Innovointi iltapaiva

1,149 views

Published on

Innovointi-iltapäivässä luodaan suunnitelma siihen, miten organisaatio voi alkaa innovoimaan esimerkiksi tuotteitaan tai palveluitaan asiakkaidensa kanssa käyttämällä sosiaalisen media palveluita.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,149
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
596
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Innovointi iltapaiva

 1. 1. Innovointi-iltapäivä asiakkaat + some = timanttisia ideoita! Johanna Janhonen, Piilotettu aarre
 2. 2. JOHANNA JANHONEN, some-asiantuntija
 3. 3. Johanna Janhonen oli tutkijana TTY:llä SOITA (some innovaatioprosessin tukena asiakasrajapinnassa)-hankkeessa 2011-2012, mm. Grazissa tutkimassa autoteollisuuden sometusta. Hankkeen puitteissa järjestettiin mm. 2 ensimmäistä CMADFI-tapahtumaa.
 4. 4. Innovointiiltapäivä alkaa innovointi + sometietoiskulla
 5. 5. Sitten katsotaan, miten eri organisaatiot ovat käyttäneet eri some-palveluita asiakkaiden kanssa innovoinnissa ja miksi ihmiset osallistuvat vapaaehtoistyöhön netissä eli miten heitä voidaan motivoida.
 6. 6. Tietoiskun jälkeen on työpaja, jossa omaa innovointiprojektia suunnitellaan.
 7. 7. Mietitään kenen kanssa haluamme innovoida ja mitä asiaa, tuotetta, palvelua vai jotain muuta? Mitä parhaassa tapauksessa voi syntyä?
 8. 8. Mietimme mitkä työkalut sopivat a) kohderyhmään ja tavoitteeseen ja b) käytettävissä oleviin resursseihin (henkilöt, aika, raha). Voidaanko kehittää omia työkaluja vai tyydytäänkö muiden (ilmaisiin?) työkaluihin?
 9. 9. Miten projektista tiedotetaan? Onko ryhmällä käytössä valmiita verkostoja ja jos ei, niin miten niitä voitaisiin rakentaa? Mitä pitää huomioda verkostojen kanssa viestimisessä? Miten kohderyhmää voidaan innostaa ja osallistaa ja miten ihmiset motivoidaan mukaan?
 10. 10. Mitkä ovat seuraavat toimenpiteet ja kuka niistä vastaa? Mikä on projektin konkreettinen tavoite? Mikä on pahinta mitä voi sattua? Mihin asioihin pitää kiinnittää erityistä huomiota toteutuksessa? Mikä arveluttaa?
 11. 11. Lisätietoa JOHANNA JANHONEN Some-asiantuntija 040 506 1960 johanna@piilotettuaarre.fi Www.piilotettuaarre.fi

×