04 Alte servicii Web 2.0

600 views

Published on

Consultanta in vederea gasirii unui loc de munca

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
600
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
40
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

04 Alte servicii Web 2.0

  1. 1. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareCăutarea unui loc de muncă pe Internet Rețele Sociale și Avantajele Portaluri de locuri Rețele angajării în rețea de muncă Profesionale Alte Instrumente Alte site-uri cu Locuri de muncă în 2.0 în vederea locuri de muncă în Europa angajării rețea
  2. 2. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Alte Instrumente 2.0 în vederea angajării Un alt instrument inovator este CV-ul video. Este vorba de înregistrarea unui mic material video în care să facem o prezentare a profilului nostru și în care ne prezentăm , pe scurt, experiența în câmpul muncii.CV Video CV-ul video ne prezintă în amănunt profilulprofesional într-un format audio- video pe care să/l putem distribui, la fel ca și alte formate multimedia. Pe lângă informațiile profesionale detaliate în cadrul acestuia, prezintă următorul aspect aparte: arată cum suntem din punct de vedere fizic, cum ne exprimăm, care sunt aptitudinile noatre de comunicare… Furnizează informații personale în mod direct,pe care alte surse on line nu sunt capabile să le reflecte. Apoi, ne putem publica CV-ul video pe diverse pagini web la dispoziția “headhunter”-ilor și a altor specialiști în recrutare; de asemenea, va putea fi vizitat de acele companii care au încredere în acest sistem.
  3. 3. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Alte Instrumente 2.0 în vederea angajării În două sau trei minute trebuie să știi să-ți rezumi viața profesională într-un mod cât mai ușor de înțeles. Fă o scurtă introducere pentru a te prezenta și pentru a capta interesul.CV Video Include exemple ale reușitelor tale în câmpul muncii. Nu uita că limbajul non verbal va fi evaluat în același mod ca și în cadrul unui interviu de angajare.
  4. 4. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Alte Instrumente 2.0 în vederea angajării Acest model nu înlocuiește CV-ul scris, dar apariția lui pare a fi un excelent supliment.CV Video De exemplu, poți include link-ul în CV-ul scris pentru a completa informațiile. Această adăugire îl face să devină cea mai bună scrisoare de prezentare pe care o poate avea cineva. Logic, în funcție de sectorul și de aria profesională în care ne promovăm, CV-ul video poate fi un supliment excelent. De exemplu, toate activitățile legate de comunicarea audio-video.
  5. 5. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Alte Instrumente 2.0 în vederea angajării În rețea putem întâlni diverse servicii web care facilitează înmagazinarea Online, permițându-ne să împărțim cu cine vrem noi publicațiile noastre multimedia. Sharing Aceste servicii ne pot fi de folos pentru a exemplifica o parte din experiențaMultimedia și/sau reușitele noastre profesionale sau pentru a ne ilustra cunoștințele, părerile, etc.  Publicare și sharing de prezentări: http://www.slideshare.net/  Publicare și sharing de documente: https://docs.google.com/  Publicar și sharing de materiale video: http://www.youtube.com/
  6. 6. Căutarea unui loc de muncă pe Internet Alte Instrumente 2.0 în vederea angajării Putem fi abonați ai acelor spații web cu deosebire relevante pentru căutarea noastră a unui loc de muncă și în legătură cu ale căror noutăți dorim să fim informați în mod punctual, astfel încât să nu fim nevoiți să vizităm în continuu respectivele pagini pentru a fi la curent. În același fel, alțI utiliaztori pot primi comunicări cu actualizările pe care leDomiciliere de conținuturi facem pe blogurile noastre. Un exemplu îl reprezintă canalele RSS ce conțin un rezumat al publicațiilor de pe site-ul web de origine. Se structurează într-unul sau mai multe item-uri. Fiecare item constă într-un titlu, un rezumat al textului și un link către sursa originară de pe pagina web unde se află textul complet. În plus, puteți adăuga informații suplimentare precum numele autorului sau data și ora publicării conținutului. Citind arhiva RSS a unui site web, se poate afla dacă a fost actualizat și cu ce știri sau texte, dar fără a fi necesară accesarea paginilor sale web.

×