Posicions comunicatives

365 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
365
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
77
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Posicions comunicatives

  1. 1. Posicions comunicatives
  2. 2. Associat i Dissociat Quan revivim una experiència, aquesta pot ésser representada de manera ASSOCIADA o DISSOCIADA. Quan estem parlant, normalment ens ASSOCIEM a l’experiència, produïm i parem atenció al que passa des de nosaltres.Es possible en un acte comunicatiuDISSOCIAR-SE de l’experiènciadirecta, i alhora viure el moment ensegona i tercera persona.Quan s’entrena això s’adquireix lacapacitat per veure i parar l’atencióen detalls que ignoràvem sobre comestem comunicant
  3. 3. Posicions TU ELLS OJO ELLES ESCENA
  4. 4. La primera persona“Posició natural de l’ ésser a l’hora de comunicar, associant-se a l’experiència” L’experiència es davant nostre. La informació que rebem es a sobre de com està rebent la informació el nostre interlocutor. Tot i que revisem el discurs intern no som capaços de captar molta informació del que estem “fent”, de manera conscient.
  5. 5. La segona persona“Posició per la que som observats per part del nostre interlocutor” Des de l’ experiència “mirem”, el que estem dient. La informació que rebem es a sobre de com, des del nostre interlocutor, estem comunicant. Des d’aquesta posició som capaços d’analitzar millor que estem “fent”, de manera conscient per que tenim una imatge “semi dissociada” de l’experiència.
  6. 6. La tercera persona“Posició natural de l’ ésser a l’hora de comunicar, associant-se a l’experiència” L’experiència és aliena a nosaltres. La informació que rebem es a sobre del que diu l’emissor i el que rep el receptor. Fent esmena a llenguatge cinematogràfic, seria com un “plànol seqüència”. La imatge es totalment dissociada i en l’experiència es pot veure, escoltar i tenir una sensació general de l’escena representada.

×