Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
 • Save
001 Indrumar afaceri ce inseamna sa fii intreprinzator
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

001 Indrumar afaceri ce inseamna sa fii intreprinzator

 • 303 views
Published

Indrumar afaceri Ce inseamna sa fii intreprinzator

Indrumar afaceri Ce inseamna sa fii intreprinzator

Published in Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
No Downloads

Views

Total Views
303
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
1

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Motivare pentru a intreprinde
 • 2. Spatiu virtual pentrupromovarea masurilor active de ocupare CE INSEAMNA SA FII INTREPRINZATOR? O persoana intreprinzatoare este cineva care este capabil sa DETECTEZE O OPORTUNITATE, SA ACOPERE O NECESITATE, SA CONCEAPA UN PROIECT si sa REALIZEZE. …este, mai presus de orice, o chestiune de ACTIUNE.
 • 3. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareCARACTERISTICI ALE PERSOANELOR INTREPRINZATOARE Capacitate de Capacitate de Creativitate si observare si viziune, de a merge orientare catre detectare a dincolo de ce este fix obiective necesitatilor si evident Capacitate pentru Independenta pentru Incredere in EHIPA si marcarea diferentei a se organiza si lucra colaborare adrept si detectarea plusului in stil si ritm propriu cheia succesului de valoare a afacerii Abilitatea in cautarea Proactivitate, informatiilor si capacitate de a se Atitudine pozitiva in utilizarea propriilor lansa in necesitatile afaceri si in viata resurse pietii
 • 4. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareCE PRESUPUNE SA FII O PERSOANA INTREPRINZATOARE? AVANTAJE DIFICULTATI A fi intreprinzator nu este doar chestiune de VOINTA. Presupune EVALUAREA corespunzatoare si un echilibru personal intre avantajele si dificultatile pe care le presupune.
 • 5. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupare AVANTAJE DIFICULTATIConstientizarea avantajelorcat si a dificulttailor, ne vorajuta sa luam decizia corectasi sa cunoastem daca dorimintr-adevar sa lucram pe contpropriu.Ce alte avantaje si dificultatimai gasesti?Fa-ti o lista sicantareste!!
 • 6. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareSI CUM PUTEM FI MAI INTREPRINZATORI? Consolidand acele valori si trasaturi personale corespunzatoare actiunii de a “intreprinde” Imbunatatindu-ne competentele si dobandind altele pe care nu le avem si care vor facilita sarcina de a intreprinde
 • 7. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupare Consolidand acele valori si trasaturi personale corespunzatoare A le transforma in competente actiunii de a “intreprindeDe exemplu:• Sa fii o persoana deschisa la minte, iti va permite sa fii mai creativ si drepturmare, sa infrunti mai usor schimbarile.• Sa fii o persoana matura, iti va permite sa ai o viziune mai realista in aceastaaventura si sa te evaluezi mai bine in fata riscurilor.• Sa fii o persoana competitiva, te va ajuta sa iti mentii spiritul de superactiune siimbunattaire, element fundamental pe pietele actuale.• Noutatea si curajul iti vor permite sa fii mai rapid, sa reactionezi in timp util si sainvingi teama in fata anumitor riscuri si luarea deciziilor pe care va trebui sa le iei.• Initiativa va fi fundamentala pentru succesul afacerii tale. Datorita acesteia, veiputea sa faci primul pas in crearea afacerii proprii si ulterior, sa continui tot inaintechiar daca vor fi conditii dificile.
 • 8. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupare Imbunatatindu-ne Asumand instruirea competentele si continua drept dobandind altele pe esentiaala in viata care nu le avem si care persoanei intreprinzatoare vor facilita sarcina de a intreprinde• Mai sus am vazut ca unele dintre trasaturile tale de personalitate sivalori pot fi transformate in competente ce iti vor fi de un mare folos.• Alte competente, in schimb, va trebui sa le dobandesti. Drept urmare,formarea pe parcursul vietii este (1) cheia.• In prezent exista multe resursa la indemana. Informeaza-te asupraacestora si incepe sa iti concepi un plan de formare si recalificare pentrua-ti umple bagajul cu toate uneltele de care ai nevoie.(1) Doua link-uri interesante despre Invatarea pe termen lung Lifelong learning:• Definitia Lifelong Learning (LLL) conform Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Lifelong_learning• Lifelong Learning Programme (European Commission): http://eacea.ec.europa.eu/llp/
