Annie leibovitz muneretti

360 views
298 views

Published on

Presentació realitzada per la Francesca Muneretti. Escola Pia Santa Anna de Mataró. 2012

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
360
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Annie leibovitz muneretti

 1. 1. ANNIE LEIBOVITZ
 2. 2. BIOGRAFIA
 3. 3. Annie Leibovitz va néixer a Connecticut el 2 doctubre de 1949.A casa seva era habitual fer fotos, i per aella la càmera fotogràfica mai vaser cap estranya
 4. 4. A finals dels 60 elseu pare, militar deles forces aèries, vaser traslladat aFilipines durant laguerra del Vietnam.Allà on Annie vatenir el seu primercontacte amb unacambrafosca, i on vacomençara fotografiar elque hi havia al seuvoltant.
 5. 5. Així  passà  diversos  anys  en  diversos  punts  del  món,    progressant  en  els  seus  coneixements  fotogràfics.  Al  1971  quan  tornà  als  Estats  Units  es  llicencià  en  Belles  Arts    i    començà  a  treballar  de  fotògrafa.  
 6. 6. LA SEVA OBRA
 7. 7. TREBALLANT PER LAREVISTA ROLLING STONEDesprés de llicenciar-se aconsegueixtreballar per a larevista Rolling Stone.Al 1973 és nombradacap de la secció defotografia de larevista.Un dels seus primerstreballs destacats perla revista fou quanfotografià una giradels Rolling Stonesper Estats Units iCanadà l’any 1975.
 8. 8. "Per fer la millor foto possible un ha de formar part del que succeeix, fer tot elque fan ells , després pots ser-hi,fondret amb lambient i fer totes les fotosque vulguis ". Leibovitz ha tingut el do de loportunitat en diversos moments de la seva vida a més duna capacitat creativa i dadaptació única: Aquest va ser el cas duna de les fotos més cèlebres, tant per la bellesa de la foto, com pel significat que obtindria tan sols unes hores després dhaver-la fet. Es tracta de lúltima foto en vida de John Lennon.
 9. 9. TREBALLANT PER LA REVISTA VANITY FAIR Al 1983 va deixar la revista Rolling Stone per treballar a Vanity Fair (revista per la qual treballa actualment). Això li ha permès fotografiar infinitat de personalitats, aconseguint imatges que després shan acabat convertint en icones. Només cal recordar la famosa portada de Demi Moore nua en la seva última etapa dembaràs
 10. 10. Es podria dir que ella va reinventar i vaperfeccionar el concepte de "portada".Un dels factors més importants del seutreball és que sap entendre a la gent. És adir, sap fer sentir còmode al que estàdavant de l’objectiu.D’una altra manera no hauria realitzatfotos com la de Whoopi Goldberg o lad’Angelina Jolie
 11. 11. ALTRES TREBALLSNo sha limitat almón publicitari i aldel Star System.Al 1993 es va traslladar aSarajevo per donar-nos laseva particular visió sobre laguerra i elsseus horrors,deixantde banda les elaborades fotosdestudi iels encàrrecs publicitaris pertornar als seus orígens.
 12. 12. "Era la guerra. Tot estava estripat més enllà de la vida o la mort. No hihavia cap raó per viure o morir ".Cambres més petites, equips més modestos, i sobretotuna actitud totalment diferent
 13. 13. I en contraposició a lanterior ens trobem amb una de lesseves últimes sèries de fotos, les que va fer per a Disney ambactors de primera línia.
 14. 14. La preparació dels:escenaris, la llum, elvestuari,absolutament totestà calculat almil·límetre.En el resultat finalel processat dela imatge i elretoc fotogràficpassen a adquirir unprotagonisme mésque notable.Al cap i a lafi és publicitat.
 15. 15. Són desenes de grandioses fotos, ja sigui per la composició, demanera que compten, pels qui apareixen, o per com apareixen.
 16. 16. Ha aconseguit envida arribara les cotes delsmés grans.Ha rebut innombrablespremis.Undels reconeixementsque la defineix demaneraespecialment encertadaés el de laBiblioteca delCongrés delsEstats Units la qual lava anomenar«Llegenda vivent».
 17. 17. ANALITZANT
 18. 18. Aquesta és una imatge que realitzàLeibovitz per la revista Vanity Fair. Enaquesta hi apareix Leornardo Dicaprio enun pla mitjà i des d’un punt de vistafrontal, en mig d’un camp de gespa ambun cigne enroltlat al coll. La fotògrafadesplaça cap a la dreta el personatge pertal de que la imatge no resulti aborrida amés aconsegueix centrar l’atenció en ell iel cigne realitzant un fort contrast entreles figures i el fons el qual a més tambéestà desenfocat per fer més incidència enaquest aspecte comentat. Cal dir tambéque l’artista decideix utilitzar unagamma de colors monocromàtica per talde que l’atenció no es centri en qualsevolaltre aspecte que no sigui l’actor abraçata l’animal. Finalment crec que la imatgeha estat inspirada en la històriamitològica que explica que el deu Júpiteres disfressà de cigne per amagar la sevaidentitat davant la Leda (filla de Testio, reide Etolia) i d’aquesta manera seduir-la.
 19. 19. Aquesta imatge pertany a una série defotografies de caire més personal presentadesen la exposició del museu de Brooklyn que vaportar per nom Annie Leibovitz: vida d’unafotògrafa.Leibovitz realitza un pla general i un punt devista frontal per situar a Susan Sontag(companya sentimental de l’artista en elpassat ) en mig de dues roques. Tot i que elpes visual està en la llum que prové del’exterior i penetra en les dues grans roques,l’artista aconsegueix centrar l’atenció en elpersonatge recolzant-se en les línies diagonalsque creen les roques en direcció a la figura, amés aquesta està exposada a contrallum .Podem destacar també que la imatge ésmonocromàtica per tal de que l’atenció del’espectador no recaigui en qualsevol altreaspecte. Observem també que hi ha un graumolt elevat de contrast entre les roques i lallum que ve de l’exterior .

×