Campagne kennismakingskorting nieuwe bezoekers CTR meer dan 7%

302 views
262 views

Published on

By the Grape biedt nieuwe klanten een geweldige Kennismakingskorting. Zij hebben door de jaren heen een mooi klantenbestand opgebouwd en willen de ‘trouwe klanten’ niet vermoeien met de Kennismakingskorting. Het doel van deze case is de Kennismakingskorting bij nieuwe website bezoekers onder de aandacht brengen.

Resultaten
Click-Through Ratio pop-up 7%
Aantal bezoekers landingspagina kennismakingspakket is
t.o.v. februari gestegen met 720%. Het
uitstappercentage is met 73,6% gedaald.
In de maand maart 64 conversies, april 78 en in mei 60.

Published in: Marketing
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
302
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Campagne kennismakingskorting nieuwe bezoekers CTR meer dan 7%

  1. 1. Kennismakingskorting nieuwe bezoekers CTR >7% By the Grape noemt zichzelf een Winery. In de winkels staat de rijke beleving rondom wijn centraal en delen zij graag hun passie voor wijn. Een winery met een proeflokaal waar het hele assortiment te zien en te proeven is en waar je altijd welkom bent voor een glas wijn. Nadat Simon 8 jaar lang in het Nederlandse wijnland had rondgezworven besloot hij om zijn tweede passie na te jagen. Het bouwen van websites. 4,5 jaar lang studeerde hij in de avonduren en mag zich naast vinoloog van de wijnacademie nu ook informaticus noemen. De ideale mix voor zijn functie bij By the Grape, internetspecialist. Simon is verantwoordelijk voor de website én webshop van By the Grape. Uiteraard drinkt Simon ook graag, het liefst rood en altijd met het nodige eikenhout! Simon Janssen. Situatieschets By the Grape biedt nieuwe klanten €50,- kennismakingskorting. Het was lastig deze dienst te positioneren, omdat ze de trouwe klanten niet willen benaderen met deze aanbieding. Zij hebben IQNOMY benaderd met de vraag, hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Via het IQNOMY platform wordt herkent hoe vaak een bezoeker op de site komt, hoeveel pagina’s degene bezoekt, in welke wijnland de bezoeker geïnteresseerd is. By the Grape maakt gebruik van de IQNOMY Magento extensie, om automatisch de variabelen voor de bezoekersprofielen te definiëren. Voor deze case maken we gebruik van de dimensie, hoe vaak een bezoeker op de site komt. Als dit veld wordt voldoet aan ‘number of visits 1’ dan wordt onderstaande pop-up na 10 seconden getoond. De oorspronkelijke case was de pop-up tonen op specifieke pagina’s, maar we hebben de case uitgebreid, nieuwe bezoekers op een willekeurige pagina na 10 seconden onderstaande pop-up tonen. Naast deze case staat er bij By the Grape nog een 2e case live. Wanneer wij een bezoeker herkennen als 1e bezoek tonen we een banner van het Kennismakingswijnpakket. Middels de instellingen van de Liquid Container wordt herkent op welke pagina’s deze div actief is. Bekijk video: pop-up kennismakingskorting Inleiding By the Grape biedt nieuwe klanten een geweldige Kennismakingskorting. Zij hebben door de jaren heen een mooi klantenbestand opgebouwd en willen de ‘trouwe klanten’ niet vermoeien met de Kennismakingskorting. Het doel van deze case is de Kennismakingskorting bij nieuwe website bezoekers onder de aandacht brengen.
  2. 2. Ketelhavenstraat 53-55 www.iqnomy.com 5045 NG Tilburg info@iqnomy.com +31 13 4653430 Als ingesteld goal hebben we 50 kliks per dag ingesteld. Kijkend naar de tabel hieronder zie je dat er afgelopen week al 329 kliks gegenereerd zijn. Resultaten Click-Through Ratio pop-up 7% Aantal bezoekers landingspagina kennismakingspakket is t.o.v. februari gestegen met 720%. Het uitstappercentage is met 73,6% gedaald. In de maand maart 64 conversies, april 78 en in mei 60 conversies. Referentie Simon Janssen Om eerlijk te zijn was ik toch wel een beetje sceptisch voordat we live gingen. Al snel bleek hoe goed bezoekers reageerden op de pop-up. Ik denk dat het succes te danken is aan de juiste case op de juiste plek op de site. Daarnaast is de aanbieding natuurlijk supersterk. Al deze elementen samen zorgen voor een krachtig medium wat we zeker verder gaan uitbuiten. Ook de adviezen van IQNOMY ten aanzien van implementatie waren erg goed. Ze hebben goed nagedacht over de juiste parameters voor de test. Vervolgstappen Inmiddels hebben we IQNOMY Magento extensie geïnstalleerd om nog betere inzage te krijgen in het gedrag van onze bezoekers. Vanaf juni is er iemand full-time beschikbaar om de data te analyseren en meerdere cases te gaan opzetten. Aanbieding personaliseren op basis van eerdere aankopen Nieuwsbrief inschrijvingen verhogen door siteverlaters te attenderen op onze nieuwsbrief. Bekijk video: banner Kennismakingswijnpakket

×