Narració BiogràFica I AutobiogràFica

1,767 views
1,680 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,767
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Narració BiogràFica I AutobiogràFica

 1. 1. Narració biogràfica i autobiogràfica Tema 9
 2. 2. Índex Apartat Pàgina La biografia (I)............................................ 3 La biografia (II)........................................... 4 L'autobiografia (I)........................................ 5 L’autobiografia (II)....................................... 6 El diari personal (I)...................................... 7 El diari personal (II)..................................... 8 Les memòries literàries (I)............................ 9 Les memòries literàries (II).......................... 10
 3. 3. La biografia (I)  La biografia és un text en que la persona explica la vida d’una altra; per tant, s’hi utilitza la tercera persona. Hi ha biografies molt extenses i detallades, que formen tot un llibre. Solen ser biografies de grans personatges de la història, de la literatura, de l’art, de la ciència, de la tècnica...
 4. 4. La biografia (II)  També són importants les notes bibliogràfiques, que trobem en les enciclopèdies i altres llibres. S’hi detallen els principals fets de la vida i l’obra d’una persona.
 5. 5. L’autobiografia (I)  Una autobiografia és una narrativa de la pròpia vida. El narrador és el protagonista principal que explica els fets més destacats de la seva existència en primera persona. Aquest punt de vista és el que diferencia aquest gènere de la biografia ordinària, on un escriptor es documenta i tracta de ser objectiu respecte el personatge revisat.
 6. 6. L’autobiografia (II)  El valor de l'autobiografia (també coneguda com a memòries) rau en el caràcter testimonial, en els sentiments i interpretacions de l'autor personatge. Alguna novel·la fa veure que és una autobiografia per aportar versemblança al que explica.
 7. 7. El diari personal (I)  El diari personal és un tipus de text on l'autor escriu les seves experiències, somnis o comentaris sobre la realitat a partir d'entrades sota la data del dia. En un principi serveixen per portar un registre d'esdeveniments vitals i són per a ús privat, tot i que molts es publiquen, constituint un gènere de la literatura.
 8. 8. El diari personal (II)  Hi ha diaris de tot tipus, temàtics, epistolars, com a esborranys de les memòries i els més moderns diaris a Internet, que han adoptat el format de bitàcola.
 9. 9. Les memòries literàries (I)  La memòria literària son una altre classe de narració autobiogràfica, en què les vivències personals de l’autor es barregen amb els fets històrics dels quals ha participat. Es podria dir que la diferència amb el l’autobiografia i el diari personal és que, en les memòries, els esdeveniments històrics adquireixen més pes.
 10. 10. Les memòries literàries (II)  Les memòries literàries també s’escriuen en primera persona. Els fets que l’autor o autora ha viscut o ha presenciat.
 11. 11. Crèdits  Realitzat per: Sergi Estevez David Nuñez Lluís Pilligua Daniel Sotomayor

×