Salasanoja

1,028 views

Published on

Kuinka luoda, säilyttää ja löytää parempia salasanoja.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,028
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
201
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Salasanoja

 1. 1. Minut on ryöstetty!Salasanoja
 2. 2. Lauantai-illan pelihetki eisujunut suunnitellulla tavalla.Gruthelin kaikki rahat olivatpoissa.Kyse on World of Warcraftinkultarahoista.Ei dollareista eikä euroista.Mutta mitä rahoille on käynyt?
 3. 3. Ensimmäisen reaktion pitää olla aina:Vaihda salasana. Heti!World of Warcraftin salasananvaihtamisen jälkeen oli aika ryhtyämiettimään.Olenko voinut aiheuttaa rahojenkatoamisen itse?Ovatko muutkin käyttäjätilinivaarassa?Mitä minun pitää tehdä, jotta tämä eitoistu?
 4. 4. Minä en ole päästänyt World ofWarcraftin salasanaa karkuun.Poikani on pelannut WoW:iakavereidensa kanssa.Onko salasana päässyt karkuun tätäkautta?Luultavasti ei, mutta se sovittiin,että tästä lähtien salasana vaihdetaanaina heti sosiaalisen pelihetkenjälkeen.
 5. 5. Minun suurimmat ongelmani olivat nämä:Minulla on niin paljon käyttäjätilejäpeleihin, verkkopalveluihin ja muualle, ettäolen käyttänyt samoja tunnuksia useissapalveluissa. Ja koska minulla ei ole ollutmitään tehokasta systeemiä salasanojenluomiseen, muistamiseen ja säilyttämiseen,olen käyttänyt kohtuuttoman helppojasalasanoja.Minun piti vaihtaa kaikki salasanani.Ja minun piti löytää tapa hallinnoidaentistä vaikeampia salasanoja.
 6. 6. Hakukonelöytää tuloksia, mutta tutun suositus kannattaayleensä testata.
 7. 7. Minulla on Windows, iPad ja Android!Tämä voi olla ratkaisu minun ongelmiini.
 8. 8. Minä toiminnyt näin:
 9. 9. Latasin 1Password-ohjelman läppäriini. Tämä salasana minun pitää muistaa! Ja sen pitää olla vahva.
 10. 10. Lista käyttäjätunnuksista jasalasanoista rakentuu tänne.
 11. 11. Kirjaudun käyttämääni palveluun ja 1Password ehdottaakirjautumisen tallentamista. 1Password on tuossa odottamassa.
 12. 12. Salasana tallentuikotiläppärissäni olevaanohjelmaan.Mitä iloa minulla onsiitä?Yleensä minä en olekotiläppärini äärellä.
 13. 13. Minulla on sama salasanaholvi myös iPadissani
 14. 14. Ja salasanatlöytyvät myöspuhelimestani.
 15. 15. Kun salasanalistasynkronoituu Dropbox-tilini kautta, jokaisessalaitteessani on ainapäivitetty listakäyttäjätileistä jasalasanoisa.
 16. 16. Miten salasanojenmuistivihko voilisätäkäyttäjätilieniturvallisuutta?
 17. 17. Koska iPadini on mukanani lähes ainaja puhelimeni kulkee kanssani aina,pääsen käsiksi käyttäjätileihini janiiden salasanoihin missä ja milloinvain.Minun ei tarvitse enää miettiäsalasanoja, jotka muistaisin.1Password muistaa salasanatpuolestani.Voin luoda jokaiseen palveluun omanvaikean salasanan.
 18. 18. Gruthel ei tule saamaan varastettuja rahojaan koskaan takaisin. Mutta nyt minä olen vahvempi kuin eilen. Minun salasanani ovat vahvempia. Minua ei todennäköisesti ryöstetä huomenna. Ainakin tein jotain asian eteen.Jaakko Sannemann Entressen kirjasto kevät 2011

×