Sosiaaliseen mediaan ja viestintään liittyviä lyhyitä tehtävänantoja

596 views

Published on

Dokumentti on jaettu "Jaa jotain" -teemapäivänä 11.3.2013. Ks. https://www.facebook.com/groups/jaajotain/

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
596
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sosiaaliseen mediaan ja viestintään liittyviä lyhyitä tehtävänantoja

  1. 1. Sosiaaliseen mediaan ja viestintään liittyviä tehtävänantojaIhmiset ja organisaatiot sosiaalisessa mediassa K9a / HY avoin yliopistoSosiaalinen media ja Web 2.0 K9a / HY avoin yliopistoKursseilla annettuja pieniä tehtäviä vapaaseen käyttöön ja sovellettavaksi. Alustanaollut Moodle, mutta toimivat toki muissakin ympäristöissä tai kontaktiopetuksessakin.Näissä tehtävissä pituusohje on ollut n. 300-400 sanaa, ja ne on pyydettypalauttamaan joko keskustelupalstalle tai tietokanta-aktiviteettiin.(cc) Salla-Maaria Laaksonenhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/Moodle-ympäristössä annettuja kirjoitustehtäviä:Lue Jose van Dijckin artikkeli ”Users like you” (linkki Moodlessa alla) ja pohdi sen pohjalta omiakäyttäjäroolejasi eri mediapalveluissa (sosiaalinen ja perinteinen media). Van Dijck käyttää useita eritermejä kuvaamaan käyttäjiä. Mitkä näistä termeistä soveltuvat sinuun? Kuinka aktiivisestiosallistut? Voit samalla lyhyesti esitellä itsesi.----Etsi jokin (julkisuuden) henkilö, joka käyttää sosiaalista mediaa aktiivisesti itsensä brändäämiseen.Tarkastele ja analysoi hänen viestintänsä sisältöä ja keinoja hyödyntäen esimerkiksi Rob Coverin(2012) identiteettityön määritelmää tai Tuija Aallon (2010) verkkoidentiteetin nelikenttää. Muistamyös linkit!----Etsi ja esittele jokin case-esimerkki, jossa yksittäinen kuluttaja tai kansalainen on toiminutvaikuttajana tai painostajana ja saanut aikaan merkittävää julkisuutta – tai jopa muutoksiaorganisaation toiminnassa. Analysoi tapausta ja erityisesti siinä käytettyjä eri viestinnän muotoja(esim. Manuel Castellsin jaottelu: mass communication, interpersonal communication, mass self-communication)----Tutustu muutamaan eri organisaatioiden sosiaalisen median ohjeistukseen ja analysoi niidenantamia ohjeita organisaatioviestinnän perusperiaatteiden ja luennon oppien valossa. -> Social Media Governance policy databaseValitse haluamasi organisaatio ja tarkastele sen Wikipedia-näkyvyyttä (fi tai muu kieli, tai vertailu).
  2. 2. Mitä elementtejä tarinassa on? Mitä toimijoita on läsnä (organisaatio, sidosryhmät, vaikuttajatahot, yhteiskunta)? Mitä eri tarinan kerroksia tekstissä erottuu (sisäinen, virallinen, sidosryhmät; koko organisaation tarina vs. bränditarina)----Etsi suomalaisesta tai ulkomaalaisesta mediasta esimerkkejä, jotka mielestäsi hyvin osallistavatyleisöä. Perustele vastauksesi. Huom! Medialla viitataan tässä enemmän perinteiseen mediaan, elitarkoitus on etsiä (uutis)sisältöjä tai ajankohtaissisältöjä välittäviä verkkopalveluita, ei sosiaalisenmedian palveluja (YouTube ei siis käy, mutta siellä toimiva mediayritys käy) tai esim. yritystenverkkosivuja, vaikka nekin laajassa mielessä voidaan käsittää mediaksi.----Sosiaalisen median yrityskäytöstä keskustellaan paljon blogeissa. Etsi muutamia puheenvuoroja japohdi miten ne edustavat seuraavia diskursseja: a) Sosiaalinen media vastavuoroisuutena ja yhteisomistuksena b) Sosiaalinen media globaalina markkinana, tuotteistaminen ja käyttäjien hyödyntäminenVoit valita joko molemmat diskurssit ja etsiä esimerkkejä niistä vertaillen, tai halutessasi vain toisendiskurssin ja etsiä siitä useampia esimerkkejä. Toivottavasti kuitenkin molempia löytyy. Muistanoteerata myös lähdekriittisesti blogin kirjoittajan tausta ja mahdolliset blogin tarkoitukset.Blogikirjoituksia voit etsiä esim. luennoitsijan delicious-tililtä:http://www.delicious.com/sallal/socialmediahttp://www.delicious.com/sallal/sosiaalinenmediahttp://www.delicious.com/sallal/some-yritysk%C3%A4ytt%C3%B6Verkkoluentojen aikana chätissä teetettyjä pieniä keskustelutehtäviä:Mitä on epäsosiaalinen media? Onko se julkista vai ei-julkista? Yksisuuntaista vai vuorovaikutteista?Voiko se olla yhteisöllistä?----Pohtikaa, miten eri palveluissa käytetyt termit luovat verkkotodellisuutta ja ohjaavat käyttäytymistä.Esimerkiksi Facebookissa yleistä sanastoa ovat friend, like, following? Piilottuuko jotain käytön puoliakäytetyn terminologian taakse?----
  3. 3. Mikä sinulle on tärkein motiivi jakaa sisältöjä verkkopalveluissa (esim. itsesi ilmaiseminen,sosiaalisuus, verkkoideologia)? Entä minkä uskot olevan verkostosi jäsenten keskeisin motiivi?----Pohdi hetki omaa profiilityötäsi sosiaalisessa mediassa. Miten toteutat Rob Coverin (2012)erittelemiä keinoja a) profiilin ylläpitäminen ja b) kontaktiverkoston ylläpitäminen? Missä ovat siisomat profiilityön rajasi ja kenelle sitä rakennat?----Pohtikaa hetki niitä hyötyjä, mitä omien tietojen luovuttamisesta verkkopalveluille tai muilleyrityksille voi olla.----Tunnistatko omassa verkkojulkisuuden siilossasi selkeitä mielipidevaikuttajia tai tärkeitä verkostonsolmuja? Mistä heidät tunnistaa? Toimitko itse jonkin teeman kohdalla vaikuttajana?----Pohdi, mitkä tekijät verkkoympäristössä tai sosiaalisessa mediassa vaikuttavat luottamuksenkokemukseen – Uutisia lukiessa – Blogeja lukiessa – Organisaation viestinnässä – Yhteisöpalveluissa?----Mitä eettisiä tai työnohjauksellisia kysymyksiä journalistin tulisi miettiä sosiaalista mediaahyödynnettäessä? Mitä vähintäänkin pitäisi ottaa huomioon?----Koetko sosiaalisen median työkäytön ongelmalliseksi? Millaisia rajanvetoja yksityisyyden tai omanverkkomaineen nimissä voi tai pitäisi tehdä?

×