Cyc4lib harjoitus

287 views
252 views

Published on

Yritys seurata kollegoiden ja ystävien pyöräretkeä.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
287
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cyc4lib harjoitus

 1. 1. #cyc4lib Vaatimaton yritys seurata pyöräilyä.
 2. 2. Tehtävä 1: Seurata ystävien,tuttavien ja kollegoidenpyöräretkeä.Tehtävä 2: Harjoitellainformaation keräämistä jakäyttämistä käyttäenmateriaalina kirjastolaistenpyöräilytapahtumaa.
 3. 3. http://www.cyclingforlibraries.org/
 4. 4. 1.Etsi paikat, jossa informaatiota on ja joissa todennäköisesti sitä tullaan jakamaan lisää.2.Löydä syöte näistä paikoista.3.Kerää syöte paikkaan, jossa sitä voi jalostaa.
 5. 5. Hyvän informaation löytäminen on käsityötä. Ensinminun pitää löytää yksi ihminen, joka liittyyetsittyyn informaatioon. Yksi nettisivu. Ihmistäseuraamalla tai nettisivua huolellisestitutkimalla, löytyy luultavasti linkkejä, tageja,sanoja, toisia ihmisiä, jotka vievät asiaaeteenpäin.2000-luvun yleissivistykseen kuuluu, että minullaon edes pieni aavistus, mistä paikoistainformaatiota voi löytyä. Blogit, Twitter,Facebook, Flickr, Foursquare,Yleissivistykseen kuuluu, että ymmärrän, ettätarvitsen syötettä, jotta voin seuratainformaatiota, jota ei vielä ole. Minun pitäälöytää syöte eri sivustoilta ja minulla pitää ollakäytössäni joku syötteenlukuohjelma, johon voinlöytämäni syötteet kerätä.
 6. 6. http://www.google.com/reader/bundle/user%2F18341074112897421554%2Fbundle%2F%23cyc4lib Jos syötteeni toimivat oikein, alan löytämään niiden avulla lisää hyviä ihmisiä, sivustoja, syötteitä, tarinoita. Löydän toivottavasti uusia näkökulmia ja ääniä, joiden lisääminen jo käyttämieni syötteiden joukkoon rikastaa kuvaani Cycling for libraries – tapahtumasta.
 7. 7. Miten aion seuratanäitä syötteitä?
 8. 8. Työmatkoilla bussissa. iPad: Flipboard
 9. 9. Työmatkoilla bussissa. iPad: Flipboard
 10. 10. Työmatkoilla bussissa. Puhelin: Pulse
 11. 11. Hyvin tärkeä osa informaationkeräämistä on myös työkaverien kanssajutteleminen. On hyvin mahdollista,että työkaverini saavat suoraantoiminnan keskeltä tekstiviesteillä,chatissa, puheluina, sähköpostina,postikortteina sellaistainformaatiota, jota en voi mitenkäänlöytää verkosta.
 12. 12. Minä haluan jakaa verkosta löytämäni jasuodattamani julkisen informaation,tarinat, tunteet Entressen kirjastonystäville.Onko joku ei-kirjastolainen kiinnostunutpyöräilevistä kirjastolaisista?Ehkä ei.Mutta minä haluan kertoa.Ja Entressen kirjaston fanina minä saankertoa tarinoita, jotka liittyvät jotenkinEntressen kirjaston elämään.Ja tämä tarina liittyy.Minun mielestäni.

×