Xarxes
socials
     Nom: ........... Marc Bea

     Classe: ......... 1r BATX B

     Assignatura: ... ...
Què són les xarxes socials?

Les xarxes socials són formes d’interacció col·lectiva, on les persones
intercanvien informac...
 Pel seu públic objectiu i temàtica:

    Xarxes socials Horitzontals: Són aquelles dirigides a tot tipus
    d'u...
 Per la seva localització geogràfica:

    Xarxes socials Sedentàries: Aquest tipus de xarxa social es
    desenv...
Riscos:
1) La Psicologia de les imatges

les imatges són instruments poderosos en la comunicació: poden inspirar,
omplir d...
 Robatori d'identitat:

   El robatori de les identitats és un fet comú que no pot ser ignorat en
   les xarxes soc...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Xarxes Socials

1,870

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
1,870
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Xarxes Socials

 1. 1. Xarxes socials Nom: ........... Marc Bea Classe: ......... 1r BATX B Assignatura: ... CMC
 2. 2. Què són les xarxes socials? Les xarxes socials són formes d’interacció col·lectiva, on les persones intercanvien informació sobre idees, gustos i preferències mitjançant textos, imatges i vídeos. En les xarxes socials es creen relacions entre els membres d’una comunitat. Aquesta estructura es representa mitjançant una gràfica formada per uns nodes, les persones o grup de persones, i uns nexes d’unió, que simbolitzen la relació establerta entre els diferents individus. Es tracta, sobretot, d'una nova forma de relacionar-se amb el món: compartir fotos, vídeos, i retrobar antics companys de col·legi. Tipus de xarxes socials i les seves característiques Analògiques o Xarxes socials Off-Line: són aquelles en les quals les relacions socials, amb independència del seu origen, es desenvolupen sense necessitat d'aparells o sistemes electrònics. Un exemple de xarxa social analògica ho trobem en la Sentència núm. 325/2008 de 22 maig de l'Audiència Provincial de València (Secció 10ª) que la cita en un cas d'adopció i acolliment de menors, indicant que el matrimoni compte amb una àmplia xarxa social i familiar i gaudeixen de bona salut. Digitals o Xarxes socials On-line: són aquelles que tenen el seu origen i es desenvolupen a través de mitjans electrònics. A continuació veurem alguns dels exemples més representatius.
 3. 3.  Pel seu públic objectiu i temàtica:  Xarxes socials Horitzontals: Són aquelles dirigides a tot tipus d'usuari i sense una temàtica definida. Es basen en una estructura de “cel·les” permetent l'entrada i participació lliure i genèrica sense una fi definida, distint del de generar massa. Els exemples més representatius del sector són Facebook, Orkut, Identi.ca, Twitter.  Xarxes socials Vertica ls: Estan concebudes sobre la base d'un eix temàtic agregador. El seu objectiu és el de congregar entorn d'una temàtica definida a un col·lectiu concret. Alguns exemples són les xarxes professionals, d’oci i mixtes.  Pel subjecte principal de la relació:  Xarxes socials Humanes: Són aquelles que centren la seva atenció a fomentar les relacions entre persones unint individus segons el seu perfil social i en funció dels seus gustos, aficions, llocs de treball, viatges i activitats. Exemples d'aquest tipus de xarxes els trobem en Koornk, Dopplr, Youare i Tuent.  Xarxes socials de Continguts: Les relacions es desenvolupa unint perfils a través de contingut publicat, els objectes que posseeix l'usuari o els arxius que es troben en el seu ordinador. Els exemples més significatius són Scribd, Flickr, Bec, Friendster, Dipity, StumbleUpon i FileRide.  Xarxes socials Inerts: Conformen un sector nou entre les xarxes socials. El seu objecte és unir marques, automòbils i llocs. Entre aquestes xarxes socials destaquen les de difunts, sent aquests els subjectes principals de la xarxa. L'exemple més cridaner és Respectance.
 4. 4.  Per la seva localització geogràfica:  Xarxes socials Sedentàries: Aquest tipus de xarxa social es desenvolupen segons les relacions entre persones, els continguts compartits o els esdeveniments creats. Exemples d'aquest tipus de xarxes són: Rejaw, Blogger, Kwippy, Plaxo, Bitacoras.com, Plurk  Xarxes socials Nòmades: A les característiques pròpies de les xarxes socials sedentàries se li suma un nou factor de desenvolupament basat en la localització geogràfica del subjecte. Aquest tipus de xarxes es componen i recomponen a tenor dels subjectes que es trobin geogràficament prop del lloc en el qual es troba l'usuari, els llocs que hagi visitat o aquells als quals tingui previst visitar. Els exemples més destacats són: Latitud, Brigthkite, Fire Eagle i Skout  Per la seva plataforma:  Xarxa Social MMORPG i Metaversos: Normalment construïts sobre una base tècnica Client-Servidor (WOW, SecondLife, Lineage), però no té per què (Gladiatus, Travian, Habbo).  Xarxa Social Web: La seva plataforma de desenvolupament està basada en una estructura típica de web. Alguns exemples representatius són: MySpace, Friendfeed i Hi5.
 5. 5. Riscos: 1) La Psicologia de les imatges les imatges són instruments poderosos en la comunicació: poden inspirar, omplir d'emoció, inspirar acció, donar exemples i fets, documentar; en canvi les imatges més “fortes” poden provocar reaccions inesperades i negatives. L'emoció està vinculada a la visió, i combina els pensaments i els afectes. 2) Problemes de seguretat informàtica: Les xarxes socials bàsicament fins a fa poc servien solament per a mostrar fotografies, articles i altres petites coses. El que va revolucionar aquest món va ser l'arribada de la distribució d'aplicacions de tercers, que consisteix que els informàtics de tot el món tinguin la possibilitat d'enviar les seves aplicacions a les xarxes socials perquè els usuaris puquin usar-les gratuïtament. Amb aquestes aplicacions els informàtics poden aconseguir tota l’informació penjada en el nostre perfil en la xarxa social, i pot ser utilitzada en conta de la persona. 3) Violació de la privacitat: L'objectiu principal de les xarxes socials és escurçar les distàncies per a poder comunicar-nos amb tot el món i conèixer gent d'altres països. Ha estat possible realitzar-lo gràcies als milions i milions d'usuaris que s'han registrat en les xarxes socials. Per això cada persona pot:  Ser trobada: Si vols mantenir encara intacta la teva privacitat, si t’ inscrius, la teva vida serà un llibre obert, sabran on vius, amb qui camines, quins feixos, i els més experts de la psicologia virtual (nova matèria inclosa en les universitats dels intrusos;) sabran fins i tot com penses i com ets.
 6. 6.  Robatori d'identitat: El robatori de les identitats és un fet comú que no pot ser ignorat en les xarxes socials. Consisteix que algunes persones inescrupoloses es fan passar virtualment (en alguns casos han assolit fins i tot passar del virtual al real) per tu, baixant-se primer totes les fotos, articles i altres detalls de la víctima, el segon pas és crear una pàgina idèntica a la qual té la destrueix, amb el mateix “layout” i les mateixes aplicacions, i tercer, tracten de crear la mateixa llista d'amics. Tots aquests riscos no es poden evitar al 100 %, però fent un bon us, sempre estant alerta i navegant amb compte per la xarxa es pot reduir a un percentatge molt baix de risc.

×