Facebook pages manager kirjaston työkaluna

735 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
735
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Facebook pages manager kirjaston työkaluna

 1. 1. FacebookPagesManagerKirjastonTyökaluna
 2. 2. Kaikissa kirjastoissa ei ole iPhoneatyöpuhelimena.Eikä kaikilla kirjastolaisilla ole iPhoneakädessään.Mutta koska iPhone on yksi suomenmyydyimmistä puhelimista, voisi olettaa, ettämyös kirjastolaiset omistavat näitä puhelimia.Muiden puhelimien käyttäjille on muita tapojajulkaista kirjaston Facebookiin.
 3. 3. Kirjastossa tapahtuu. Nyt.Tapahtuman kuvaaja onliikkeellä järkkärillä, muttane kuvat eivät valmistu nyt.Minä olen päivystäväsomevastaava ja minunpitäisi saada aikaansisältöä verkkoon.Ainakin yksi Facebook-päivitys. Nyt.Mitä teen?
 4. 4. Facebook-päivityksentekemiseen ei kulu paljonaikaa, mutta pelkkä teksti eitee oikeutta värikkäälle jaelävälle tapahtumalle.Päivitys tarvitsee valokuvan.Mutta minulla ei ole aikaakuvata tapahtumaa kirjastonkameralla ja käydä siirtämässäkuvat kamerasta tietokoneelleja sieltä Facebookiin.Mitä teen?
 5. 5. iPhonen App Storestailmaiseksi saatavaFacebook PagesManager auttaa.Voin postata helpostikaikille hallinnoimilleniFacebook-sivuille.Ja tehdä paljon muuta.
 6. 6. Entressen kirjastonFacebook-sivu onoletussivuni, jokaavautuu avatessanisovelluksen.Voin helposti valita,mille hallinnoimalleniFacebook-sivullehaluan nyt julkaista.Kirjastona. Sivuna.
 7. 7. Voin kirjoittaapäivityksen tai jakaakuvan.Kirjastona ja sivuna.
 8. 8. Ja voin kommentoidakirjastona.
 9. 9. Mitä muuta voin tehdä?
 10. 10. Voin poistaa asiattomanpostauksen koska tahansa.Pyyhkäisen loukkaavaa/hyökkäävää postaustasivusuunnassa ja minulleavautuu mahdollisuuspoistaa viesti.Jos kirjaston Facebook-sivulle tulee sopimatonviesti, se pitää poistaavälittömästi. Ei seuraavanaarkipäivänä virka-ajalla.
 11. 11. Voin tutkia jokaisenpostauksen tilastoja.
 12. 12. Voin tutkia jokaisenpostauksen tilastoja.Jotta opin erottamaanhyvät päivityksethuonoista, minun pitääseurata jatkuvastikirjaston päivitykiensuosiota ja tavoitettujenihmisten määrää.
 13. 13. Seuraan tietysti myös koko sivun elämää. Kylläpänäyttää huonolta. Jotain pitää tehdä.
 14. 14. Voin vastata kirjastolletulleisiin viesteihin.Voin tutkia kirjastonvalokuvia.Tilastoja.Muuttaa asetuksia.Ja katsoa, ketkä ovatkirjaston sivunadmineja.
 15. 15. Tämä on toistaiseksi ainoaasetus, johon voi vaikuttaa.Jokaisella kirjastonFacebook-sivulla pitäisiolla yksi admin, jolla onvalinta päällä.Silloin ainakin yksi ihminenreagoi, kun kirjastonFacebook-sivulla tapahtuujotain.Sosiaalisen medianmaailmassa elämä onnopeaa. Kolme tuntia onpitkä aika. Ilman vastausta.
 16. 16. Facebook PagesManager toimiimyös kirjastoniPadissa.Ja iPadissa onmyös kamera.
 17. 17. Jaakko Sannemann Entressen kirjastoiPhonen Facebook PagesManager on hieno sovellus.Mutta tärkeintä on, ettäkirjastossa tapahtuu hienojaasioita.Ja että minä osaan kertoanäistä asioista kirjastonkäyttäjille ja muille ystävilleoikeaan aikaan.Kun minä tiedän, mitä minunpitää jakaa, maailmasta löytyyaina sopivia työkaluja.Ihmiset ovat aina osanneetjakaa kokemuksiaan.

×