Trellohttp://www.flickr.com/photos/ahnmyrrh/3634153932/
How do you store your backlog and keep it synchronizedwith your story board?http://www.flickr.com/photos/minnesotahistoric...
Why can’t i assign multiple people to the same story??http://www.flickr.com/photos/dave_apple/342355899/
http://www.flickr.com/photos/orinrobertjohn/114430223/
Trello: Organize anything, together.
Features• Organizations• Lists – make up the columns on your board• Story details – checklists, comments, due date, attac...
Lets have a look!
Trello
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Trello

554 views
488 views

Published on

Lightning talk on T

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
554
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
17
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • I dag skal vi se på en ny tjeneste fra Joel Spolsky – karen bak Stackoverflow og FogsBugs bugtracker. Denne nye tjenesten heter Trello, og er et online story board.De fleste av dere er nok kjent med begrepet «story board», men det er altså en tavle hvor du til en hver tid holder oversikt og organiserer teamets oppgaver.Selv har jeg brukt mye tid på å teste forkjellige løsninger og versjoner av story boards, men det er først med Trello jeg føler det virkelig begynner å fungere.
 • Jeg er har forsøkt flere versjoner, både online og fysiske – blant annet white board tavlen dere ser på bildet, organisert etter prinsipper fra Kanban. Dette har forsåvidt fungert bra og vi brukte denne tavlen i godt og vel et år, men det oppstod noen utfordringer for litt under et år siden da vi flyttet til nye kontorer med åpent landskap og uten noen logisk plass å få hengt opp tavlen.Som dere ser så havnet den på gulvet, og funksjonen dens begynte sakte men sikkert å forsvinne. Vi flyttet også stå-opp-møtene våre bort fra kontorlandskapet, og bort fra tavlen, som gjorde at vi ikke hadde direkte tilgang på den under disse møtene. Dette var også med på å gjøre at den ikke fungerte så bra lenger.
 • En annen ting jeg har jobbet med å prøve å strømlinjeforme er å holde story boardet synkronisert med bug-trackeren. Hvordan passer man på at stories og tasks blir markert som fullførte når man flytter dem til siste kolonnen på boardet? Med mindre man da bruker en tracker med integrert story board.Man vil jo selvfølgelig ikke fylle opp story boardet med hele backlogen sin, så man fyller på etterhvert som de blir klare til å påbegynnes.Jeg føler at ekstremt få bug trackers eller online boards klarer å tilby dette på en sømlås måte – i hvertfall til en pris man kan svelge.
 • Og en av de tingene som har vært gjennomgående hos de tjenester jeg har forsøkt, og som har vært en deal breaker og irritert vettet av meg er; hvorfor i alle dager kan jeg ikke assigne flere personer til en story?? Disse tjenestene påstår å være for smidig utvikling og så er de så fordømt lite fleksible, det holder ikke mål!Og uten det er det klin umulig å få en oversikt over hvem som jobber med hva!
 • Jeg har som sagt forsøkt flere online tjenester i min søken etter den det perfekte story boardet. Og det er veldig vanskelig. Det er en jungel, og mange tjenster kan tilsynelatende tilby det du trenger, men så etter noen uker stagnerer flyten og man merker at her mangler det akkurat den featuren som hadde gjort at det var en «match made in heaven»Og med alle valgene som finnes der ute er det selvfølgelig vanskelig å bestemme seg for hva man endelig skal gå for.
 • Så med alle disse frustrasjonene var det en sann fornøyelse å komme over Trello for noen uker siden. Jeg falt pladask nokså kjapt, og i teamet mitt begynner vi nå å ane at dette faktisk kan fungere riktig så bra.Det fine med Trello er at det er i grunn ikke et story board, det er rett og slett bare et board – eller en tavle. Man definerer lister, labels og stories som man vil – så man kan bruke det til det meste. Det er veldig fleksibelt, det er gratis, og i følge Joel vil alt som er gratis i dag fortsette å være det i fremtiden.Og til min store glede – man kan ha flere personer plassert på samme story!!Så jeg synes taglinen dems passer utmerket; Organize anything, together.
 • De viktigste features i Trello...
 • Trello – 2 browsersJaran.nilsen@gmail.comJaran.nilsen@integrasco.no (secondary)
 • Trello

  1. 1. Trellohttp://www.flickr.com/photos/ahnmyrrh/3634153932/
  2. 2. How do you store your backlog and keep it synchronizedwith your story board?http://www.flickr.com/photos/minnesotahistoricalsociety/5009173503/
  3. 3. Why can’t i assign multiple people to the same story??http://www.flickr.com/photos/dave_apple/342355899/
  4. 4. http://www.flickr.com/photos/orinrobertjohn/114430223/
  5. 5. Trello: Organize anything, together.
  6. 6. Features• Organizations• Lists – make up the columns on your board• Story details – checklists, comments, due date, attachments• Filter cards on color and assignees
  7. 7. Lets have a look!

  ×