• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Đề thi thử ĐH tiếng Anh Chuyên Vĩnh Phúc 2014 - Lần 1
 

Đề thi thử ĐH tiếng Anh Chuyên Vĩnh Phúc 2014 - Lần 1

on

  • 994 views

Contact me for more document:

Contact me for more document:
http://www.facebook.com/JoeJoeCalderone?ref=tn_tnmn

Statistics

Views

Total Views
994
Views on SlideShare
994
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
88
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Đề thi thử ĐH tiếng Anh Chuyên Vĩnh Phúc 2014 - Lần 1 Đề thi thử ĐH tiếng Anh Chuyên Vĩnh Phúc 2014 - Lần 1 Document Transcript

    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 161 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Mã đ : 161 Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 1. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come without knowing what they will see B. come in large numbers C. come out of boredom D. come by plane Question 2. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. record B. shine C. categorize D. diversify Question 3. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. strict B. outspoken C. firm D. tactful Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 4. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. soak B. permanent C. complicated D. guess Question 5. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. expensive B. complicated C. simple and easy to use D. difficult to operate Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 6. What does the word "sensitive" mean? A. logical B. responding C. cautious D. friendly Question 7. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they are very cheap B. they will soon throw them away C. they have to be repaired many times D. customers always change their idea www.DeThiThuDaiHoc.com 1
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 161 Question 8. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. buy more hamburgers B. buy high-quality products C. buy simply-wrapped things D. reuse cups Question 9. What best describe the process of reuse? A. The bottles are washed, returned filled again and collected. B. The bottles are collected, washed, returned and filled again. C. The bottles are collected, returned, filled again and washed. D. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. Question 10. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. belief B. meaning C. reference D. value Question 11. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Hamburger wrappings and spent motor oil B. Aluminum cans and plastic wrappings C. TV sets and aluminum cans D. Aluminum cans and spent motor oil Question 12. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. training B. deed C. exercise D. belief Question 13. Which area is considered one of the most industrialized? A. Europe B. South America C. Middle East D. Asia Question 14. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. each returned bottle is paid C. returned bottles are few D. few bottles are made of glass or plastic Question 15. What is the topic of the passage? A. How to live sensitively to the environment. B. How to reduce garbage disposal. C. What is involved in the recycling movement. D. What people understand the term "recycle". Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (16)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (17)_______ a language course. One suggestion is that you (18)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (19)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (20)_______ qualification. Also, be realistic in your (21)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (22)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (23)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (24)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (25)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 16. A. domain B. area C. field D. branch Question 17. A. looking B. thinking C. considering D. wondering Question 18. A. balance B. review C. survey D. assess Question 19. A. evaluation B. chance C. price D. cost Question 20. A. regarded B. valued C. recognized D. understood Question 21. A. sights B. objects C. goals D. ends Question 22. A. about B. in C. into D. by Question 23. A. Nose B. Push C. Run D. Shop Question 24. A. crash B. quick C. rapid D. fast Question 25. A. out B. on C. through D. up www.DeThiThuDaiHoc.com 2
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 161 Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 26. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. a baby B. others C. him D. they Question 27. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. amount B. have C. or ten D. most Question 28. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. carrying B. could C. the D. refueling Question 29. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. easily B. What we know about C. from D. are Question 30. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. some B. unemployment C. time D. helped Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 31. We can't help feeling worried about our son. A. We can do nothing to help our son. B. We can't help our son stop worrying. C. We don't worry about our son. D. We find it impossible not to worry about our son. Question 32. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom to ask the teacher. B. John advised Tom to ask the teacher for help. C. John advised Tom not to ask the teacher for help. D. John told Tom that he would ask the teacher for help. Question 33. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. I wish I went to the airport to say goodbye to her. C. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. D. If only I went to the airport to say goodbye to her. Question 34. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. B. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. C. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. D. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. Question 35. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. B. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. C. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. D. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 36. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. applying B. would apply C. applied D. apply Question 37. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quietly B. unusual quiet C. unusually quiet D. unusual quietly Question 38. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it remarkable seems B. how it seems remarkable C. how seems it remarkable D. how remarkable it seems Question 39. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sorry, I haven't got it here. B. Good, I hope so. C. Sure. What's the problem? D. Well. I'm not sure when. www.DeThiThuDaiHoc.com 3
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 161 Question 40. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. pretty B. hard C. prettily D. hardly Question 41. The manager ________ him for a minor mistake. A. complained B. charged C. accused D. blamed Question 42. People who are out of work can receive the __________. A. pension B. scholarship C. allowance D. unemployment benefit Question 43. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. reckless B. careful C. hurry D. responsible Question 44. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Of course not, it's not costly B. Thank you. Hope you will drop in C. No problem D. I think so Question 45. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. wouldn't have been B. wouldn't be C. won't be D. hadn't been Question 46. ________, we tried our best to complete it. A. Despite the homework was difficult B. Difficult as the homework was C. Thanks to the difficult homework D. As though the homework was difficult Question 47. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotional B. emotionally C. emotion D. emotionless Question 48. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Many of B. A large number of C. Much of D. A great variety of Question 49. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. chain B. relation C. connector D. link Question 50. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. had B. have C. to have D. having Question 51. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. caused B. did C. made D. created Question 52. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. bumping B. crashing C. hitting D. knocking Question 53. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Oh, that's annoying B. Great C. Sounds like fun D. Well, never mind Question 54. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. have they B. is it C. isn't it D. don't they Question 55. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. with B. by C. from D. for Question 56. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. The same to you B. Congratulation C. Thanks D. Same for you Question 57. I saw him hiding something in a __________bag. A. small plastic black B. black small plastic C. small black plastic D. plastic small black Question 58. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. forgive B. excuse C. confess D. apologize Question 59. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. All right. You will be OK B. I'm afraid you will have to do it C. Sorry, I have no idea D. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk Question 60. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. End to end B. At the end C. By the end D. In the end Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 61. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. B. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. C. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. D. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. www.DeThiThuDaiHoc.com 4
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 161 Question 62. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. B. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. C. His car was stolen yesterday, he is a professor. D. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. Question 63. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having many friends, the girl felt lonely. B. Deprived of friends, the girl felt lonely. C. Not having friends, they made the girl feel lonely. D. Having no friends, the girl felt lonely. Question 64. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. B. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. C. Irritated by her husband, she punctually left him. D. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. Question 65. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. I don't really like her for I admire her achievements. B. Although I admire her achievements, I really like her. C. Even though I admire her achievements, I don't really like her. D. Whatever her achievements, I don't really like her. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 66. A. comment B. compose C. command D. complain Question 67. A. choice B. chaos C. charge D. chase Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 68. A. emotional B. sympathetic C. responsible D. indifferent Question 69. A. continue B. inhabit C. disappear D. imagine Question 70. A. emit B. indeed C. belong D. private Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 71. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. viewpoints B. quarrels C. rows D. discussions Question 72. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be _______. A. 1,700,000 B. 1,900,000 C. 850,000 D. 1,600,000 www.DeThiThuDaiHoc.com 5
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 161 Question 73. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. unfavorable B. favorable C. remarkable D. acceptable Question 74. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. appeal to B. please with C. approve of D. object to Question 75. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. expensive B. explosive C. dangerous D. humorous Question 76. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining unchanged B. remaining the same C. going down D. going up Question 77. This estimated number was presented by _______. A. a governmental office B. the parents C. home-schooled children D. school teachers Question 78. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-studied B. untaught C. taught D. self-learned Question 79. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. counting for B. calculating documents of C. reasoning D. explaining Question 80. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. discouragement B. disagreement C. discrimination D. disappointment ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 6
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 195 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Mã đ : 195 Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 1. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. careful B. hurry C. responsible D. reckless Question 2. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quiet B. unusually quietly C. unusual quiet D. unusual quietly Question 3. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Of course not, it's not costly B. Thank you. Hope you will drop in C. No problem D. I think so Question 4. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. have they B. isn't it C. don't they D. is it Question 5. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Well. I'm not sure when. B. Sure. What's the problem? C. Good, I hope so. D. Sorry, I haven't got it here. Question 6. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Oh, that's annoying B. Sounds like fun C. Well, never mind D. Great Question 7. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. apologize B. forgive C. confess D. excuse Question 8. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. relation B. link C. chain D. connector Question 9. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. apply B. would apply C. applied D. applying Question 10. The manager ________ him for a minor mistake. A. blamed B. charged C. complained D. accused Question 11. People who are out of work can receive the __________. A. unemployment benefit B. pension C. scholarship D. allowance Question 12. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. hard B. pretty C. hardly D. prettily Question 13. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. By the end B. At the end C. End to end D. In the end Question 14. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. hitting B. bumping C. crashing D. knocking Question 15. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. created B. did C. caused D. made Question 16. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. by B. from C. for D. with Question 17. ________, we tried our best to complete it. A. As though the homework was difficult B. Difficult as the homework was C. Despite the homework was difficult D. Thanks to the difficult homework Question 18. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Much of B. A great variety of C. A large number of D. Many of Question 19. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. wouldn't have been B. won't be C. wouldn't be D. hadn't been Question 20. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how remarkable it seems B. how it remarkable seems C. how it seems remarkable D. how seems it remarkable www.DeThiThuDaiHoc.com 7
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 195 Question 21. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. to have B. had C. having D. have Question 22. I saw him hiding something in a __________bag. A. plastic small black B. black small plastic C. small plastic black D. small black plastic Question 23. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotionless B. emotionally C. emotional D. emotion Question 24. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Congratulation B. The same to you C. Thanks D. Same for you Question 25. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk B. Sorry, I have no idea C. I'm afraid you will have to do it D. All right. You will be OK Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 26. This estimated number was presented by _______. A. home-schooled children B. the parents C. a governmental office D. school teachers Question 27. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be _______. A. 1,900,000 B. 1,700,000 C. 850,000 D. 1,600,000 Question 28. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. taught B. self-learned C. self-studied D. untaught Question 29. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. expensive B. humorous C. explosive D. dangerous Question 30. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining unchanged B. going up C. remaining the same D. going down Question 31. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. discouragement B. disagreement C. disappointment D. discrimination Question 32. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. viewpoints B. discussions C. quarrels D. rows Question 33. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. appeal to B. please with C. object to D. approve of Question 34. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. favorable B. remarkable C. acceptable D. unfavorable www.DeThiThuDaiHoc.com 8
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 195 Question 35. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. explaining C. counting for B. calculating documents of D. reasoning Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 36. A. disappear B. inhabit C. continue D. imagine Question 37. A. private B. belong C. emit D. indeed Question 38. A. sympathetic B. indifferent C. emotional D. responsible Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 39. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. expensive B. difficult to operate C. complicated D. simple and easy to use Question 40. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. guess B. complicated C. soak D. permanent Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 41. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. reuse cups B. buy high-quality products C. buy more hamburgers D. buy simply-wrapped things Question 42. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. returned bottles are few B. each returned bottle is paid C. people are ordered to return bottles D. few bottles are made of glass or plastic Question 43. Which area is considered one of the most industrialized? A. South America B. Asia C. Europe D. Middle East Question 44. What does the word "sensitive" mean? A. responding B. friendly C. logical D. cautious Question 45. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Aluminum cans and plastic wrappings B. TV sets and aluminum cans C. Aluminum cans and spent motor oil D. Hamburger wrappings and spent motor oil www.DeThiThuDaiHoc.com 9
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 195 Question 46. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. value B. belief C. meaning D. reference Question 47. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. exercise B. deed C. training D. belief Question 48. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, returned, filled again and washed. B. The bottles are washed, returned filled again and collected. C. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. D. The bottles are collected, washed, returned and filled again. Question 49. What is the topic of the passage? A. What people understand the term "recycle". B. How to live sensitively to the environment. C. What is involved in the recycling movement. D. How to reduce garbage disposal. Question 50. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they will soon throw them away B. customers always change their idea C. they have to be repaired many times D. they are very cheap Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 51. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. most B. amount C. or ten D. have Question 52. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. they B. a baby C. him D. others Question 53. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. could B. refueling C. the D. carrying Question 54. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. unemployment B. time C. helped D. some Question 55. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. from B. are C. What we know about D. easily Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 56. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. B. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. C. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. D. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. Question 57. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. B. If only I went to the airport to say goodbye to her. C. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. D. I wish I went to the airport to say goodbye to her. Question 58. We can't help feeling worried about our son. A. We can't help our son stop worrying. B. We find it impossible not to worry about our son. C. We don't worry about our son. D. We can do nothing to help our son. Question 59. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom that he would ask the teacher for help. B. John advised Tom to ask the teacher for help. C. John advised Tom not to ask the teacher for help. D. John told Tom to ask the teacher. www.DeThiThuDaiHoc.com 10
