05 Locuri de muncă în Europa

1,212 views

Published on

Locuri de muncă în Europa

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,212
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
41
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

05 Locuri de muncă în Europa

  1. 1. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareCăutarea unui loc de muncă pe Internet Avantajele Portaluri cu locuri Rețele Sociale angajării în rețea de muncă Serviciul Public al Locuri de muncă în Alte site-uri în Locurilor de Europa rețea Muncă
  2. 2. Căutarea unui loc de muncă pe Internet 5. Locuri de muncă în Europa Dacă suntem interesați să ne angajăm în alte țări ale Uniunii Europene,Europas este foarte important să ne prezentăm aptitudinile și abilitățile într-un mod cât mai ușor de înțeles pentru orice companie. De la paragraful “CV Europass” putem accesa exemple vizuale pentru fiecare țară sau ne putem crea foarte simplu propriul C.V. on line. Dacă ai nevoie de mai multe informații sau de sprijin pentru completarea documentelor, trebuie să știi că poți găsi un Centru Național Euopass în fiecare țară a Uniunii Europene. Accesează-ți aici Centrul Național Europass.
  3. 3. Căutarea unui loc de muncă pe Internet 05. Locuri de muncă în Europa Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în alt Stat membru, o altă variantă ar putea fi consultareaConsileri serviciilor de angajare din țara dvs. Sau din țara în care doriți să lucrați. Eures Majoritatea acestor centre dispun de personal specializat, «consilierii EURES» și sunt conectați la o rețea denumită EURES (servicii publice în vederea angajării). Consilierii EURES pot oferi servicii de consiliere și sprijinire a companiilor în căutare de personal în alte State membre sau a unor solicitanți a unei angajări în căutarea unui loc de muncă într-un Stat membru, altul decât cel propriu.
  4. 4. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Locuri de muncă în Europa Totodată, putem accesa direct portalul EURES (Servicioi europene în vedereaEURES angajării.) Portalul EURES oferă informații referitoare la ofertae de angajare din 31 de țări europene care sunt actualizate în timp real. În Spațiul Economic European. Solicitanții unui loc de muncă pot alege, de exemplu, o țară, o regiune, o profesie, un tipode contract sau să combine diferite criterii pentru a găsi un loc de muncă.
  5. 5. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Locuri de muncă în Europa Înregistrându-vă gratuit pe “My Eures:”  puteți redacta CV-ul și să-l puneți la dispoziția angajatorilor înregistrați.  vă puteți crea CV-ul într-una din limbile comunitare ce va putea fi tradus cu ușurință în alte limbi.EURES  vă puteți defini și salva profilul EURES “Căutare locuri de muncă" și primi anunțuri prin e-mail atunci când sunt disponibile locuri de muncă ce corespund profilului. În plus, portalul dispune de o secțiune “Viață și Muncă” prin intermediul căreia ne putem informa cu privire la situația angajărilor și la condițiile de trai și de muncă în alte țări ME (orice țară a Uniunii Europene, precum și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.)
  6. 6. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Locuri de muncă în Europa În plus, portalul dispune de o secțiune “Viață și Muncă” cu ajutorulEURES căruia ne putem informa în legătură cu situația angajărilor și condițiile de trai în alte țări din spațiul Uniunii (orice țară a Uniunii Europene, precum și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein.) Pentru companii: Portalul EURES permite anunțarea unui post, consultarea bazei de date on line pentru căutarea candidaților corespunzători și primirea de alarme e-mail atunci când sunt disponibile acele persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă și prezintă profilul adecvat

×