Asistenta In Afaceri 2010 2011

221 views
177 views

Published on

Business Support for Visually Impaired Persons

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
221
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Asistenta In Afaceri 2010 2011

 1. 1. Proiectul de Asistenţă în Afaceri şi Angajări, 2010-201 2 Componenta, Asistenţă în afaceri
 2. 2. Obiectiv Asistenta persoanelor cu dezabilităţi vizuale în lansarea/dezvoltarea propriilor afaceri. 20 Persoane cu dezabilităţi vizuale, până la sfârşitul anului 2012, îşi vor lansa/dezvolta propriile afaceri, datorită asistenţei oferite de proiect.
 3. 3. <ul><li>Provocări </li></ul><ul><li>Oportunităţi reduse de finanţare a beneficiarilor (rata mare a dobânzii, lipsa unor programe de finanţare relevante scopului proiectului,etc.) </li></ul><ul><li>Beneficiarii nu dispun de suficiente resurse proprii </li></ul><ul><li>Cunoaşterea insuficientă a managementului, a aspectelor tehnologice şi operaţionale ale afacerilor. </li></ul>
 4. 4. <ul><li>Ce am realizat… </li></ul><ul><li>60 de persoane cu dezabilităţi vizuale au participat la training-ul de evaluare a abilităţilor antreprenoriale </li></ul><ul><li>23 PDV au participat la training-ul de planificare a afacerii </li></ul><ul><li>10 planuri de afaceri au fost elaborate </li></ul><ul><li>3 afaceri lansate </li></ul><ul><li>2 afaceri - la etapa de prelansare </li></ul><ul><li>2 afaceri in dezvoltare </li></ul>
 5. 5. <ul><li>Jechiu Maria este o persoană foarte optimistă şi perseverentă . </li></ul>Cu ajutorul proiectului, Maria a beneficiat de consultanţă în afaceri, cât şi de un mic suport financiar, ce i-a permis procurarea a 100 de pui şi construirea încăperii destinate mini fermei, pe care doreşte atât de mult să o lanseze şi ulterior să o dezvolte.
 6. 6. <ul><li>Beschieru Igor </li></ul>A construit în gradina casei o seră mică de creştere a legumelor. El a fost unul dintre puţinii beneficiari care şi-a asumat riscul contractării creditului bancar. Cu suportul proiectului şi al companiei Microinvest Igor a avut posibilitatea de a primi finanţarea necesară la o rata a dobânzii de doar 10%.
 7. 7. <ul><li>Pleşca Eugen </li></ul>Eugen a reuşit, datorită perseverenţei, să obţină creditul bancar pentru achiziţionarea combinei agricole Clas Dominator. Afacerea lansată îl ajută să-şi întreţină financiar familia, dar şi sa ne convingă pe noi toţi că atunci când doreşti cu adevărat, visul devine realitate.
 8. 8. <ul><li>Spinu Anatol pe bună dreptate este OMUL model </li></ul>Munceşte mult şi face tot posibilul pentru dezvoltarea afacerii lansate, acum trei ani. Creşte şi comercializa ciuperci păstrăv, iar calitatea pentru dl. Anatol este punctul de reper în tot ceea ce face.
 9. 9. <ul><li>Ochisoru Valeriu </li></ul>Domnul Ochişoru nu a reuşit până în prezent să-şi lanseze afacerea însă perseverenţa pentru realizarea visului de a avea o mini moară de ulei ce va presta servicii de calitatea locuitorilor satului Scumpia, ne face totuşi să-l considerăm o istorie de succes. Iar până la realizarea visului mai este doar puţin….
 10. 10. <ul><li>Dimitriu Igor </li></ul>Cu suportul echipei proiectului, Igor a elaborat planul de afaceri pe care l-a aplicat la Programul de grant-uri MEDA pentru a beneficia de asistenţă financiară . Participarea în cadrul proiectului l-a ajutat să se decidă asupra lansării în activitatea antreprenorială, iar în anul 2012, Igor planifică recoltarea a aproximativ 3000 kg de roşii. A optat pentru activitatea agricolă şi anume lansarea unei sere de legume.
 11. 11. Mulţumim! Centrul de Consultanţă în Afaceri (consultanţilor în afaceri dlui. Dumitru Croitoru şi dlui. Radu Voicu) Ministerul Afacerilor Externe al Olandei Organizaţie de microfinanţare

×