Kampanje for Trondheim Torg (fiktiv)

375 views
313 views

Published on

Laget som en oppgave i faget Sosiale medier på Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
375
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
54
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kampanje for Trondheim Torg (fiktiv)

 1. 1. Kampanje for Trondheim Torg
 2. 2. KonseptSkape et engasjement rundt Trondheim Torg, og altde har å by på gjennom flere ulike sosiale happenings,både virtuelt og på Trondheim Torg.
 3. 3. Hva kan man få ut av kampanjen? Bredere og større kundemasse Et sterkere og bedre forhold til den enkelte kunden Større omsetning Mer positiv omtale Eksponering gjennom media. Altså «gratisreklame»
 4. 4. Målsettinger (Eksempler)Flere aktive følgere på de ulike sosiale plattformeneØke besøkstall med 10-15%Få flere artikler og reportasjer både på TV og i aviserØkt brukermedvirkning fra kundene.
 5. 5. ForarbeidØke presset på de sosiale mediene slik at følgere og deltakereblir interessert og skjønner at noe er i ferd med å skjeUtarbeide markedsundersøkelser som gir et bilde av når, hvor oghvordan kampanjen skal settes i verkEngasjere og motivere alle ansatte til å være en del avkampanjenPlanlegge alle aspektene vedrørende kampanjen i detalj, i godtid før den finner stedHa alt av planer rundt gjennomføring av arrangementet klareminst to uker før gjennomføring. Inkludert en handlingsplan
 6. 6. GjennomføringGjennomføre de planer man har kommet frem tilgjennom planleggingenVære en aktiv deltaker, moderator og arrangørgjennom hele kampanjenFølg handlingsplanen, med mindre det dukker oppuforutsette hendelser
 7. 7. EtterarbeidSørge for å opprettholde et visst trykk på de sosialemediene. Viktig for at ikke arrangementet skal bli enengangshendelse og ikke leve opp til deforventningene man har hattDrøfte hvorvidt målene man satte seg ble oppnådd,og hvorfor de ble oppnådd.Om det var en vellykket kampanje kan man startearbeidet med hvordan man skal leve opp til deforventningen som naturlig nok er skapt.
 8. 8. Verktøy og ansvarsforholdNaturlige verktøy å ta i bruk i denne kampanjen vil væreFacebook, Twitter og kanskje en blogg. Må bestemmes avde som har ansvaret for kampanjenDet er også viktig å måle det man gjør, så det må velges etmåleverktøy for denne jobben.Ansvarsforhold må fordeles til ulike mennesker med ulikekompetanseViktig med ett menneske som har det øverste ansvaretUtarbeide retningslinjer for hvordan man skal håndtereblant annet, respons, hyppighet, hvordan man skalkommunisere, osv.
 9. 9. Etiske forbeholdEttersom Trondheim Torg ikke er en veldedigorganisasjon er naturligvis hovedmålet å tjene merpenger. Men man kan ha andre mål enn bare å tjenepenger.Hvis man velger å fremheve det sosiale og skjule detfaktum at man i stor grad gjør dette for å tjenepenger kan man fort havne ut på tynn is etisk sett.Viktig å ikke fremstå skinnhellig og som bare envelgjører.

×