Presentatie

1,436 views
1,326 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,436
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
31
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentatie

 1. 1. Producten: Mindmap, Kleurenanalyse, Moodboards, Logo Ik-merk Stephan Rutten Student nummer:442951 Klas: 1CD1C 5 november 2007 Redesign: Merk Ik
 2. 2. Inhoudsopgave 1. Aanpak van de opdracht 2. Mindmap 3. Moodboard 1 4. Moodboard 2 5. Moodboard 3 4. Kleurgebruik in het logo 5. Aanpak logo ontwerp 6. Eerste versies van het logo 7. Het kiezen van een logo en uitleg erover 8. Van Photoshop naar Illustrator 9. Van Illustrator naar Flash 10. Animeren in Flash 10. Aanpassingen op basis van gekregen feedback 11. Flash animatie van het logo
 3. 3. Aanpak van de opdracht Ik zie deze opdracht als een opdracht om mezelf beter te kunnen ontwikkelen. Een opdracht waar je beetje bij beetje door onderzoek en uitwerking tot een eindbeeld kunt komen. Daarom heb ik zoals je uit de inleiding kon opmaken deze presentatie zo goed mogelijk onderverdeeld in denk- en werkprocessen. Ik begin met het maken van een mindmap over mijzelf. Uit de mindmap krijg ik mogelijk ideeën voor een logo. Ook heb ik wat moodboards gemaakt met de Lea Lea methode. Na het maken van de mindmap en moodboards ben ik gaan kijken wat ik de belangrijkste punten vond en deze heb ik dan ook gebruikt bij het ontwikkelen van mijn logo.
 4. 4. Mindmap Orange Licht Blauw Grijs en zwart tinten in de juiste combinatie Pop muziek Oldies Hardstyle Nederpop
 5. 5. Moodboard 1
 6. 6. Moodboard 2
 7. 7. Moodboard 3
 8. 8. Kleurgebruik in het logo Ik heb aan verschillende mensen gevraagd welke kernwoorden bij mij passen. Kleuren hebben ook hun eigen kernwoorden. Ik heb dus de kleuren gezocht die bij mij passen en gebruik gemaakt van de kleuren die mij zelf het meest aanstaan (kijk naar de mindmap). Wat me opviel is dat de hoofdkleuren redelijk overeen kwamen met de kernwoorden die de door mij ondervraagde mensen opnoemde. Oranje Betekenis volgens wikipedia: feest. Betekenis volgens Leonardo da Vinci: gezelligheid, gretigheid, weelde, feest. Blauw Betekenis volgens wikipedia: waarheid, helderheid, waardigheid, macht. Betekenis volgens Leonardo da Vinci: oneindigheid, de hemel, ruimte, reizen, geestelijke liefde, meditatie, eeuwigheid. Mijn kerwoorden: onafhankelijk, veeleisend, gevoelig, gezellig (houdt van feesten), rust (houdt ook van rust op zijn tijd), betrouwbaar, jezelf zijn, creatief, streven naar succes en macht. Hoofdkleuren:
 9. 9. Aanpak logo ontwerp Nadat ik de kleuren had onderzocht en doormiddel van de mindmap en moodboards een idee kreeg welk soort logo bij mij zou passen, ben ik begonnen met desingen. Ik ben hiermee begonnen in Adobe Photoshop, aangezien ik nooit eerder gewerkt heb met Adobe Illustrator. Ik kon hier dus een heel stuk sneller in werken. Dingen die ik in gedachten had voordat ik begon met het ontwerpen: - De naam wordt i-step, oftewel internet stephan, - Het moet een speels logo worden, - Een logo dat uit maximaal 3 kleuren bestaat, - Een logo dat opvalt, - Een logo met het lettertype Eras Demi ITC, aangezien ik dit een erg mooi lettertype vind past het dus ook bij mij, - Het logo moet nog open zijn en dus voor veel doelgroepen bruikbaar zijn, - Het logo moet geanimeerd kunnen worden.
 10. 10. Eerste versies van het logo en uitleg erover Ik heb in totaal 4 versies ontwikkeld: Dit laatste logo is ontwikkeld doormiddel van een frisse blik. Ook heb ik de kleur grijs laten vallen. Persoonlijk vind ik grijs in combinatie met blauw en oranje erg mooi. Echter zegt het niet veel over mijzelf. Zoals je kunt zien komt grijs niet terug in de kerwoorden die bij mij horen.
 11. 11. Het kiezen van een logo Ik heb een keuze moeten maken uit de logo’s en ik heb gekozen voor het laatste logo. Met als voornaamste reden dat de andere logo’s niet open genoeg zijn en teveel zeggen met het potloodje. Het ligt dan namelijk al vast dat het logo iets te maken heeft met bijvoorbeeld kunst of tekenen. Zonder het potloodje kan i-step ook nog andere dingen betekenen. Het leek me leuk om met een oogje te werken omdat het oogje over mij (step) heen kijkt. Ook kon ik dit goed gebruiken om mijn idee in Flash uit te werken.
 12. 12. Van Photoshop naar Illustrator Omdat Photoshop geen gebruik maakt van vectoren wil ik het logo in Illustrator maken. Ik heb niet eerder met Illustrator gewerkt dus dit was wel even wennen. Ik heb het oranje-blauwe achtergrond vlak in het logo van Photoshop naar Illustrator gekopieerd en een Live trace erop uitgevoerd, waardoor het bestand nu een vector wordt. De tekst en het oogje op de i heb ik in Illustrator zelf gemaakt. Geen kwaliteitsverlies doormiddel van vector
 13. 13. Van Illustrator naar Flash Nadat ik het logo in illustrator gemaakt had wilde ik het logo animeren. Dit heb ik gedaan door de vectorbestanden te kopieren naar Flash. Het werken tussen deze Adobe programma’s is gelukkig erg gemakkelijk omdat je niets hoeft te converteren voordat je het kan gebruiken. Flash neemt de vectoren netjes op en je kunt ermee aan de slag. Het was ook de eerste keer dat ik met Flash werkte maar het is me redelijk goed bevallen. Ik heb nog wat oefeningen gedaan doormiddel van tutorials en heb daarna diverse effecten toegepast op het logo.
 14. 14. Animeren in Flash Toen ik de vectoren in Flash geladen had kon ik beginnen met animeren. Ik heb het oogje van het logo geanimeerd zodat het over het blauwe deel naar beneden rolt en tegen de i van i-step aanknalt. Wanneer dat gebeurt, kantelt de i naar beneden en knalt de i tegen het blauwe vlak waar ‘step’ in staat. De letter ‘t’ springt omhoog tegen het stilliggende balletje. Het balletje vliegt omhoog, en komt stuitend op de i. Vervolgens komt het oogje boven de i tot stilstand en geeft het een knipoog als final touch. Muziek en geluiden heb ik later toegevoegd.
 15. 15. Aanpassingen op basis van gekregen feedback Ik heb aan verschillende mensen gevraagd wat ze van het nog niet geanimeerde logo vonden en ze vonden hem allemaal goed. Ik heb daar weinig negatief commentaar op gekregen en dus besloten met het logo door te gaan. Bij het geanimeerde logo kreeg ik wel wat tips, zoals: ‘Waarom laat je het oogje niet knipogen?’ ‘Als ik jou was zou ik een ander muziekje pakken...’ Deze tips heb ik meegenomen en zo is mijn logo langzaam veranderd en uiteindelijk geworden wat het nu s. Op de volgende pagina zien jullie wat er van het logo is geworden als flash animatie!
 16. 16. Flash Animatie van het logo |Final version

×