Facebooktrender 2014

323 views
224 views

Published on

Den Stockholmsbaserade Facebookbyrån Ingager hjälper företag att bli mer effektiva på plattformen. Nu har Ingager tagit fram nio trender som spås komma att få betydelse för Sveriges sociala mediamanagers och marknadsförare 2014.

Published in: Marketing
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
323
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Facebooktrender 2014

 1. 1. Så når du framgång på Facebook 2014! Ingager Riddargatan 35, 114 57 Stockholm www.ingager.com
 2. 2. Vilka är Ingager? Den Stockholmsbaserade Facebookbyrån Ingager hjälper företag att bli mer effektiva på plattformen. Nu har Ingager tagit fram nio trender som spås komma att få betydelse för Sveriges sociala mediamanagers och marknadsförare nästa år. – Äntligen kommer kanalen tas på allvar av en majoritet av företagen. De kommer att planera sin närvaro, mäta resultaten och producera specifikt innehåll, säger Jimmy Jakobsson, Facebookbyråns vd . www.ingager.com
 3. 3. Trender som Ingager spår kommer att få genomslag 2014
 4. 4. 1. Skapa fördelar med mobilanpassat innehåll på Facebook Reklamkampanjer kommer inte längre att kompletterades av en mobilaktivitet, en app eller en mobil annonskampanj. Detta gäller även på Facebook. De som producerar innehåll specifikt för smarta telefoner kommer att skapa ett bättre engagemang och därmed lättare bryta igenom bruset.
 5. 5. 2. Utnyttja annonsmöjligheterna Efter Facebooks börsintroduktion förra året har annonsmöjligheterna blivit fler och bättre. De kommer att bli ännu fler under nästa år. Utrymmet verkar dock inte bli större eftersom de totala antalet annonsvisningar inte blir fler. Därför kommer det bli allt viktigare att vara relevant och intressant. Även för annonsörer med en bred målgrupp kommer det att bli nödvändigt att bryta ner den i flera mindre grupper för att maximera relevansen. Möjligheterna att estimera avslut både online och offline blir fler och enklare. 
 6. 6. 3. Svenska företag blir modigare på Facebook Marknadschefer kommer bli bättre på att sätta en långsiktig strategi för Facebook och planeringen för närvaron kommer bli mer detaljerad under nästa år. Då blir det enklare att vara konsekvent, till exempel mot negativa kommentarer. Företag kommer lyssna och våga bemöta kritiker istället för att vika ner sig eller ignorera.
 7. 7. 4. Vässa kommunikationen med microvideos Den snabba utvecklingen för korta videos genom Snapchat, Vine och Instagram kommer att påverka företag på Facebook. Video är kanske den hetaste av alla trender nästa år.
 8. 8. 5. Gränserna mellan Facebook och resten av webben suddas ut De smarta kopplingarna, till exempel den mellan Facebook och Netflix, blir fler när företag lär sig använda Facebook Connect mer effektivt. Samtidigt utökar Facebook sitt annonsnätverk till Instagram och andra externa sajter. Facebook har chansen att bli en viktig spelare för ehandlare och marknadschefer som vill mäta sina reklamkampanjer effektivare, oavsett om de inkluderar Facebookmarknadsföring eller inte.
 9. 9. 6. Möjligheterna för företag blir större på Instagram Möjligheterna utökas, annonsering blir vanligare och verktygen för att beräkna blir effektivare. Då kommer företagen att ta större plats också på Instagram. Samtidigt blir företagen bättre på att välja vilka sociala kanaler de ska verka – alla hör inte hemma i samtliga sociala medier.
 10. 10. 7. Fler kanaler gör Facebook starkare som marknadsföringshub Snapchat, Line, Instagram, Pintrest och Linkedin fortsätter att växa för nischade grupper. Facebook blir då en marknadsföringshub för företag. Störst går först när fler företag blir bättre på att mäta effekten av investeringarna i sociala medier. Men fler kanaler gör att behovet av ett Social CRM växer.
 11. 11. 8. Investeringar i sociala medier kommer att bli en nödvändighet När marknadsbudgeten läggs kommer sociala medier att går från ett roligt komplement till ett fokusområde. Samtidigt höjs kraven på ROI, mätverktyg och rapportering. Vilket gör att reklam- och mediebyråerna får det ännu jobbigare att hänga med.
 12. 12. 9. De bolag som lyckas på Facebook 2014 har en plan för att producera innehåll Att bara vara närvarande på Facebook är ingen kampanj. Det är en ständigt pågående process där allt går att optimera. De företag som kommer lyckas långsiktigt har en plan för hur fansen löpande ska aktiveras. De mäter resultatet löpande för att kunna förbättra sina aktiviteter och sin närvaro på Facebook.
 13. 13. Jimmy Jakobsson Jimmy.jakobsson@ingager.com 0708-825 726 Ingager AB Riddargatan 35, 114 57 Stockholm www.ingager.com
 14. 14. Snabba fakta om Ingager Ingager är en Stockholmsbaserad byrå som hjälper företag att nå sina målsättningar på Facebook. Sedan starten 2011 har Ingager konsekvent arbetat med affärsfokus på Facebook för sina uppdragsgivare. Ingager är ett privat bolag och arbetar med uppdragsgivare såsom LRF Media, Brothers, Polarn O. Pyret, Tele2, SIBA och Lagerhaus. •  •  •  •  •  Åtta anställda Bolaget ägs av grundarna och styrelsen Huvudkontor på Riddargatan i Stockholm Egenutvecklad teknik och flera tekniksamarbetspartners Nära kontakt med Facebooks och Googles operativa kontor i Dublin Nominerade till Årets Digitala Marknadsförare tillsammans med LRF Media Ingager är Google Engage-partner med certifierande account managers Tillsammans med Polarn O. Pyret utsedda till en av Sveriges bästa kundtjänster på Facebook

×