Les catacumbes- edu
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Les catacumbes- edu

on

 • 322 views

 

Statistics

Views

Total Views
322
Views on SlideShare
322
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Les catacumbes- edu Les catacumbes- edu Presentation Transcript

 • Les catacumbesPer: Eduard Rodríguez
 • Index
  Comvivienelsprimerscristians
  despres de Jesus 3
  ·Catacumbes 4
  ·Les persecucions 7
  ·Conseqüències del cristianisme 11
 • Introducció
  He fet un treballmoltinteresant sobre el cristianisme i les catacumbes. He parlat una mica de totresumit, explicant cada puntamb la màximasimplicitatperò a la vegada forçainteresant.
 • Com vivien els primers cristians després de Jesús
  Els cristians van formar comunitats locals i esglésies sota l'autoritat pastoral d'un bisbe. El bisbe de Roma-successor de l'Apòstol Pere exercia el Primat sobre totes les esglésies. L'Eucaristia era centre de la vida cristiana. El rebuig del Gnosticisme va ser la gran victòria doctrinal de l'Església primitiva.
 • Catacumbes
 • Que eren les catacumbes?
  Les catacumbessón unes galeriessubterrànies que algunescivilitzacionsmediterràniesantigues van construir i van utilitzarcom a llocd’enterrament. Les mésconegudes i les millorestudiadessón les catacumbes de la ciutat de Roma. També sónconegudes les catacumbes de París, encara que el seu origen és ben diferent
 • Simbologia de les catacumbes
  El Bon Pastor amb l'ovella sobre les espatlles representa Crist salvador i l'ànima que ha salvat. Aquest símbol es troba amb freqüència en els frescos, en els relleus dels sarcòfags, a les estàtues, així com gravat sobre les tombes. El orant: aquesta figura, representada amb els braços oberts, és símbol de l'ànima que viu ja en la pau divina. El monograma de Crist està format per dues lletres de l'alfabet grec: la X (ji) i la P (ro) superposades. Aquest monograma, posat en una tomba, indicava que el difunt era cristià.El peix. En grec es diu "IXTHYS" (Ijzýs). És un símbol molt difós de Crist, emblema i compendi de la fe cristiana.Altres símbols són el colom, l'Alfa i l'Omega, l'àncora, l'au fènix, etc.
 • Les persecucions
 • Causes
  La causa fonamental per la qual l'imperi romà es va enfrontar al cristianisme, va ser la manca de llibertat religiosa o la confessionalitat de l'Estat, per això, fins que l'imperi no renunciés a aquesta confessionalitat, la confrontació amb els cristians perduraria, però, quan en l'any 313 Constantí va proclamar que tots els ciutadans de l'imperi, "inclosos els cristians", podien i havien de adorar el déu que s'hagués apoderat de la seva consciència, l'imperi romà, basat en el culte oficial pagà, es va autodestruir perquè va renegar de si mateix .
 • Màrtirs
  Un màrtirés, en general, la persona morta en la defensa d'alguna causa, amb el que dóna "testimoniatge" de la seva fe en la mateixa.
  Elsmàrtirscristiansdels tres primersseglesdesprés de Crist eren crucificats, de la mateixa manera que elspresonersromans, o menjats per lleons en un espectacle al circromà.
  En altresàmbits el terme no té connotacionsreligioses i s'utilitzaamb el seusignificatprimari. Així per exemple, ha estatemprat per a referir-se a les persones mortes en una lluitahistòrica per alguna causa, comés el cas d'SteveBiko o Rachel Corrie, o aquelles la mort de les quals ha servit per a galvanitzar un moviment, comés el cas de MatthewShepard.
 • Principalspersecusions
  1 La persecució de Nerón, 64-68
  2 La persecució de Domiciano, 81-96
  3 La persecució de Trajano, 109-111
  4 La persecució de Marco Aurelio, 161-180
  5 La persecució de Septimio Severo, 202-210
  6 La persecució de Maximino, 235
  7 La persecució de Decio, 250-251
  8 La persecució de Valeriano 256-259
  9 La persecució de Diocleciano, La gran persecució 303-313
  10 La persecució de Juliano
 • Conseqüencies per el cristianisme
 • Consequencies positives
 • Conclusions
  En conclusiópersonalment he aprésmoltfentaquesttreball i com he dit a la introducció es forçainteresant. I no també he aprés per el treball, si no també a màximitza el que busqui per el cercador web google.
 • Bibliografia
  Wikipedia.es
  Es.catholic.net