Portfolio Ilona Wanders

602 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
602
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
23
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Portfolio Ilona Wanders

 1. 1. portfolio Ilona Wanders“ontwerp in grote lijnen, maar sta stil bij elk detail”
 2. 2. Penthouse en appartementArnhem2007 | nieuwbouw penthouse en appartement zijnsamengevoegd tot één woning. De opdrachtgever heeftons ingeschakeld toen dit complex in aanbouw waswaardoor ons uitgangspunt een compleet lege platte-grond was. Over ieder detail in deze woning is nagedacht.
 3. 3. Door de rijke materialen die zijn toegepast krijgende grote ruimten een warme uitstraling. Voor deBulthaup keuken is gebruik gemaakt van een donkerCorian blad dat verbonden is aan de eetkamertafel.Via de gang kijkt men uit op de keuken met daarachtereen, voor deze ruimte ontworpen, unieke wand-schildering. Een opmerkelijk gegeven in deze woningis dat al het interieur en meubilair m.u.v. de eetkam-erstoelen en de hoekbank in de woonkamer speciaalontworpen zijn. Dit zorgt voor de gewenste eenheid.
 4. 4. 5* Hotel Hyatt Vladivostok
 5. 5. realisatie 2012 | nieuwbouw 5* hotel Hyatt in Vladivostok, Rusland. Het Hotel zal inde haven worden gesitueerd met geweldig uitzicht op de haven en de stad. In deopenbare ruimten zullen een ballroom, wedding chappel, meetingrooms, diverselounge area’s en een geweldige spa gerealiseerd worden. De opdracht was eenontwerp te maken voor het interieur met het traditionele Rusland als uitgangspunt.
 6. 6. Villa Luxemburg2010 | Dit voormalige woonhuis is geheel op-nieuw opgetrokken vanuit de bestaande kelderen verder uitgebouwd aan de zijkant. De villa isgesitueerd op de heuvel uitkijkend op een valleivan Luxemburg. De eigenaar wilde een geheelwit interieur dat toch een warme sfeer uitstraalde.
 7. 7. Villa Ede 2009 | Compleet ontwerp van gehele interieur en gedeeltelijk exterieur. De drie verdiepin- gen in de villa worden verbonden door middel van een spiltrap met zwevende verlichte treden. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met een reeds ingeschakelde architect.
 8. 8. In dit huis is veel aandacht besteed aan de verwerking envooral het wegwerken van de techniek. Zo zijn de plafondsvoorzien van koeling en de vloeren van vloerverwarming.Door dit gegeven is er nergens in huis gebruik gemaakt vanradiatoren of airco. De verhoogde en verlaagde plafondszorgen voor de aan- en afvoer van luchtverversing en dienengelijk als gebaar in de ruimte. De verlaagde plafonds creëreneen ruimte in een ruimte en dit wordt extra benadrukt doorde verlichting. Zelfs in het zwembadruimte zijn nergensroosters te zien voor aan- en afvoer van lucht en/of water.
 9. 9. Jachthaven Bruinisse2010 | Nieuwbouw Jachthaven. Het restau-rant is een onderdeel van de Jachthaven inBruinisse. De beneden verdieping is een bar/ bistro. Op de 1e verdieping is een 1* restau-rant. Verdere gebouwen op de jachthavenzijn een havenkantoor en een badhuis.
 10. 10. American Express Amsterdam
 11. 11. 2010 | American Express heeft 2 etages inhet Atlas Complex Amsterdam Zuid-Oostgehuurd. De verdiepingen waren casco ennet gerenoveerd. Wij hebben gezorgd voorhet projectmanagement en het ontwerpvan de gehele installatie en inrichting.
 12. 12. Woonhuis Epse2010 | Woonhuis in Epse dat ge-deeltelijk verbouwd gaat worden.Men wilde een duidelijke entree eneen herindeling op de beganegrond.
 13. 13. Monumentale villa Arnhem2005 | Villa uit 1860 nabij Sonsbeekpark in ArnhemIn samenwerking met de rijksarchitect ge-zocht naar een balans tussen oud en nieuw.Winnaar van de Badkamer Design Award 2006.
 14. 14. Kantoorpand Stalad Duiven
 15. 15. 2009 | Kantoorpand Stalad Projectinrichting op bedri-jventerrein in Duiven nabij de A12. Aanbouw aan stand-aard kantoorpand gerealiseerd dat zorgt voorr eenunieke uitstraling en tevens dient als showroom vanhet meubilair. De “showroom” is voor het pand gesitu-eerd los van het bestaande pand en rondom voorzienvan water. De brug over het water verbindt de pandenmet elkaar en vormt zich binnen een trap naar boven.
 16. 16. Haardenlijn
 17. 17. Sanitairlijn2010 | DITTO. Uniform mate-riaalgebruik en overeenkom-stige design-accenten typer-en sanitairlijn DITTO als eenharmonieus totaal-concept. Meubellijn 2010 | It’s a case. Diverse ontwer- pen gerealiseerd onder de naam It’s a case. Van verli- chting tot tafels , stoelen en fauteuils.
 18. 18. Showroom Daas BaksteenZeddam
 19. 19. 2008 | Nieuwbouw paviljoen en showroom voor ste-nencollectiie Daas baksteen. De steen die gebruikt isvoor het paviljoen is de bekende Clickbrick van Daas.Winnaar van de Architectuurprijs Achterhoek 2009.
 20. 20. Kantoorpand GuerrillaGames Amsterdam
 21. 21. 2011 | Verbouwing casco kantoorpand van 3000m2 in TheBank aan de Herengracht voor Guerrilla Games, bekendvan het spel Killzone.. Diverse onderdelen uit de spellenkomen terug in het ontwerp van het kantoor, zoals debalie , ontworpen na een belangrijk element in het spel.
 22. 22. Emma mode Culemborg2009 | Volledige verbouwing van 2 monumen-tale panden die door middel van een door-braak zijn samengevoegd tot één winkel.
 23. 23. La Moda Damascus2007 | Twee exclusieve schoenenza-ken in de chique wijken van Damascus.
 24. 24. ThiemeMeulenhoAmersfoort
 25. 25. 2011 | Verbouwing kantoorpand7000m2 in het Mondriaan gebouwte Amersfoort voor uitgeverij Thie-meMeulenho . In samenspraak metde gra sche mensen van Thieme iservoor gezorgd dat het sprekendelogo terugkomt in de inrichting. Bijde inrichting is gebruik gemaakt vanhet concept Het Nieuwe Werken.
 26. 26. Ilona WandersF.D. Kahlenbergstraat 127 1087 LL Amsterdam +31 (0)610938106i_wanders@hotmail.com

×