1.
mathematics Yeap Ban Har Marshall Cavendish Institute, Singapore & Pathlight School, Singapore banhar.yeap@pathlight.org.sg www.banhar.blogspot.com 12 March 2011 @ Raffles Institution ORGANIZED BY
12.
Which of the following numbers is the largest? 6.59 6.95 6.509 6.905 See Examples on Page 1 The Really Basic Stuff
13.
Mental Strategies A movie started at 11.55 p.m. and ended at 1.30 a.m. How long was the movie in hours and minutes? 12.00 1.00 1.30 There are 10 such MCQs in PSLE Mathematics. See Specimen Paper 1 Questions 1 – 10. The Really Basic Stuff
14.
Mental Strategies A machine can print 80 cards in 3 minutes. At this rate, how many cards can it print in 1 hour? 30 minutes 1 hour The Really Basic Stuff
15.
Mental Strategies Specimen Paper Question 9 12 kg 3 4 kg The Really Basic Stuff
16.
Mental Strategies Specimen Paper Question 10 47 137 and 43 makes 180 90 100, 137 The Really Basic Stuff
17.
Mental Strategies Find the value of 1000 – 724 . Find the value of 1050 – 264 . 999 – 724 724 and makes 1000 275 So, 1000 – 724 There are 10 such SAQs in PSLE Mathematics. See Examples on Page 9 The Really Basic Stuff
18.
Mental Strategies Find the value of 1000 – 724 . Find the value of 1050 – 264 . 1000 + 50 990+ 60 986+ 64 786 See Examples on Page 9 The Really Basic Stuff
19.
Mental Strategies Find the value of 12.2 ÷ 4 . 12 ÷ 4 2 tenths ÷ 4 20 hundredths ÷ 4 3.05 See Examples on Page 10 The Really Basic Stuff
20.
Find the value of 12.2 ÷ 4 . See Examples on Page 10 The Really Basic Stuff
25.
Pens are sold in packets of 5 pens. Each packet is sold at $7. Gopal has $30. How many pens can he buy at most? Answer: ________________ See Examples on Page 12 Basic Problem Solving
26.
Pens are sold in packets of 5 pens. Each packet is sold at $7. Gopal has $30. How many pens can he buy at most? Answer: ________________ See Examples on Page 12 Basic Problem Solving
27.
Foundation Mathematics Specimen Paper 2 Cup cakes are sold at 40 cents each. What is the greatest number of cup cakes that can be bought with $95? $95 ÷ 40 cents = 237 remainder 20 cents Answer: ________________ Basic Problem Solving
28.
Foundation Mathematics Specimen Paper 2 Cup cakes are sold at 40 cents each. What is the greatest number of cup cakes that can be bought with $95? $95 ÷ 40 cents = 237.5 Answer: ________________ Basic Problem Solving
29.
Foundation Mathematics Specimen Paper 2 Cup cakes are sold at 40 cents each. What is the greatest number of cup cakes that can be bought with $95? $95 ÷ 40 cents = 237.5 Answer: ________________ Basic Problem Solving
30.
2-marks items are typically two steps with a few requiring competencies that are required in problem solving. See Specimen Paper 1 Questions 26 – 30 Question 29 5 : 1 6 : 1 Question 29 5 : 1 = 35 : 7 6 : 1 = 36 : 6 Answer: 71 : 13 There are 5 such SAQs in each Paper. Basic Problem Solving
31.
See Specimen Paper 1 Questions 26 – 30 Question 30 Basic Problem Solving
32.
2-marks items are typically two steps with a few requiring competencies that are required in problem solving. See Page 13 Problems that Requires Visualization
37.
Source My Pals Are Here! Mathematics Primary 4
38.
See Page 13 PSLE 2006 – 2010 Page 13 Question 46 1.2 m x 42 = 50.4 m 43 – 6 = 37 There were 36 spacing 50.4 m ÷ 36 = 1.4 m The new spacing was 1.4 m.
41.
PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 3 x ? = 2 + 25 ? = 9 There were 10 girls. There were 9 x 11 + 6 = 8 x 10 + 25 = 105 sweets altogether.
42.
See Page 19 PSLE 2006 – 2010 Page 19 Question 58 Guess when each tried taking 11 33 Last girl had 11 sweets 41 Last girl had 8 sweets 49 Last girl had 5 sweets 57 Last girl had 2 sweets
45.
PSLE 2006 – 2010 Page 18 Question 55 See Page 18 Number of Apples Number of Oranges Number of Pears 38
46.
PSLE 2006 – 2010 Page 18 Question 55 See Page 18 Number of Apples Number of Oranges Number of Pears 38
47.
PSLE 2006 – 2010 Page 18 Question 55 See Page 18 Number of Apples Number of Oranges Number of Pears 23 15 15
48.
PSLE 2006 – 2010 Page 18 Question 55 See Page 18 5 units = 90 + 15 = 105 Number of Apples Number of Oranges Number of Pears 105 : 5 = 21 Number of oranges used = 65 – 21 = 44 23 15 15 Number of pears = 21 + 21 + 23 =65
49.
PSLE 2006 – 2010 Page 18 Question 55 See Page 18 5 units = 90 + 15 = 105 Number of Apples Number of Oranges Number of Pears 105 : 5 = 21 Number of oranges used = 65 – 21 = 44 23 15 15 Number of pears = 21 + 21 + 23 =65
banhar.yeap@pathlight.org.sg www.banhar.blogspot.com www.banhar.blogspot.com ORGANIZED BY
60.
Woodlands Primary School Go to Marshall Cavendish Institute’s Facebook for Diary of Parent Education Courses and Teacher Professional Development opportunities. banhar.yeap@pathlight.org.sg www.banhar.blogspot.com www.banhar.blogspot.com ORGANIZED BY
Be the first to comment