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 195 Question 60. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. B. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. C. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. D. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 61. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. categorize B. diversify C. shine D. record Question 62. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. firm B. tactful C. outspoken D. strict Question 63. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come by plane B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come in large numbers Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 64. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. B. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. C. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. D. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. Question 65. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritated by her husband, she punctually left him. B. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. C. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. D. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. Question 66. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Even though I admire her achievements, I don't really like her. B. Whatever her achievements, I don't really like her. C. I don't really like her for I admire her achievements. D. Although I admire her achievements, I really like her. Question 67. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having no friends, the girl felt lonely. B. Not having friends, they made the girl feel lonely. C. Having many friends, the girl felt lonely. D. Deprived of friends, the girl felt lonely. Question 68. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. B. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. C. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. D. His car was stolen yesterday, he is a professor. Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (69)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (70)_______ a language course. One suggestion is that you (71)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (72)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (73)_______ qualification. Also, be realistic in your (74)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. www.DeThiThuDaiHoc.com 11
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 195 Do not be deceived (75)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (76)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (77)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (78)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 69. A. field B. branch C. domain D. area Question 70. A. looking B. considering C. thinking D. wondering Question 71. A. balance B. assess C. review D. survey Question 72. A. chance B. price C. cost D. evaluation Question 73. A. valued B. understood C. recognized D. regarded Question 74. A. goals B. objects C. sights D. ends Question 75. A. into B. in C. about D. by Question 76. A. Shop B. Nose C. Run D. Push Question 77. A. quick B. rapid C. crash D. fast Question 78. A. up B. through C. out D. on Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 79. A. chaos B. charge C. choice D. chase Question 80. A. complain B. comment C. command D. compose ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 12
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 229 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Mã đ : 229 Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 1. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. complicated B. permanent C. guess D. soak Question 2. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. simple and easy to use B. complicated C. difficult to operate D. expensive Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 3. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it seems remarkable B. how it remarkable seems C. how remarkable it seems D. how seems it remarkable Question 4. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. knocking B. crashing C. bumping D. hitting Question 5. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. had B. have C. to have D. having Question 6. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotion B. emotional C. emotionless D. emotionally Question 7. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. confess B. apologize C. forgive D. excuse Question 8. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quiet B. unusually quietly C. unusual quiet D. unusual quietly Question 9. People who are out of work can receive the __________. A. scholarship B. unemployment benefit C. allowance D. pension Question 10. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. apply B. would apply C. applied D. applying Question 11. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. created B. caused C. did D. made Question 12. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. hard B. prettily C. hardly D. pretty Question 13. I saw him hiding something in a __________bag. A. small black plastic B. black small plastic C. small plastic black D. plastic small black Question 14. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sure. What's the problem? B. Sorry, I haven't got it here. C. Good, I hope so. D. Well. I'm not sure when. Question 15. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. In the end B. By the end C. End to end D. At the end Question 16. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk B. Sorry, I have no idea C. All right. You will be OK D. I'm afraid you will have to do it Question 17. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Thank you. Hope you will drop in B. Of course not, it's not costly C. No problem D. I think so www.DeThiThuDaiHoc.com 13
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 229 Question 18. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. is it B. isn't it C. don't they D. have they Question 19. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. hurry B. reckless C. responsible D. careful Question 20. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Congratulation B. Same for you C. Thanks D. The same to you Question 21. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Oh, that's annoying B. Well, never mind C. Sounds like fun D. Great Question 22. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. with B. by C. for D. from Question 23. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. link B. connector C. chain D. relation Question 24. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. wouldn't be B. wouldn't have been C. won't be D. hadn't been Question 25. ________, we tried our best to complete it. A. As though the homework was difficult B. Thanks to the difficult homework C. Difficult as the homework was D. Despite the homework was difficult Question 26. The manager ________ him for a minor mistake. A. blamed B. charged C. accused D. complained Question 27. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Many of B. A large number of C. A great variety of D. Much of Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (28)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (29)_______ a language course. One suggestion is that you (30)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (31)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (32)_______ qualification. Also, be realistic in your (33)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (34)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (35)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (36)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (37)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 28. A. domain B. field C. branch D. area Question 29. A. considering B. thinking C. wondering D. looking Question 30. A. assess B. balance C. review D. survey Question 31. A. evaluation B. cost C. price D. chance Question 32. A. regarded B. valued C. recognized D. understood Question 33. A. objects B. goals C. sights D. ends Question 34. A. by B. about C. into D. in Question 35. A. Push B. Run C. Shop D. Nose Question 36. A. rapid B. fast C. quick D. crash Question 37. A. through B. up C. on D. out Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 38. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom that he would ask the teacher for help. B. John told Tom to ask the teacher. C. John advised Tom not to ask the teacher for help. D. John advised Tom to ask the teacher for help. www.DeThiThuDaiHoc.com 14
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 229 Question 39. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. B. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. C. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. D. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. Question 40. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I went to the airport to say goodbye to her. B. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. C. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. D. If only I went to the airport to say goodbye to her. Question 41. We can't help feeling worried about our son. A. We can't help our son stop worrying. B. We find it impossible not to worry about our son. C. We can do nothing to help our son. D. We don't worry about our son. Question 42. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. B. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. C. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. D. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 43. A. command B. complain C. comment D. compose Question 44. A. choice B. charge C. chase D. chaos Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 45. What is the topic of the passage? A. What is involved in the recycling movement. B. What people understand the term "recycle". C. How to live sensitively to the environment. D. How to reduce garbage disposal. Question 46. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. buy simply-wrapped things B. buy more hamburgers www.DeThiThuDaiHoc.com 15
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 229 C. buy high-quality products D. reuse cups Question 47. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they have to be repaired many times B. they will soon throw them away C. they are very cheap D. customers always change their idea Question 48. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. meaning B. value C. belief D. reference Question 49. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. each returned bottle is paid C. returned bottles are few D. few bottles are made of glass or plastic Question 50. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Aluminum cans and spent motor oil B. Hamburger wrappings and spent motor oil C. Aluminum cans and plastic wrappings D. TV sets and aluminum cans Question 51. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. belief B. training C. exercise D. deed Question 52. What does the word "sensitive" mean? A. logical B. cautious C. responding D. friendly Question 53. What best describe the process of reuse? A. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. B. The bottles are washed, returned filled again and collected. C. The bottles are collected, returned, filled again and washed. D. The bottles are collected, washed, returned and filled again. Question 54. Which area is considered one of the most industrialized? A. Asia B. Europe C. Middle East D. South America Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 55. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having no friends, the girl felt lonely. B. Having many friends, the girl felt lonely. C. Deprived of friends, the girl felt lonely. D. Not having friends, they made the girl feel lonely. Question 56. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritated by her husband, she punctually left him. B. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. C. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. D. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. Question 57. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. B. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. C. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. D. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. Question 58. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. B. His car was stolen yesterday, he is a professor. C. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. D. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. Question 59. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. I don't really like her for I admire her achievements. B. Although I admire her achievements, I really like her. C. Even though I admire her achievements, I don't really like her. D. Whatever her achievements, I don't really like her. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 60. A. indeed B. private C. emit D. belong Question 61. A. continue B. disappear C. inhabit D. imagine www.DeThiThuDaiHoc.com 16
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Question 62. A. responsible B. indifferent C. sympathetic Trang 5/6 - Mã đ : 229 D. emotional Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 63. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. What we know about B. easily C. from D. are Question 64. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. have B. most C. or ten D. amount Question 65. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. time B. helped C. unemployment D. some Question 66. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. him B. they C. others D. a baby Question 67. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. carrying B. could C. the D. refueling Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 68. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-learned B. untaught C. taught D. self-studied Question 69. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. calculating documents of B. counting for C. reasoning D. explaining Question 70. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining unchanged B. going down C. remaining the same D. going up Question 71. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. rows B. discussions C. viewpoints D. quarrels Question 72. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. discrimination B. disappointment C. disagreement D. discouragement Question 73. This estimated number was presented by _______. A. school teachers B. home-schooled children C. the parents D. a governmental office Question 74. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. unfavorable B. remarkable C. acceptable D. favorable www.DeThiThuDaiHoc.com 17
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 229 Question 75. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be _______. A. 850,000 B. 1,900,000 C. 1,600,000 D. 1,700,000 Question 76. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. object to B. appeal to C. please with D. approve of Question 77. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. explosive B. humorous C. expensive D. dangerous Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 78. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come in large numbers B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come by plane Question 79. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. strict B. firm C. tactful D. outspoken Question 80. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. diversify B. record C. categorize D. shine ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 18
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 263 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Mã đ : 263 Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 1. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. or ten B. amount C. have D. most Question 2. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. they B. a baby C. others D. him Question 3. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. the B. refueling C. could D. carrying Question 4. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. What we know about B. from C. are D. easily Question 5. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. some B. time C. helped D. unemployment Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (6)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (7)_______ a language course. One suggestion is that you (8)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (9)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (10)_______ qualification. Also, be realistic in your (11)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (12)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (13)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (14)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (15)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 6. A. area B. domain C. branch D. field Question 7. A. thinking B. considering C. looking D. wondering Question 8. A. survey B. balance C. review D. assess Question 9. A. price B. evaluation C. chance D. cost Question 10. A. regarded B. valued C. understood D. recognized Question 11. A. ends B. sights C. goals D. objects Question 12. A. in B. about C. by D. into Question 13. A. Run B. Push C. Shop D. Nose Question 14. A. fast B. quick C. crash D. rapid Question 15. A. out B. through C. up D. on Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 16. A. belong B. emit C. private D. indeed Question 17. A. disappear B. inhabit C. imagine D. continue Question 18. A. indifferent B. responsible C. emotional D. sympathetic www.DeThiThuDaiHoc.com 19
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 263 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 19. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. strict B. tactful C. outspoken D. firm Question 20. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. categorize B. shine C. record D. diversify Question 21. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come out of boredom B. come in large numbers C. come without knowing what they will see D. come by plane Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 22. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. B. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. C. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. D. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. Question 23. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. I wish I went to the airport to say goodbye to her. C. If only I went to the airport to say goodbye to her. D. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. Question 24. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. B. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. C. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. D. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. Question 25. We can't help feeling worried about our son. A. We can't help our son stop worrying. B. We can do nothing to help our son. C. We find it impossible not to worry about our son. D. We don't worry about our son. Question 26. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John advised Tom to ask the teacher for help. B. John told Tom that he would ask the teacher for help. C. John told Tom to ask the teacher. D. John advised Tom not to ask the teacher for help. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 27. A. chaos B. charge C. choice D. chase Question 28. A. command B. comment C. compose D. complain Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 29. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. B. Irritated by her husband, she punctually left him. C. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. D. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. www.DeThiThuDaiHoc.com 20
