Tabac i salut (1)

308 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
308
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tabac i salut (1)

 1. 1. Bryan Pérez
 2. 2. Orificis nasals: Són dos orificis quecomuniquen lexterior amb lesfinestres nasals, a l’interior de lesquals hi ha uns pèls que filtren l’airei unes glàndules secretores de mocque retenen la pols i humitegenl’aire.
 3. 3. Faringe: Conducte d’uns 14cm quepermet la comunicació entre les fossesnasals, la cavitat bucal, la laringe il’esòfag.Laringe: És un curt conducte d’uns 4cmde longitud que conté les cordes vocals.
 4. 4. Tràquea: Conducte d’uns 12cm de longitud i 2cm de diàmetre, constituït per una sèrie de cartílags anulars tancats per darrere per fibres musculars, per a evitar així frecs amb l’esòfag quan per aquest passen aliments.Bronquis: Són els dos conductes en els que es bifurca la tràquea.
 5. 5. Alvèols pulmonars: cavitats amb nombroses expansions globoses.Bronquíols: . Són les ramificacions dels bronquis. Les últimes ramificacions originen els anomenats capil·lars bronquials.
 6. 6. Diafragma: És tracta d’una membrana musculosa que durant la inspiració descendeix permetent la dilatació pulmonar i durant l’espiració ascendeix afavorint el buidatge dels pulmons.Pulmons: Els pulmons són un òrgan parell, els més importants de laparell respiratori, la funció dels pulmon és realitzar lintercanvi gasós amb la sang, per això els alvèols estan en estret contacte amb capil·lars. En els alvèols es produeix el pas doxigen des de laire a la sang i el pas de diòxid de carboni des de la sang a laire.
 7. 7. El tabac és una droga recreativa legal produïda, entre daltres coses, amb diverses espècies del gènere Nicotiana, que contenen nicotina, tot i que una gran part de la nicotina daquest producte és afegida artificialment. Hi ha proves que apunten que és fortament addictiva.
 8. 8.  Nicotina, quitrà, cianur, monòxid de carboni, diòxid de carboni, amoníac, òxid de nitrogen.. Quitrà en estatlíquid.
 9. 9.  Fumar pot produir: càncer, malalties cardiovasculars, al·lèrgies, asma, bronquitis crònica, efectes sobre la pell... Diferencia entre u un pulmó sa i un a pulmó de fumador.
 10. 10. Laddicció al tabac la causa la nicotina pressent de manera natural i sobretot artificial, precisament per a potenciar lefecte adictiu i així poder vendren més. La nicotina, a més dadictiva, també és altament tòxica i pot produir la mort a partir duns 50mg.
 11. 11.  El tabaquisme passiu no només afavoreix el desenvolupament de malalties, sinó que també mata. Lexposició involuntària al fum del tabac, tant a la llar com als centres de treball, causa un mínim de 1.228 morts a lany a Espanya per malalties cardiovasculars i càncer de pulmó.
 12. 12. Anunci tabac winston:http://www.youtube.com/watch?v=LRg4ojCjNv4

×