Your SlideShare is downloading. ×
0
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Veilig Op Het Internet
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Veilig Op Het Internet

1,451

Published on

Een ppt over 'veilig op het internet'. De presentatie bevat informatie over illegaal downloaden (piraterij), chatten, cyberpesten, ... …

Een ppt over 'veilig op het internet'. De presentatie bevat informatie over illegaal downloaden (piraterij), chatten, cyberpesten, ...
De vraagjes tussendoor helpen je om een klasgesprek op te bouwen.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,451
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
29
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Piraterij, chatten, virussen, cyberpesten
 • 2. Internet en zijn gevaren Heel wat kinderen gebruiken internet. Ze gebruiken internet niet alleen om informatie op te zoeken voor school, maar ook om te chatten met vrienden en vriendinnen. Het internet is een bron van informatie, maar let op… het is niet altijd veilig… Wat zouden enkele gevaren kunnen zijn?
 • 3. Hierover leren we vandaag meer: Illegaal downloaden (piraterij) Chatten Surfen op het internet Cyberpesten …
 • 4. Illegaal downloaden (piraterij) Muziek of films van internet halen (= downloaden) is eigenlijk diefstal. De acteurs, zangers, regisseurs, … zijn heel ontevreden over de piraterij. Waarom zouden film- en muziek- maatschappijen dit niet prettig vinden? Waarom kan downloaden ook schadelijk zijn voor je computer?
 • 5. Acteurs, zangers, groepen, regisseurs, … krijgen allemaal een klein beetje geld per liedje of film dat verkocht wordt. Wanneer mensen liedjes en films illegaal gaan downloaden, verdienen ze er niets aan. Slecht voor je computer: - Computer werkt trager - Er kunnen virussen tussen je bestanden geraken.
 • 6. Chatten Wat is chatten? Chatten is praten via het internet. Als je chat met mensen die je kent, is er geen enkel probleem. Maarrr! Wat je niet mag doen: - Chat niet met mensen die je niet persoonlijk kent. - Geef nooit informatie, zoals foto’s, adres, telefoonnummer aan mensen die je niet persoonlijk kent.
 • 7. Virussen Waar denk je aan bij het woord ‘virus’? Net zoals er virussen bestaan die mensen ziek maken, zijn er ook speciale virussen die computers ziek maken. Hierdoor kan je computer raar doen: - Ofwel werkt hij helemaal niet meer, - Of wel zie je aan kleine dingen dat er iets mis is - … Er bestaan heel wat verschillende soorten virussen en steeds worden ze gemaakt door mensen. De bedoeling van een virus is om misbruik te maken van je persoonlijke gegevens op een computer. Ze proberen opzettelijk chaos te veroorzaken in je computer.
 • 8. Virussen (2) Hoe dringt een virus binnen? - Meestal via het internet of via e-mail - Via een CD-rom - Via een geheugenkaartje Hoe voorkomen? - Een virusscanner installeren - Nooit e-mailbijlagen openen, tenzij je weet van wie het komt en wat er in de bijlage zit.
 • 9. Cyberpesten Wat is pesten? Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Hoe ver gaat het? Ook via MSN? …
 • 10. Cyberpesten Cyberpesten is pesten via nieuwe informatie- en communicatietechnologie. (internet, GSM, …) Zich voordoen als iemand anders, iemands foto’s versturen zonder de toestemming van die persoon, inbreken in computers, racistische uitspraken doen, paswoorden verspreiden, … zijn bij wet verboden en is dus strafbaar!! Wat zouden jullie eraan doen? Wat kunnen oplossingen zijn?
 • 11. Cyberpesten - oplossingen Zorg er altijd voor dat je ouders weten wat je aan het doen bent op internet. Meld het probleem meteen aan je ouders of leerkracht. Zij kunnen je helpen om aan dit probleem een einde te maken. Reageer vooral niet op de mailtjes of sms’jes die je krijgt. Zelf niet pesten!
 • 12. Cyberpesten in de media – Ben X  Medeleerlingen van Ben organiseren een pestscène in de klas waarbij ze hun prooi Ben in zijn blootje te kijk stellen terwijl de gsmcamera’s genadeloos draaien.  Die beelden plaatsen ze online en zenden ze anoniem naar zowel de mailbox als de gsm van Ben zelf. Niet alleen een duidelijk geval van pesten, maar in het bijzonder van het geraffineerde cyberpesten.  http://www.youtube.com/watch?v=xL-u1XOz3Dk
 • 13. Cartoons
 • 14. Filmpje cyberpesten http://www.veiligonline.be/nieterg1

×