Det var måske knapt så overraskende, at deres primære associationer i forhold til Danmark som land var demokrati, tryghed, god velfærd og høj levestandard. Det er også en del af den måde, vi som land markedsfører os på. Men deres vision for fremtidens by var fundamentalt anderledes end de ord, som Aarhus lige nu bruger til at italesætte sig selv og sine visioner. Dét var jeg nødt til at dele med mine aarhusianske medborgere. “HVORFOR Aarhus?” spurgte jeg herhjemme og i udlandet, og der var enighed omkring, at viden, oplevelser, infrastruktur og jobskabelse alle er vigtige elementer. Men ingen af disse elementer skaber visioner, vi som mennesker tror på dybt inde, når vi lytter højere til os selv og andre. Førnævnte elementer baserer sig på fornuft og fakta, men det har aldrig været og vil aldrig blive fornuft og fakta, der skaber bevægelser og større, væsentlige fortællinger og visioner. Mit bud er derfor et Aarhus karakteriseret ved fire nøgleord: • Menneskelighed • Lydhørhed • Meningsfyldthed • Personlighed. Disse mere bløde ord skal være katalysatorerne for en by, der i kraft af sin menneskelighed skaber grobund for at investere i veje, mursten, grønne lufthavne etc. Ikke omvendt.
 3. 3. HVORFOR AARHUS?
 4. 4. Meningsfyldthed Lydhørhed Human city
 5. 5. LYDHØRHED Byen hvor vi lytter højere til hinanden
 6. 6. RÅDHUSET LYTTER AARHUS INNOVATIONS-MOTOR
 7. 7. MENINGSFYLDTHED Byen hvor vi kan udleve vores drømme
 8. 8. DRØMMEGADE DRØMMEFABRIKKEN
 9. 9. MENNESKELIGHED Byen hvor vi smiler og ser ressourcer
 10. 10. FORSINKET KAFFE-BY LEARN-BY-DOING EVENTS RESSOURCEMENNESKENE
 11. 11. PERSONLIGHED Byen hvor vores forskellighed er nøglen
 12. 12. MENNESKE(R) MØDER LYT TIL ANDRE-EVENTS
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×