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 263 Question 30. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. B. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. C. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. D. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. Question 31. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Deprived of friends, the girl felt lonely. B. Not having friends, they made the girl feel lonely. C. Having no friends, the girl felt lonely. D. Having many friends, the girl felt lonely. Question 32. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Whatever her achievements, I don't really like her. B. Although I admire her achievements, I really like her. C. Even though I admire her achievements, I don't really like her. D. I don't really like her for I admire her achievements. Question 33. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. B. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. C. His car was stolen yesterday, he is a professor. D. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 34. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. counting for B. calculating documents of C. explaining D. reasoning Question 35. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. taught B. untaught C. self-learned D. self-studied Question 36. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. dangerous B. humorous C. explosive D. expensive Question 37. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. approve of B. object to C. appeal to D. please with Question 38. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. quarrels B. rows C. discussions D. viewpoints www.DeThiThuDaiHoc.com 21
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 263 Question 39. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. discouragement B. disagreement C. discrimination D. disappointment Question 40. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. going up B. remaining the same C. going down D. remaining unchanged Question 41. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. unfavorable B. remarkable C. acceptable D. favorable Question 42. This estimated number was presented by _______. A. a governmental office B. the parents C. home-schooled children D. school teachers Question 43. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be ____. A. 1,600,000 B. 1,700,000 C. 850,000 D. 1,900,000 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 44. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. guess B. permanent C. soak D. complicated Question 45. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. simple and easy to use B. expensive C. complicated D. difficult to operate Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 46. What does the word "sensitive" mean? A. cautious B. logical C. friendly D. responding Question 47. Which area is considered one of the most industrialized? A. Europe B. Asia C. South America D. Middle East Question 48. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. deed B. belief C. training D. exercise Question 49. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. few bottles are made of glass or plastic C. returned bottles are few D. each returned bottle is paid Question 50. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Aluminum cans and plastic wrappings B. Aluminum cans and spent motor oil C. TV sets and aluminum cans D. Hamburger wrappings and spent motor oil www.DeThiThuDaiHoc.com 22
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 263 Question 51. What is the topic of the passage? A. What people understand the term "recycle". B. What is involved in the recycling movement. C. How to reduce garbage disposal. D. How to live sensitively to the environment. Question 52. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. meaning B. value C. reference D. belief Question 53. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they have to be repaired many times B. customers always change their idea C. they are very cheap D. they will soon throw them away Question 54. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. reuse cups B. buy simply-wrapped things C. buy high-quality products D. buy more hamburgers Question 55. What best describe the process of reuse? A. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. B. The bottles are collected, returned, filled again and washed. C. The bottles are collected, washed, returned and filled again. D. The bottles are washed, returned filled again and collected. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 56. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. chain B. link C. relation D. connector Question 57. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. careful B. reckless C. hurry D. responsible Question 58. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. hadn't been B. won't be C. wouldn't be D. wouldn't have been Question 59. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Of course not, it's not costly B. No problem C. Thank you. Hope you will drop in D. I think so Question 60. I was surprised to find my French was still _____ good. I could use it to speak during the meeting. A. prettily B. pretty C. hardly D. hard Question 61. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. isn't it B. don't they C. have they D. is it Question 62. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. would apply B. applied C. apply D. applying Question 63. I saw him hiding something in a __________bag. A. small plastic black B. small black plastic C. plastic small black D. black small plastic Question 64. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. hitting B. knocking C. bumping D. crashing Question 65. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotionally B. emotional C. emotion D. emotionless Question 66. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. to have B. have C. having D. had Question 67. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. All right. You will be OK B. I'm afraid you will have to do it C. Sorry, I have no idea D. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk Question 68. People who are out of work can receive the __________. A. pension B. unemployment benefit C. allowance D. scholarship Question 69. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Thanks B. Same for you C. Congratulation D. The same to you Question 70. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusual quietly B. unusually quiet C. unusual quiet D. unusually quietly www.DeThiThuDaiHoc.com 23
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 263 Question 71. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Much of B. Many of C. A large number of D. A great variety of Question 72. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. In the end B. At the end C. End to end D. By the end Question 73. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sure. What's the problem? B. Well. I'm not sure when. C. Sorry, I haven't got it here. D. Good, I hope so. Question 74. ________, we tried our best to complete it. A. Despite the homework was difficult B. Difficult as the homework was C. As though the homework was difficult D. Thanks to the difficult homework Question 75. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how remarkable it seems B. how seems it remarkable C. how it seems remarkable D. how it remarkable seems Question 76. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. for B. from C. by D. with Question 77. The manager ________ him for a minor mistake. A. accused B. complained C. charged D. blamed Question 78. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Sounds like fun B. Well, never mind C. Oh, that's annoying D. Great Question 79. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. confess B. excuse C. forgive D. apologize Question 80. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. did B. made C. created D. caused ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 24
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 297 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Mã đ : 297 Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 1. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. outspoken B. strict C. firm D. tactful Question 2. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. categorize B. record C. diversify D. shine Question 3. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come by plane B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come in large numbers Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 4. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be _______. A. 1,600,000 B. 1,900,000 C. 1,700,000 D. 850,000 Question 5. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. explaining B. reasoning C. calculating documents of D. counting for Question 6. Many parents stop their children from going to school because it is now too _____ for them. A. humorous B. dangerous C. explosive D. expensive Question 7. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. disappointment B. discrimination C. discouragement D. disagreement Question 8. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. untaught B. taught C. self-studied D. self-learned Question 9. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. going up B. remaining unchanged C. going down D. remaining the same Question 10. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. rows B. discussions C. quarrels D. viewpoints 25 www.DeThiThuDaiHoc.com
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 297 Question 11. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. remarkable B. unfavorable C. favorable D. acceptable Question 12. This estimated number was presented by _______. A. school teachers B. a governmental office C. the parents D. home-schooled children Question 13. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. please with B. appeal to C. object to D. approve of Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 14. A. disappear B. imagine C. inhabit D. continue Question 15. A. sympathetic B. indifferent C. responsible D. emotional Question 16. A. private B. belong C. emit D. indeed Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 17. A. compose B. complain C. comment D. command Question 18. A. choice B. chaos C. chase D. charge Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 19. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. reference B. belief C. value D. meaning Question 20. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. reuse cups B. buy high-quality products C. buy more hamburgers D. buy simply-wrapped things Question 21. What does the word "sensitive" mean? A. friendly B. cautious C. logical D. responding Question 22. What is the topic of the passage? A. What is involved in the recycling movement. B. How to reduce garbage disposal. C. How to live sensitively to the environment. D. What people understand the term "recycle". Question 23. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. exercise B. deed C. training D. belief www.DeThiThuDaiHoc.com 26
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 297 Question 24. Which area is considered one of the most industrialized? A. Asia B. South America C. Middle East D. Europe Question 25. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. returned bottles are few C. few bottles are made of glass or plastic D. each returned bottle is paid Question 26. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Aluminum cans and plastic wrappings B. Hamburger wrappings and spent motor oil C. TV sets and aluminum cans D. Aluminum cans and spent motor oil Question 27. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they are very cheap B. they will soon throw them away C. customers always change their idea D. they have to be repaired many times Question 28. What best describe the process of reuse? A. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. B. The bottles are collected, washed, returned and filled again. C. The bottles are collected, returned, filled again and washed. D. The bottles are washed, returned filled again and collected. Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 29. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. unemployment B. helped C. time D. some Question 30. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. from B. What we know about C. are D. easily Question 31. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. have B. or ten C. amount D. most Question 32. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. a baby B. they C. him D. others Question 33. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. the B. carrying C. refueling D. could Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 34. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. complicated B. soak C. guess D. permanent Question 35. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. complicated B. expensive C. simple and easy to use D. difficult to operate Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 36. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. B. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. C. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. D. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. Question 37. We can't help feeling worried about our son. A. We can do nothing to help our son. B. We can't help our son stop worrying. C. We find it impossible not to worry about our son. D. We don't worry about our son. www.DeThiThuDaiHoc.com 27
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 297 Question 38. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. B. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. C. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. D. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. Question 39. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. C. If only I went to the airport to say goodbye to her. D. I wish I went to the airport to say goodbye to her. Question 40. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom that he would ask the teacher for help. B. John advised Tom not to ask the teacher for help. C. John told Tom to ask the teacher. D. John advised Tom to ask the teacher for help. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 41. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Although I admire her achievements, I really like her. B. I don't really like her for I admire her achievements. C. Whatever her achievements, I don't really like her. D. Even though I admire her achievements, I don't really like her. Question 42. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. B. Irritated by her husband, she punctually left him. C. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. D. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. Question 43. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. B. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. C. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. D. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. Question 44. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. B. His car was stolen yesterday, he is a professor. C. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. D. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. Question 45. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having many friends, the girl felt lonely. B. Not having friends, they made the girl feel lonely. C. Deprived of friends, the girl felt lonely. D. Having no friends, the girl felt lonely. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 46. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. chain B. relation C. connector D. link Question 47. The manager ________ him for a minor mistake. A. charged B. blamed C. complained D. accused Question 48. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. is it B. have they C. isn't it D. don't they Question 49. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Sounds like fun B. Great C. Oh, that's annoying D. Well, never mind Question 50. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. apologize B. excuse C. forgive D. confess www.DeThiThuDaiHoc.com 28
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 297 Question 51. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Thank you. Hope you will drop in B. No problem C. Of course not, it's not costly D. I think so Question 52. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. had B. to have C. having D. have Question 53. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. prettily B. hard C. pretty D. hardly Question 54. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. All right. You will be OK B. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk C. Sorry, I have no idea D. I'm afraid you will have to do it Question 55. ________, we tried our best to complete it. A. Despite the homework was difficult B. Difficult as the homework was C. As though the homework was difficult D. Thanks to the difficult homework Question 56. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Congratulation B. Same for you C. The same to you D. Thanks Question 57. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. hadn't been B. wouldn't be C. won't be D. wouldn't have been Question 58. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotional B. emotionless C. emotionally D. emotion Question 59. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. applied B. would apply C. apply D. applying Question 60. People who are out of work can receive the __________. A. scholarship B. allowance C. unemployment benefit D. pension Question 61. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sure. What's the problem? B. Good, I hope so. C. Well. I'm not sure when. D. Sorry, I haven't got it here. Question 62. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how remarkable it seems B. how it seems remarkable C. how it remarkable seems D. how seems it remarkable Question 63. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. crashing B. hitting C. bumping D. knocking Question 64. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusual quietly B. unusually quiet C. unusually quietly D. unusual quiet Question 65. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. made B. did C. created D. caused Question 66. I saw him hiding something in a __________bag. A. small plastic black B. plastic small black C. black small plastic D. small black plastic Question 67. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Many of B. A great variety of C. A large number of D. Much of Question 68. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. by B. for C. with D. from Question 69. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. In the end B. End to end C. At the end D. By the end Question 70. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. reckless B. responsible C. hurry D. careful Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (71)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (72)_______ a language course. One suggestion is that you (73)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time www.DeThiThuDaiHoc.com 29
