• Like

Loading…

Flash Player 9 (or above) is needed to view presentations.
We have detected that you do not have it on your computer. To install it, go here.

IxDA Oslo Kick-off

 • 2,387 views
Published

Our presentation of IxDA and IxDA Oslo

Our presentation of IxDA and IxDA Oslo

Published in Technology
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
2,387
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide
 • Jeg tenkte å ta ti minutter å fortelle litt om status for IXDA globalt og lokalt, og så håper jeg vi kan få mange gode innspill og idéer og ikke minst litt øl ved siden av etterpå.

  IxDA ble grunnlagt i 2003, og teller idag ca. 15000 medlemmler.

  Ikke overaskende er IxDAs hovedformål å forbedre den menneskelige tilværelsen gjennom å fremme fagfeltet interaksjonsdesign

  IxDA er en form for ikke-organisasjon som skal være tilgjengelig for alle utøvere innen vårt fagfelt uansett hvilket nivå man befinner seg på.
  IxDA er en non-profit organisasjon, og ér, og vil alltid være gratis for medlemmer og deltakere.

  IxDA baserer seg på det individuelle initiativet, bidrag, kompetanseutveksling og de lokale gruppenes selv-organisering, og bidrar selv med et rammeverk for den individuelle utøver og de lokale gruppene å jobbe utifra.

  Når det gjelder IxDAs missionstatement, er det kanskje ingen overaskelse at dette er satt opp som et diagram som ser slik ut...

 • Kort fortalt

  Utvikle et globalt fagmiljø med lav terskel for komminukasjon og kompetanseutveksling
  Bidra til å kontinuerlig heve standarden og proffesjonalisere fagfeltet
  Bidra til å etablere og videreutvikle standarder for akademiske institusjoner som underviser innen feltet
  Tilrettelegge for og fostre innovasjon innen fagfeltet
  Fremme oppmerksomhet og verdien rundt fagområdet Interaksjonsdesign


 • 2 store begivenheter for IxDA i 2010.

 • 2 store begivenheter for IxDA i 2010.

 • I våres ble IxDAs nye hjemmeside “Conan” lansert. Målet med denne builden har vært å konsolidere alle IxDAs globale grupper og aktiviteter.

  Hver lokale gruppe har fått sin egen sub-side på den nye plattformen, og IxDA sentralt jobber hardt for at alle lokale grupper skal migrere til Conan fra Ning, Xing, Facebook også videre.

  Desverre, og ironisk nok, føler vi at det fortsatt en del som gjenstår før vi føler oss trygge på å migrere fra MeetUp, så vi kommer nok til å operere med to plattformer en stund fremover.

  Når det er sagt ønsker vi, og oppfordrer vi til å delta i debattene som går på sidene til IxDA! • Nytt av året er de regionale rammeverkene som er satt opp i Europa, Asia og Nord og sør-amerika.

  Globalt består IxDA idag av ca 100 Lokale grupper, og 40 av disse befinner seg i europa.

  Det regionale rammeverkets oppgaver er å
  guide nye grupper og generelt bistå de lokale gruppene
  kvalitetssikre gruppenes faglige verdi og deres dedikasjon til IxDAs missionstatement og verdier.
  Fasiliterer og fostre kommunkasjon og nettverking i regionen
  snakke lokallagenes sak overfor IxDA sentralt

  For oss betyr det en betraktelig større interaksjon med andre lokale grupper i europa, og forhåpentligvis vil vi over tid kunne skape aktiviterer sammen, enten ved gjensidige besøk, eller link-ups med foredrag og aktiviter i andre land. Det betyr også at terskelen for kontakt har blitt enda lavere,

  Skal for eksempel firmaet dere jobber i på tur til London eller Berlin, er det bare å ta kontakt med de lokale gruppene der og arrangere en kveld hvor dere møter utøvere fra disse lokale gruppene. evt holder foredrag for dem, eller de holder foredrag for dere og plutselig har dere ikke bare et faglig interessant mål, men også en sosial ramme på det hele.

  39 sirkler forøvrig
 • Fra det regionale, beveger vi oss til det lokale, Og det tar oss til Ixda Oslo...

  La meg først teste om det er noen som er like nerdete som meg her idag...
  Er det noen som ser hva dette er for noe? KRETSKORT

  Når det gjelder IxDA Oslo, bygger vi i stor grad på det arbeidet og de aktivitetene som Fredrik og UXnet har bygget opp over mange år, men med en styrket organisasjon ønsker vi fremover å utforske forskjellige typer aktiviteter i tiden som kommer.

  Vi er også veldig glade for å ha funnet et hjem her på NITH. På mange måter gir det oss en langsiktighet og stabilitet som gjør det lettere for oss å planlegge og initiere aktiviterer for vårt fagmiljø.

  I tillegg til aktiviterer som vi initierer, ønsker vi også i størst mulig grad å fasilitere og bistå de forskjellige utøvernes initiativ så lenge det bidrar til å styrke fagmiljøet vårt.

  UX Bookclub er et godt eksempel på et fantastisk initiativ fra et enkeltindivid, og vi setter utrolig stor pris på at Manuella her satt igang denne aktiviteten.

  Hvis det er flere som går svangre med idéer til aktiviteter og/eller temaer man ønsker å dekke, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

  Er det noen som har noen innspill eller kommentarer umiddelbart?
 • I bunn og grunn så er vi her for å skape en sosial setting, et nettverk og en faglig utvekslingsplattform for dere. Deres initiativ, innspill og ideer er med på å styrke fagmiljøet og oss som organisasjon.

  På vegne av Fredrik, Lucas og meg selv ser vi frem til å nerde sammen med dere fremover.


 • Da har jeg brukt opp nesten alle effektene i Keynote

  Det er som sagt bare å ta kontakt med oss hvis det skulle være noe, og ikke glem å registrer dere på www.ixda.org!Transcript

 • 1. Ze Mission Community building Community Drives Communication of Standards Professionalism High Standards Drive Education High Standards Facilitate Innovation Education Innovation Value built accelerates evangelism Evangelism
 • 2. Se opp for store tall
 • 3. Se opp for store tall 1. Nye Nettsider
 • 4. Se opp for store tall 1. Nye Nettsider 2. Regionalt Rammeverk
 • 5. Dobbelt V, Dobbelt V, Dobbelt V Dot Com
 • 6. Hvor mange sirkler ser du?
 • 7. Og dette er..?
 • 8. Og dette er..? Mentorship Program Book Club Sub-grupper Roundtable Open Mic/Lyntaler Talks Field Trips Cocktail Hour Workshops
 • 9. What’s in it for me?
 • 10. What’s in it for me? SOSIALISERING NETTVERK UTVEKSLING
 • 11. Ferri nuh...
 • 12. Ferri nuh... TAKK! @movito | @lueni | @interactionlove
 • 13. Hippie-talk We believe that the human condition is increasingly challenged by poor experiences. IxDA intends to improve the human condition by advancing the discipline of Interaction Design. We foster a community of people that choose to come together to support this intention. IxDA relies on individual initiative, contribution, sharing and self-organization as the primary means for us to achieve our goals. IxDA is a novel kind of non‐profit “un‐organization”. The IxDA network actively focuses on interaction design issues for the practitioner, no matter their level of experience.