Informaatiota mobiilista kirjastosta

429 views
372 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
429
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Informaatiota mobiilista kirjastosta

 1. 1. Pieni yritys löytää informaatiota mobiilista kirjastosta Kun kerään informaatiota vain omaksi ilokseni ja yleissivistykseksi. Osa 1
 2. 2. Mobiilien kirjastopalveluiden miettiminen ei kuulu työtehtäviini. Mikä on hyvä asia, sillä tekninen ymmärrykseni ei riittäisi tässä asiassa mihinkään. Mutta kirjastolainen kaipuuni yleissivistykseen vaatii minua keräämään omaan käyttööni jotain informaatiota aiheesta. Jotta pystyn ymmärtämään maailmaa jossa elän.
 3. 3. Voisin lähteä liikkeelle Twitteristä tai Googlesta tai vaikka Deliciousista. Mutta tällä kertaa päätin aloittaa SlideSharesta. Onko se järkevä paikka aloittaa? Koska tiedontarpeeni ei ole kovin vakava, minun ei tarvitse suhtautua tiedonhakuuni kovin juhlavasti. Entä kirjat? Niin vakava minä en ole.
 4. 4. SlideShare: mobile library. Keskityn vuotta tuoreempiin esityksiin, jotka ovat kiinnostaneet monia ihmisiä. Kirjaudun, jotta voin seurata ihmisiä ja tehdä esityksiä suosikeiksi.
 5. 5. http://www.slideshare.net/librarianmer/the-library-in-your-pocket-mobile-trends-for-libraries
 6. 6. Riittävän tuore
 7. 7. Tuttu nimi Paljon katsottu Paljon pidetty
 8. 8. Missä esitystä on katsottu?
 9. 9. 112832
 10. 10. Parilta ensimmäiseltä hakutulossivulta otan tarkempaan käsittelyyn seuraavat:
 11. 11. http://www.slideshare.net/ellyssa/libraries-to-go-mobile-tech-in-libraries-presentation Vanha. Pitää lukea hyvin varovaisesti.
 12. 12. http://www.slideshare.net/lukask/uba-mobile Eurooppalainen.
 13. 13. http://www.slideshare.net/tsierra/opportunities-for-mobile-enhanced-library-services-and-collections Uusi tuttavuus minulle. Mahdollisesti uusia ajatuksia ja yhteyksiä.
 14. 14. http://www.slideshare.net/joseph.murphy/combine2first Tuttu nimi.
 15. 15. http://www.slideshare.net/librarianinblack/mobile-services-on-a-shoestring-hhl3-2010 Tuttu nimi
 16. 16. http://www.slideshare.net/vacekrae/the-current-landscape-of-mobile-librarie Tuttu nimi Twitteristä.
 17. 17. Entä sitten?
 18. 18. Vaihtoehto 1: Luen esityikset läpi. Jotkut asiat jäävät mieleen. Ajatukset, jotka toistuvat useassa esityksessä jäävät todennäköisimmin mieleen. Jotkut ajatukset saavat ehkä aikaan pienen muutoksen maailmankuvassani. Muutos maailmankuvassani saa aikaan muutoksen toiminnassani.
 19. 19. Vaihtoehto 2: Käyn esitykset läpi muistiinpanoja tehden. Kerään nimiä. Ihmisten, organisaatioiden, palveluiden, ilmiöiden nimiä. Tutkin Twitterillä ja Googlella, mihin kaikkiin asioihin keräämäni nimet liittyvät. Kerään ajatuksia. Erikoisia ajatuksia. Toistuvia ajatuksia. Lisään osan näistä ajatuksista ja nimistä maailmankuvaani. Muutos maailmankuvassa saa aikaan muutoksen toiminnassani.
 20. 20. "I think it’s becoming clear that the dominant device worldwide for access to the world of information, learning and entertainment will be what we now call a phone." Stephen Abram http://stephenslighthouse.com/2010/11/10/the-emerging-global-phone-ecology/

×