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 297 to learn a language? The major (74)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (75)_______ qualification. Also, be realistic in your (76)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (77)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (78)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (79)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (80)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 71. A. domain B. field C. branch D. area Question 72. A. considering B. wondering C. looking D. thinking Question 73. A. survey B. assess C. review D. balance Question 74. A. cost B. price C. evaluation D. chance Question 75. A. recognized B. valued C. regarded D. understood Question 76. A. objects B. goals C. sights D. ends Question 77. A. about B. into C. in D. by Question 78. A. Nose B. Run C. Shop D. Push Question 79. A. fast B. crash C. rapid D. quick Question 80. A. out B. through C. on D. up ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 30
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 331 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 331 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 1. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. B. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. C. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. D. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. Question 2. We can't help feeling worried about our son. A. We find it impossible not to worry about our son. B. We don't worry about our son. C. We can't help our son stop worrying. D. We can do nothing to help our son. Question 3. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. If only I went to the airport to say goodbye to her. B. I wish I went to the airport to say goodbye to her. C. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. D. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. Question 4. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John advised Tom not to ask the teacher for help. B. John advised Tom to ask the teacher for help. C. John told Tom that he would ask the teacher for help. D. John told Tom to ask the teacher. Question 5. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. B. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. C. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. D. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 6. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. complicated B. simple and easy to use C. difficult to operate D. expensive Question 7. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. soak B. guess C. permanent D. complicated Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 8. A. emotional B. sympathetic C. indifferent D. responsible Question 9. A. belong B. indeed C. private D. emit Question 10. A. disappear B. continue C. inhabit D. imagine Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 11. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. Sorry, I have no idea B. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk C. I'm afraid you will have to do it D. All right. You will be OK www.DeThiThuDaiHoc.com 31
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 331 Question 12. People who are out of work can receive the __________. A. allowance B. pension C. unemployment benefit D. scholarship Question 13. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Well, never mind B. Oh, that's annoying C. Sounds like fun D. Great Question 14. ________, we tried our best to complete it. A. Despite the homework was difficult B. As though the homework was difficult C. Difficult as the homework was D. Thanks to the difficult homework Question 15. The manager ________ him for a minor mistake. A. blamed B. complained C. accused D. charged Question 16. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quiet B. unusual quiet C. unusual quietly D. unusually quietly Question 17. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. A large number of B. Much of C. Many of D. A great variety of Question 18. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Congratulation B. Same for you C. Thanks D. The same to you Question 19. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. apologize B. confess C. forgive D. excuse Question 20. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. having B. to have C. have D. had Question 21. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. hadn't been B. wouldn't be C. wouldn't have been D. won't be Question 22. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. connector B. chain C. link D. relation Question 23. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. created B. caused C. made D. did Question 24. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Well. I'm not sure when. B. Good, I hope so. C. Sure. What's the problem? D. Sorry, I haven't got it here. Question 25. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. hardly B. prettily C. hard D. pretty Question 26. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. apply B. would apply C. applying D. applied Question 27. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. responsible B. reckless C. careful D. hurry Question 28. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. bumping B. knocking C. hitting D. crashing Question 29. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how seems it remarkable B. how it remarkable seems C. how it seems remarkable D. how remarkable it seems Question 30. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. have they B. don't they C. isn't it D. is it Question 31. I saw him hiding something in a __________bag. A. small black plastic B. black small plastic C. plastic small black D. small plastic black Question 32. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. By the end B. End to end C. At the end D. In the end Question 33. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotionless B. emotional C. emotion D. emotionally Question 34. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. No problem B. I think so C. Of course not, it's not costly D. Thank you. Hope you will drop in Question 35. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. by B. with C. from D. for www.DeThiThuDaiHoc.com 32
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 331 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 36. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, washed, returned and filled again. B. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. C. The bottles are washed, returned filled again and collected. D. The bottles are collected, returned, filled again and washed. Question 37. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. each returned bottle is paid B. returned bottles are few C. few bottles are made of glass or plastic D. people are ordered to return bottles Question 38. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. meaning B. value C. belief D. reference Question 39. Which area is considered one of the most industrialized? A. Asia B. Middle East C. Europe D. South America Question 40. What does the word "sensitive" mean? A. logical B. responding C. friendly D. cautious Question 41. What is the topic of the passage? A. What is involved in the recycling movement. B. What people understand the term "recycle". C. How to reduce garbage disposal. D. How to live sensitively to the environment. Question 42. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Hamburger wrappings and spent motor oil B. Aluminum cans and plastic wrappings C. Aluminum cans and spent motor oil D. TV sets and aluminum cans Question 43. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. customers always change their idea B. they have to be repaired many times C. they will soon throw them away D. they are very cheap Question 44. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. reuse cups B. buy high-quality products C. buy more hamburgers D. buy simply-wrapped things Question 45. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. deed B. training C. belief D. exercise www.DeThiThuDaiHoc.com 33
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 331 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 46. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. counting for B. explaining C. calculating documents of D. reasoning Question 47. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-studied B. untaught C. self-learned D. taught Question 48. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. going down B. going up C. remaining unchanged D. remaining the same Question 49. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. disagreement B. discouragement C. disappointment D. discrimination Question 50. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. remarkable B. unfavorable C. favorable D. acceptable Question 51. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. object to B. appeal to C. please with D. approve of Question 52. This estimated number was presented by _______. A. the parents B. a governmental office C. home-schooled children D. school teachers Question 53. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be _______. A. 1,600,000 B. 1,900,000 C. 850,000 D. 1,700,000 Question 54. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. humorous B. dangerous C. explosive D. expensive Question 55. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. quarrels B. discussions C. viewpoints D. rows Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (56)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (57)_______ a language course. One suggestion is that you (58)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (59)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (60)_______ qualification. Also, be realistic in your (61)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. www.DeThiThuDaiHoc.com 34
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 331 Do not be deceived (62)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (63)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (64)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (65)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 56. A. field B. area C. domain D. branch Question 57. A. looking B. thinking C. considering D. wondering Question 58. A. balance B. survey C. review D. assess Question 59. A. cost B. evaluation C. price D. chance Question 60. A. valued B. regarded C. recognized D. understood Question 61. A. objects B. ends C. sights D. goals Question 62. A. about B. by C. into D. in Question 63. A. Push B. Shop C. Run D. Nose Question 64. A. fast B. rapid C. quick D. crash Question 65. A. out B. up C. on D. through Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 66. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. unemployment B. some C. helped D. time Question 67. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. the B. carrying C. refueling D. could Question 68. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. have B. or ten C. amount D. most Question 69. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. easily B. are C. What we know about D. from Question 70. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. others B. they C. a baby D. him Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 71. A. compose B. command C. comment D. complain Question 72. A. charge B. choice C. chase D. chaos Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 73. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. shine B. categorize C. record D. diversify Question 74. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. tactful B. firm C. outspoken D. strict Question 75. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come by plane B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come in large numbers Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 76. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having many friends, the girl felt lonely. B. Having no friends, the girl felt lonely. C. Not having friends, they made the girl feel lonely. D. Deprived of friends, the girl felt lonely. www.DeThiThuDaiHoc.com 35
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 331 Question 77. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. I don't really like her for I admire her achievements. B. Even though I admire her achievements, I don't really like her. C. Although I admire her achievements, I really like her. D. Whatever her achievements, I don't really like her. Question 78. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. B. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. C. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. D. His car was stolen yesterday, he is a professor. Question 79. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritated by her husband, she punctually left him. B. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. C. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. D. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. Question 80. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. B. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. C. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. D. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 36
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 365 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 365 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 1. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John advised Tom to ask the teacher for help. B. John told Tom that he would ask the teacher for help. C. John advised Tom not to ask the teacher for help. D. John told Tom to ask the teacher. Question 2. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. B. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. C. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. D. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. Question 3. We can't help feeling worried about our son. A. We don't worry about our son. B. We can't help our son stop worrying. C. We can do nothing to help our son. D. We find it impossible not to worry about our son. Question 4. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. B. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. C. I wish I went to the airport to say goodbye to her. D. If only I went to the airport to say goodbye to her. Question 5. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. B. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. C. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. D. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 6. A. continue B. disappear C. imagine D. inhabit Question 7. A. belong B. emit C. indeed D. private Question 8. A. emotional B. responsible C. sympathetic D. indifferent Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. www.DeThiThuDaiHoc.com 37
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 365 Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 9. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. quarrels B. viewpoints C. discussions D. rows Question 10. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. approve of B. appeal to C. please with D. object to Question 11. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. explaining B. counting for C. reasoning D. calculating documents of Question 12. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-studied B. self-learned C. untaught D. taught Question 13. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. expensive B. humorous C. explosive D. dangerous Question 14. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining the same B. remaining unchanged C. going down D. going up Question 15. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be ___. A. 1,700,000 B. 1,600,000 C. 850,000 D. 1,900,000 Question 16. This estimated number was presented by _______. A. home-schooled children B. a governmental office C. school teachers D. the parents Question 17. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. discouragement B. disagreement C. discrimination D. disappointment Question 18. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. favorable B. remarkable C. unfavorable D. acceptable Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 19. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. difficult to operate B. simple and easy to use C. complicated D. expensive Question 20. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. guess B. complicated C. permanent D. soak Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (21)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (22)_______ a language course. One suggestion is that you (23)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (24)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (25)_______ qualification. Also, be realistic in your (26)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (27)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (28)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (29)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very www.DeThiThuDaiHoc.com 38
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 365 little. She feels her biggest mistake was not to follow (30)_______ her first consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 21. A. branch B. field C. area Question 22. A. looking B. considering C. wondering Question 23. A. balance B. assess C. survey Question 24. A. cost B. evaluation C. price Question 25. A. recognized B. valued C. understood Question 26. A. objects B. goals C. sights Question 27. A. in B. by C. about Question 28. A. Shop B. Push C. Run Question 29. A. fast B. rapid C. crash Question 30. A. up B. through C. on experience. "I should have D. domain D. thinking D. review D. chance D. regarded D. ends D. into D. Nose D. quick D. out Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 31. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. diversify B. categorize C. shine D. record Question 32. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come without knowing what they will see B. come in large numbers C. come out of boredom D. come by plane Question 33. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. strict B. tactful C. firm D. outspoken Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 34. What does the word "sensitive" mean? A. friendly B. responding C. cautious D. logical Question 35. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. exercise B. training C. belief D. deed Question 36. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. each returned bottle is paid C. returned bottles are few D. few bottles are made of glass or plastic www.DeThiThuDaiHoc.com 39
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 365 Question 37. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. buy high-quality products B. buy more hamburgers C. buy simply-wrapped things D. reuse cups Question 38. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, returned, filled again and washed. B. The bottles are collected, washed, returned and filled again. C. The bottles are washed, returned filled again and collected. D. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. Question 39. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. reference B. meaning C. value D. belief Question 40. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they have to be repaired many times B. they will soon throw them away C. customers always change their idea D. they are very cheap Question 41. Which area is considered one of the most industrialized? A. Asia B. South America C. Middle East D. Europe Question 42. What is the topic of the passage? A. What people understand the term "recycle". B. What is involved in the recycling movement. C. How to live sensitively to the environment. D. How to reduce garbage disposal. Question 43. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. TV sets and aluminum cans B. Aluminum cans and plastic wrappings C. Hamburger wrappings and spent motor oil D. Aluminum cans and spent motor oil Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 44. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. refueling B. could C. the D. carrying Question 45. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. from B. easily C. What we know about D. are Question 46. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. or ten B. have C. amount D. most Question 47. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. unemployment B. some C. helped D. time Question 48. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. others B. a baby C. they D. him Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 49. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Whatever her achievements, I don't really like her. B. Even though I admire her achievements, I don't really like her. C. Although I admire her achievements, I really like her. D. I don't really like her for I admire her achievements. Question 50. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. B. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. C. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. D. His car was stolen yesterday, he is a professor. Question 51. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. B. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. C. Irritated by her husband, she punctually left him. D. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. www.DeThiThuDaiHoc.com 40
