SOCIALIDEASBLOG.COM
Развој на промотивна кампања
1. Интерна и екстерна анализа
2. Поставување на цели
3. Одбирање на комуникациски канали
4. Д...
Анализа
Интерна
Екстерна
Состојба на „пазарот“
http://mk.socialnumbers.com/
Поставување на цели
Реални
Конкретни
Мерливи
Етапни
Таргетирање
Со кого разговараме?
Како зборуваме?
Како можеме да се
поврземе?
Персони!
Одбирање на комуникациски канали
Зошто? ● Како? ● Колку?
• Јасна
• Привлечна
• Поттикнувачка
Дефинирање на пораката
Дефинирање на активности
Поставување на временска рамка за извршување +
доделување на улоги и одговорности
https://app.asana.com
Евалуација
DON’Ts
„На тепка“
„Тоа го сакаат“
„Не ни треба...“
TIPS & TRICKS
Ова НЕ е билборд.
1 > 20
Изгледот Е битен.
Содржината е најбитна.
Содржина
Содржина
Добро утро! Ви посакуваме убав ден и работна недела! Среќен петок, имајте убав викенд!
Среда е среќен ден...
Неде...
Timing
Комуникација со публика
https://www.facebook.com/Bodyform/posts/10151186887359324
http://www.youtube.com/watch?v=qK6n7LCS2...
Комуникација
За инспирација...
Инспирација
http://www.socialideasblog.com/2011/02/25/soblecijaprekutwitter/
Инспирација
http://www.socialideasblog.com/2012/01/06/twitter-username-tetovaza-na-olimpiec/
Инспирација
http://www.socialideasblog.com/2011/11/06/umetnik-crta-portreti-preku-twitter/
Вие сте на ред...
Socialideasblog.com
Iva Dujak
@notsocialmedia
Развој на кампања за социјални медиуми
Развој на кампања за социјални медиуми
Развој на кампања за социјални медиуми
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Развој на кампања за социјални медиуми

958 views

Published on

Презентација која ја одржав за студентите на American College. Идејата беше да се запознаат со основните чекори на развој на онлајн кампања низ теоретски дел и примери.

Published in: Marketing
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
958
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Развој на кампања за социјални медиуми

 1. 1. SOCIALIDEASBLOG.COM
 2. 2. Развој на промотивна кампања 1. Интерна и екстерна анализа 2. Поставување на цели 3. Одбирање на комуникациски канали 4. Дефинирање на активности 5. Поставување на временска рамка за извршување 6. Доделување на улоги и одговорности за имплементација 7. Евалуација
 3. 3. Анализа Интерна Екстерна Состојба на „пазарот“
 4. 4. http://mk.socialnumbers.com/
 5. 5. Поставување на цели Реални Конкретни Мерливи Етапни
 6. 6. Таргетирање Со кого разговараме? Како зборуваме? Како можеме да се поврземе?
 7. 7. Персони!
 8. 8. Одбирање на комуникациски канали Зошто? ● Како? ● Колку?
 9. 9. • Јасна • Привлечна • Поттикнувачка Дефинирање на пораката
 10. 10. Дефинирање на активности
 11. 11. Поставување на временска рамка за извршување + доделување на улоги и одговорности https://app.asana.com
 12. 12. Евалуација
 13. 13. DON’Ts „На тепка“ „Тоа го сакаат“ „Не ни треба...“
 14. 14. TIPS & TRICKS
 15. 15. Ова НЕ е билборд.
 16. 16. 1 > 20
 17. 17. Изгледот Е битен.
 18. 18. Содржината е најбитна.
 19. 19. Содржина
 20. 20. Содржина Добро утро! Ви посакуваме убав ден и работна недела! Среќен петок, имајте убав викенд! Среда е среќен ден... Недела, ден за релаксација и уживање... https://www.facebook.com/corporatebollocks
 21. 21. Timing
 22. 22. Комуникација со публика https://www.facebook.com/Bodyform/posts/10151186887359324 http://www.youtube.com/watch?v=qK6n7LCS2fc
 23. 23. Комуникација
 24. 24. За инспирација...
 25. 25. Инспирација http://www.socialideasblog.com/2011/02/25/soblecijaprekutwitter/
 26. 26. Инспирација http://www.socialideasblog.com/2012/01/06/twitter-username-tetovaza-na-olimpiec/
 27. 27. Инспирација http://www.socialideasblog.com/2011/11/06/umetnik-crta-portreti-preku-twitter/
 28. 28. Вие сте на ред...
 29. 29. Socialideasblog.com Iva Dujak @notsocialmedia

×