Publicitat a baix cost

371 views

Published on

Xerrada de les jornades "oportunitats a la xarxa" organitzades per l'Ajuntament de Roquetes. Desembre 2011.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
371
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Publicitat a baix cost

 1. 1. Publicitat a baix cost Jordi Roig Valldeperez
 2. 2. La publicitat a Internet
 3. 3. El màrqueting a Internet – e-marketing L'e-Màrqueting és la utilització d'Internet per al màrqueting directe amb la finalitat d'entrar en contacte amb els potencials clients, convertir-los en clients i fidelitzar-los. Permet a les empreses: • Promocionar i difondre els seus productes i serveis. • Saber les referències i gustos dels seus clients. • Contacte amb els clients, retorn (“feedback”).
 4. 4. Característiques de l’e-màrqueting Posicionament web en cercadors. Gestió de butlletins electrònics (“newsletter’s”). Contacte via SMS massius. Missatge personalitzat, segons situació geogràfica, edat, gustos, ... Campanyes publicitàries amb imatges o animacions (“banners”). Concursos, promocions o jocs.
 5. 5. El posicionament web - SEO El posicionament web és el procés de millorar la visibilitat d’un lloc web o bloc dintre dels diferents cercadors que hi ha al mercat com Google, Yahoo o Bing. Això s’anomena SEO (Search Engine Optimization – Optimització en els motors de cerca). Ho fem de forma “natural”, sense pagar (“orgànica”). Fem ús de paraules clau!
 6. 6. Avantatges Baix cost. Captura de mercat. Públic objectiu. Sense complicacions. Necessitem un PC / MAC i una connexió a la xarxa. Coneixements de les eines + idees brillants. Actualitzat. Podem actualitzar la nostra publicitat de forma ràpida des de casa o des del nostre negoci.
 7. 7. Inconvenients Abast limitat. Usuaris d’Internet i xarxes socials. Cost addicional. Si utilitzem opcions de pagament.
 8. 8. Solucions de pagament - AdWords
 9. 9. Solucions de pagament - AdWords Ens posiciona els primers de la llista al cercador Google. Format anunci. Hem de tenir en compte les paraules clau. Paguem per “clic”. Pressupost a mida. Podem posar un límit de despesa.
 10. 10. Solucions de pagament – Facebook Ads
 11. 11. Solucions de pagament – Facebook Ads Sortim a les pàgines dels usuaris de Facebook. Format anunci. Podem definir la nostra audiència per edat, gènere, situació geogràfica, ... Paguem per “clic” o per visualització. Botó “M’agrada”. Pressupost a mida. Podem posar un límit de despesa diari.
 12. 12. Consells per posicionar el nostre web Pujar al rànquing de Google: Utilitzar paraules clau. Títols únics. Enllaçar la nostra pàgina en altres llocs web de la mateixa temàtica. Fòrums. Articles d’opinió. Donar-nos d’alta en directoris (pàgines grogues). Web optimitzada i accessible. Evitar tecnologies com Flash, Silverlight. Estar presents a les xarxes socials.
 13. 13. Analitzar el nostre web Utilitzar eines per analitzar el nostre lloc web com: Eines gratuïtes que analitzen com veuen els motors de cerca la teva pàgina web.
 14. 14. Del Page-Rank al Social-Rank Google incorpora un rànquing social al seu motor de cerca. Importància del flux dels usuaris d’Internet (indexació social). El “boca a orella” s’incorpora al posicionament. Els criteris i comentaris dels usuaris posen en valor el nostre producte o negoci. Els teus contactes, el teu entorn (graf social) influeix en les cerques.
 15. 15. Com pugem el nostre rànquing social? el teu negoci
 16. 16. Com ho fem córrer? – Màrqueting Viral El màrqueting viral és la creació de missatges pensats i dissenyats expressament per a la seva difusió en plataformes on els usuaris comparteixen la informació. Dissenyar una campanya publicitària. Podem fer servir el format correu electrònic, vídeo o xarxes socials.
 17. 17. La propagació - Consells Per a què una idea es vulgui propagar cal: Que sigui fàcil d’entendre. Que vulguin passar‐la. Que passant‐la millorin el seu “status” (reputació, prestigi, reciprocitat, …) Que l’esforç necessari per “passar la idea” serà menor que els beneficis que n’obtindrà.
 18. 18. Presència a les xarxes socials
 19. 19. Vull fer publicitat. Què faig primer? Analitzar la competència. Utilitzar títols únics. Paraules clau identificatives. Definir el públic al qual hem vull dirigir (objectiu). Qui pot utilitzar el meu producte o el meu servei. Localitzar els meus potencials clients.
 20. 20. Publicitat a les xarxes socials A Facebook i a Twitter podem trobar el nostre públic potencial. Hem de tenir una pàgina del nostre negoci i fer que la gent el conegui. Hem d’oferir un al·licient per a que les persones es facin “amics” o “seguidors” del nostre negoci. Cost zero.
 21. 21. Com fem aquesta publicitat? Captar els clients. Intentar què els clients ens segueixin, no nosaltres a ells. Al llançament del negoci, fer promocions, cridar l’atenció, concursos, crear expectativa. Dedicar uns minuts al dia a la gestió del nostre negoci a les xarxes socials. “A l’obrir i tancar la reixa”.
 22. 22. Exemples a Facebook
 23. 23. Exemples a Facebook
 24. 24. Exemples a Facebook
 25. 25. Exemples a Facebook
 26. 26. Exemples a Twitter http://www.foreplay.es/
 27. 27. Publicitat en altres webs Podem utilitzar pàgines web ja consolidades per fer publicitat o vendre els nostres productes. Tenen un cost. Permet arribar a clients segons el serveis que cerquen, oci, alimentació, serveis mèdics, ..
 28. 28. Pàgines d’oci – www.surtdecasa.cat Utilitzem imatges “banners” per promocionar el nostre negoci. Regalem serveis mitjançant concursos.
 29. 29. Pàgines de venda de productes en línea http://www.ebregust.com/es/ http://www.botigadelebre.com/ Podem vendre els nostres productes a través dels seus llocs web.
 30. 30. La publicitat tradicional La premsa, la ràdio o la televisió ofereixen publicitat a alt cost. Podem fer publicitat del nostre negoci sense pagar? Com? Cridar l’atenció – Idea brillant, trencadora. Detectar els mitjans que ens interessen. Utilitzar notes de premsa.
 31. 31. Mapa conceptual Atraure els visitants convertir els visitants amb clients conservar i augmentar els clients Mesurar, analitzar i optimitzar
 32. 32. Conclusions Posicionar el nostre lloc web o bloc a Internet. Fer publicitat utilitzant les xarxes socials. Captar nous clients. Socialitzar el nostre negoci. Retorn dels clients. Utilitzar les pàgines web de venda de productes de la zona o d’oci.
 33. 33. Precs i preguntes jroigvalldeperez@gmail.com

×