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 365 Question 52. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having no friends, the girl felt lonely. B. Not having friends, they made the girl feel lonely. C. Having many friends, the girl felt lonely. D. Deprived of friends, the girl felt lonely. Question 53. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. B. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. C. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. D. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 54. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. is it B. don't they C. isn't it D. have they Question 55. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. link B. relation C. chain D. connector Question 56. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotion B. emotionless C. emotionally D. emotional Question 57. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. hitting B. crashing C. knocking D. bumping Question 58. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. confess B. forgive C. excuse D. apologize Question 59. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. hurry B. responsible C. careful D. reckless Question 60. I saw him hiding something in a __________bag. A. plastic small black B. small black plastic C. small plastic black D. black small plastic Question 61. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Thanks B. The same to you C. Same for you D. Congratulation Question 62. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Great B. Sounds like fun C. Oh, that's annoying D. Well, never mind Question 63. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. In the end B. At the end C. By the end D. End to end Question 64. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. apply B. applied C. would apply D. applying Question 65. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. pretty B. hard C. hardly D. prettily Question 66. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Of course not, it's not costly B. I think so C. Thank you. Hope you will drop in D. No problem Question 67. ________, we tried our best to complete it. A. Thanks to the difficult homework B. As though the homework was difficult C. Despite the homework was difficult D. Difficult as the homework was Question 68. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Much of B. A large number of C. A great variety of D. Many of Question 69. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. had B. have C. having D. to have Question 70. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. I'm afraid you will have to do it B. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk C. Sorry, I have no idea D. All right. You will be OK Question 71. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. hadn't been B. wouldn't be C. won't be D. wouldn't have been www.DeThiThuDaiHoc.com 41
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 365 Question 72. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it remarkable seems B. how remarkable it seems C. how seems it remarkable D. how it seems remarkable Question 73. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. with B. for C. from D. by Question 74. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sorry, I haven't got it here. B. Sure. What's the problem? C. Well. I'm not sure when. D. Good, I hope so. Question 75. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusual quiet B. unusually quiet C. unusual quietly D. unusually quietly Question 76. People who are out of work can receive the __________. A. scholarship B. allowance C. unemployment benefit D. pension Question 77. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. did B. caused C. created D. made Question 78. The manager ________ him for a minor mistake. A. blamed B. complained C. accused D. charged Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 79. A. complain B. comment C. command D. compose Question 80. A. chase B. choice C. chaos D. charge ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 42
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 399 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 399 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 1. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. simple and easy to use B. difficult to operate C. expensive D. complicated Question 2. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. complicated B. permanent C. guess D. soak Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 3. A. disappear B. imagine C. continue D. inhabit Question 4. A. indeed B. emit C. belong D. private Question 5. A. sympathetic B. indifferent C. responsible D. emotional Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 6. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come in large numbers B. come out of boredom C. come without knowing what they will see D. come by plane Question 7. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. tactful B. firm C. strict D. outspoken Question 8. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. shine B. record C. diversify D. categorize Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 9. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. rows B. discussions C. quarrels D. viewpoints Question 10. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. remarkable B. acceptable C. favorable D. unfavorable Question 11. Many parents stop their children from going to school because it is now too ___ for them. A. expensive B. explosive C. humorous D. dangerous www.DeThiThuDaiHoc.com 43
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 399 Question 12. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. reasoning B. calculating documents of C. explaining D. counting for Question 13. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. going up B. remaining unchanged C. going down D. remaining the same Question 14. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. discouragement B. discrimination C. disagreement D. disappointment Question 15. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. approve of B. please with C. appeal to D. object to Question 16. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be ____. A. 1,900,000 B. 850,000 C. 1,600,000 D. 1,700,000 Question 17. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-studied B. taught C. self-learned D. untaught Question 18. This estimated number was presented by _______. A. the parents B. a governmental office C. school teachers D. home-schooled children Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (19)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (20)_______ a language course. One suggestion is that you (21)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (22)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (23)_______ qualification. Also, be realistic in your (24)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (25)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (26)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (27)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (28)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 19. A. area B. field C. domain D. branch Question 20. A. thinking B. wondering C. looking D. considering Question 21. A. assess B. survey C. balance D. review Question 22. A. cost B. chance C. price D. evaluation Question 23. A. valued B. recognized C. regarded D. understood Question 24. A. objects B. sights C. goals D. ends Question 25. A. by B. into C. about D. in Question 26. A. Run B. Shop C. Nose D. Push Question 27. A. quick B. rapid C. fast D. crash Question 28. A. on B. through C. out D. up Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 29. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Not having friends, they made the girl feel lonely. B. Having no friends, the girl felt lonely. C. Deprived of friends, the girl felt lonely. D. Having many friends, the girl felt lonely. www.DeThiThuDaiHoc.com 44
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 399 Question 30. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. I don't really like her for I admire her achievements. B. Although I admire her achievements, I really like her. C. Whatever her achievements, I don't really like her. D. Even though I admire her achievements, I don't really like her. Question 31. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. B. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. C. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. D. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. Question 32. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. His car was stolen yesterday, he is a professor. B. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. C. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. D. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. Question 33. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritated by her husband, she punctually left him. B. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. C. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. D. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 34. A. complain B. compose C. comment D. command Question 35. A. choice B. charge C. chase D. chaos Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 36. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Much of B. A large number of C. Many of D. A great variety of Question 37. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. forgive B. apologize C. confess D. excuse Question 38. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. apply B. applied C. would apply D. applying Question 39. I saw him hiding something in a __________bag. A. plastic small black B. black small plastic C. small black plastic D. small plastic black Question 40. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotionally B. emotionless C. emotional D. emotion Question 41. ________, we tried our best to complete it. A. As though the homework was difficult B. Thanks to the difficult homework C. Difficult as the homework was D. Despite the homework was difficult Question 42. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. hitting B. bumping C. crashing D. knocking Question 43. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. hard B. hardly C. prettily D. pretty Question 44. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. hadn't been B. wouldn't be C. wouldn't have been D. won't be Question 45. The manager ________ him for a minor mistake. A. blamed B. charged C. accused D. complained Question 46. People who are out of work can receive the __________. A. allowance B. unemployment benefit C. scholarship D. pension Question 47. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. link B. relation C. connector D. chain www.DeThiThuDaiHoc.com 45
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 399 Question 48. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it remarkable seems B. how seems it remarkable C. how it seems remarkable D. how remarkable it seems Question 49. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. careful B. reckless C. hurry D. responsible Question 50. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk B. I'm afraid you will have to do it C. All right. You will be OK D. Sorry, I have no idea Question 51. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. having B. to have C. have D. had Question 52. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. don't they B. have they C. is it D. isn't it Question 53. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. did B. created C. caused D. made Question 54. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. In the end B. At the end C. By the end D. End to end Question 55. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quietly B. unusual quiet C. unusual quietly D. unusually quiet Question 56. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sure. What's the problem? B. Good, I hope so. C. Well. I'm not sure when. D. Sorry, I haven't got it here. Question 57. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. for B. by C. with D. from Question 58. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Thank you. Hope you will drop in B. No problem C. I think so D. Of course not, it's not costly Question 59. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Sounds like fun B. Oh, that's annoying C. Well, never mind D. Great Question 60. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Congratulation B. The same to you C. Thanks D. Same for you Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum www.DeThiThuDaiHoc.com 46
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 399 can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 61. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. few bottles are made of glass or plastic B. people are ordered to return bottles C. returned bottles are few D. each returned bottle is paid Question 62. Which area is considered one of the most industrialized? A. Europe B. Asia C. Middle East D. South America Question 63. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Hamburger wrappings and spent motor oil B. TV sets and aluminum cans C. Aluminum cans and plastic wrappings D. Aluminum cans and spent motor oil Question 64. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. belief B. deed C. exercise D. training Question 65. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, washed, returned and filled again. B. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. C. The bottles are collected, returned, filled again and washed. D. The bottles are washed, returned filled again and collected. Question 66. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. buy high-quality products B. buy more hamburgers C. reuse cups D. buy simply-wrapped things Question 67. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. meaning B. belief C. reference D. value Question 68. What does the word "sensitive" mean? A. responding B. friendly C. logical D. cautious Question 69. What is the topic of the passage? A. How to live sensitively to the environment. B. What is involved in the recycling movement. C. How to reduce garbage disposal. D. What people understand the term "recycle". Question 70. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they will soon throw them away B. customers always change their idea C. they are very cheap D. they have to be repaired many times Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 71. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. him B. they C. others D. a baby Question 72. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. time B. some C. helped D. unemployment Question 73. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. or ten B. most C. have D. amount Question 74. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. refueling B. carrying C. the D. could Question 75. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. easily B. are C. What we know about D. from Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 76. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom that he would ask the teacher for help. B. John advised Tom to ask the teacher for help. C. John told Tom to ask the teacher. D. John advised Tom not to ask the teacher for help. www.DeThiThuDaiHoc.com 47
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 399 Question 77. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. B. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. C. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. D. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. Question 78. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. B. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. C. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. D. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. Question 79. We can't help feeling worried about our son. A. We can do nothing to help our son. B. We don't worry about our son. C. We can't help our son stop worrying. D. We find it impossible not to worry about our son. Question 80. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. If only I went to the airport to say goodbye to her. C. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. D. I wish I went to the airport to say goodbye to her. ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 48
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 433 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 433 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1. A. choice B. chase C. charge D. chaos Question 2. A. complain B. command C. compose D. comment Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 3. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. others B. a baby C. him D. they Question 4. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. carrying B. could C. refueling D. the Question 5. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. amount B. most C. or ten D. have Question 6. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. from B. What we know about C. are D. easily Question 7. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. unemployment B. time C. some D. helped Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 8. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. caused B. did C. made D. created Question 9. People who are out of work can receive the __________. A. scholarship B. unemployment benefit C. allowance D. pension Question 10. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. I'm afraid you will have to do it B. Sorry, I have no idea C. All right. You will be OK D. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk Question 11. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. A large number of B. A great variety of C. Much of D. Many of Question 12. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. prettily B. pretty C. hard D. hardly Question 13. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. don't they B. have they C. is it D. isn't it Question 14. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. had B. having C. have D. to have Question 15. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Good, I hope so. B. Well. I'm not sure when. C. Sorry, I haven't got it here. D. Sure. What's the problem? Question 16. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Of course not, it's not costly B. No problem C. I think so D. Thank you. Hope you will drop in Question 17. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. careful B. reckless C. responsible D. hurry www.DeThiThuDaiHoc.com 49
