L'aigua

1,349 views

Published on

Presentació de diapositives de l'alumnat de 1r d'ESO en motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua 2012.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,349
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
345
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'aigua

 1. 1. UJ MOUNIA BOUSSETTA ZAHRA HAJJA _1r ESO
 2. 2. PROPIETATS DE L’AIGUALaigua és un compost químic transparent, inodor,insípid, químicament format per hidrogen i oxigen,de fórmula empírica H2O, el qual, és el constituentmajoritari de la pluja, mars, llacs, rius... Laigua téuna elevada capacitat per a dissoldre substàncies irarament es troba com a substància pura sinóessent part dalguna mescla.
 3. 3.  És aquell tipus de contaminació física, química o biològica que afecta laigua dolça o salada a la natura. És a dir, és la modificació de les característiques dunes aigües donades de manera que es provoqui una alteració mesurable daquestes, en especial si això comporta un perill de canvi a lecosistema al que pertany o de salut a lhome o daltres espècies.
 4. 4. • L’aigua dolça és laigua que té concentracions mínimes de sals en dissolució, especialment clorur de sodi.• Laigua dolça és la de la majoria de rius, llacs i deus subterrànies, i també en forma de neu o gel.• En contrast, laigua de mar es troba sobretot en els mars i oceans.• En darrer terme, tota laigua dolça prové de latmosfera, en forma de precipitació o condensació.
 5. 5. • Laigua de mar és una solució química basada en aigua que compon els oceans i mars de la Terra. És salada a causa de la concentració de sals minerals dissoltes que conté, dun 3,5% de mitjana, entre les quals predomina el clorur de sodi.
 6. 6. AIGUA DOLÇA AIGUA SALADA
 7. 7. ARNAU SABATÉORIOL ORTIZAARON BORRAS
 8. 8. La vida a la Terra depèn de laigua. En formade precipitacions, fluint per la superfície o pelsubsòl, Laigua és necessària per a tots elséssers vius de la Terra, des de linsecte méspetit fins a la balena més gran.
 9. 9. Ara el cicle de l’aigua acostuma a ser així perquè la contaminem i s’ha de depurar.
 10. 10. La contaminació de laigua dolça• La contaminació de laigua és causada per la presència de grans quantitats de matèries estranyes en els ecosistemes aquàtics, les quals nalteren lequilibri.• En les aigües viuen bacteris descomponedors que transformen la matèria orgànica en sals minerals consumint oxigen. Abans, els rius i llacs es mantenien nets gràcies a aquest mecanisme dautodepuració. Però, avui dia, aboquem una quantitat tan alta de contaminants que el procés dautodepuració natural de les aigües esdevé inútil en moltes ocasions.
 11. 11. aigües residuals domèstiques• Les aigües residuals domèstiques provenen de cases, escoles, hospitals, etc.• Contenen sobretot contaminants orgànics (orina, femta, restes de menjar...) i també poden contenir microorganismes patògens procedents de persones malaltes i daltres éssers vius. També contenen productes de neteja, olis i restes de pintures.
 12. 12. aigües residuals agrícoles• Poden contenir fertilitzants i pesticides que provenen de laigua de reg.
 13. 13. aigües residuals dorigen industrial• Les aigües residuals dorigen industrial poden contenir productes que no es descomponen (plàstics, llaunes ...) o substàncies tòxiques.• Alguns dels verins presents a les aigües residuals industrials són: larsènic, el cianur, el crom, el plom, el cadmi, lanhídrid sulfúric, olis, diversos àcids, etc.
 14. 14. aigües descorriment• Les aigües descorriment circulen pels carrers i teulades quan plou. Poden arrossegar tota mena de materials, com ara plàstics, material denderroc, papers, llaunes.
 15. 15. Purins o femsprocedents del bestiar de les granges• Els purins o fems procedents del bestiar de les granges també contaminen les aigües si s’aboquen als rius o rierols o si sutilitzen en excés per adobar la terra, llavors sinfiltren i acaben contaminant les aigües subterrànies.
 16. 16. Detergents i  fosfats • Els detergents contenen gran quantitat de fosfats que van a parar, aigüera avall, als nostres rius, llacs i embassaments, juntament amb les aigües residuals domèstiques i contaminen les aigües.
 17. 17. La contaminació per intrusió • La contaminació per intrusió afecta les aigües subterrànies. Es produeix quan es barreja aigua salada del mar amb aigua dolça dun aqüífer per raó duna extracció excessiva de laigua de laqüífer

×