Annie leibovitz muneretti
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Annie leibovitz muneretti

on

 • 311 views

Presentació realitzada per la Francesca Muneretti. Escola Pia Santa Anna de Mataró. 2012

Presentació realitzada per la Francesca Muneretti. Escola Pia Santa Anna de Mataró. 2012

Statistics

Views

Total Views
311
Views on SlideShare
287
Embed Views
24

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

2 Embeds 24

http://fotografs-cau.tumblr.com 20
http://www.tumblr.com 4

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Annie leibovitz muneretti Annie leibovitz muneretti Presentation Transcript

 • ANNIE LEIBOVITZ
 • BIOGRAFIA
 • Annie Leibovitz va néixer a Connecticut el 2 doctubre de 1949.A casa seva era habitual fer fotos, i per aella la càmera fotogràfica mai vaser cap estranya
 • A finals dels 60 elseu pare, militar deles forces aèries, vaser traslladat aFilipines durant laguerra del Vietnam.Allà on Annie vatenir el seu primercontacte amb unacambrafosca, i on vacomençara fotografiar elque hi havia al seuvoltant.
 • Així  passà  diversos  anys  en  diversos  punts  del  món,    progressant  en  els  seus  coneixements  fotogràfics.  Al  1971  quan  tornà  als  Estats  Units  es  llicencià  en  Belles  Arts    i    començà  a  treballar  de  fotògrafa.  
 • LA SEVA OBRA
 • TREBALLANT PER LAREVISTA ROLLING STONEDesprés de llicenciar-se aconsegueixtreballar per a larevista Rolling Stone.Al 1973 és nombradacap de la secció defotografia de larevista.Un dels seus primerstreballs destacats perla revista fou quanfotografià una giradels Rolling Stonesper Estats Units iCanadà l’any 1975.
 • "Per fer la millor foto possible un ha de formar part del que succeeix, fer tot elque fan ells , després pots ser-hi,fondret amb lambient i fer totes les fotosque vulguis ". Leibovitz ha tingut el do de loportunitat en diversos moments de la seva vida a més duna capacitat creativa i dadaptació única: Aquest va ser el cas duna de les fotos més cèlebres, tant per la bellesa de la foto, com pel significat que obtindria tan sols unes hores després dhaver-la fet. Es tracta de lúltima foto en vida de John Lennon.
 • TREBALLANT PER LA REVISTA VANITY FAIR Al 1983 va deixar la revista Rolling Stone per treballar a Vanity Fair (revista per la qual treballa actualment). Això li ha permès fotografiar infinitat de personalitats, aconseguint imatges que després shan acabat convertint en icones. Només cal recordar la famosa portada de Demi Moore nua en la seva última etapa dembaràs
 • Es podria dir que ella va reinventar i vaperfeccionar el concepte de "portada".Un dels factors més importants del seutreball és que sap entendre a la gent. És adir, sap fer sentir còmode al que estàdavant de l’objectiu.D’una altra manera no hauria realitzatfotos com la de Whoopi Goldberg o lad’Angelina Jolie
 • ALTRES TREBALLSNo sha limitat almón publicitari i aldel Star System.Al 1993 es va traslladar aSarajevo per donar-nos laseva particular visió sobre laguerra i elsseus horrors,deixantde banda les elaborades fotosdestudi iels encàrrecs publicitaris pertornar als seus orígens.
 • "Era la guerra. Tot estava estripat més enllà de la vida o la mort. No hihavia cap raó per viure o morir ".Cambres més petites, equips més modestos, i sobretotuna actitud totalment diferent
 • I en contraposició a lanterior ens trobem amb una de lesseves últimes sèries de fotos, les que va fer per a Disney ambactors de primera línia.
 • La preparació dels:escenaris, la llum, elvestuari,absolutament totestà calculat almil·límetre.En el resultat finalel processat dela imatge i elretoc fotogràficpassen a adquirir unprotagonisme mésque notable.Al cap i a lafi és publicitat.
 • Són desenes de grandioses fotos, ja sigui per la composició, demanera que compten, pels qui apareixen, o per com apareixen.
 • Ha aconseguit envida arribara les cotes delsmés grans.Ha rebut innombrablespremis.Undels reconeixementsque la defineix demaneraespecialment encertadaés el de laBiblioteca delCongrés delsEstats Units la qual lava anomenar«Llegenda vivent».
 • ANALITZANT
 • Aquesta és una imatge que realitzàLeibovitz per la revista Vanity Fair. Enaquesta hi apareix Leornardo Dicaprio enun pla mitjà i des d’un punt de vistafrontal, en mig d’un camp de gespa ambun cigne enroltlat al coll. La fotògrafadesplaça cap a la dreta el personatge pertal de que la imatge no resulti aborrida amés aconsegueix centrar l’atenció en ell iel cigne realitzant un fort contrast entreles figures i el fons el qual a més tambéestà desenfocat per fer més incidència enaquest aspecte comentat. Cal dir tambéque l’artista decideix utilitzar unagamma de colors monocromàtica per talde que l’atenció no es centri en qualsevolaltre aspecte que no sigui l’actor abraçata l’animal. Finalment crec que la imatgeha estat inspirada en la històriamitològica que explica que el deu Júpiteres disfressà de cigne per amagar la sevaidentitat davant la Leda (filla de Testio, reide Etolia) i d’aquesta manera seduir-la.
 • Aquesta imatge pertany a una série defotografies de caire més personal presentadesen la exposició del museu de Brooklyn que vaportar per nom Annie Leibovitz: vida d’unafotògrafa.Leibovitz realitza un pla general i un punt devista frontal per situar a Susan Sontag(companya sentimental de l’artista en elpassat ) en mig de dues roques. Tot i que elpes visual està en la llum que prové del’exterior i penetra en les dues grans roques,l’artista aconsegueix centrar l’atenció en elpersonatge recolzant-se en les línies diagonalsque creen les roques en direcció a la figura, amés aquesta està exposada a contrallum .Podem destacar també que la imatge ésmonocromàtica per tal de que l’atenció del’espectador no recaigui en qualsevol altreaspecte. Observem també que hi ha un graumolt elevat de contrast entre les roques i lallum que ve de l’exterior .