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 433 Question 18. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. won't be B. wouldn't be C. hadn't been D. wouldn't have been Question 19. I saw him hiding something in a __________bag. A. plastic small black B. black small plastic C. small black plastic D. small plastic black Question 20. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. connector B. relation C. chain D. link Question 21. ________, we tried our best to complete it. A. Difficult as the homework was B. Despite the homework was difficult C. Thanks to the difficult homework D. As though the homework was difficult Question 22. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Congratulation B. Thanks C. Same for you D. The same to you Question 23. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. for B. from C. by D. with Question 24. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotion B. emotional C. emotionless D. emotionally Question 25. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it seems remarkable B. how it remarkable seems C. how seems it remarkable D. how remarkable it seems Question 26. The manager ________ him for a minor mistake. A. charged B. accused C. blamed D. complained Question 27. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Well, never mind B. Great C. Sounds like fun D. Oh, that's annoying Question 28. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. By the end B. End to end C. At the end D. In the end Question 29. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. applied B. applying C. apply D. would apply Question 30. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. crashing B. hitting C. knocking D. bumping Question 31. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. excuse B. forgive C. apologize D. confess Question 32. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quietly B. unusual quietly C. unusual quiet D. unusually quiet Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 33. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. B. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. C. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. D. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. Question 34. We can't help feeling worried about our son. A. We don't worry about our son. B. We can't help our son stop worrying. C. We find it impossible not to worry about our son. D. We can do nothing to help our son. Question 35. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom to ask the teacher. B. John advised Tom not to ask the teacher for help. C. John advised Tom to ask the teacher for help. D. John told Tom that he would ask the teacher for help. Question 36. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. B. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. C. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. D. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. www.DeThiThuDaiHoc.com 50
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Question 37. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. I wish I went to the airport to say goodbye to her. C. If only I went to the airport to say goodbye to her. D. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. Trang 3/6 - Mã đ : 433 Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (38)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (39)_______ a language course. One suggestion is that you (40)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (41)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (42)_______ qualification. Also, be realistic in your (43)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (44)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (45)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (46)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (47)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 38. A. area B. domain C. branch D. field Question 39. A. wondering B. thinking C. considering D. looking Question 40. A. review B. assess C. survey D. balance Question 41. A. cost B. chance C. price D. evaluation Question 42. A. regarded B. valued C. understood D. recognized Question 43. A. goals B. sights C. objects D. ends Question 44. A. into B. in C. by D. about Question 45. A. Shop B. Run C. Nose D. Push Question 46. A. fast B. crash C. rapid D. quick Question 47. A. through B. up C. out D. on Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 48. A. disappear B. inhabit C. imagine D. continue Question 49. A. belong B. indeed C. emit D. private Question 50. A. indifferent B. emotional C. responsible D. sympathetic Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 51. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. shine B. categorize C. diversify D. record Question 52. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come in large numbers B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come by plane Question 53. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. firm B. outspoken C. strict D. tactful Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 54. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. guess B. complicated C. soak D. permanent www.DeThiThuDaiHoc.com 51
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 433 Question 55. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. expensive B. complicated C. simple and easy to use D. difficult to operate Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 56. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. B. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. C. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. D. Irritated by her husband, she punctually left him. Question 57. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. His car was stolen yesterday, he is a professor. B. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. C. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. D. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. Question 58. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having many friends, the girl felt lonely. B. Deprived of friends, the girl felt lonely. C. Not having friends, they made the girl feel lonely. D. Having no friends, the girl felt lonely. Question 59. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Although I admire her achievements, I really like her. B. I don't really like her for I admire her achievements. C. Whatever her achievements, I don't really like her. D. Even though I admire her achievements, I don't really like her. Question 60. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. B. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. C. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. D. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. www.DeThiThuDaiHoc.com 52
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 433 Question 61. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. belief B. exercise C. training D. deed Question 62. What is the topic of the passage? A. What is involved in the recycling movement. B. What people understand the term "recycle". C. How to live sensitively to the environment. D. How to reduce garbage disposal. Question 63. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. TV sets and aluminum cans B. Hamburger wrappings and spent motor oil C. Aluminum cans and plastic wrappings D. Aluminum cans and spent motor oil Question 64. Which area is considered one of the most industrialized? A. Middle East B. South America C. Asia D. Europe Question 65. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. belief B. reference C. meaning D. value Question 66. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they have to be repaired many times B. they are very cheap C. they will soon throw them away D. customers always change their idea Question 67. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. few bottles are made of glass or plastic B. people are ordered to return bottles C. each returned bottle is paid D. returned bottles are few Question 68. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. buy simply-wrapped things B. buy more hamburgers C. reuse cups D. buy high-quality products Question 69. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, returned, filled again and washed. B. The bottles are washed, returned filled again and collected. C. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. D. The bottles are collected, washed, returned and filled again. Question 70. What does the word "sensitive" mean? A. responding B. logical C. friendly D. cautious Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 71. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. remarkable B. favorable C. unfavorable D. acceptable Question 72. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. dangerous B. expensive C. explosive D. humorous www.DeThiThuDaiHoc.com 53
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 433 Question 73. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. counting for B. explaining C. reasoning D. calculating documents of Question 74. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be ____. A. 1,900,000 B. 1,700,000 C. 1,600,000 D. 850,000 Question 75. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining unchanged B. going down C. remaining the same D. going up Question 76. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-studied B. untaught C. taught D. self-learned Question 77. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. disagreement B. discouragement C. discrimination D. disappointment Question 78. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. rows B. discussions C. quarrels D. viewpoints Question 79. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. object to B. please with C. approve of D. appeal to Question 80. This estimated number was presented by _______. A. a governmental office B. the parents C. home-schooled children D. school teachers ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 54
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 467 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 467 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1. A. emit B. belong C. private D. indeed Question 2. A. continue B. imagine C. inhabit D. disappear Question 3. A. indifferent B. emotional C. sympathetic D. responsible Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 4. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I went to the airport to say goodbye to her. B. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. C. If only I went to the airport to say goodbye to her. D. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. Question 5. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom that he would ask the teacher for help. B. John told Tom to ask the teacher. C. John advised Tom not to ask the teacher for help. D. John advised Tom to ask the teacher for help. Question 6. We can't help feeling worried about our son. A. We don't worry about our son. B. We can do nothing to help our son. C. We can't help our son stop worrying. D. We find it impossible not to worry about our son. Question 7. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. B. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. C. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. D. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. Question 8. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. B. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. C. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. D. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 9. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having many friends, the girl felt lonely. B. Having no friends, the girl felt lonely. C. Not having friends, they made the girl feel lonely. D. Deprived of friends, the girl felt lonely. Question 10. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. B. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. C. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. D. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. www.DeThiThuDaiHoc.com 55
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 467 Question 11. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. B. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. C. His car was stolen yesterday, he is a professor. D. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. Question 12. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Whatever her achievements, I don't really like her. B. I don't really like her for I admire her achievements. C. Even though I admire her achievements, I don't really like her. D. Although I admire her achievements, I really like her. Question 13. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. B. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. C. Irritated by her husband, she punctually left him. D. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 14. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. link B. connector C. relation D. chain Question 15. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. have they B. is it C. don't they D. isn't it Question 16. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. wouldn't be B. won't be C. hadn't been D. wouldn't have been Question 17. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Sounds like fun B. Well, never mind C. Oh, that's annoying D. Great Question 18. ________, we tried our best to complete it. A. Difficult as the homework was B. As though the homework was difficult C. Thanks to the difficult homework D. Despite the homework was difficult Question 19. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quietly B. unusually quiet C. unusual quiet D. unusual quietly Question 20. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. At the end B. End to end C. By the end D. In the end Question 21. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it remarkable seems B. how seems it remarkable C. how remarkable it seems D. how it seems remarkable Question 22. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. made B. created C. did D. caused Question 23. People who are out of work can receive the __________. A. scholarship B. allowance C. unemployment benefit D. pension Question 24. I saw him hiding something in a __________bag. A. small plastic black B. plastic small black C. black small plastic D. small black plastic Question 25. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. with B. by C. from D. for Question 26. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. would apply B. apply C. applied D. applying Question 27. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. I'm afraid you will have to do it B. Sorry, I have no idea C. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk D. All right. You will be OK Question 28. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. hard B. hardly C. prettily D. pretty Question 29. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Same for you B. Thanks C. The same to you D. Congratulation www.DeThiThuDaiHoc.com 56
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 467 Question 30. The manager ________ him for a minor mistake. A. accused B. blamed C. charged D. complained Question 31. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. having B. to have C. had D. have Question 32. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sure. What's the problem? B. Well. I'm not sure when. C. Sorry, I haven't got it here. D. Good, I hope so. Question 33. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Much of B. A great variety of C. Many of D. A large number of Question 34. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. forgive B. excuse C. apologize D. confess Question 35. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotionless B. emotional C. emotionally D. emotion Question 36. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. No problem B. I think so C. Thank you. Hope you will drop in D. Of course not, it's not costly Question 37. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. knocking B. bumping C. crashing D. hitting Question 38. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. hurry B. reckless C. careful D. responsible Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 39. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. deed B. belief C. exercise D. training Question 40. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they will soon throw them away B. they have to be repaired many times C. customers always change their idea D. they are very cheap Question 41. What is the topic of the passage? A. How to live sensitively to the environment. B. What is involved in the recycling movement. C. What people understand the term "recycle". D. How to reduce garbage disposal. Question 42. What does the word "sensitive" mean? A. responding B. friendly C. cautious D. logical www.DeThiThuDaiHoc.com 57
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 467 Question 43. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. returned bottles are few C. few bottles are made of glass or plastic D. each returned bottle is paid Question 44. What best describe the process of reuse? A. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. B. The bottles are washed, returned filled again and collected. C. The bottles are collected, washed, returned and filled again. D. The bottles are collected, returned, filled again and washed. Question 45. Which area is considered one of the most industrialized? A. Asia B. Europe C. South America D. Middle East Question 46. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Aluminum cans and spent motor oil B. Hamburger wrappings and spent motor oil C. Aluminum cans and plastic wrappings D. TV sets and aluminum cans Question 47. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. reuse cups B. buy more hamburgers C. buy high-quality products D. buy simply-wrapped things Question 48. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. reference B. value C. belief D. meaning Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 49. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. expensive B. difficult to operate C. complicated D. simple and easy to use Question 50. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. permanent B. guess C. complicated D. soak Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 51. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. could B. refueling C. the D. carrying Question 52. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. time B. helped C. some D. unemployment Question 53. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. from B. are C. easily D. What we know about Question 54. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. him B. they C. others D. a baby Question 55. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. or ten B. amount C. have D. most Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 56. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. outspoken B. tactful C. firm D. strict Question 57. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. categorize B. shine C. diversify D. record Question 58. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come without knowing what they will see B. come by plane C. come out of boredom D. come in large numbers www.DeThiThuDaiHoc.com 58
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 467 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 59. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. quarrels B. rows C. viewpoints D. discussions Question 60. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be ___. A. 1,600,000 B. 1,900,000 C. 850,000 D. 1,700,000 Question 61. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. approve of B. appeal to C. object to D. please with Question 62. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. disagreement B. disappointment C. discouragement D. discrimination Question 63. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. calculating documents of B. reasoning C. counting for D. explaining Question 64. This estimated number was presented by _______. A. school teachers B. a governmental office C. the parents D. home-schooled children Question 65. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining unchanged B. going up C. going down D. remaining the same Question 66. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. favorable B. acceptable C. remarkable D. unfavorable Question 67. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. explosive B. humorous C. dangerous D. expensive Question 68. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. taught B. self-studied C. self-learned D. untaught Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (69)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (70)_______ a language course. One suggestion is that you (71)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (72)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (73)_______ qualification. Also, be realistic in your (74)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. www.DeThiThuDaiHoc.com 59
