7 aparell locomotor - bacallà amb tomata

1,100 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,100
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
252
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

7 aparell locomotor - bacallà amb tomata

 1. 1. Aparell locomotorBacallà amb Carlos Tomás Quereda, Irene Ripoll Ferrandiz tomata. i Joan Carles Egea Sirvent
 2. 2. Índex1. Definició de laparell locomotor.2. Sistema esquelètic. 2.1. Funcions del sistema esquelètic 2.2. Ossos. 2.3. Articulacions. 2.4. Lligaments.3. Sistema muscular. 3.1. Músculs. 3.2. Tendons.4. Lacció dels músculs sobre lesquelet.5. Les lesions més freqüents de laparelllocomotor.6. La prevenció de lesions i els hàbits saludables.7. Bibliografia.
 3. 3. 1. Definició de laparell locomotor.Laparell locomotor sencarrega de dur aterme les respostes dels moviments que fa elcos, elaborades pel sistema nerviós. Serveixde suport intern a lorganisme i en facilita elsmoviments i desplaçaments. Laparelllocomotor esta constituït per dos sistemes:sistema esquelètic i el sistema muscular.
 4. 4. 2. Sistema esquelètic.Constitueix la part passiva de laparell locomotor.Format per: Lesquelet, una armadura interna mòbil integrada pels ossos i les estructures complementàries, com les articulacions. Els lligaments, que permeten la unió dels ossos.
 5. 5. 2.1. Funcions del sistema esquelètic.Intervindre en el moviment del cos.Donar forma al cos i suportar el seu pes.Protegir de colps els òrgans interns.Permetre lancoratge dels músculs esquelètics.Emmagatzemar calci i fòsfor.Produir cèl·lules sanguínies a la medul·la òssia.
 6. 6. 2.2. OssosSón òrgans vius, compostos principalment de calci,fòsfor i una substància fibrosa anomenada col·lagen.La part externa està formada per teixit ossi compacte, i lapart interna és teixit ossi esponjós. Els ossos estanenvoltats per una membrana anomenada periosti.Hi ha tres tipus de ossos: curts, plans i llargs.
 7. 7. 2.3. Articulacions.Les articulacions són estructures que uneixen elsossos i impedixen que se separen.Hi ha tres tipus; Immòbils, semimòbils i mòbils.Entre els ossos hi ha una bossa de líquid incolor iviscós, el líquid sinovial, que actua com alubrificant i esmorteïdor per a disminuir elfregament entre els ossos.
 8. 8. 2.4. Lligaments.Els lligaments són un component del sistemaesquelètic que te una funció de unir els ossosimpedint que es separen.
 9. 9. 3. Sistema muscular.Constitueix la part activa de laparell locomotor.Està format pels músculs, que es relacionen ambel sistema nerviós a través dels nervis i estanunits al sistema esquelètic per els tendons per elsquals també estan formats.Les seues funcions són les següents:Produir els moviments necessaris per a dur aterme les funcions vitals, mantindre la postura ipermetre la mímica per a expressar sentimentsen el cos.
 10. 10. 3.1. Músculs.Els músculs estan formats per cèl·lulesallargades,anomenades fibres musculars.Aquests òrganspoden contraures i relaxar-se, de manera que varien delongitud i permeten el moviment, hi ha tres tipus:Els llisos: contracció lenta i involuntària i formats perfibres musculars llises:Els cardíacs: contracció ràpida i involuntària, formadesper fibres musculars estriades.Els esquelètics:moviments són ràpids i vuluntaris.
 11. 11. 3.2. Tendons.Els tendons són teixits que uneixen els músculsals ossos.
 12. 12. 4. Lacció dels músculs sobre lesquelet.Quan un mùscul es contrau,sacurta la distànciaentre els tendons dambdós extrems augmenta degruix sense canviar de volum.Quan es relaxa,sallarga. En allargar-se, torna ala posició inicial.
 13. 13. 5. Les lesions més freqüents de laparell locomotor.-Fractures: provocades pel trencament dunos,que es pot partir o estellar.-Distencions i esqinços: Les distencions afectenmúsculs i tendons. I els esquinços es produeixenen els lligaments.-Luxacions: es quan un os es deplaça de laposició normal en una articulació.-Contractures musculars: Tenen lloc quansexigeix al múcul un treball superior al que potrealitzar.
 14. 14. 6. La prevenció de lesions i els hàbits saludables.-Fer exercici fisic regularment.-Seguir una dieta equilibrada.-Portar calcer adequat.-Adoptar postures adequades.-No carregar un pes execessiu a lesquena.
 15. 15. 6. La prevenció de lesions i els hàbits saludables.-Fer exercici fisic regularment.-Seguir una dieta equilibrada.-Portar calcer adequat.-Adoptar postures adequades.-No carregar un pes execessiu a lesquena.
 16. 16. 7. Bibliografia.Hem buscat informació en els llibres de biologia igeologia de classe i les imatges en el buscadorde imatges de google.
 17. 17. FI.

×