 • 9. Spatiu virtual pentrupromovarea masurilor active de ocupare Insa exista o competenta care este foarte importanta, rar inatlanita si care te va ajuta sa te desosebesti de ceilalti competitori: CREATIVITATEA
 • 10. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareCreativitatea este o abilitate pe care trebuie sa o cultivam si dezvoltam, deoarecein mod normal suntem supusi normelor, unei culturi antreprenoriale carepedepssete greaseala si aspiram in mod constant sa traim intr-un mediu desiguranta si control.A fi o persoana creativa presupune sa pretinzi a fidiferit… Vs. Vs. Inovatie Siguranta Vs. Vs. Teama de Risc esec
 • 11. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupare…si sa nu iti fie frica daca gresesti. Inventos inútiles. Fuente: ranking de inventos inútiles de la historia, New York Daily News
 • 12. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareTrei conditii pentru a fi o persoana mai creativa: #1. Iesirea din rutina. Unul dintre cele mai mari obstacole pentru a fi o persoana creativa este sa renuntam in mod constant la obiceiuri si rutina. A invata sa un faci intotdeauna ceea ce se aseapta de la noi si sa iesi din tipar este o buna practica pentru a descoperi noi cai.
 • 13. Spatiu virtual pentrupromovarea masurilor active de ocupare #2. Inconjoara-te de idei. Unul dintre cele mai mari riscuri care ne ameninta creativitatea este sa pastram prima idee care ne vine in minte. Practica si cel mai simplu sunt inhibitorii naturali ai creativitatii noastre. Inconjoarat-te de multe idei si in fata necesitatii unei “idei bune”, obisnuieste-te mereu sa produci un mare numar din acestea de unde sa ai ce alege.
 • 14. Spatiu virtual pentrupromovarea masurilor active de ocupare #3. Eliminarea regulilor implite. Deseori admitem o serie de ipoteze si reguli inexistente fara a ne da seama de ceea ce facem. De exemplu: “In Romania oamenii prefera sa cumpere din magazine, iar doar prin specificarea tipului de produs dorit, o afacere bazata pe e- commerce nu va functiona” Arta de a elimina aceste ipoteze ne va facilita sa beneficiem de o mai mare creativitate in momentul intreprinderii proprii afaceri.
 • 15. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupareSase trucuri mici pentru a fi mai creativi. 1. Un carnetel la indemana. Idea geniala poate aparea in orice moment. Noteaza-ti tot ce iti vine in minte, chiar si ceea ce ulterior poate parea o nebunie sau nerealizabil. Nu va pripiti sa judecati ideile pana la momentul oportun. 2. Bazeaza-te pe cultura. Cu cat citesti mai mult si participi la activitati culturale si artistice, cu atat ai mai multe posibilitati de a intra in contact cu activitatile inspiratoare si amuzante. Nu uita ca o expozitie, teatru, etc sunt de asemenea locuri de intalnire si de obtinere de contacte in mod neoficial. 3. Gaseste-ti momentul creativ. Unele persoane sunt mai creative la prima ora a diminetii. Altele, in schimb, isi gasesc muza in linistea serii. A fi mai creativ implica un mic exercitiu de autoexplorare din partea noastra, sa ne identificam momentele creative ale zilei si sa profitam de acestea.
 • 16. Spatiu virtual pentru promovarea masurilor active de ocupare4. Gaseste-ti spatiul adecvat pentru creativitate. Creativitatea este mai accesibila cand ne aflam intr-un spatiu confortabil. Este posibil sa ai deja un loc preferat pentru a gandi si crea. In cazul in care nu este asa, exploreaza fara a avea complexe. Spatiul tau pentru creativitate poate fi masa din cafeneaua preferata, masa de la birou sau o plimbare prin parc.5. MSIC (mens sana in corpore sano). Fa exercitii. Nu este benefic doar pentru sanatate, ci te vei simti mai bine cu tine insuti/insati si ne mareste sfera creativitatii.6. Impartaseste-ti ideile. In momentul cand avem o idee buna obisnuim sa o pastram si sa o protejam pentru ca nimeni altcineva sa poata profita de ea. Nu te transforma intr-o insula a cunoasterii. Daca iti impartasesti ideile cu alte persoane, vei obtine opinii, aprecieri, noi puncte de vedere si, in definitiv, o oportunitate de a o imbunatati.