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 467 Do not be deceived (75)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (76)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (77)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (78)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 69. A. branch B. field C. area D. domain Question 70. A. considering B. wondering C. looking D. thinking Question 71. A. review B. survey C. balance D. assess Question 72. A. price B. cost C. evaluation D. chance Question 73. A. recognized B. regarded C. valued D. understood Question 74. A. sights B. ends C. goals D. objects Question 75. A. by B. into C. in D. about Question 76. A. Run B. Shop C. Nose D. Push Question 77. A. fast B. quick C. rapid D. crash Question 78. A. on B. up C. through D. out Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 79. A. chase B. charge C. choice D. chaos Question 80. A. command B. complain C. compose D. comment ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 60
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 501 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 501 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 1. A. emit B. belong C. indeed D. private Question 2. A. indifferent B. responsible C. sympathetic D. emotional Question 3. A. imagine B. continue C. inhabit D. disappear Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 4. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. Thank you. Hope you will drop in B. No problem C. Of course not, it's not costly D. I think so Question 5. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. caused B. created C. made D. did Question 6. The manager ________ him for a minor mistake. A. accused B. complained C. charged D. blamed Question 7. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. bumping B. hitting C. knocking D. crashing Question 8. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. hurry B. responsible C. careful D. reckless Question 9. People who are out of work can receive the __________. A. allowance B. pension C. scholarship D. unemployment benefit Question 10. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Oh, that's annoying B. Great C. Well, never mind D. Sounds like fun Question 11. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. have B. having C. had D. to have Question 12. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. isn't it B. is it C. have they D. don't they Question 13. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. apply B. would apply C. applying D. applied Question 14. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotionally B. emotional C. emotion D. emotionless Question 15. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. hardly B. prettily C. hard D. pretty Question 16. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Same for you B. Thanks C. Congratulation D. The same to you Question 17. I saw him hiding something in a __________bag. A. black small plastic B. plastic small black C. small black plastic D. small plastic black Question 18. ________, we tried our best to complete it. A. Despite the homework was difficult B. Difficult as the homework was C. As though the homework was difficult D. Thanks to the difficult homework Question 19. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. End to end B. At the end C. In the end D. By the end Question 20. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Well. I'm not sure when. B. Sorry, I haven't got it here. C. Sure. What's the problem? D. Good, I hope so. Question 21. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. Much of B. Many of C. A great variety of D. A large number of www.DeThiThuDaiHoc.com 61
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 501 Question 22. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. confess B. forgive C. excuse D. apologize Question 23. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. wouldn't be B. won't be C. hadn't been D. wouldn't have been Question 24. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how remarkable it seems B. how it seems remarkable C. how it remarkable seems D. how seems it remarkable Question 25. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. relation B. chain C. link D. connector Question 26. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk B. Sorry, I have no idea C. I'm afraid you will have to do it D. All right. You will be OK Question 27. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quiet B. unusual quietly C. unusually quietly D. unusual quiet Question 28. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. by B. with C. for D. from Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 29. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come by plane B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come in large numbers Question 30. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. strict B. firm C. outspoken D. tactful Question 31. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. shine B. diversify C. categorize D. record Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 32. We can't help feeling worried about our son. A. We can't help our son stop worrying. B. We can do nothing to help our son. C. We find it impossible not to worry about our son. D. We don't worry about our son. Question 33. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. If only I went to the airport to say goodbye to her. C. I wish I went to the airport to say goodbye to her. D. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. Question 34. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John told Tom that he would ask the teacher for help. B. John advised Tom not to ask the teacher for help. C. John advised Tom to ask the teacher for help. D. John told Tom to ask the teacher. Question 35. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. B. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. C. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. D. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. www.DeThiThuDaiHoc.com 62
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 501 Question 36. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. B. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. C. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. D. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 37. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. I don't really like her for I admire her achievements. B. Even though I admire her achievements, I don't really like her. C. Whatever her achievements, I don't really like her. D. Although I admire her achievements, I really like her. Question 38. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Irritated by her husband, she punctually left him. B. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. C. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. D. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. Question 39. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Having no friends, the girl felt lonely. B. Having many friends, the girl felt lonely. C. Not having friends, they made the girl feel lonely. D. Deprived of friends, the girl felt lonely. Question 40. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. B. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. C. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. D. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. Question 41. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. B. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. C. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. D. His car was stolen yesterday, he is a professor. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 42. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. soak B. complicated C. permanent D. guess Question 43. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. expensive B. complicated C. simple and easy to use D. difficult to operate Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 44. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. carrying B. refueling C. could D. the Question 45. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. most B. amount C. have D. or ten Question 46. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. they B. him C. a baby D. others Question 47. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. unemployment B. time C. some D. helped Question 48. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. What we know about B. are C. from D. easily www.DeThiThuDaiHoc.com 63
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 501 Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (49)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (50)_______ a language course. One suggestion is that you (51)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (52)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (53)_______ qualification. Also, be realistic in your (54)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (55)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (56)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (57)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (58)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 49. A. area B. field C. domain D. branch Question 50. A. looking B. thinking C. wondering D. considering Question 51. A. survey B. review C. balance D. assess Question 52. A. chance B. price C. evaluation D. cost Question 53. A. understood B. valued C. recognized D. regarded Question 54. A. goals B. sights C. ends D. objects Question 55. A. about B. into C. in D. by Question 56. A. Shop B. Nose C. Push D. Run Question 57. A. fast B. crash C. rapid D. quick Question 58. A. through B. up C. out D. on Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 59. A. choice B. chaos C. chase D. charge Question 60. A. compose B. command C. comment D. complain Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 61. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. untaught B. self-studied C. taught D. self-learned www.DeThiThuDaiHoc.com 64
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 501 Question 62. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. favorable B. acceptable C. unfavorable D. remarkable Question 63. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. counting for B. calculating documents of C. reasoning D. explaining Question 64. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be ____. A. 1,700,000 B. 1,600,000 C. 850,000 D. 1,900,000 Question 65. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. explosive B. dangerous C. humorous D. expensive Question 66. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. please with B. appeal to C. approve of D. object to Question 67. This estimated number was presented by _______. A. the parents B. a governmental office C. school teachers D. home-schooled children Question 68. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. remaining unchanged B. going down C. going up D. remaining the same Question 69. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. disappointment B. discouragement C. discrimination D. disagreement Question 70. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. rows B. discussions C. quarrels D. viewpoints Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 71. What is the topic of the passage? A. How to live sensitively to the environment. B. What people understand the term "recycle". C. What is involved in the recycling movement. D. How to reduce garbage disposal. Question 72. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. belief B. reference C. value D. meaning Question 73. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. reuse cups B. buy simply-wrapped things C. buy high-quality products D. buy more hamburgers www.DeThiThuDaiHoc.com 65
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 501 Question 74. What does the word "sensitive" mean? A. responding B. friendly C. logical D. cautious Question 75. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. Hamburger wrappings and spent motor oil B. TV sets and aluminum cans C. Aluminum cans and spent motor oil D. Aluminum cans and plastic wrappings Question 76. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. returned bottles are few C. few bottles are made of glass or plastic D. each returned bottle is paid Question 77. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. deed B. belief C. exercise D. training Question 78. Which area is considered one of the most industrialized? A. South America B. Middle East C. Asia D. Europe Question 79. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, washed, returned and filled again. B. The bottles are washed, returned filled again and collected. C. The bottles are collected, returned, filled again and washed. D. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. Question 80. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they have to be repaired many times B. they are very cheap C. they will soon throw them away D. customers always change their idea ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 66
    • www.DeThiThuDaiHoc.com SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đề thi gồm 06 trang Trang 1/6 - Mã đ : 535 ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mã đ : 535 Read the following passage , and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. Some Advice for Language Learners A recent issue of a language learning magazine has consulted a number of experts in the (1)_______ of second language acquisition. Their advice may prove invaluable for those (2)_______ a language course. One suggestion is that you (3)_______ whether you are likely to be successful at learning a language. Did you enjoy studying languages at school, for example? Do you have enough time to learn a language? The major (4)_______ will be your own time and effort. If proof of your level of proficiency is important you must make sure that the course on offer leads to a (5)_______ qualification. Also, be realistic in your (6)_______ . If you don't set achievable aims you are more likely to give up. Do not be deceived (7)_______ thinking that the most expensive courses are the best. (8)_______ around to get the best possible value for money. You should also bear in mind that the quicker you learn a language the more quickly you forget it. Sandra Miller, a French teacher, tried to teach herself German by enrolling on a (9)_______ course. Already fluent in four languages and with a sound knowledge of teaching methodology her chances of making progress were high. Three years on she remembers very little. She feels her biggest mistake was not to follow (10)_______ her first experience. "I should have consolidated what I'd learn by continuing to study, even if it were by myself." Question 1. A. branch B. field C. area D. domain Question 2. A. considering B. looking C. thinking D. wondering Question 3. A. balance B. review C. survey D. assess Question 4. A. evaluation B. cost C. price D. chance Question 5. A. understood B. recognized C. valued D. regarded Question 6. A. objects B. sights C. goals D. ends Question 7. A. into B. about C. by D. in Question 8. A. Shop B. Push C. Nose D. Run Question 9. A. crash B. rapid C. quick D. fast Question 10. A. on B. out C. through D. up Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 11. ________ her fiction describes women in unhappy marriages. A. A large number of B. Many of C. Much of D. A great variety of Question 12. __________ of the book, they get married and live happily ever after. A. By the end B. End to end C. At the end D. In the end Question 13. Police believe that there is a _________ between two crimes. A. connector B. link C. chain D. relation Question 14. People who are out of work can receive the __________. A. allowance B. pension C. scholarship D. unemployment benefit Question 15. The child was told to__________ for being rude to his uncle. A. confess B. apologize C. excuse D. forgive Question 16. Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our ________ health. A. emotion B. emotional C. emotionally D. emotionless Question 17. The manager ________ him for a minor mistake. A. blamed B. accused C. complained D. charged Question 18. After the flash flood, all the drains were overflowing ________ storm water. A. from B. by C. with D. for Question 19. Following the accident, he was officially accused of _________ driving. A. hurry B. responsible C. reckless D. careful www.DeThiThuDaiHoc.com 67
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 2/6 - Mã đ : 535 Question 20. Mr. Smith suggested that Sara ________ for the job in the company. A. would apply B. applied C. applying D. apply Question 21. If you had taken my advice, you _________ in such difficulties now. A. won't be B. hadn't been C. wouldn't have been D. wouldn't be Question 22. After I _________ finished working, I switched off the machine. A. had B. to have C. have D. having Question 23. "If only I hadn't lent him all my money!" -"_____________." A. All right. You will be OK B. Sorry, I have no idea C. Well, you did, so it's no use crying over spilt milk D. I'm afraid you will have to do it Question 24. Laura: "What a lovely house you have!" Maria: "_____________". A. No problem B. I think so C. Of course not, it's not costly D. Thank you. Hope you will drop in Question 25. I saw him hiding something in a __________bag. A. black small plastic B. small plastic black C. plastic small black D. small black plastic Question 26. I was wakened by the sound of someone ________ on the door. A. crashing B. hitting C. knocking D. bumping Question 27. ________, we tried our best to complete it. A. Despite the homework was difficult B. As though the homework was difficult C. Difficult as the homework was D. Thanks to the difficult homework Question 28. -"Do you have a minute, Dr Keith?" - "_____________" A. Sorry, I haven't got it here. B. Sure. What's the problem? C. Good, I hope so. D. Well. I'm not sure when. Question 29. Nobody's got to stay late this evening, __________? A. don't they B. is it C. have they D. isn't it Question 30. The players' protests ________ no difference to the referee's decision at all. A. made B. did C. caused D. created Question 31. - A: "Happy New Year!" - B: "_____________!" A. Thanks B. Same for you C. The same to you D. Congratulation Question 32. No matter __________, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it seems remarkable B. how seems it remarkable C. how it remarkable seems D. how remarkable it seems Question 33. Our neighbours are normally very noisy, but they're being __________this evening. A. unusually quietly B. unusual quiet C. unusual quietly D. unusually quiet Question 34. I was surprised to find my French was still ________ good. I could use it to speak during the meeting. A. pretty B. hard C. prettily D. hardly Question 35. Tom. "I'm sorry. I won't be able to come". - Mary. "_____________". A. Oh, that's annoying B. Well, never mind C. Sounds like fun D. Great Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle". The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy highquality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop. www.DeThiThuDaiHoc.com 68
