PREZENTACIJU RADIO STEFAN KOVAČEVIĆ
Hari Poter je bio sasvim običan dečak koji je
živeo kod tetke i teče i njihovog zlog sina
Dadlija. Jednog dana otkriva ist...
• Hari ulazi u treću godinu na Hogvortsu.
Na putu ka Hogvortsu voz zaustavljaju
dementori da bi pretresli voz ako neko
kri...
• Hari ove godine ide da gleda turnir u kvidicu. Pre toga imao je
čudne snove o Voldemordu. On misli da su oni stvarnost. ...
• Hariju niko ne veruje da se
Voldemord vratio u prošom delu.
Njega smatraju za ludakom takodje i
Damblodora. On osniva re...
• Hari je sada najpopularniji dečak u školi.
Sada ga ne smatraju ludim. Postaje
kapiten kvidičkog tima. Počinje da se
zaba...
• Od Dambldorove smrti Voldemord napreduje. Hari ne
sme da se vrati na Hogvorts. On nastavlja za potragom
za horkuksima On...
Hari Poter početak i kraj
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Hari Poter početak i kraj

622
-1

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
622
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hari Poter početak i kraj

 1. 1. PREZENTACIJU RADIO STEFAN KOVAČEVIĆ
 2. 2. Hari Poter je bio sasvim običan dečak koji je živeo kod tetke i teče i njihovog zlog sina Dadlija. Jednog dana otkriva istinu. On je čarobnjak. Njegove roditelje je ubio mračni čarobnjak Voldemord. On odlazi u školu za čarobnjake Hogvarts čiji je direktor Dambldor, vrlo moćan čarobnjak. Na Hogvortsu upoznaje nove prijatelje Rona i Hermijonu, ali I neprijatelje kao što su Drako Melfoj i njegova dva ortaka koji ga bez mozga slušaju, Kreb i Gojl. Hari i njegovi prijatelji upadaju u razne nevolje.
 3. 3. • Hari ulazi u treću godinu na Hogvortsu. Na putu ka Hogvortsu voz zaustavljaju dementori da bi pretresli voz ako neko krije SIRIJUSA BLEKA, zatvorenika iz Askabana koji je pobegao. Veruje se da je on izdao Harijeve roditelje. Dmentori napadaju Harija u vozu, a njega spasava novi profesor Lupin. On ga uči da se bori protiv dementora. Čin za pobedjivanje dementora zove se expekto patronum. Hari saznaje da Sirijus nije izdao njegove njegove roditelje već Piter Petigru koji se činima pretvorio u pacova koji je bio Ronov ljubimac.
 4. 4. • Hari ove godine ide da gleda turnir u kvidicu. Pre toga imao je čudne snove o Voldemordu. On misli da su oni stvarnost. Na takmičenju se pojavljuju smrtožderi, Voldemordove sluge. Oni uništavaju takmičenje. Rasterava ih na nebu mračni znak koji je neko poslao. Oni su pobegli. Ljudi iz ministarstva nalaze kućnog viljenjaka Bartija Cucnja. On je sudija u ministarstu. Na Hogvortsu se održava tročarobnjčki turnir. Učestvuju samo dečaci sa sedamnaest godina. Svakakve nevolje čekaju Harija. Neko ga je ubacijo na turnir ali on tek ima 14 godina.
 5. 5. • Hariju niko ne veruje da se Voldemord vratio u prošom delu. Njega smatraju za ludakom takodje i Damblodora. On osniva red feniksa u kom je i Sirijus Blek, Harijev kum. Harija u školi svi zadirkuju. Voldemord pokušava da se domogne proročanstva koje se zasniva na njemu i Hariju. Hari osniva Dambldorovu armiju koja se sadrži od dece koja veruju Hariju. On sprečava Voldemorda u njegovom planu. Žrtva tog plana bio je Sirijus koji je poginuo u borbi. Hari dokazuje da se Voldemord vratio.
 6. 6. • Hari je sada najpopularniji dečak u školi. Sada ga ne smatraju ludim. Postaje kapiten kvidičkog tima. Počinje da se zabavlja sa Džini. U školu dolazi novi profesor Puzorog. On voli Harija i on je njegov najbolji učenik na napitcima. Hari nalazi knjigu dečaka koji se zove Polukrvni princ. On je isto bio dobar u napitcima. Hari sa Dambldorom traži i uništava horkukse. Gledaju i proučavaju neka Voldemordova sećanja. Pri uzimanju jednog horkuksa Dambldor oslabi. Oni se vraćaju u školu ali nju su napali smrtožderi kojima je pomogao Melfoj. Dambldor umire a smrtožderi beže. Njega je ubio Snejp. On je bio polukrvni princ.
 7. 7. • Od Dambldorove smrti Voldemord napreduje. Hari ne sme da se vrati na Hogvorts. On nastavlja za potragom za horkuksima On, Ron i Hermijona zajedno ih traže. Oni uspevaju u tome i nastavljaju rat sa Voldemordom na Hogvortsu. Hari pobedjuje Voldemoerda i spašava svet. On se venčava sa Džini i imaju troje, Lili, Dzejms i Albus.
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×