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 3/6 - Mã đ : 535 The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles. The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources. Question 36. What best describe the process of reuse? A. The bottles are collected, washed, returned and filled again. B. The bottles are washed, returned filled again and collected. C. The bottles are filled again after being returned, collected and washed. D. The bottles are collected, returned, filled again and washed. Question 37. The word "practice" is closest in meaning to _______. A. exercise B. training C. belief D. deed Question 38. The word "motto" is closest in meaning to _______. A. meaning B. reference C. value D. belief Question 39. What is the topic of the passage? A. What people understand the term "recycle". B. What is involved in the recycling movement. C. How to live sensitively to the environment. D. How to reduce garbage disposal. Question 40. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______. A. buy simply-wrapped things B. buy more hamburgers C. buy high-quality products D. reuse cups Question 41. It is a waste when customers buy low-quality products because _______. A. they will soon throw them away B. they have to be repaired many times C. customers always change their idea D. they are very cheap Question 42. What does the word "sensitive" mean? A. cautious B. responding C. friendly D. logical Question 43. Which area is considered one of the most industrialized? A. South America B. Middle East C. Europe D. Asia Question 44. What are the two things mentioned as examples of recycling? A. TV sets and aluminum cans B. Aluminum cans and spent motor oil C. Aluminum cans and plastic wrappings D. Hamburger wrappings and spent motor oil Question 45. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______. A. people are ordered to return bottles B. few bottles are made of glass or plastic C. returned bottles are few D. each returned bottle is paid Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Increasing numbers of parents in the U.S. are choosing to teach their children at home. In fact, the U.S. Department of Education has estimated that in 1999, about 850,000 children were being homeschooled. Some educational experts say that the real number is double this estimate, and the ranks of home-schooled children seem to be growing at the average rate of about eleven percent every year. At one time, there was a theory accounting for home-schooling: it was traditionally used for students who could not attend school because of behavioral or learning difficulties. Today, however, more parents are taking on the responsibility of educating their own children at home due to their dissatisfaction with the educational system. Many parents are unhappy about class size, as well as problems inside the classroom. Teacher shortages and lack of funding mean that, in many schools, one teacher is responsible for thirty or forty students. The children are, therefore, deprived of the attention they need. Escalating classroom violence has also motivated some parents to remove their children from school. Although there have been a lot of arguments for and against it, home-schooling in the U.S. has become a multi-million dollar industry, and it is growing bigger and bigger. There are now plenty of websites, support groups, and conventions that help parents protect their rights and enable them to learn www.DeThiThuDaiHoc.com 69
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 535 more about educating their children. Though once it was the only choice for troubled children, homeschooling today is an accepted alternative to an educational system that many believe is failing. Question 46. More parents teach their children because they completely _______ the current educational system. A. please with B. object to C. approve of D. appeal to Question 47. The closest synonym of the participle phrase "accounting for" in the second paragraph is "_______". A. counting for B. calculating documents of C. reasoning D. explaining Question 48. The number of parents who want to teach their own children in the U.S. is _______. A. going down B. remaining the same C. going up D. remaining unchanged Question 49. This estimated number was presented by _______. A. home-schooled children B. school teachers C. the parents D. a governmental office Question 50. Many parents stop their children from going to school because it is now too _______ for them. A. dangerous B. humorous C. explosive D. expensive Question 51. According to some experts, the exact number of home-schooled children then must be _______. A. 1,600,000 B. 1,700,000 C. 1,900,000 D. 850,000 Question 52. The past participle "home-schooled" in the first paragraph is best equivalent to "_______at home". A. self-studied B. untaught C. self-learned D. taught Question 53. The attitude of the author towards home-schooling can be best described as _______. A. favorable B. acceptable C. remarkable D. unfavorable Question 54. The word "arguments" in the third paragraph can be best replaced by "_______". A. viewpoints B. quarrels C. rows D. discussions Question 55. The noun "dissatisfaction" in the second paragraph is best equivalent to "_______". A. disagreement B. discrimination C. discouragement D. disappointment Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to show the underline part that needs correction in each of the following questions . Question 56. It is time the government helped the unemployment to find some jobs. A. helped B. unemployment C. time D. some Question 57. The plane could fly across the Atlantic without refueling and carrying 11 tons of freight. A. the B. could C. refueling D. carrying Question 58. A baby learns the meanings of words as they are spoken by others and later uses him in sentences. A. others B. a baby C. they D. him Question 59. Most oxygen atoms have eight neutrons, but a small amount have nine or ten. A. or ten B. have C. amount D. most Question 60. What we know about certain diseases are still not sufficient to prevent them from spreading easily among the population. A. are B. What we know about C. from D. easily Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 61. The US troops are using much more sophisticated weapons in the Far East. A. expensive B. complicated C. difficult to operate D. simple and easy to use Question 62. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. soak B. complicated C. guess D. permanent www.DeThiThuDaiHoc.com 70
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 535 Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 63. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. shine B. record C. diversify D. categorize Question 64. Tourists today flock to see the two falls that actually constitute Niagara falls. A. come in large numbers B. come without knowing what they will see C. come out of boredom D. come by plane Question 65. She is always diplomatic when she deals with angry students. A. firm B. tactful C. strict D. outspoken Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 66. A. charge B. choice C. chaos D. chase Question 67. A. complain B. command C. compose D. comment Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 68. A. responsible B. emotional C. sympathetic D. indifferent Question 69. A. disappear B. inhabit C. imagine D. continue Question 70. A. belong B. private C. emit D. indeed Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best joins each of the following pairs of sentences in each of the following questions. Question 71. It was an interesting novel. I stayed up all night to finish it. A. I stayed up all night to finish the novel so it was interesting. B. The novel was so interesting that I stayed up all night to finish it. C. Unless it were an interesting novel, I would not stay up all night to finish it. D. Though it was an interesting novel, I stayed up all night to finish it. Question 72. Mr. Smith is a professor. His car was stolen yesterday. A. Mr. Smith, who is a professor, his car was stolen yesterday. B. Mr. Smith, who his car was stolen yesterday, is a professor. C. Mr. Smith, whose car was stolen yesterday, is a professor. D. His car was stolen yesterday, he is a professor. Question 73. The girl didn't have any friends. Therefore, she felt lonely. A. Not having friends, they made the girl feel lonely. B. Having no friends, the girl felt lonely. C. Having many friends, the girl felt lonely. D. Deprived of friends, the girl felt lonely. Question 74. I admire her achievements. However, I don't really like her. A. Although I admire her achievements, I really like her. B. Whatever her achievements, I don't really like her. C. I don't really like her for I admire her achievements. D. Even though I admire her achievements, I don't really like her. Question 75. She was irritated by her husband's lack of punctuality. She left him. A. Being irritating by her husband's lack of punctuality, she left him. B. She left her husband because of her irritation with his lack of punctuality. C. Irritated by her husband, she punctually left him. D. Irritating with her husband's lack of punctuality, she left him. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions. Question 76. "If I were you, I would ask the teacher for help", John said to Tom. A. John advised Tom to ask the teacher for help. B. John advised Tom not to ask the teacher for help. C. John told Tom that he would ask the teacher for help. D. John told Tom to ask the teacher. www.DeThiThuDaiHoc.com 71
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 6/6 - Mã đ : 535 Question 77. Hardly anyone can resist the taste of sushi once they have tried it. A. Very few people who have experienced sushi will find it tasty enough to want to experience it again. B. Nearly everyone who has once experienced the taste of sushi would like to experience it again. C. So tasty is sushi that, once you have actually tasted it, it's impossible not to want to taste it again. D. Nobody who has tried sushi is able to withstand the temptation to taste it again. Question 78. We can't help feeling worried about our son. A. We don't worry about our son. B. We can't help our son stop worrying. C. We find it impossible not to worry about our son. D. We can do nothing to help our son. Question 79. The writer Kate Millett was forced to stay in a psychiatric hospital by her family. A. The family of the writer Kate Millett convinced her to remain in a psychiatric hospital. B. The writer Kate Millett's family made her stay in a psychiatric hospital. C. Problems with her family made the writer Kate Millett go to a psychiatric hospital. D. Together with her family, the writer Kate Millett was made to go into a psychiatric hospital. Question 80. I regret not going to the airport to say goodbye to her. A. I wish I have gone to the airport to say goodbye to her. B. If only I had gone to the airport to say goodbye to her. C. I wish I went to the airport to say goodbye to her. D. If only I went to the airport to say goodbye to her. ----- THE END ----- www.DeThiThuDaiHoc.com 72
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 1/6 - Mã đ : 569 SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC ĐÁP ÁN ĐỀ KTCL ÔN THI ĐẠI HỌC LẦN 1 NĂM HỌC 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH; Khối D1, A1 Đáp án gồm 02 trang Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Mã 161 B C D B C D B A D A D B A B A C C D D C C C D A D C A A D B D B C D B D C D C A D D A B B B A C D A C Mã 195 D A B A B C A B A A A B B D D D B A C A B D C B A C B A D B C A C A A A A A D D C B C B C B B C B A B Mã 229 B A C A A B B A B A D D A A D A A D B D B A A A C A D B A A B C B C C D B D C C B B C D C B B C B A D www.DeThiThuDaiHoc.com Mã 263 B D D C D D B D D D C D C C C C A D B A B D D D C A A B D B C C B C A A B D D A D A B B A C A A D B D Mã 297 D A D C A B A B A D C B C A A A C B B C A C B D D D B A A C C C B D C B C A B D D A C C D D B B D A A Mã 331 D A C B D B C B C A B C A C A A B D A D B C C C D A B B D A A C B D B B A C C C D C C C A B D B C C A Mã 365 A A D A C B D C B D A D D D A B D A B C B B B A A B D A C A B B B A D B B D D B D C D D D C A D B B B Mã 399 A B A D A A A D D C D C A D D D B B B D A A B C B B D D B D C D B C D A B A C C C D D B A B A D B A D Mã 433 D D C A A C A C B D C B B A D D B B C D A D D B D C A C C C C D A C C D D D C B A D A A A B B A D D B Mã 467 C D C D D D A B B A D C A A A A B A B A C A C D A B C D C B C A A C B C A B A A A B D A B A B C D A D Mã 501 D C D A C D C D D C C C A B D D C B B C A D A A C A A B D D C C D C D B B B A A A C C A B B A B B D D Mã 535 B A D B B C A A A D C C B D B B A C C D D A C D D C C B C A C D D A B C D D C B A C C B D B D C D A B 73
    • www.DeThiThuDaiHoc.com 52 D C D 53 D D A 54 A A B 55 A B A 56 A B D 57 C A B 58 D B D 59 D B C 60 B A B 61 A A B 62 B B C 63 D D D 64 B D D 65 C D C 66 A A A 67 B A A 68 B B C 69 C A D 70 D B D 71 A B C 72 A C B 73 B C D 74 D A D 75 C A D 76 D A A 77 A C D 78 C A A 79 D A C 80 D B C www.DeThiThuDaiHoc.com D D D A B B C C B C C B B B D D B D B A B A B A D D B D B A C B B C B A C C A A D B A D D C C A B A B A A B B C B D B D B C A C D A C D C B D B A B C B D C D B A D B B B B B A C D A D C D D B B D B A A C D A A B B B A B B C D A B C B D B D A C A C B D A D B B B B B A A A D D B B B C D D C Trang 2/6 - Mã đ : 569 A D D D D B C A D A A A C B B D C B A B C A B D D D B D D C B C B D C A D C C D C B A D D D D D D B A A A B B B C A D C C C B D B A C C C B A A C A D B B D A B A B A C B A D B B C B D D B C B C B D A D D A B D B D C A D D B A D C B 74
    • www.DeThiThuDaiHoc.com xyz Trang 3/6 - Mã đ : 569 Đáp án mã đ : 161 01. B; 02. C; 03. D; 04. B; 05. C; 06. D; 07. B; 08. A; 09. D; 10. A; 11. D; 12. B; 13. A; 14. B; 15. A; 16. C; 17. C; 18. D; 19. D; 20. C; 21. C; 22. C; 23. D; 24. A; 25. D; 26. C; 27. A; 28. A; 29. D; 30. B; 31. D; 32. B; 33. C; 34. D; 35. B; 36. D; 37. C; 38. D; 39. C; 40. A; 41. D; 42. D; 43. A; 44. B; 45. B; 46. B; 47. A; 48. C; 49. D; 50. A; 51. C; 52. D; 53. D; 54. A; 55. A; 56. A; 57. C; 58. D; 59. D; 60. B; 61. A; 62. B; 63. D; 64. B; 65. C; 66. A; 67. B; 68. B; 69. C; 70. D; 71. A; 72. A; 73. B; 74. D; 75. C; 76. D; 77. A; 78. C; 79. D; 80. D; Đáp án mã đ : 195 01. D; 02. A; 03. B; 04. A; 05. B; 06. C; 07. A; 08. B; 09. A; 10. A; 11. A; 12. B; 13. B; 14. D; 15. D; 16. D; 17. B; 18. A; 19. C; 20. A; 21. B; 22. D; 23. C; 24. B; 25. A; 26. C; 27. B; 28. A; 29. D; 30. B; 31. C; 32. A; 33. C; 34. A; 35. A; 36. A; 37. A; 38. A; 39. D; 40. D; 41. C; 42. B; 43. C; 44. B; 45. C; 46. B; 47. B; 48. C; 49. B; 50. A; 51. B; 52. C; 53. D; 54. A; 55. B; 56. B; 57. A; 58. B; 59. B; 60. A; 61. A; 62. B; 63. D; 64. D; 65. D; 66. A; 67. A; 68. B; 69. A; 70. B; 71. B; 72. C; 73. C; 74. A; 75. A; 76. A; 77. C; 78. A; 79. A; 80. B; Đáp án mã đ : 229 01. B; 02. A; 03. C; 04. A; 05. A; 06. B; 07. B; 08. A; 09. B; 10. A; 11. D; 12. D; 13. A; 14. A; 15. D; 16. A; 17. A; 18. D; 19. B; 20. D; 21. B; 22. A; 23. A; 24. A; 25. C; 26. A; 27. D; 28. B; 29. A; 30. A; 31. B; 32. C; 33. B; 34. C; 35. C; 36. D; 37. B; 38. D; 39. C; 40. C; 41. B; 42. B; 43. C; 44. D; 45. C; 46. B; 47. B; 48. C; 49. B; 50. A; 51. D; 52. D; 53. A; 54. B; 55. A; 56. D; 57. B; 58. D; 59. C; 60. B; 61. B; 62. C; 63. D; 64. D; 65. C; 66. A; 67. A; 68. C; 69. D; 70. D; 71. C; 72. B; 73. D; 74. D; 75. D; 76. A; 77. D; 78. A; 79. C; 80. C; Đáp án mã đ : 263 01. B; 02. D; 03. D; 04. C; 05. D; 06. D; 07. B; 08. D; 09. D; 10. D; 11. C; 12. D; 13. C; 14. C; 15. C; 16. C; 17. A; 18. D; 19. B; 20. A; 21. B; 22. D; 23. D; 24. D; 25. C; 26. A; 27. A; 28. B; 29. D; 30. B; 31. C; 32. C; 33. B; 34. C; 35. A; 36. A; 37. B; 38. D; 39. D; 40. A; 41. D; 42. A; 43. B; 44. B; 45. A; 46. C; 47. A; 48. A; 49. D; 50. B; 51. D; 52. D; 53. D; 54. D; 55. A; 56. B; 57. B; 58. C; 59. C; 60. B; 61. C; 62. C; 63. B; 64. B; 65. B; 66. D; 67. D; 68. B; 69. D; 70. B; 71. A; 72. B; 73. A; 74. B; 75. A; 76. D; 77. D; 78. B; 79. D; 80. B; Đáp án mã đ : 297 01. D; 02. A; 03. D; 04. C; 05. A; 06. B; 07. A; 08. B; 09. A; 10. D; 11. C; 12. B; 13. C; 14. A; 15. A; 16. A; 17. C; 18. B; 19. B; 20. C; 21. A; 22. C; 23. B; 24. D; 25. D; 26. D; 27. B; 28. A; 29. A; 30. C; 31. C; 32. C; 33. B; 34. D; 35. C; 36. B; 37. C; 38. A; 39. B; 40. D; 41. D; 42. A; 43. C; 44. C; 45. D; 46. D; 47. B; 48. B; 49. D; 50. A; 51. A; 52. A; 53. C; 54. B; 55. B; 56. C; 57. B; 58. A; 59. C; 60. C; 61. A; 62. A; 63. D; 64. B; 65. A; 66. D; 67. D; 68. C; 69. C; 70. A; 71. B; 72. A; 73. B; 74. A; 75. A; 76. B; 77. B; 78. C; 79. B; 80. D; Đáp án mã đ : 331 01. D; 02. A; 03. C; 04. B; 05. D; 06. B; 07. C; 08. B; 09. C; 10. A; 11. B; 12. C; 13. A; 14. C; 15. A; 16. A; 17. B; 18. D; 19. A; 20. D; 21. B; 22. C; 23. C; 24. C; 25. D; 26. A; 27. B; 28. B; 29. D; 30. A; 31. A; 32. C; 33. B; 34. D; 35. B; 36. B; 37. A; 38. C; 39. C; 40. C; 41. D; 42. C; 43. C; 44. C; 45. A; 46. B; 47. D; 48. B; 49. C; 50. C; 51. A; 52. B; 53. D; 54. B; 55. C; 56. A; 57. C; 58. D; 59. A; 60. C; 61. D; 62. C; 63. B; 64. D; 65. B; 66. A; 67. B; 68. C; 69. B; 70. D; 71. C; 72. D; 73. B; 74. A; 75. D; 76. B; 77. B; 78. B; 79. B; 80. B; Đáp án mã đ : 365 01. A; 02. A; 03. D; 04. A; 05. C; 06. B; 07. D; 08. C; 09. B; 10. D; 11. A; 12. D; 13. D; 14. D; 15. A; 16. B; 17. D; 18. A; 19. B; 20. C; 21. B; 22. B; 23. B; 24. A; 25. A; 26. B; 27. D; 28. A; 29. C; 30. A; 31. B; 32. B; 33. B; 34. A; 35. D; 36. B; 37. B; 38. D; 39. D; 40. B; 41. D; 42. C; 43. D; 44. D; 45. D; 46. C; 47. A; 48. D; 49. B; 50. B; 51. B; 52. A; 53. C; 54. D; 55. A; 56. D; 57. C; 58. D; 59. D; 60. B; 61. B; 62. D; 63. B; 64. A; 65. A; 66. C; 67. D; 68. A; 69. A; 70. B; 71. B; 72. B; 73. A; 74. B; 75. B; 76. C; 77. D; 78. A; 79. B; 80. C; Đáp án mã đ : 399 01. A; 02. B; 03. A; 04. D; 05. A; 06. A; 07. A; 08. D; 09. D; 10. C; 11. D; 12. C; 13. A; 14. D; 15. D; 16. D; 17. B; 18. B; 19. B; 20. D; 21. A; 22. A; 23. B; 24. C; 25. B; 26. B; 27. D; 28. D; 29. B; 30. D; www.DeThiThuDaiHoc.com 75
    • www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 4/6 - Mã đ : 569 31. C; 32. D; 33. B; 34. C; 35. D; 36. A; 37. B; 38. A; 39. C; 40. C; 41. C; 42. D; 43. D; 44. B; 45. A; 46. B; 47. A; 48. D; 49. B; 50. A; 51. D; 52. B; 53. D; 54. B; 55. D; 56. A; 57. C; 58. A; 59. C; 60. B; 61. D; 62. A; 63. D; 64. B; 65. B; 66. B; 67. B; 68. B; 69. A; 70. A; 71. A; 72. D; 73. D; 74. B; 75. B; 76. B; 77. C; 78. D; 79. D; 80. C; Đáp án mã đ : 433 01. D; 02. D; 03. C; 04. A; 05. A; 06. C; 07. A; 08. C; 09. B; 10. D; 11. C; 12. B; 13. B; 14. A; 15. D; 16. D; 17. B; 18. B; 19. C; 20. D; 21. A; 22. D; 23. D; 24. B; 25. D; 26. C; 27. A; 28. C; 29. C; 30. C; 31. C; 32. D; 33. A; 34. C; 35. C; 36. D; 37. D; 38. D; 39. C; 40. B; 41. A; 42. D; 43. A; 44. A; 45. A; 46. B; 47. B; 48. A; 49. D; 50. D; 51. B; 52. A; 53. D; 54. D; 55. C; 56. C; 57. C; 58. D; 59. D; 60. B; 61. D; 62. C; 63. D; 64. D; 65. A; 66. C; 67. C; 68. B; 69. C; 70. C; 71. B; 72. A; 73. B; 74. B; 75. D; 76. C; 77. D; 78. D; 79. A; 80. A; Đáp án mã đ : 467 01. C; 02. D; 03. C; 04. D; 05. D; 06. D; 07. A; 08. B; 09. B; 10. A; 11. D; 12. C; 13. A; 14. A; 15. A; 16. A; 17. B; 18. A; 19. B; 20. A; 21. C; 22. A; 23. C; 24. D; 25. A; 26. B; 27. C; 28. D; 29. C; 30. B; 31. C; 32. A; 33. A; 34. C; 35. B; 36. C; 37. A; 38. B; 39. A; 40. A; 41. A; 42. B; 43. D; 44. A; 45. B; 46. A; 47. B; 48. C; 49. D; 50. A; 51. D; 52. D; 53. B; 54. A; 55. B; 56. B; 57. A; 58. D; 59. C; 60. D; 61. C; 62. B; 63. D; 64. B; 65. B; 66. A; 67. C; 68. A; 69. B; 70. A; 71. D; 72. B; 73. A; 74. C; 75. B; 76. B; 77. D; 78. B; 79. D; 80. D; Đáp án mã đ : 501 01. D; 02. C; 03. D; 04. A; 05. C; 06. D; 07. C; 08. D; 09. D; 10. C; 11. C; 12. C; 13. A; 14. B; 15. D; 16. D; 17. C; 18. B; 19. B; 20. C; 21. A; 22. D; 23. A; 24. A; 25. C; 26. A; 27. A; 28. B; 29. D; 30. D; 31. C; 32. C; 33. D; 34. C; 35. D; 36. B; 37. B; 38. B; 39. A; 40. A; 41. A; 42. C; 43. C; 44. A; 45. B; 46. B; 47. A; 48. B; 49. B; 50. D; 51. D; 52. D; 53. C; 54. A; 55. B; 56. A; 57. B; 58. B; 59. B; 60. C; 61. C; 62. A; 63. D; 64. A; 65. B; 66. D; 67. B; 68. C; 69. A; 70. D; 71. A; 72. A; 73. D; 74. B; 75. C; 76. D; 77. A; 78. D; 79. D; 80. C; Đáp án mã đ : 535 01. B; 02. A; 03. D; 04. B; 05. B; 06. C; 07. A; 08. A; 09. A; 10. D; 11. C; 12. C; 13. B; 14. D; 15. B; 16. B; 17. A; 18. C; 19. C; 20. D; 21. D; 22. A; 23. C; 24. D; 25. D; 26. C; 27. C; 28. B; 29. C; 30. A; 31. C; 32. D; 33. D; 34. A; 35. B; 36. C; 37. D; 38. D; 39. C; 40. B; 41. A; 42. C; 43. C; 44. B; 45. D; 46. B; 47. D; 48. C; 49. D; 50. A; 51. B; 52. D; 53. A; 54. A; 55. D; 56. B; 57. D; 58. D; 59. C; 60. A; 61. D; 62. D; 63. D; 64. A; 65. B; 66. C; 67. D; 68. C; 69. A; 70. B; 71. B; 72. C; 73. B; 74. D; 75. B; 76. A; 77. B; 78. C; 79. B; 80. B; www.DeThiThuDaiHoc.com 76
    • www.DeThiThuDaiHoc.com www.DeThiThuDaiHoc.com Trang 5/6 - Mã đ : 569 77